Учени откриха нов орган в човешкото тяло

Органите в човешкото тяло вече се увеличиха с още един.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха нов орган в човешкото тяло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква фуксия е това което го открихе

Колкото и да не се хареса на някои истината е че тъй наречената хуманна медицина в световен мащаб е индустрия и тя НЕ лекува. Помислете си има ли болести които се лекуват- почти няма. Просто съвременната медицина замества функцията на болния орган с медикаменти и прави болния доживот абонат на фармацефтичните компании. По лошото е че медицината и не иска да се променя. Не са малко доказателствата за доказани методи в различни народни медицини където много от болестите се лекуват трайно. Просто на някои хора и компании не им отърва да обедини в едно постиженията на народната медицина от всички краища на света в едно и после да ги обедини с хуманитарната медицина.

Тук чета за едно много ниско мнение, относно Българската медицина и лекари. Да напомня на незнаещите, че в нашите университети се обучаваха медици от цял свят. И да кажа, че не се знае на какъв хал ще попаднат при спешна нужда във Великобритания или Германия. Моето семейство фатално си изпати от немската медицина, източваща здравната каса с малоумни лекари, НЕ професионалисти. БЪДЕТЕ ГОТОВИ! И ЦЕНЕТЕ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И МЕДИЦИНАТА НИ, И ЛЕКАРИТЕ НИ, РАБОТЕЩИ ЗА БЕЗ ПАРИ!!!!!! СКОРО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ - щом като половината от работещите българи са навън - НЕМИНУЕМО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ! И СЕ ВГЛЕДАЙТЕ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА! В тях има не призната тъга, дълбока носталгия, разочарование, несбъднати надежди и очаквания, думи за успех със скрит неуспех и болка.ЦЕНЕТЕ, БОЛЕЙТЕ, БОРЕТЕ СЕ ЗА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!!!!!

Уф, аз помислих, че и човекът вече ще има бакулум... Не ли?

И нашите надежди са в "поникването" на повече нови органи на човека/човечеството/!?

Съобщение на пресцентъра на Пирогов: "По време на рутинен преглед на простата на лицето Б.Б от Банкя, лекарите откриха нов орган в аналното му отверстие. При проведените допълнителни изследвания е установено, че органа отговаря на името Малкия Цецо."

Истината е, че ББ има едно сърце дето тупти при сръбска музика, чалга - СПОМЕН ОТ ДИСКОТЕКИТЕ в онези,стоплени от пари години, тупти пред всичко сръбско, вълнуващо западната дъга на население в България - супер предателско, защото сръбското население, граничещо с България е вражеско настроено. Тупти бързо сърцето на ББ при вида на сръбската Цеца Величкович с български произход, заради която, НЕЧУВАНО отвори в неделя Министерски съвет, за да я приеме - нещо не правено в България, друго не правено в България - да покани и плати цялата новогодишна вечер с баснословна сума от бюджета на жълтите павета не на бг-певци и музиканти, а ИЗЦЯЛО на сръбския Горан Брегович, ТУПТИ му сърцето като обсъжда успехът на сръбският тенисист Джокович пред микрофоните на журналистите, когато в момента има проблеми в България и Народът очаква коментар от Бащаицата, но ... НЕ БИ!!! Бойко, ориентира ли се вече в обстановката? Защото гласувах за теб???!!!!

А дано, а дано!

Фармацията и медицината работи за 2 неща. 1во за печалба(пари), а след това за успешно лечение на каквото ще да е! Всяко противно мнение е нереално.

Естествено! Всеки човек работи за пари. Другото е хоби.

дир-ници, неграмотници ! поне правилно перписваите ! това не е никакав новооткрит орган! знае се от времето на маимуните.ако сте неграмоти, проблемат си е ваш ! транслитеиран текст!

Ураа!... Надеждата умира последна!!!

Знаех си, че е мезентериумът! Досега все си опипвах подутината на корема и се чудех дали е далак, черен дроб, панкреас или жлъчка, а то било мезентериума това. Успокоих се.

ПРъдни яко! Може да спадне!!

Няма никакъв Леонардо! Аз, аз го открих година по-рано през 1507-ма. Е-ех, каква само година беше! Що слугинчета и матрони-любовници опипах да го намеря този пусти орган, не питайте! Бая зор видях, но ето, чак сега се отплатиха напъните ми.

Eто докъде е стигнала съвременната медицина, Леонардо от средновековието ги превъзхожда.

