Осем души притежават повече от половината свят

Осем милиардери притежават богатство, колкото половината от населението на света, пише The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Осем души притежават повече от половината свят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като "притежават", какво? Ядат повече, пичт повече, чукат повече, ходят по планините повече, или се радват на живота повече от мен? А колко от "притежаваното" ще си отнесат в гроба? Смешници! Живи пациенти на психиатрията, които обаче имат условия да се приемат насериозно...

кои са останалите от осмината най-богати. Предварително благодаря.

Чудя се, тези хора съвест и морал имат ли? Хора ли са изобщо?

Трябва да се върнат нещата към стандартите от преди 1990г. - По-високи корпоративни данъци, по-малко международна търговия, повече преразпределение, по-ниска ефективност, повече отпуски, ранно пенсиониране, лежерен начин на живот. А териториите, които не желаят да принадлежат към цивилизования свят /в т.ч. България/ се изолират митнически.

Как точно ще изолирате митнически целия Евразийския съюз към който ще и е България?

Повече от $50 милиона богатство е безсмислено. Трябва да се приеме закон за конфискация в полза на международен фонд, които да разпределя парите за социални програми. Правиш пачката и те пенсионират без право на бизнес. Иначе лакомията взима връх.

Съдейки по минусите - Ганю иска да се подсигури, че милионите, които се кани да натрупа, няма да се ограничат до 50. Пффф, да не е луд да се мине.

50 милиона е много. Максимум 1 милион за да не може някой да подкупи достатъчно управленци и съдии,които да извъртят законите в негова полза и да му се размине. Иначе цялото това заграбване ще се повтори отново.

1 милион са пари, които не стигат за един скромен човешки живот, в който полагаш грижи само за себе си. Ето, сметни: 80 години по 12 месеца = 960 месеца 1 000 000 : 960 = 1041 долара на месец.

симо

Интересното е, че Щвейцарски институт за стратегически изследвания стига до ДРУГ резултат за големите притежатели на СОБСТВЕНОСТ...Това НЕ са физически лица а юридически структури ,основно инвестиционни фондове.Всеки може дапровери като щракне на ЕПЪЛ,МАЙКРОСОФТ,ФЕЙСБУК,АМАЗОН,БАНК ОФ АМЕРИКА,ГОЛДМАН САЧ И други корпораци и види кой са най-големите най-големите акционери.Така изплуват имена като black rock,vanguard например....Та тези неспоменавани никъде структори имат активи по 3/5 трилиона долара и УПРАВЛЯВАТ активи на стойност 30/50 трилиона долара.......И какво означава Бил с няколко десетки,дори сто милиарда долара......Статията отклонява вниманието.

Интересно защо никой не се сеща да попита как така от една страна уж имаме демокрация, равенство пред законите и пр. и пр., а от друга имущественото неравенство само се задълбочава. Или може би този начин на управление на света (уж демокрацията имам пред вид) е идеалната среда за да станат богатите по-богати, а бедните по-бедни!

Капитализмът и демокрацията имат толкова общо колкото компютрите с компотите!

ЛОШО ЛИ Е ЧЕ 1 ПРОЦЕНТ ОТ ХОРАТА ПРИТЕЖАВАТ ПОЛОВИНАТА БОГАТСТВО ВСВЕТА.Мнението ми е че не лошо то се води само на КНИГА че е тяхно. Действителност те не могат да го пренесат нито на друга планета нито в гроба си. От него се ползват останалата част от хората под една или друга форма.Този един процент няма как да го консумират сами и със своите близки и роднини но знаят как да го управляват контролират и увеличават.Това са хора предприемчиви знаещи и можещи което значи че в определен момент те ще се съобразят с обстановката и по най-правилния начин ще реагират.

Глупости на парцали! Някой не е учил история! Когато малко хора вземат всичко за себе си, другите остават без нищо, вече няма какво да губят и няма с какво да ги плашиш! Тогава тръгват и почват да режат глави! И тия с многото пари заминават преждевременно в един друг, по-добър свят!

gonzales

лошото е , че 99 % са бедни.

