Шефът на на БНБ взема 15 000 лв., заместниците - по 13 000

БНБ обяви заплатите на ръководството, но отказа да съобщи какви са бонусите на предшествениците им преди фалита на КТБ, докато няма окончателно съдебно решение.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на на БНБ взема 15 000 лв., заместниците - по 13 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на унекредит булбанк живее в хотел Балкан и пътува всеки петък до Италия с чартър и това всичкото го плаща опърпаният български народ.Значи на вечер по 2-3 хиляди лв+всяка седмица самолет на гърба на българите.

Не е нормално такива високи заплати за държавни служители в най-бедната и корумпирана страна в европа. грубо изчислено излиза, че един банков служител получава на месец толкова, колкото един редови пенсионер за 10 години

Шефа на БНБ нека взима,ама не казват всички останали банки колко са откраднали от парите ни Време е за стрес и трес

Тия цървули не ги е срам безобразие. На фона на пенсиите

Сега е Време да се публикуват и заплатите на Независимата Съдебна Власт / не вършещи никаква полезна работа /, барабар с бонусите, коледните надбавки , командировки и всички екстри. След това на всички телевизионери / излъчващи само мръсотии, стари филми и блудкави краварски формати / и на всички футболни деятели , треньори, ритни-топковци и съдии. Повечето от тези хора съм сигурен , че се усигуряват на минимална заплата или се водят безработни - те и без това не произвеждат никакви реални блага !

Заплатите в енергетиката са значително по-високи! Убедете се сами за заплатите на шефовете в държавните енергийни дружества и начините по които ги прикриват: Сканираните оригинални официални документи са качени единствено в "Ядрена престъпност" - блога на Георги Котев. Публикацията е от 02. 09. 2015г. и е озаглавена "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи".

Сега си обяснявам как приятел с една заплата от държавната администрация си купи и кола и апартамент и жена му не работи и ходи на екскурзия по света всеки 2-3 месеца. Докато аз в частният сектор с официално 2 пъти по-голяма заплата като платя разходите и дори веднъж в годината на море не мога да отида. То просто там, където пари не се изкарват, се раздават безконтролно и то с торби. Псоле защо взимаме милиарди заеми. Еми не става така. Тъпаци затова хората емигрират.

Приятеля ти най-вероятно заработва и под масата ако ме разбираш какво имам предвид. За някой дори над хиляда месечно не са пари.

На седмица?... на ден?

Без да коментираме дали сумата е малка или голяма трябва да е ясно защо се взима. Доколкото всички видяхме тези хора не носят НИКАКВА отговорност (вижте случая с КТБ). При това положение не е нормално да взимаш няколко пъти повече от този, който те назначава (депутатите).

Е, как няма да вземат... Таксата за всяко теглене на суми от ЛИЧНИЯ ти влог е два лева. Всички други банкови услуги са на зверски цени. Лихвата, която начисляват на твоите пари е около една стотна от процента, а лихвата по потребителските кредити-11 процента. Щом им е разрешено от твоите пари да печелят над 10% годишно, защо да не си начислят огромни заплати? Впрочем, какъв данък плащат върху печалбите си банките, знае ли някой?

ОБАМА ВЗИМА ПО-МАЛКО!!! А РЪКОВОДИ 330 МИЛИОНА!!!!!!! КЪДЕ СИ БОКОООООООООО??? КЪДЕ СИ БЕ, СВИНЬО БОЛШЕВИШКААААААААААААААААААА!!! ДОБЪР КОМУНЯГА Е САМО ЗАКЛАНИЯ!!!

Крайно време е всички работещи в банковата система да осъзнаят че парите не са техни, че те са посредници на парите на хората, котио са им доверили да ги управляват, т.е. пълна прозрачност на разходите им не само на БНБ а и на останалите банки - там става грабеж на спестяванията на хората - затова са и ниски лихвите - време е общестевното мнение да е водещо а съгласно предходните коментари - НЕЗАБАВНО НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА БАНКОВИТЕ НАЧАЛНИЦИ !!! СРАМОТА е хората да се ровят по кофите, да им се налагат глоби,а в същото време едни хубавци да взимат доходи несъизмерими с вложения от тях труд, ако изобщо правят нещо н БНБ с оглед на функциите които изпълнява банката в сегашните реалности.

Браво.Да ви е б а м ай ка та боклуци мазни.За това лихвата по депозитите ще стане отрицателна.На оня свят няма да занесете нищо.

Ако това са реалните заплати, о трябва да очакваме ново КТБ.

Тва основна заплата, а като сложиш премиите от окраденото колко стават ? И само това им е много - поне да носеха някаква отговорност, а то не помня да има опандизени за дружното ограбване на труда на хората.

Ся държавните мафиоти като ограбиха КТБ посред бял ден сякаш не се знае кои отговаря за тези пари. Само успокоиха клиентите, като разпределиха грабежа на гърба на целия народ - ние откраднахме парите, пък ся ще земем народни пари да плащаме на клиентите - И ТОВА ЧАСТНА БАНКА, НЕ ДЪРЖАВНА !!!