Брей - "Новооткритият орган за първи път е описан от Леонардо да Винчи през 1508 г., но е бил игнориран в продължение на векове досега." Колко чудно нещо открили сега учените? Абе, г-да Журналисти, чудя се и не мога да проумея в кой свят живеем заедно с Вас? Преди доста хиляди години хората са установили, че съществуват енергийни канали във всеки организъм, включително и в човешкия. Навсякъде тотално оплюват "ангелът на смъртта" д-р Йозеф Менгеле (Josef Mengele), но никой не коментира, че той: - е съставил най-подробния атлас на човешкото тяло; - е доказал и описал подробно енергийните канали в човешкия организъм, като в момента в развитите страни по света след 2009 година се изучава отделната специалност - енергоинформационна медицина. Съществуват методи и апарати, които са в състояние да поставят точна първична диагностика на всяко заболяване, а не само симптоматична диагностика, както е в момента в нашата родна страна. И т.н. ... - е лекувал онкологичните заболявания в най-напреднал стадий чрез загряване на човешкото тяло в топла вода ... - е извършил уникални неповторими операции и трансплантации (включително присаждане глава от жена на мъж и обратно, като пациентите са живели по няколко минути след това), и т.н. ... - поддържал човешкия живот с години при концлагеристи на които не е давана никаква храна освен вода (но какво ли е имало във водата??? ... ) Има и много други открития, които са допринесли за развитието на медицината, биохимията, биофизиката, .... Айде, пак се увлякох, Бат Алеко пак ще ми се кара, че все се опитвам да давам акъл !!! ...

Е, разочаровате ме! Само един минус, и то по всяка вероятност е от много умен човек, а учен от БАН, я доктор, я фармацевт, я - тролче ...

Аз се срамувам,че Менгеле е бил лекар.Вие си го славославяйте колкото си искате.

За човек съдят по делата му, а не по това кой какво е казал за него! Чудно тогава защо неговите последователи, които са осъдени на Нюрнбегския процес само на 10 години лишаване не от свобода, а само да не практикуват медицина? Защо ли д-р Менгеле не беше осъден, а доживя старините си до 1979 година и то покровителстван познайте от кого?

Никога лично не съм обичал Менгеле, но като реално мислещо "славославяйте" същество не мога да отрека РЕАЛНИТЕ му ДОСТИЖЕНИЯ, ОТКРИТИЯ и КОНСТАТАЦИИ, както и на всички умни, прости, знаещи, незнаещи и т.н. ... откриватели и учени. Реалността според мен е нещо по-различно от славата, която е временна и кратка в повечето случаи макар, че има изключения. Аз поне не съм съдия или човек, който има право да съди когото и да било, аз само споделям това, което съм чел и коментирал със запознати с фактите хора, както и техни наследници (ако това има някакво значение за Вас).

Ба, тези "изследователи" да не са парчедисвали в моргите само споминали се от наркотици, бе? И сега да ни представят тези научни достижения "като откритие" , като при нас , дето стават професори от кол и въже!?

Ха-ха, до сега да не знаят за това? Та нали имат рентген, видео и др.апарати? Това показва колко са ни примитивни лекарите, та какво изучават от човешката анатомия тогава, само скелета ли? Лелееее..

Те знаят,но не са го класифицирали като орган.Стига сте плюли всичко!Българина от футбол и от медицина разбира много!!

А ако изследват кратуните на Боко и цялата останала политическа местна измет, ще направят още едно откритие - че има двукраки, които живеят без мозък!

Че, аз как живея, бе? Да ми стърчи и да ми видите некъде у .. ??

Нищо впечатляващо!! Щеше да е интригуващо, ако на човек/човечествето/ му пораства втора глава ..върху раменете!?

Чудесно, деде! То , като гледам, всички са се втурнали да им пораства втори и ...трети уй!?

Мии, като първата е празна и дори и не "гроа"!?

Разгеле!! Къде е и може ли да стърчи ..НАВЪН??!

То 90% от човечеството го иска , ама ..нейсе!

Как човечеството е живяло досега без това велико научно откритие.. Как ли коремните хирурзи са вадели и връщали червата на хората, без да знаят, че има специален орган, който ги държи в правилното положение.. А къв вой сега ще подемат маймунозащитниците.. Кой ша каже как ще живеят човекоподобните маймуни, щото няма да има кой да им каже за мезентерия...

нов орган ? тя и пияна мара открила нов орган,но после го извадили.

от смях да вземат на пишат до Индипендънт и да им кажат че те си ги знаят тия работи и че отдавна са наясно по въпроса. Тия наши дофтори имат редкия шанс да се прославят по света,или да ги взимат във Великобритания единствено като санитари и то след конкурс.

Аз се досетих веднага за петима колеги,които работят като лекари в Англия.Вие си се утешавайте както си искате.

ЕЙ, БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ-КОМПЛЕКСАР, Българските лекари и медицина са на СВЕТОВНО НИВО, ОБУЧИЛИ ХИЛЯДИ ЛЕКАРИ ОТ АЗИЯ, АФРИКА, ЕВРОПА... Друг въпрос е днес на какво стъпало са като професионалисти. И да знаеш, че НЕМСКИТЕ ЛЕКАРИ са КЛАСИ ПОД БЪЛГАРСКИТЕ, ясно ли ти е?????Въпреки техниката им и огромните пари, вложени в медицина и здравеопазване! УВАЖАВАЙТЕ РОДНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ - ЕДНО ОТ ТЯХ Е МЕДИЦИНАТА НИ! И се БОРЕТЕ за ВИСОКИ ЗАПЛАТИ за лекарите, за да не стават дебнещи МАФИОТИ! Аз не искам да лягам на операция под ножа на гладен, недоспал, измръзнал и беден лекар-хирург! А ти?

