БНБ постави КТБ под специален надзор и замрази операциите й

БНБ постави за 3 месеца под специален надзор КТБ, след като получи писмо с искане от нея за това. Спрени са всички операции на КТБ, включително тегленията.

Обратно в новината

Коментари - БНБ постави КТБ под специален надзор и замрази операциите й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм костовист, но той ни измъкна от блатото - не може да се отрече. Може всякакви золуми да е правил.Но днес Михнева по една телевизия каза, че за сегашнното състояние на КТБ е виновен Иван Костов. Защо ли го мрази толкова. Сигурно заради заграбения от нея апартамент на НС. Да я ожалиш просто. По "търси се" каза,че изнемогва с 192 лв.пенсия.Доплака ми се - ами да продаде заграбения чужд имот и да си живее като пинцеса, както и го прави.

Не "хаусът" (случайността) доведе до няколко месечното "зключване" (изключване) на четвъртата (от 27-29-те) ТБ в България - КТБ, в чиито "банков портфейл" само до перди тридесетина дни, невъзвръщаемите ("безнадеждните") кредити са били под 1,5% (много по-малко отколкото във всички други ТБ) , "случайната" поредица от събития: -1- Пресконференцията на Местан - формалния шеф на Движението за Пари и Служби ("предвидимият" партньор на мандатоносителят - БСП); -2- Агресивно пропагандирата в публичното пространство халтурка - "Предстоящето убийство на субекта, еднакво видим от всички страни - Деян Пеевски" по сценарий на главния герой и при подържащата роля на Прокуратурата; -3- Демонстративното (медийнообезпечено) нахлуване в централния офис на КТБ на униформени купой под патронажа на - Прокуратурата; -4- "Случайно" подхвърлената и мълниеносно разпространената от "обективните" национални електронни медий анонимка на причините за "ПРЕДСТОЯЩИЯТ" арест на шефа на Банков надзор на БНБ; -5- Едноседмичното "случайно", публично отсъствиое по темата на Изпълнителната влст - Орешарски, Финансовия министър и на БНБ - Гуверньорът на БНБ - Искров и НЕслучайното (по "слухове") изтегляне от трезора на около 500 милиона свежи пари от юридическите лица, с преобладаващо държавно участие... -6- И като капак Дянкоff, консултант на миномитарният собственик на КПБ - руската ВТБ (държаща 9% от акциите на КТБ).

Ликвидността на средства няма нищо общо с ликвидация. Няма и фалит, нито отнемане на лиценза. Ако в петък не беше спряна дейносттай, то тогава положението щеше на стане неконтролируемо. Не от опашките от теглещи на каса, а отлива на пари чрез преводи разсипа банката. Някъде се завъртя информацията, че за няколко дни за пренасочени около 1,2 млрд. към други банки. Депозитите на физически лица са 4,5 млд.лв., тези на частни фирми - 1,7 млд, а на държавни фирми - незнайно. Ясно е, че няма как да се издържи на такъв напън. Банката е нарочена и това е показна акция.

Ликвидни средства какво значи? Ликвидация? Някой да обясни!

не е ликвидация- на твой език казано е- банка да може да си изпълнява задълженията, според законите, където е регистрирана......

ликвидност не означава ликвидация

Слепи ли сте? Не виждате ли дьлгата крадлива рька на Дянков ог Москва? Забравихте ли, че ядохте 4 г.посна пица?

"Посната ти" пица си е постна!!! А Симеон Дянков си е просто постен стажант:) Не му се плаши.........

Имайки предвид генезиса на КТБ -едно българо-съветско дружество Болгарсофинвест, считам, че бъдещето на банката е ясно.Нещо друго, обаче е ясно - всички големи риби които ламтят за високи лихви ще се опарят яко.Не на всички паричките са изкарани с честен труд.

Не искате "Южен поток" ли? Скъпо ще платите.

а лихви ще ни платят ли за този период!? Или викате кво лихви, първо парите да си вземем...

Ами с другите банки какво става там ще има ли фалити

Един умник казва,че шефът може да плаща през друга банка ? Какво значи това ? Ще плаща ,ако има пари и сметка в др.банка, а ако не,какво става ?

Хич ми не. Аз пари в бананови банки нямам. Имам Кеш и когато ми трябват викам жената да отваря портфейла:) А който си слага пари в Банки,да се спасява. Негов проблем

Ама и ти си избрал едно сигурно място в портмонето на жена си!Бе човек ти луд ли си?Жена да ти пази парите...че и да ти дава от тях???

Хахаха :) Ми да много по-сигурно е от такива банки:) Пък и тя не пази мойте пари, а ми дава от нейните така че .... Пожелавам ти такава жена като моята да имаш:)

Май е време да"гътваме"някоя от...свинките:))),докато не са ни изяли...ушите!!!

И сега откъде пари за изборите, майна???