Много добри кинти ;)))) Само се питам за какво точно са ги вземали .... От края на миналия век бнб не е Българска , за народна и дума не може да става , най - вероятно и не функционира и като банка . Щото кеша отдавна е гепен и изнесен от страната . Остават някакви декоративни функции . Точно толкова илюзорни , колкото суверенитета и съществуването на Държавата ни ...

На някой от тези, дето вземат по 15-20 хиляди на месец дали му минава през ум как се живее с 200-300 лева, пак на месец. И откъде идват парите за тези техни царски заплати...

от данаците на народа а само ако знаеш за какви бонуси и подкупи става дума

Пълно безумие са тези заплати!!! От къде на къде някакъв ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК ще получава такава заплата!????? Това да не е частна банкова структура!? Някакъв си ще получава повече от Председателя на Народното събрание, Президента или Премиера!??????? А БОНУСИТЕ СИГУРНО СА УМОПОМРАЧИТЕЛНИ....................... Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!

Само да сравним тези космически заплати, плюс огромни бонуси с пенсиите на повечето ни пенсионери, работили по 35-40 години. Абсурдна разлика, нали? Та, за каква работа, по-точно, тези хора вземат такива възнаграждения?!

зА седене на бюро........................

БНБ не е частна банка. Колко взима президента, колко взима министър-председстеля, че управителя на банката да взима 15000 лв на месец? Гадна банкерска сган сте вие, това сте

Eбати безочието! Проспаха де що има фалити-малити и явни шашарми из банките в Бг, е па удреге ги с 15 хилки на месец за здраве и берекет. Бем ти IT специалистите, дето за 3-4 хилки се сбабичават приживе....

И сега проспиват, защото стрес тестовете показват не много розови картини......А Хампарцумния взема по 200 000 евро.....

Най-безотговорните и ехидни у България са именно -банкерите...-/виж Харпанцунам/...

Не стига ,че тия банкери поголовно експлоатират спестяванията на българина с почти Нулевите лихви по депозитите и го ограничават и притесняват с големите и несъизмерими лихви по кредите.., но и ще гушкат петорно по-големи възнаграждения от президента на републиката..и 20 пъти по-големи от средната заплата за страната....!? От къде...,на къде...!?Няма ли да им приседнаат...!?Засрамете се...!

Е.ах ти и заплатите, на фона на тези, които гладуват, на фона на пенсионерите, не им ли присядат тези пари, не им ли са множко. Крайно несправедливо към изнемощелия народ, който си трепери за паричките и чака да дойде аванс и заплата, и най-напред да си плати сметките. Да не би образованието на тези БАНКЕРИ да е всевисше. Така оправия няма да има до края на света, както се казва. После приказката "пари нема".

DIDA

Тези възнаграждения са от НАШИТЕ ПАРИ! Щом като лихвите по депозитите ги намалиха ПОД 0,5 % всички банки отчитат огромни печалби. Хубаво е да се живее в България!

да напускат по добре. че то в частните банки вземат в пъти повече

Не ги жали. Това са им само заплатите. Никъде не се споменава за бонусите, които си раздават, които стигат до към 30 месечни заплати годишно. Та сметката е проста. Умножаваш по 4 и разбираш истинската цифра.

И така е народе , всички сме човеци, ама има и свръх човеци. '' вместо заплатите да бъдат едно към пет -ш минималната заплата, то народеца доволен че има и за хлебец, лучец и водица за да е спокйна душицата или яж народе лучец, хлебец и водица и пак в ярема-дий, народе (воле) дийййй!!!

Горкичките, живи да ги оплачеш, как живеят с тези "малки"заплати- хайде пенсионерите - да им съберем помощи,,,,

Шефът взема 15 000 ,а политиците и управниците , КОЛКОТО СИ ИСКАТ ,......И ОТ БАНКИТЕ.

Cега, трябва да направят и минималната заплата 916 лв, както на "обслужващият персонал" в банката!!! Tрябвало,.. заплатите им да били "адекватни", със заплатите в другите банки?????!!;)) ...представете си, каква ще е заплатата на онзи мазният, дето все дава интервюта по телевизиите и ръси мозъци ??!! ;)

Аз ще ти кажа колко му е : 200 000. Сега по-добре ли ти стана? И на мен не...

Заплатата е бих казал адекватна, дори ниска за задълженията и критериите, които трябва да бъдат покрити, за да се заеме тази длъжност. Проблемът е, че тези задължения не са били изпълнявани. За това трябва да се търси отговорност. И да се разследват изчезналите пари! Вместо с 2 милиарда евро се занимаваме с някаква заплата от 7к евро.

Нали затова засекретихме резултатите от разследването. Щото се вижда кой е крадеца!

Хе.. тия хорица да не работят в Кувейт,е затова държавата никога няма да се оправи с тия корумпирани хора,всички партии са едни и същи,тоя от фронта правеха предвания по скат за дпс и герб как били крали ,а сега гласуват заедно с тях .

