Служители на БНБ се явиха на разпит за КТБ (обновена)

12 души от банковия надзор на БНБ бяха разпитани в Столичното следствие. Неофициално разпитът е по делото за източване на 206 млн. лева от КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Служители на БНБ се явиха на разпит за КТБ (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е елементарна: 1.Депутатите не носят наказателна отговорност за законите които приемат. 2.Приемат закон да не се носи наказателна отговорност за лоши кредити. 3.От тук нататък е ясно

Някой има ли обяснение защо банковите офиси на най-различни банки никнат като гъби на всяко кюше?

Обяснявам ти го, чрез схемата КТБ.

Разпит 30 човека за няколко часа?! Това ми прилича на покана за кафе! Разпит за мен е бой , много въпроси ден и нощ, решетки, докато си изпее майчиното мляко. тогава ще има резултати. Тия само мълчат като по договорка и никой няма да изкарат виновен! Пълно порнография е това следствия е прокуратура!

Сигурен съм на 101 процента, че няма да има виновен за отпуснатите необезпечени кредити. Това което не се купува с пари, се купува с много пари.

Защо БАНКОВ НАЗОР отива в следствието със служебен автомобил на БНБ? Толкова ли няма МВР автомобил за тази работа?

Ясно е, че КТБ е в това състояние, защото от БНБ не са си свършили работата качествено. Дали защото не са контролирали или защото изопачават данните в доклада - и в двата случая БНБ носи отговорност. Обаче остава един въпрос - ЗАЩО. Дали защото са им плащали или по-страшното, защото са заплашвани. Ако е второто - жална ни майка. Означава, че не можем да разчитаме държавата да почне да работи дори и ако сменим до един чиновниците. Може да се намерят хора, които да откажат пари, ама хора, които да издържат на заплахи - не.

Чистачката на КТБ и портиера на БНБ са виновни, че е нямало синхрон в техните действия. Искров време е да си ходиш!

Ами така е,кой знае ,колко е замела чистачката,до,като е мела покрай касата с парите.... Да знаете,че тя е виновника,не може да са замесени нейните началници и тези над тях...

"Според закона лицензът трябва да се отнеме, освен ако законът не се промени". Явно законите в България се приемат не за да се спазват, а за да се променят (най-вече според това дали ни отърва или не). Ами така може да се промени и законът за гарантиране на влоговете....

"Според закона трябва да се изплатят гарантираните влогове до 100 000 евро ,освен ако не се промени законът"

Да им направим един луксозен пандиз, със всички екстри. Влизат вътре барабар със секретарките си. Връщат паричките и ги пускаме. А пандиза трябва да е луксозен, защото и два дена няма да издържат като нормални хора.

Ами само бонусите да върнат тези и дупката ще се запълни, няма нужда от разходи за затвор. Лошото е, че ще кажат ,че те са си ги изработили, сякаш ние не работим.

България,както и света ще се оправят чак тогава,когато премахнат всички банки!!! Тогава всички ще забравим думичката "КРИЗА"! До,като ги има банките и всичко живо печели за да си къта милионите и милиардите там,без те да се завъртат в икономиката,криза винаги ще има!

Не че нещо, но парите именно чрез банките се завъртат в икономиката...Проблемът е в контролът или по-скоро в неговата липса...с една дума корупция. Както ти можеш да се измъкнеш на улицата и си платиш на катаджията да не "пишеме" така и тук. Общо взето с всичко е така в БГ, а и в чужбина...

*контрола

КТБ замина, но въпросът е коя е следващата банка при условие, че БНБ заявяват, че реално те не упражняват контрол, а разчитат на ... страха да се вземат мерки и срещу други банки

Всичко епо сценарий, като в турски сериал - сценарист Пеевски(Доган), в главните роли: Цацаров Искров Цонев Плевнелиев масови сцени: вложители в КТБ, служители на БНБ, случайни миновачи. ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ! Сезон 2, епизод 4.

Разпитът на чиновници, портиери и чистачки продължава с цялата строгост на закона! И е разбираемо - иначе трябва да почукат на Голямата порта на Почетния Председател, а това винаги е свързано с болка.

Да бъдат задържани и съдени за умишлено вредителство , имуществото им да се конфискува!

кво задържане, кво вредителство та гони. Всички тия тьотки са до една подчинени на Искров. Носят му доклада -вътре пише ктб е пирамида. Тои и казва гледаи си работата и я пуща да пасе. Ако и стиска тьотката си фърля оставката, ако не продължава да си наляга парцалите. И тя кредити плаща.

