Парното отопление може да е вредно за здравето

"Вечното лято", осигурявано от изкуственото осветление и парното отопление, може да потисне гените, които ни помагат да се борим с болести като грипа.

Обратно в новината

Коментари - Парното отопление може да е вредно за здравето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодарим ти, Партийо, че опазваш здравето ни, като с "грижите" си ограничаваш ползването на "вредното" парно отопление!

Глупости на таркалета. Хората живеещи в субтропичните зони, особено в южното полукълбо се радват целогодишно на температури в границите 10 до 30 градуса и не само не се оплакват но и нямат хронични синузити и други респираторни заболявания :)

Разбира се че са глупости! Най вредни са медиите, аман от простотии.

Парното е вредно за нервната система-особено като получим сметкитеееееееееееееееееее. Ей на,почнах да откачамммммммммммммм...

Студът може да е още по-опасен.

Абе за здравето незнам, но за джоба съм сигурен.

по-глупашка статия не бях чел отдавна...не знам какви гени се отключват, но праисторическите хора са живели средно 20 години....а с цивилизацията (хигиена+имунизация) хората живеят стредно 70 год.

Аре сега зомбитата дето ядат корени и пият отвара от незнам кви си лайна да налазят да обяснят колко е яко да живееш в хармония с природата. Аз па ше вкарам дузина ячки пържоли и кебапчета с няколко кена чешка бира и нека ми е лошо. Така или иначе ще се мре, нека се мре млад, няма да мра на 100 години я, за да бачкам да рана цигани, турци и всякакви други боклуци, ай сектир!

"автомунната ни система" ???!!!??? Такъв термин в медицината НЯМА.

Това са абсолюти глупости, които нямат никаква научна обосновка, дори бих казал, че твърденията в статията взаимно си противоречат. Човек, който е компетентен по темата за автоимунните заболявания, би останал изумен от невежеството и неграмотността в областта на медицината, както и от голямото самочувствие на корифей в областта, проявени от написалия тази "статия".

Най- вредните фирми в България- Топлофикация и Виваком( на серииния убиец Цветан Василев). Трябва да ги закрият и Съборят възможно най бързо. А за собственците им- разстрел.

бизнесс парк - крематориум

Доста интересно. Каляване му казваме тук. Живот до климат и под лампи - зле. Хората сме доста сложни. Витамин Д е много важен целогодишно. Ама с дрехи и грим как да стане. ...

Айде вие си тренирайте гените, пък аз ще си седа на топло.

Вредно е, като видя сметката и сърцето ми спира! Вредно е и още как! Но само заради рекета, който ни налагат. Едно време плащахме жълти стотинки и стояхме на топло, сега стоим на студено и плащаме баснословни суми! А и "общо потребление" - за мой апартамент е по 70лв месечно!!!! Отделно това, което съм изразходвал! И от това как да не се разболееш?

Естествено че е вредно, чрез парното ни изнудват и рекетират разни бандити и престъпници и това ни къса нервите и нарушава нормалния ни ритъм на живот и спокойствие. Не е нормално 21 години да не ползваш парно и 20 години да те разкарват по съдилища с цел да те принудят да им купуваш загубите от сградна инсталация и да наричат този рекет и принуда "абонамент" да те набеждават за "потребител" и разни корумпирани съдии да се правят на недосегаеми разбойници и да претендират за увеличение на заплати. Това не са го взели в предвид при изследването.

пенсионери са най-здравите в света понеже не си пускат парното защото е вредно:)

Оповестиха ли вече тази година кои грипни щамове да очакваме и от кои лекарствени препарати точно да закупуваме? Все още обаче не казват от кои точно аптеки да пазаруваме!

ама ти още ли не си си купил/а? то всъщност не е задължително :)

Всичко струващо пари е вредно.

Ужас и курвите и те ли?

Климатикът предоставя благоприятна среда за размножаване на бактерии, гъбички и много други микроорганизми. Високата влажност в изпарителя им дава такава възможност. Всички необходими условия са налични: влажност, тъмнина и топлина. Когато целият този разсадник започне да мирише лошо, замърсяването на климатика е отишло вече твърде далече и опасните причинители на болести, предизвикващи раздразнение на дихателните пътища, очите и слъзните канали, вече са запълнили вътрешността на климатика. Даже ако неприятната миризма все още не Ви пречи, това не значи, че микроорганизмите, предизвикващи болести и алергии, не се размножават вътре в климатика с удивителна скорост. Освен това климатикът не развива своята оптимална мощност, скоростта на охлаждане на въздуха постепенно се понижава, микроклиматът в помещението се влошава. При всяко включване на климатика, Вие разпределяте равномерно бактериите, натрупани по времето на неговото бездействие, из цялото помещение, подлежащо на климатизиране. Така Вие още повече увеличавате вече съществуващия риск от възникване на болести и алергии.