Закон на Парето от Уикипедия, свободната енциклопедия Направо към: навигация, търсене В края на 19 в. италианският икономист и социолог Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името Правилото 80-20 или Закон за елита, или още, Закон на Парето. То гласи следното: Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите. Това е глобалната гледна точка на Закона на Парето. Може да се интерпретира и в по-микро мащаб, като му се придаде следното значение: "във всяко едно начинание, 20% от вкараните ресурси в проект допринасят за 80% от изходния резултат." Този закон може да се интерпретира също така за целите на Управление на контрола или Управление на Риска както следва " По-рядко срещаните явления предизвикват най-големи проблеми" или "относително малък брой възможни причини обикновено предизвикват мнозинството на проблемите или дефектите"

Тоест неравенството е от Бога , или природен закон по новому? Или както казват днес "Равенство няма никъде в природата" ? И неравенството е " вечно, естествено, неотменимо", значи всеки който се бори срещу него е идиот и предварително обречен на неуспех? Да, ама не! Защото сме хора, мислещи разумни същества, а не говеда. Защото изкуство, философия, реч, религия, наука също няма "никъде в природата", освен сред Човешките общества. И кво сега,да ги отречем и да ги изхвърлим на боклука ли? Да си живеем като скотове - по природному?

Законът важи и в бизнеса. 20% от клиентите носят 80% от печалбите. На другия край на кривата, 20% от клиентите създават 80% от проблемите и загубите.

Важи и за социалните отношения 20% самонадеяни кърлежи са заграбили 80% от всичко и са изтласкали другите 80% от хората в 20% нищета. "Натрупването на богатството само в единия полюс автоматично генерира нищета и мизерия на другия." "Пролетариата няма какво да губи освен оковите си" Чичко Маркс

Статията е подвеждаща, твърдейки, че има толкова голямо богатство, че да не може да се изхарчи. Затова и богатите никога не се насищат. 99% данък над определена сума доходи - това е справедливото спасение. Другото са тинтири-минтири капиталистически либералщини.

И кое по-точно е подвеждащото? Пропускаш да го напишеш! Дай конкретика!

Б.Гейтс, Цуки и У.бъфет са бедняци в сравнение със собствениците на най-големите банки в света.Имената им сами ще се сетите.С буквата- Р-.

И какво, материалното остава след хората, така че други ще харчат това, което са натрупали.

gonzales

тогава защо го трупат ?

Докато хората робуват на низките си страсти и тънат в невежество, винаги ще има други страстни хитреци, които да се възползват от тяхното невежество и да се облагодетелстват от него. Печалната истина е, че ние вече не можем сами да се изхранваме и ни трябва някой да ни храни. Робството в друга разновидност.

Единственото похвално е, че се огласява тази истина.

Която е полу истина и втората част от нея е, че мнозинството хора са мързеливи, тъпаци и не са мотивирани да променят това. Е, как тогава други няма да забогатяват толкова много?! То става при условие, че работиш много, че си находчив и че има много тъпаци, които ще дадат парите си, но няма да заработят добре, понеже са тъпаци. НИКОГА монетата няма една страна! Щом едни са много богати, това ознчава, че тъпаците са много тъпи. И не са виновни богатите, които си раздават парите след това за какви ли не каузи! Всъщност причината са тъпаците, които се надяват да им капне от някъде без да си мръднат задника. Гейтс харчи за благотворителност 95% от парите, които заработва бизнсът му. Това е след платени данъци. Ами ето ви 98% данък върху приходите на милиардер!! ...

забелязал съм най-шумните и най-заклеймяващите мързела, обикновенно не блестят с нищо особено и са освен мързели, също и безочливи егоисти

Ние предлагаме кредити на хора, които се нуждаят от финансова асистент с нисък лихвен процент от 3%. За да получите заем с тази компания, можете да посочите точния размер на кредита, което трябва и времето, в което можете да се възстанови услугата prêt.notre е 5000 лв до 500000 лв ЗАБЕЛЕЖКА: Трябва да ни пишете на: catherinemoutier13gmail.com

"да подобрят..." Ех мечти, мечти!!!