А какво ли би се получило,ако случващото се(или по-точно...случилото се с КТБ)"повлече крак"и хората вземат,че"лапнат кукичката",и се втурнат по банките,за да си спасяват парите??? Това на някой дали му минава през ума??? Та ние тогава...сгъваме цирка нацяло:)))

Pesh0

Добра идея . Все пак държавата пари няма в момента . Цирка работи с нашите спестявания , колкото и малко да са те . Има западни банки в които можеш да си откриеш сметка по интернет .

Pesh0

интересно , които дължи пари на фалирала банка , трябва ли да ги връща ? След като банката си начислява , лихви , и каквото се сети, ако си забавиш плащанията към нея , вложителите и , нямат ли право на обезщетения , каквито си поискат ?

КТБ бе хакната с прехвърлянето на милиарди евра в 19-т кухи фирми !! КОЙ И КАК ИЗВЪРШИ ТОВА "ХАКВАНЕ" Е ВЪПРОС ЧИЙТО ОТГОВОР СЕ КРИЕ В ОТГОВОРА - кой създаде проблема с КТБ ??? Оказва се, че не някой друг, а точно по искане на БТВ е започнала процедура свързана с влизането на прокуратурата и иземването на информацията от централния офис на КТБ !!! Кой е истинския собственик на БТВ, започнал атаката срущу банката превърнала се в държава в държавата, банката чиито истински собственик е стоящият зад Цветан Василев Бойков цар ?? Собственика на БТВ е Роналд Лаудер - председателя на световния еврейски конгрес и една от най знаковите фигури в РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ НА САЩ !!! Няма да му е лесно на истинския собственик на КТБ - Н.В. Бойковия цар !!! Този път Кобурга получи юмрук не от кой да е , а от човека който безкомпромисно преследваше всички фашиски отрепки, като КОНФИСКУВАШЕ богатствата им !!! Кобурга не беше ли наследник на една подобна фамилия свързана с Третия райх !! Като, че ли да !! Воаяжите на бат Бойко в САЩ целящи да спаси ЦАРЯ се оказаха ялови !!! С Роналд Лаудер НЕМА ЛАБАВО !! ПРОЧЕТЕТЕ : "Юмрук с аромат на парфюм" И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ С "ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ" И НЕГОВИЯ ЦАР НЕЩАТА СА ПРИКЛЮЧИЛИ !!! Предстои фалит не само на банката , но и на държавата!!! ПЛАНА НА ЛАУДРУГ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ НА БАРОН ФОН ХИРШ !! Последното е за консумация само на хора познаващи истинската история ицел на т. н. Руско - турска война !!!

напрао сън не ме хваща, кат си помисля за горкия Левон, кво ще прави този човек, направо ми се къса сърцето

Аз депозит нямам, получавам заплатата си от друго място в КТБ сметка.Работодателя ми я превежда там.Плащам си данъци и сметки от тази сметка.От вчера се оказва че нямам пукнат лев, имам 9лв в джоба, с които трябва да живея до 15-то число, тоест до аванс.Който аванс ще ми бъде преведен тъкмо в бетонираната сметка.Какво се очаква от мен да предприема като адекватни действия ? Криогенна камера и да ме събудят след три месеца ? Как по дяволите да вържа бюджета у дома и да оцелеем ?

ще се "оправиш'... Още по-приятно и сладко щеше да е , ако сега бяха предсрочните избори...щяха да те нахранят -и то изобилно със сладки обещания ... помисли- пак като се изправиш пред урната моля... спомни си сегашния момент... и тогава пускай "вота си" !

Доколкото разбирам, имаш аванс и заплата. Аванс на 15-то, заплата на 30-то число. Авансът си го взел преди 5 дни, ще те докара до заплата (както винаги), а до 30-то шефът ти може да ти плаща през друга банка. Има 5 работни дни да се преориентира за платежните и да ви открие нови сметки :)

Малко объркано се изразих, разбираемо е бях афектиран.Не до аванс, а до заплата трябва да се докрета.До 30-то число. Да на 15-ти се взе аванс.Взе да, изтегли не :) С други думи, домакинството ни има 9 лв. до края на месеца.И утехата, че там някъде е и останалия аванс поне във виртуален вид.Бетониран в сметката, банкомата разправя "отказана транзакция".Това е положението, страда малкия човек.

Pesh0

дай банката на някое дружество , за събиране на дългове :) да я осъдят , да ти плати и обезщетение за нервите , загубите които си претърпял и така нататък.

До колкото знам, КТБ не издава карти и не разкрива разплащателни сметки на физически лица.

Този сайт не е спрял коментарите, чест му прави.

Колко ли бивши офицери ще изтрещят тия дни?!

Какво да правят хората,чиито пари са там и им е наложително да теглят през следващите 3 месеца ? КТБ ще фалира много семейства,както преди време др.банки.НО ТОВА Е, КАКТО В 1997 Г. СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП И ЖАН, ТАКА И СЕГА СЕ ЗАДЕЙСТВА МОЖЕ БИ СКРИТ СЦЕНАРИИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ТАЗИ БАНКА, А ПОСЛЕ? Затова тази сега управляваща тройна коалиция така упорито не сдава властта, да се нагуши докрай

НАРОДЕ ЗАСПАЛ, ДОГАН, ПЕЕВСКИ И ЦЯЛАТА ШАЙКА ЧЕНГЕТА ТИ ОТКРАДНАХА 7 (СЕДЕМ) МИЛИАРДА ЛЕВА ПРЕЗ КОРПОРАТИВНА БАНКА. СЕДЕМ МИЛИАРДА ТИ ОТКРАДНАХА ТЕЗИ МАФИОТИ. НАРОДЕ, ТИ СИ ГИ ИЗБИРАШ. ПАК НЕ ГЛАСУВАЙТЕ... ТЕ ЩЕ ВИ СМЪКНАТ И РИЗИТЕ ОТ ГЪРБА.