Е, сега вече съвсем ни спече. :-)))

Има логика. Също така при вдишване може да попаднат бактерии куде ли не. Затова най-добре да не дишаме. А още по-добре да си спрем парното, климатиците, топлата вода също е подозрителна, нека спрем и нея. Си идеме у пещерътъ и те така те....

Ами да не ни е вредно ,предлагам да кладем огньове на два камъка и да се греем като навлеците ,които не знаят какво е котлон, газ ,електричество и течаща вода...Аман от малоумници.

На здравето не знам,но на кесията вреди със сигурност.

Имам си работа и не търся в момента. А вие бихте могли и да се замислите и да подобрите живота си.

Тебе кой те пусна от резерват Столипиново?

Y нас топлофикациите са взели мерки да запазят имунитета на българина, малко останаха тези, които продължават да ползват услугите им. а нашият блок имаме само радиатори за декор. просто собствениците на общо събрание не са се съгласили да им се прокара парно и мааме на климатици.

Завиждам ти за задружните съседи при нас това не може да се получи към настоящия момент, има разни селяни дошли тук заради парното и заради тях ни изнудват не знам до кога ще се проточи спирането на рекета......

Смехория до шия - артрита се влошава при топло и сухо?! Баш при студено, влажно и мокро артритните стави се подуват, зачервяват и болят, та майка плаче, грамофон свири. Тия, пък...учЕни. Бряяххх

С учени и телевизор не се спори, а се попива.

По здравословно е да ги изключиш/игнорираш. Така можеш спокойно да се насладиш на легловия грипен режим, като си сърбаш горещ чай с резънче лимон, увит в дебело родопско одеало.

Ама учените точно това казват. Те не твърдят обратното. Обаче същественото е, че когато е постоянно "лято", артрита и други подобни болести не се влошават, тоест възпаляват, което води до проблеми. Трябва да дойде студеното време, влажното, което да доведе до възпаление на артрита, за да ти се активизират календарните гени, което пък от своя страна да ти подобри имунната система. Сега, отиди да си направиш една рана, чакай я да гангреняса, но точно преди да ти ампутират крайника я излекувай, за да ти е окей иммуната система.

Ще има да чакам аз календарните ми гени да се активизарат, кога трънката роди мушмула, ама нейсе.

Аз проблема съм го решил отдавна.От 17г.живея във Флорида.Тук даже не са и чували думата парно.За ботуши и балтони също.Цяла година карат по джапанки и шорти и се оплакват колко много пари плащат за охлаждане.Абе всеки с проблемите.Аз затова и малко ползвам климатика,защото веднага изстивам.Още съм изнежен от парното.

Има нещо вярно в това. Последните няколко години ми се наложи да живея без отопление през зимата. Чувствам се идеално и не съм боледувал нито веднъж. Много хора около мен стоят на топло и почти постоянно са болни.

Ами да се връщат тези "учени" в пещерите. Тъкмо ще спрат да ни занимават с глупости.

Разбрах: За да сме здрави и успешно да се борим с вирусите, требва да сме възпалени целогодишно.

Боже колко глупости. Ей така дами и господа се усвояват едни пари. И нашите от БАН, вместо да си бъркат в носовете за 300 лева заплата, да вземат да се размърдат и да пускат проекти на килограм. Няма нищо по-лесно да вземеш научен проект, да издрънкаш един куп глупости и безсмислени изследвания и да изпраскаш няколко статия и един два сайта по темата. И ей така заплатите ви ще скочат 20 пъти. Ей какво правят шотландците. Дрън, дрън ... може би, евентуално, гени, днка, микро еренки, и разни подобни знайни и незнайни войни на биопрограмирането и ето ти на висок стандарт на живот.

Парното е вредно....щото ойде Южния Паток...