НЕ Е ВЯРНО! ЗАГЛАВИЕТО НЕ Е ВЯРНО. КАКТО ОБИКНОВЕНО ЖУРНАЛЯТА ТЪРСЯТ СЕНЗАЦИИ С БОМБАСТИЧНИ ЗАГЛАВИЯ. МАТЕМАТИКАТА: ЗА ДА "ПРИТЕЖАВАТ ПОЛОВИНАТА СВЯТ" ОСЕМ ДУШИ, ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВАТ ПОЛОВИНАТА ОТ СВЕТОВНОТО БОГАТСТВО. ЦЯЛОТО. А ТУК СЕ ВЗЕМА БЕДНАТА ПОЛОВИНА ОТ 3,5 МИЛИАРДА ДУШИ СЪ СРЕДНИ ДОХОДИ ОКОЛО ДОЛАР НА ДЕН... ТАКАВА Е МАТЕМАТИКАТА. А ИНАЧЕ - ВЯРНО Е, ЧЕ РАЗСЛОЕНИЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧАВА И ПРЕСИЧА. И НЕ САМО ПО ХРИСТИЯНСКИ ПРИЧИНИ, А ПО ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКИ. ПАРИТЕ В РЪЦЕТЕ НА МАЛКО ХОРА ДОНЯКЪДЕ ОГРАНИЧАВАТ И ДЕФОРМИРАТ ПОТРЕБЛЕНИЕТО, А ОТТАМ - МОТИВАЦИЯТА И РАЗВИТИЕТО.

Пускаш трети дезинформаторски пост вече. 78% от възрастните имат само 2,4% от всичко. 0,7% от възрастните имат 45,6% от всичко. Това е!

ТАКА Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!КАПИТАЛЪТ МИЛОСТ НЕ ЗНАЕ!!!ТОЙ Е САМОНАРАСТВАЩА ВЕЛИЧИНА.АКО СПРЕ ДА РАСТЕ СПИРА ДА БЪДЕ КАПИТАЛ! ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ДРУГ СТРОЙ-НЕ В КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ!!!

"OXFAM" Оксфордска конфедерация, основана от богати британци, пръскаща повсеместна дезинформация... Не се задълбочих да търся основателите, но мисля, че и те са евреи. Не ме корете за ВЕРСКО противопоставяне, така мисля АЗ, парите, капиталите са в юдеите - не е необходимо да го доказвам. Създадена с цел да помага на бедните по света и превърнала се в ТЪРТЕЙ!!! Да, "търтеЙ", единствено число! Създадена през 1942-ра година и издържана от кого??? От продажба на дрехи - "second-hand" , с 5595 служители в Англия ( през 2008-ма година ), в Англия, не в UK, и още толкова по света... Не само на мен ми е смешно. Големите "борци"...

Хайде стига! Телеграф е достатъчно авторитетно издание. Кредит Суис имат също много интересни данни. И те ли са будали?

И коЙ ги притежава? Аз, ти, гражданите на Англия или на някоя друга държава? Самите източници, цитирани от теб, са достатъчни за доказателство на тезата ми! За незнаещия английски език, като мен, бяха необходими десетина минути, за да видя несъответствието в приходите им... За знаещите езика - има държавни портали - като на нашия НАП, където всичко може да се види - 2 и 2 е равно винаги на четири - проста алгебра, не е необходимо и икономист да си даже! Те не са производители, взимат подаръци, които продават - каква е тази принадена стойност?

Трябва да се увеличи ефективността при събирането на данъци от обикновените хора. Идеята да се сложи данък 'изпражнения' е отлична. Просто се слага едно устройство в тоалетната чиния, което да отчита отделените изпражнения на база 'водоизместимост'. Така пенсиите ще могат да се увеличат с 5 лева на месец, а богатите ще могат да си купят по една офис сграда.

:D в Англия трябва малка модификация... Нещо трябва да се измисли и за писоарите... :D

Tе са само кукли за показ на Якоб Ротшилд, който ги управлява и защитава.