Днес по радиото говореха за това какво всъшност "работят" хората от банковия надзор. Май че нищо - просто си седят на едни уютни, скъпо платени места.

Да ви е честито новото ОГРАБВАНЕ ! Отново както и след 1997г. овчедушния бътлгарски род беше "ощипан" с 4-5 милиарда! Скрити зад някаква си "банкова тайна" - закон за защита на ГРАБИТЕЛИТЕ, червените плъхове пак отмъкнаха "сиренцето" на народа!

Накрая ще кажат ,че не са 206млн.,а 206 ЛЕВА !

тези от всякакви надзори са проверени другари от ДС и вземат кеш да си затварят очите , да им проверят швейцарските сметки

Мисията на Искров и сие в "аферата КТБ" все-още не е изпълнена докрай! Оставят им възможност да "легализират" източването. Било то, чрез "новите методи" (които са тайна дори за собствениците) на трите "неЗависими одита" било то по други начини. вместо да ги "закопчаят". Отговорност се носи, както за действие, така и за бездействие! Все е налице Злодеяние! Независимото одиторско мнение в България е като вътрешното убеждение на съдиите и все е налице злоупотреба с власт! Трябва спешно нов независим международен и европейски одит! Трябва и детектор на лъжата за тези "престъпници на обира на века"!

Според закона БНБ шефа сам трябва да си подаде оставката, - освен ако закона не се промени!

"Резултатите показват, че, според закона, лицензът на КТБ трябва да бъде отнет, освен ако законът не се промени." Това последно изречение на статията показва най-цялостно ситуацията в България от 25 години насам.

---След извършената проверкЪ ,НАРУШЕНИЯ ,...ЙОК!

Основен обвиняем по делото, макар и "задочно", е мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Обвиняем в какво ????

КОИ СА ---МОЛ,.....в КТБ?

Е да де,виновни отново няма ..

че е пуснал вълци в НЕГОВАТА КОШАРА!

стига вече питахте. Управляващите мекичко и със заобиколки искат да ви кажат, че извършителят е неизвестен, а вие - не, та не. Разпити искате, за миналогодишния сняг! И вече сериозно: ако някой може, нека не ги оставя да им се размине с "неизвестен извършител" или известен, но никога неосъден!

Какво са 206 милиона в сравнение с 4-5 милиарда! Вниманието на българина отново е отклонено, за да се улесни източването!

леле, леле, изгорЕха чистачката, домакинката, водопроводчика и бай Спиро-охраната....гОрките, жална им майка сега..

Не ги жали толкова. Заплатите им са били като 3 професорски.

Не трябва да ги разпитват, а да ги закопчават. Представете си ако на една касиерка не и излезе касата със 100000 лв. Сещате се какво ще и се случи. На тези господа не им излиза с 4 милиарда! Ясно е за къде са - те са назначени, за да няма такива ситуации.

директно буса от следствието трябва да замине в Банишора + Искров естествено

Добре, скрихте коментара ми, че нарушавал закона за банките:)) А всеки ден се говори по всички ТВ канали, кой колко откраднал, на кои кухи фирми дал, че дори водещи банкери взеха да говорят, а Вие не давате да попитам КОИ са викани от БНБ...

Нищо не се казва по най-важния въпрос - изпълнил ли е бившия премиер олигархски приетата от служ. правителство преди него наредба за ограничаване на концентрацията на държавни пари в една банка? Имаше време повече от една година да свърши за две седмици работа!? Само чуваме колко държавни предприятия, общини и бюдж. организации са "изгорели" с пари в КТБ, а никой нищо не казва дали е спазена наредбата!? Олигархски се е покрил, като съсела и нито разследващи, нито журналисти го търсят за отговор на този въпрос...

Мисля, че още служебното правителство на Райков се разпореди да се извадят парите на държ. фирми от КТБ. Що се отнася до Съсела, той зачезна към Европа явно защото е знаел какви събития се очакват в банково-финансовата сфера. Нали до дупка твърдеше, че няма да става евродепутат, пък изведнъж... явно му припари някъде... Жалко, че нямаме достойни журналисти, които да му зададат от упор този въпрос.