От поста ти ми става ясно, че не знаеш какви са заплатите на ръководните кадри в Кувейт.

Аз бих казал така - заплатите на искров, костов и сие отговорни до фалита на КТБ - каквито-такива. НО СЛЕД КАТО ФАЛИРА КТБ - ХАЙДЕ В ЗАТВОРА ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА. И да връщат заплати и покриват фалита - нали затова са били в БНБ със заплати, каквито и да са.

Това, че отказват да дадат тази информация е показателно, че се притесняват от фактите и че има нещо гнило! То и на децата стана ясно че тия изедници са подкупени и да поръчкови!

Има ли вакантни места?

Мн. хубави заплати,а за нас кога?

само на размера на заплатата на чистачката и то без класове и бонуси.

БРАВООООО и повече да получават щом сме УФСЕ. И повече да ни стрижат, че ни е малко изглежда. БРАВООООО

вярвате ли? Като на телевизионни водещи са заплатите дето са ги обявили...я по сериозно.

Да са ни живи и здрави, много да работят и пак много да откраднат. На мен пенсийката ми стига.

Аз друго питам, защо Искров е работел за 15 000 лв. , а не за 150 000 лв. в търговска банка? Или не е бил такъв специалист, че от частна банка да му предложат 150 000 лв. или разликата от 135 000 лева си я набавял от другаде.

нема такива заплати в частните банки (150 000 лева)

Има, има. Ако сравняваме БНБ с най-голямата търговска банка то 150 000 даже са малко. В една от най-малките търговски банки, шефът се разписва срещу 90 000 лв.

Обявили някакви цифри и "разбирачите" коментират... А какво представляват тези суми - брутно или нетно възнаграждение? Включени ли са в тях процент прослужено време, други допълнителни ,имат ли социални и др. месечни плащания и т.н. А бонусна система има ли в банката, както и получават ли възнаграждения членовете на УС за участието си в заседания?! Въобще едно нищо ви показват, като цифри от БНБ!

Да и само при едното нищо, на всички им прилошава, като прочетат

... не е, че заплатите в БНБ са кой знае колко високи! А по принцип пенсии и заплати са нарочно държани на критично ниско ниво в България, за да може когато е удобно цял народ на се настройва срещу определено съсловие - в случая БНБ, учители, полиция, съд. система и т.н.! Преди почти 2 г. има приета европейска директива за мин. месечно заплащане нна труда в страните членки от 450 евро, за която родните управляващи нищо не казват и нямат никакво намерение да спазват!

Ако е частна банка да вземат ако искат и по 150 бона на месец. Но не държавни служители да бъдат определени по-високи заплати от всички останали банкови служители, вкл. и частните банки не ми звучи добре. Нека не забравяме колко са минималните заплати и пенсиите и тогава да видим дали 15 бона заплата от същата държавна хранилка е нормално.

Как точно очаквате в такава важна институтия като БНБ да работят кадърни хора, ако тя им предлага неадекватно заплащане?! Що за глупости! Студенти 3-ти курс от ФМИ на СУ, които програмират игри за мобилни телефони взимат по 2-3 хиляди лева заплата!

Е къде са били тези "кадърни" хора, като в наблюдаваната от ТЯХ банка изчезнаха няколко милиарда и нито се знае къде, нито се знае кой (кои)? Хайде сега тези "кадърни" хора да върнат изчезналите пари, или да ги излежат "на топло"!

Има неточност в публикацията. По закон възнагражденията на служителите в БНБ не могат да бъдат по-ниски от СРЕДНИТЕ възнаграждения на служители със сходни функции в други банки.

916 лв за чистачка в БНБ...ебати кефа.. после що народа палил сгради..

Да реално от 900лв трябва да започват заплатите, за да водят нормален начин на живот хората в нашата държава....

Точно така! Но поради голямата конкуренция сред нискоклалифицираните кадри, се получава , че за 500лв се унизяваш да бършеш кенефите .... ;( мъка мъка....

а вие недоволните не ли сте получили лимузините от Америка? :)))

Явно не сте си ги получили. Друг път да внимавате като ви лъжат....

Супер, щом знаем официално, значи проблема е решен, нали така РЕАНИМАТОРИ !

Добре е. Какво искате капиталистическата номенклатура да "гладува" като "тоталитарната" ??? :)))

На какво основание получават толкова пари, при положение че не вършат нищо и че не направиха нищо за ктб?

получават защото управляват. Нали скачахте и им издавахте властта преди 25 години....

вършат, вършат го с щироко затворени очи !!!

Cега, остава, да направят такива и заплатите на, министрите, депутатите, съдиите и прокурорите, а,...да не забравя и "милиционерите", а народа ,...кучета го яли!! има възможност за още кредитчита, а лошият мат*рял да ги връща след това!!! Eга ти, кенефа!!.. поне, не ги обявяваите!!;))

Спрете да правите влогове и без това няма никаква лихва,за да могат тези престъпници да живеят на наш гръб,без никаква отговорност.

А сега да проверим, кой какви декларации е подавал в НАП