"НЕ Е ЛУД ТОЯ, ДЕ ЯДЕ ЗЕЛНИКА, А ОНЯ, ДЕТО МУ ГО ДАВА! " Явно глобализацията се концентрира във все по-малко хора. Защо е възможно това?! Елементарно, Уотсън! : Светът е шарен - тотално разделен и противопоставен, един на друг. Колкото хора, толкова интереси. А бизнесът е единен. Там интересът е един - парите. Те нямат цвят и мирис. Затова, всички ние се оказваме собственост н 8 (осем) човека. НЕ Е ЛУД ТОЯ, ДЕ ЯДЕ ЗЕЛНИКА...

симо

НА кого е зелника????Те казват, че е ТЕХЕН ,а не на този ,който го е направил....Така, че ЗАКОННО си го ядат.ЗАКОННО.

Следя статията и коментарите цял ден. Интересното е че все един и същи коментар стои като 'избран", при това само с един минус. Няма как да съм му го сложил само аз.

vsicki tezi sa bogati zastoto ne sa plastali danaci

тупоугулно изказване. даже и наи-тежката данучна състема не облага с повече от 50 % никои доход. тоест в наи-лошя случаи ако бяха си пластали дануците до стотинка щяха да имат половината от това дето имат сега. половината от няколко милярда са отново няколко милярда = богат.

Ако тези хора, както и всички останали богаташи решат да променят облика на света към по-добро, със сигурност ще бъдат още по-щастливи!

споко бе хора за всички е 2 на 1

Aми, че те не са нищо друго освен назначени фронтмени на една невидима, тъмна сила, която управлява този свят.

Списъка е на Форбс, който пък е наРотшилд. Даже и себе си е сложил на 70-90то място - шегаджия.

Хубавото е, че докато богатите си спорят, а бедните си гладуват, нещата следват своя естествен ход. И никаква пропаганда няма да отложи бунта на онеправданите нито секунда. Кога, къде, как е без значение - той идва като товарен влак, за да погребе пседо-елита веднъж и завинаги. И тогава никакво "Ама аз не исках, аз не знаех, аз не бях...," няма да помогне.

Зимбабве беше от развитите африкански държави преди да я нападне социализЪмът. Ама Ян Смит бил лош...

И цяла източна европа беше преди да я нападне капитализма.

притежават Русия?

Еее тия 8-те не са евреи предполагам....?! :)

АКО СЕ ИЗНЕСЪТ ДАННИ ЗА БОГАТСТВАТА НА РОТШИЛД,РОКФЕЛЕР,ТИСЕН,КРУП,ВАРТБУРГ,БУШ И ДРУГИ РОДОВИ КЛАНОВЕ,ТЕЗИ ОТ СПИСЪКА ЩЕ ПОЛУЧАТ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОС!!!ЗАРАДИ ТЕЗИ ХИЩНИЦИ В ЧОВЕШКИ ОБЛИК,ЧОВЕЧЕСТВОТО СТРАДА ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА!!!НО ХУБАВОТО Е,ЧЕ ТЕХНИТЕ УЖАСЯВАЩИ НАМЕРЕНИЯ,НЕ СЪВПАДАТ С БОЖЕСТВЕНИТЕ!!!ВЪЗМЕЗДИЕТО Е ПО-БЛИЗО ОТКОЛКОТО ВИ СЕ СТРУВА!!!

Писах от Феиса ,на Зукърбърг и му викам "Братко изпрати някой долар за бизнес ",обаче не дава щото и на него не му стигали.

8 милиарда не могат да клъцнат гръцмуня на 8 изрода?!?!?! Бахти тъпнята ....................................... Без коментар

Бо Бо

Осем милиардери притежават богатство (колкото половината от населението на света), защото няма изнесени официални данни за богатствата на клановете в човешки облик - Ротшилд, Рокфелер, Тисен, Круп, Вартбург, Буш и сие. Ако такъв бъде поместен, въпросните 8 биха получили комплекси за малоценност. Жалкото е, че заради въпросните кланове човечеството страда под една или друга форма, но хубавото е, че техните ужасяващи намерения не съвпадат с тези на началника отгоре! И дано възмездието не е толкова близко колкото го предсказват...