За това експериментално спираме топлата вода в центъра на София

Точно по тази причина във всички населени места със столетници целогодишната температура е относително постоянна- около 19 градуса по Целзий. Естественият стремеж на човека да се запази, го е накарал да намери тези райски местенца (предимно затворени долини). Това силно противоречи на изкуствената статия - написана по поръчка. В 7 града на България все още съществува топлофикация. Не се надяват да са дълголетници, но поне да живеят като бели хора. Истинският проблем се измества в много посоки. По-голяма например е опасността от замърсения въздух вследствие употребата на твърдо гориво.

Ми не дишай, щом ти е замърсен въздуха...

Замърсяват ми го такива като тебе - прости, с промити мозъци, лесно манипулируеми.

Крайно време е да го криминализират това парно !!!!!!!

Така ще можеш по-често да излизаш и разтичаш. Много ще ти е угодно

"При прасторическите хора сезонните промени във възпалението ..." Я, преведете тази част от изречението, че се възпалих и сгърчих от сезонния превод.

Топлофикация София се грижи за Вашето здраве с некачествените си услуги!

Ако щете вярвайте,сънувал съм кошмари,че ми демонтират климатиците и ми монтират радиатори!Егати ужаса!

Обръщение на Съветът на Старейшините на ПП ГРОБ към "Лошия матриал" на РБ Четете вечерния "СТРЕСА"! Главен редак.: Лошо Лошев

Парното е вредно толкова, колкото и порното! Затова съм забранил вече да има порно в Плейбей!

парното вредно за здравето, храната също, парите рзвалят човека...ами та ние сме си супер! Ни парно, ни храна, ни пари със света!

Да, да, да, така е! Ето наскоро шефката ми разпалено обясняваше, че щастието не е в парите, а в духовността! Много се впечатлих! Колко духовна жена. Не знам как още не се е отказала от заплатата си и не е започнала да я дарява ... на мен, например ... не го прави, предполагам, защото е изключително заета да е духовна и не се сеща за тези материални подробности или просто се грижи и тя за моето здраве, да съм на по-студено и да не ям много.

Жената отново се грижи за теб, защото те предпазва от покварата на парите, тоест запазва твоята духовна същност чиста и неопетнена. Тя, твоята шефка, се явява твоя духовна водачка и апостолка, която се жертва за твоето добро, подобно на Исус! А ти не оценяваш всичко това!

humfry

Извода? Българите са най-здрави, защото не използват парно, а 4 ката ветенки и 2 ушанки. Освен това и похапват ежедневно истинско кисело мляко от магазина, което не се разваля с години.

А, най- вредното са тези вредни учЕни, рекламирайки ги в тази вредна статия.

За здравето не знам но за портфейла определено е вредно!

Българина най-много го е страх да не настине и да не се мине.

Сига ши ви кажа кое е най вредното нещо на той свят.Не е алкохола не е парното не са цигарите не са свинските пържоли-НАЙ ВРЕДНОТО НЕЩО НА ТОЯ СВЯТ Е ЦЯЛ ЖИВОТ ДА РАБОТИШ БЕЗ ПАРИ. от тво по вредно нема

Абе по-вредно от работата нема. Както са казали старите хора, работа ли е не ми я хвали.

Поредната глупава статия на драскачите в дира, а пък бъка оп правописни грешки!!! "прИисторически хора"НЯМА!!!! ИМА ПРААААААИСТОРИЧЕСКИ, А И КАКВИ СА БИЛИ ТЕХНИТЕ ГЕНИ-ТОВА СЕГА Е ИЗСМУКАНО ОТ ПРЪСТИТЕ НА ПИШМАН УЧЕНИ И ПИШМАН ЖУРНАЛИСТИ!!!!!!!!!

Твърдението има известно основание. Преди години едни американци от Арканзас ми казаха, че техните лекари ги съветвали да ходят по- леко облечени, защото било важно сърцето и тялото да намират по- естествен баланс на затопляне на тялото. Известно е, че при студено време повечето вируси не успяват да стигнат до разпространение, а най- "добрите " места за разпространението им са градският транспорт и обществените учреждения, където има постоянна температура в границите над 5 и до 10 градуса.

Те така и правят, държат децата голи. Напълно нормално е да видиш навсякъде кашлящи като магарета сополиви нещастни дечица. Мани ги тия американци, това е болна нация, на психическа основа. А може и да не съм прав, че са болни. Може би са просто обикновени идиоти.

А ти какво очакваш да им кажат, нали трябва да им продават лекарства и киснат по болници. Здравната система в САЩ е бизнес брато, for profit.