Уникален съд си имаме - ОТКАЗВА ДА ОТСТРАНИ ОБВИНЯЕМ от ДЛЪЖНОСТ във ФИНАНСОВА ИНСТИТУЦИЯ !?! Такова нещо има ли някъде по света?!? Също и подобно чудо като Искров - в цивилизования свят друг на негово място отдавна да се е оттеглил, преди още да са му поискали оставката. В Япония щеше вече да е спазил традицията, в Китай ... и пр., и пр. .... Е, нЕма такава държава като нашата! Защо търпим това, хора?!?

Няма как чиновниците да не са се облажили, иначе са приели образ на обезчестени моми .

Пишете си, пишете си, никой ви няма за нищо. Разиграват си ни както си искат, такава наглост няма никъде. Но и това няма да е вечно, защото става страшен търпелевия когато му свърши търпението.

За мен мизерията която някои хора спретнаха след запориране на банката е мноооого по -голяма от това което е ставало преди това. Мустака ще се окаже направо хлапак всравнение с хората които дърпат конците на хора като цацата и оня олигофрен от бнб

Нищо няма да се разкрие по " мегаделото"-ще си тече с години в условията на секретност, защото иначе ще трябва спешно да се правят нови избори.Затова данчо ментата е курназ и вика да се извадят кои са свързани с КТБ.И те си траят,щото.... лошо-о-о-о-о.Та затова кротко,лекичко,бавничко...какъв е проблема.

Всички банкери в панделата!

ИСКАМ СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗПИТИТЕ НА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ БНБ ДА ГИ ПОПИТАТ И ДА ГИ ПРИНУДЯТ ДА СИ КАЖАТ СРЕЩУ КАКВА ПАРИЧНА СУМА СА СИ ЗАТВАРЯЛИ ОЧИТЕ ЗА ДА СЕ ИЗТОЧВА БАНКАТА.

От други банки не ще можеш да изтеглиш необеспечен кредит,защото те са с чужди капитали.КТБ и мисля, само още една е с български капитал и това също е една от причините, за да се случи този фалит.Невъжможно е да се намери инвеститор,който да налее финансов ресурс, който да надвишава 20 пъти капитала на КТБ.

...банка българска! Поне по официални данни са шест плюс КТБ!?

Разпитите или проверките във финансовото разузнаване вероятно ще бъдат през 2016 г.Що се касае до дистрибуторите на парите......дали ще ги установят и разпитат.....

Тези трябваше да бъдат разпитани още преди поне три месеца, а сега вече да вървяха разпитите и на онези през чиито фирми са минавали парите.Заедно, разбира се с арестите.Тях догодина ли ще п разпитват.ко прокуратурата наложи обезпечение на Булгартабат,БТК,Петрол и останалите " собствености" веднага ще дотърчат адвокати барабар със " собствениците" и нещата вече щяха да са изяснени.БТБ са големи "наивници-проверявали само по документи изпратени им от КТБ.На нас ли тези? Надзора се състои от 97 служителя с привлекателни заплата,защо са дремели?

А тези дето взеха парите кога ще ги разпитат? Или стана "човека взе парите, каза чакай малко, хвана самолета ..."

Големите пари не са в тези пионки,а в The Who.

Идвам да отнема лиценза на БНБ.

НА всички отговорни по веригата за състоянието на КТБ да се конфискува всичко, което притежават. Със сигурност никак не е малко.

Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем ебливи, хем крадливи, но най-вече завистливи. В СЛУЧАЯ НАЙ-ВЕЧЕ КРАДЛИВИ!!!

ЗАЩО подуправителят на БНБ Цветан Гунев е все още шеф на "Банков надзор"? Какво и как е надзиравал, та се стигна до това положение?

Сега ги заплашват да си траят , че житейския път е къс

Напълно е възможно!

Това обвинение е нелепо. Банката е раздала над 4 млрд. необезпечени или с несъстоятелни обезпечения кредити, не без знанието на ръководството й, както и това на БНБ.

БРЦК

Да бе , ама с малката разлика ,че кредитите се изплащаха. Затова БНБ взе гениалното решение да извади КТБ от БИСЕРА. Сега и да искат не могат да се изплащат и се водят 'несъбираеми'. Целта е да се фалира КТБ и да се вземат апетитните активи на безценица. От правилните хора както винаги. А вложителите и данъкоплатците не са фактор = на протестите пред КТБ имаше 10-20 човека.

Кое се изплащаше? 200-те милиона на Бромак?