Надай се на възмездие.

Има лесен начин.Нарича се НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. Ако Тръмп национализира богатството на изброените и го раздаде на бедните, много хора ще бъдат по-добре. А дано, ама на дали!

приятел? Твоят вариант е прилаган вече. Чичко Ленин го наричаше и експроприация. В селото му викаха колективизация. Избиха десетки милиони за да им вземат паричките и имотите и да ги "раздадат на бедните". В резултат - седем кошмарни и бедни за обикновените хора десетилетия, пълен икономически фалит, стопирано естествено икономическо развитие и ментално увредени поколения народи...

Удобно забравяш ролята на белите и на интервентите в тази разруха. Също забравяш 100те % грамотност в СССР, също и 9000те хиляди завода които построи Сталин.

А един-двама, ако решат, могат да минути да ги оставят без нищо!?!?

...Путяка и ..чепа Тръмп...

Има доста учени и специалисти, които казват ,че на Земята не са нужни поне 5 млрд. хора, но тези топ 8 души са жизнено необходими на човечеството.

Истината е, че няма незаменими хора - спокойно може да живеем и без тези 8, както и без тези 200 (след тях по богатство). Въпросът е, че с физическата ликвидация на тези хора, положението няма да се промени към по-добро....

Това са новите Наполеон, Хитлер, Сталин, Нерон, Калигула, Атила, Чингис Хан и т. н. Защото имат същото влияние върху хората, а дамите те са си добре, е трябва РЕВОЛЮЦИЯ, но този път истинска и разплащане на сметките!!

Революционер връз революционера се катери, смазва световната неправда и ме хваща право за гушата! За кой ли път? Как да му обясня, че не е важно дали си богат, а дали си боклук? Как да му разкажа, че поне първите 2-ма от неговия списък са били бедни "като църковни мишки", преди да станат диктатори? Няма начин да ме разбере. Само те питам, колега: А, дамите, какво общо имат? Освен, ако няма да ги прекръщаваме всичките на Долорес Ибарури и да пеем :"няма да минат..."? Революцията е хубаво нещо- когато я няма.

При първите 8 по богатство няма жени, къде ги видя ти, освен ако не смяташ Атила и Калигула за жени???

ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА доведе дотук. Одем души притежават половината свят. 8000 притежават почти целия. Останалите 8 милиарда духат супата. Това ще завърши зле. С кръв и революции.

Мислим, че те са умни, бате, и ..ша дадът!?

Ама на Абрамович парите ша му ги зимаме ли? Оти он е човек на Путин.

и по приятели на Путин - Гената Тимченко, братята Ротенберг, Милер... Целият кръг "Озеро" барабар с боса на Тамбовская Барсуков-Кумарин! Но шеф на Съвета за сигурност е един от тях - Николай Патрушев, пък и цялото ФСБ ще ги пази. Щото, бабче, те са народни хора. Пък и почитат царя!

Дали ще могат да вземат поне една милиардна от богатството си и на онзи свят?

Това означава че целия свят работи за тях

Някой замисля ли се защо точно евреите? С какво точно те ни превъзхождат? НЕ, само се плюе! А истината е проста - религията им е такава. Тората е казуси, които те карат да мислиш, не да заучаваш псалми (без дори да ги разбираш), а да мислиш! Да решаваш един или друг проблем, било то съвсем дребен или някакъв много философски! Единствената религия, която разчита основно на разума, не на сляпата вяра. Исус се е опитал да я облагороди като добави любовта...обаче се е пръкнало това нещо, наречено "Църква"...и от там пак назад!

Едно правителство - Една религия - Един световен ред. Какво по-хубаво, представителите на тези банкерски фамилии да те убедят че са по-умни, по-висши, по-богоизбрани? Значи трябва да ни управляват по наследство. Нацизъм в еврейски вариант. Неофеодализъм. Индия.

:) Не е истина - къде го чукаш, къде се пука! Идеята е, че е умно така да се възпитават децата - да мислят и да решават казуси, а не да зубкат машинално само факти. :) Иначе за мен няма да има нищо по-тъжно е от глобално оеднаквяване....Светът за това е хубав, защото е шарен!