Pesh0

Начина на източване на вдигане на капитала на КТБ е същия , описан в романа на Емил Зола , ПАРИ , писан през 18 век. Банката отпуска кредит , с които по късно се купуват акции на банката . Така капитала се увеличава и може да отпуска още повече заеми.

Това е доказателство че комунист и пазарна икономика са две несъвместими неща.Как може да ти кажат за три месеца ти нямаш право да си теглиш парите.Ами ако си ги събирал за животоспасяваща операция на свой близък и докторите ти откажат да го спасят заради парите които си сложил на сигурно място КТБ.

Абе да си събирал за каквото ще - НЕ МОЖЕ! ТОВА Е! Ще ги теглиш след 3 месеца. Личи си, че не са ти ясни законите на икономиката. И "на запад", и "на изток" е едно и също. Защо си въобразяваш, че в САЩ, или Франция например, ще можеш да си теглиш спестяванията, ако банката е в положението на КТБ? Или там не фалират банки?

Те ми трябват за други ден,не след 3 месеца

Интересно какво се случва с парите и ценностите на десетки хора, които са в трезора на банката! Спрени са банковите операции, а достъпа до банков сейф не е банкова операция.

Какво толко интересно, пиене на студена водичка, и сбогом гринго ,чакай малко,елате утре и накрая , забравете. Това е положението. Пари нема. Да се готвят следващите ,ново правителство ново гепване.

цецо василев губи войната на олигарсите май.. поне засега. да видим отговора му. или е пътник той.. :-)

Засега не е, сделката с Креди Агрикол мина, дъщеря му преди седмица стана шеф... така че не го мислИ...

КТБ е под специален надзор, но лиценза не е отнет. В рамките на 3 месеца ще се реши каква ще бъде съдбата на банката и хората ще си отдъхнат. Винаги е добре да има ясно поставена диагноза, вместо да се прилага лечение по догадки.

а ДА ви Е честита КОМУНИСТИЧЕСКАТА-ТУРСКО-ЦИГАНСКА КОАЛИЦИЯ! Пак гласувайте на тях! РАЯ проЗта!!!

Процедурата по чл. 23 е когато БНБ е отнела лиценза на банката.

тия кютуци ни обраха без да ни влизат в домовете!И ние съгласни с подпис!

Хората влизат в еврозоната,тука още влакове взривяваме...Очаквам(и вече започнаха) да се чудят,що пак така станА.Ами защото ни управляват избраните от цигани и 15-ки.Ето защо.

Разбрахте ли сега? Да си държиш парите в банка е пълна глупост. Трябва да се влагат в алкохол, жени, почивки, плаж, кеф, и т.н. - да събираш в банка причинява сериозен СТРЕС! :))))

Този акт има и положителна страна.Масово хората спестяват и внасят пари в банките.Ако тези суми се влеят в икономиката ни и парите заработят, малките фирми ще поемат глътка въздух, вместо да прекратяват дейността си. Това е силата на парите. Ние българите имаме собственост и малко спестени пари, това пък пречи на някои политици и олигарси да ни поставят на колене, да чакаме от държавата да ни пусне милостиня под формата на социални помощи, за безработица и т.н. Човек, който притежава само работната си сила, е лесно да бъде подчинен. Та винаги истината е някъде посредата.

Орешарски, министър Чобака и ония льохми от БНБ да излязат с пресконференция и да съобщят на хората, чиито средства от заплати са блокирани как ще живеят следващите 3 месеца?

Че не знаеш ли какво ще каже?''Искате да ви излъжа''.Някой натири ли го този идиот,след такова изказване?Не.Експерт бил.

Pesh0

Пари нема , действайте :)

Откак Се помня, Колега - Действам. Тихо. Кротко. И ! - Докрай.

Чл. 23. Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка. Фондът изплаща гарантираните размери на влоговете чрез търговска банка, определена от управителния съвет. В срок до три работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал.1 назначеният квестор, ликвидатор или синдик е длъжен да представи на управителния съвет на фонда информация за влоговете в банката. В срок не по-късно от 7 работни дни преди започване изплащането на суми от фонда управителният съвет на фонда е длъжен да оповести в най-малко 2 централни ежедневника деня, от който вложителите на банката могат да получават плащания от фонда, както и банката, чрез която ще се извършват тези плащания. Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал.1. При наличие на изключителни обстоятелства фондът може да удължи срока по ал. 5 с не повече от 10 работни дни. При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.

Бошлаф. Извинете !