"Ако мезентериумът бъде признат за орган, могат да бъдат категоризирани и коремните болести, свързани с него. Като резултат ще бъдат разработени методи за по-малко инвазивни операции, усложненията могат да намалеят, пациентите да се възстановяват по-бързо." Желязна логика! Така както го разбирам, ако не бъде признат, пациентите ще имат усложнения като досега и ще се възстановяват със сегашната скорост. Ми що му се чудят тогава? Да приемат целия организъм като орган и да решават проблемите му по тоя начин.

за орган и не искат да ме лекуват. Казват че нищо ми няма на корема :)

От Чернобил или Фукушима насам е?

чакате 500 години, щот сте прости. Искам авторски права за откритието и парите да ги внасяте в МюзикАутор.

И кой е простия в случая? преди 6 века е открит и го игнорират еее нямам думи!!!

мизирабъл може да твърди, че е открил нещо, което е било открито преди 6 века ;)) а само мизантроп може да се върже на тая нЕучна мизератерия...

по правило при такива открития следват изследвания и доказвания и трябва да се отделят от бюджета хуялиард евро

Орган е организирана структура от тъкани за изпълнение на някаква функция. Не може да има орган, чиято функция е незивестна.

Апендиксът каква функция има? На колко българи и мозъкът не е ясно каква функция има, щом търпят дъравата-мафият, която ги мачка жесктоко.

"Апендиксът каква функция има?" Бивша. :-)))

абе не се задълбочаваи , функцията му може и да е неизвестна ама лекарство и за него ще продават та биснеса да върви .

Да бе, вярно: Scientists discover new organ inside human body

на него му дай филия с мас. Ако тия дето пишат с ник лекар,наистина са такива....то здравеопазването е в опасност. Лекар който вижда заплаха в научно откритие..или е с купена диплома,или е мързеливец на който му се налага да учи наново.

Пък после се прави на умник ! Никой не е оспорил научното откритие ! Само където това научно откритие е на повече от 300 години ... Тоест - оспорихме НОВОСТТА му , ама на теб май трябва да ти се обяснява малко повече ...

"Как да ида на лекар, като знам аз какъв инженер съм?..." Това за разведряване на обстановката :))

Какво ли не правят учените за някоя и друга дисертацийка.Мезентериумът е известна анатомична структура.

...открили значи...Моят син откри Америка ,ей , там Колумбовци ,викинги,к`во нее...

Тази "статия" е поредното доказателство , че нашенските журнаГлисти разбират от анатомия точно толкова , колкото Бат'Бойко разбира от полипропилен ! " Таз година полУпропилен , догодина ЦЯЛ ПРОПИЛЕН " ! Между впрочем полипропилена НЕ СЕ транспортира с цистерни щото е ПЛАСТМАСА ! Някой май е спал в часовете по химия , където се учеше "полимеризация" ... А който иска да чете за така наречения "нов" орган , да напише на търсачката си peritoneum viscerale където всъщност може да се убеди колко НОВ е въпросният "орган" ! Господи , като отказа да си вземеш грешните ; да беше си прибрал поне пък смешните !!!

Аз пък четох,че учени са изобретили изкуствен апендикс.

много важно откритие. Хубава статия,и дано науката продължава да дава все повече на човечеството. Интересна е гениалноста на Леонардо.. понякога си мисля че е имал досег с извънземна цивилизация която му е дарила знания ,виждайки в него талант и интелект.

Ще падна от смях, недейте така. Или преписвйте, превеждайте или копи/пействайте от сериозни издания или не плашете хората с нови органи. Mesenterium е част от обвивката на коремната кухина, която обхваща съдовете на червата и е неразделна част от Peritoneum, цялостната обвивка на коремната кухина. Нищо ново, нито пък интересно за широката публика.

Аз пък, като си преброих пръстите на краката и открих нови десет органа на човешкото тяло (ноктите отделно) :-)))

...ако някое медицинско компетентно лице коментира картинката на снимката ще е по-добре..., защото не изглежда на това, за което артикулира "новината" в Дирче-келепирче.

Пък аз се поболях, кво стана след новогодишните празници, че не мога си закопчея панталоните. Пък то...появил ми се нов орган!

Абе евреин е доктора дето го предлага за отделен орган, явно има пари в това да се отдели и той като първи ще има патентни права, отново са те!!

Заглавието да се поправи на преоткриха.

И функцията му е...? Да лапа клинични пътечки?

Нема как - требе а се откриват разни открити работи, че чекат много европари за усвояване по програма "Да е..м вашта мама" в програмен период до второто пришествие. Теа докторе са баш евродокторе.

Открили слънчевият сплит. Това и баба го знаеше- идиоти

Пукна ми се мезентериума от смях!

и в кой пъб го откриха тоя орган бе,бати откритието щом бай ти да винчи го е открил преди 6 века

"Британски учени"

абе дече пише ирландски

И сега като падне едно лекуване!...

Препоръчвам вътрешни разтривки с ракия.

Този път не са британски "учени", а ирландски. Много мъка има на острова и околните острови, много.

Тайно се надявах новият орган да е резервен -й