явно не си чел Тората!

Паисий

... или я бъркаш с Гемара, а може би с Кабала...

спокойно, 80 техни поколения ще го връщат!Нищо в света не се губи!

Комунизмът не е измислен от мужиците, абдали!!!? Те бяха само "опитни зайчета"!! И работата ""проработи""! И "Експериментаторите" се поуплашиха доста и ...разрушиха СССРа!!!

В СССР сталин им обърка плановете. Хитлер също им ги е объркал. Остава да се надяваме, че винаги ще се появява някой/нещо, което да възпрепядства пъклените им планове. Ние нищо не можем да направим. За съжаление.

Можем, можем много да направим.Като начало трябва да се стремим към посочване на причините и как евентуално да се предпазваме от грешки в това отношение. На първо място - Не задлъжнявайте! Вземайте заеми само в краен случай - за лечение и евентуално за обучение на децата. И по възможност не от банки и лихвари, а от близки, роднини и приятели.

СССР понеже беше на хрантутниците изпрати първия човек в космоса. И имаше такава медицина, каквато американците не могат да си направят и до днес. Добре че го бутнаха отвътре, да се освините колкото ви душа иска.

ха ха ха ....пусть всегда будет Солнце!....

Първия човек изпрати в космоса, понеже не им пукаше колко космонавти ще умрат, докато успее мисията им. По тази причина СССР загуби най-много хора във ВСВ и до днес не може да възстанови човешкия си ресурс, особено в качествено отношение. Медицината?! Интересно защо след ВОСР не сме чували са особено много съветски методи за лечение! Май славата остава за периода на Пирогов, но тогава е все още Русия, а не СССР.

Боже, колко мъка има на тоя свят, боже!

Изобщо не съжалявам жалките бедняци. Никой не им е виновен, че са некадърници и не могат да забогатеят.

:) Това се вика липса на човечност. Никой не е виновен за това, че се е родил беден! Съжалявам хората, които нямат шанс да бъдат хора, още повече съжалявам хората, които смятат, че така са си добре! ...а те стават все повече!

И да си се родил беден, ако имаш качества, лесно ще забогатееш и ще станеш човек.

Ама тоо -само с ебане , не бива, баба!!!?

симо

Е ,тогава да ти пожелаем и това ,,щастие ,,да опиташ и никой да НЕ те съжалява.Щото тя ,системата ти дава но и взема.И шибаната ти Американска мечта може да те избъзика.Тогава с радост ще твърдя , че си БЕДНА ,защото си НЕКАДЪРНА.

Са умни Някои просто имат късмет Други са просто безскруполни

Бау бау, но ти се радвай и кучките ги търсят, но само за едно!!!

Путин е виновен

Всеки, който има повече пари от мен, трябва да ми даде половината. ВЕДНАГА!

Всеки може да стане богат, стига да иска. Повечето хора не го осъзнават и се надяват на чудеса - да спечелят от тотото примерно.

Забавно.

вярващи,алъж вериж и ресурси го е систематизирал изключително точно! Светът е толкова сбъркан в момента, че не са добре нито богатите, нито бедните! Най-лошото е, че изходите са само два - или тотална тирания, пълна загуба на свобода от там и на човечност...или масово изтребление под една или друга форма!

Има много други изходи, но от вашата камбанария виждате само два - терор да се спасите или изтребление на раята за да не се будите мокри от пот нощем.

Посочи аргументирано поне един? И двата, посочени от този форумец няма да пощадят никой...НИКОЙ не ги иска! Смяташ, че войната подминава богатите ли...особено ТАЗИ война?! Много наивно... И все пак са единствените възможни.

Между другото това дередже е следствие на хуманността...да не оставим гладни хора, да спрем кръвопролитията (войните), да излекуваме болните бедни и страдащи, да бъдем хуманни...чудесно! НО тази хуманност и подем доведе до това пренаселение. И кюпа, в който сега сме ВСИЧКИ!

Чакам!