Чобанов: Заради КТБ вероятно ще влезем в свръхдефицит

Спасението на вложителите в КТБ ще струва на бюджета около 2 млрд. лв. Най вероятно държавата ще се наложи да влезе в свръхдефицит, съобщи Петър Чобанов.

Обратно в новината

Коментари - Чобанов: Заради КТБ вероятно ще влезем в свръхдефицит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не коментираш 600-те милиона, с които трябва да увеличим разходите за отбрана? те излишек в бюджета ли ще създават?

Дойдохте на власт с метеж и си отивате с грабеж. Крадливи олигофрени!!!!!!!!!!!!!!!!

Предлагам на всички подписали се в подписката за защита на това правителство до нова година всеки месец да им се удържат по 100 лв. На организаторите по 200 лв. На всички гласували за БСП по 50 лв. Сметнете колко пари ще се съберат.

А на гласувалите за Герб предлагам да им удържат по 500 лв.

Никой не е споменавал дори, че 3,5 млд.кредити са лоши, а само, че липсвали някакви документи. Господа, намерете си документите. Всички документи се сканират, архивират и т.н. и никой не може да ме убеди, че нещо липсва. И да е изчезнала папка, то има файлове с данните от нея. И няма ли най-после това правителство да се измита и да спре с глупостите си?

УЖАС !! ТОЗИ ДЕБИЛ ЩЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ !!! АБЕ УРОДЕ, КАК И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ЩЕ ОДЪРЖАВЯВАШ ЧАСТНАТА БАНКА КРЕДИ АГРИКОЛ КОЯТО Е НЕ САМО РАБОТЕЩА , НО И Е С НЕИЗЯСНЕНА СОБСТВЕНОСТ - НА ФРАНЦУЗИТЕ ЛИ Е ИЛИ НА КТБ !! ЗА ТЕБ Е ВАЖНО ДА ИЗСЕРЕШ ЕДНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ В КРЕДИ АГРИКОЛ ПЪК ПОСЛЕ ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ!! АМИ ФРАНСЕТАТА МОГАТ ТИХИЧКО ДА ТИ БЛАГОДАРЯТ ТАКА КАКТО ГО НАПРАВИХА С ПЕЧАТНИЦАТА НА БНБ КОЯТО ИМ БЕ ДАДЕНА ЗА МЕРСИ !! И ЗА ЧОБАНИН НЕ СТАВАШ БЕ ПИЧ!! МАХАЙТЕ СЕ ЧАС ПО СКОРО!!

народа да плати -спестените пари на крадците *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Грабеж е думата - та дефицит.

За този министър един много популярен синдикалист каза: "Този хората само като го видят по телевизията веднага хукват да си теглят парите!!"

Чобан прост сега ли разбра за свръхдефицита нали това е ваш сценарии исие с Орешарски които е консултант на КТБ.

Между Данчо Ментата и КУрнелия Нинова какво може да се пръкне, това олигофренче дето един отчет не може да направи изтегли милиарди и ги разпредели между правилните хора, а сега ще се измъкне с няколко милиона хонорари и ще вика, че е най-добрият финансов министър.

Тая няма да стане-едни крадат,други плащат.Не си играйте с търпението на народа.Лошо ви се пише.

Чобанов, то беше ясно още от първия ден на това правителство,че ще влезнем в свръхдефицит. Целта ви е да ошушкате държавата и да напълните джобчетата си. Така е било при всички комунистически правителства

Чобанов, верно че си селянин както и името ти казва. Тази банка държавна ли е? Защо ще трябва държавата т.е. аз да плащам на крадците. Ама много голями експерти сте бе. Къде бяхте като крадоха, или и вие бяхте с тях.Не експерти - лъжци и тъпанари во главе с най-големия тъпанар - Орешко.

Чобанов, Цацаров и Пеевски построиха къщички, но добрият лош вълк Василев ги разби без последната, защото лисицата Искров я обяви за държавна. От клона свраката Доган, си траеше за да не изтърве сиренето, а и мразеше прасета. Мечокът Борисов знаеше че и за него има каца с мед. А ние чакаме някой дядо от Златица да погледне в тази ръкавица и да претрепе антиекологично наглите горски твари..

.... съден за заплахи към народа, че ще бъдат съдени,защото си искат влоговете, според него неоснователно протестирали!?!? А сега....кой лъже и заплашва---Чобанов великия министър на БСП !!! Но кой? КОЙ да го осъди за заканите за разправа ???

Прасе бъбриво, упорито, е на държавното корито, раздава нашите парички, а кой ще плаща - ние всички!

ЧОБАНЕ, НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОТГОТВЕН, ИМА ХИЛЯДИ "ВРЪТКИ", ЧЕ АКО НЕ СА ТИ ГИ РАЗКАЗВАЛИ, КАТО ПОРАСНЕШ, ЧЕ ГИ НАУЧИШ

Ей Чобане, ако не обявите виновниците значи и вие сте в играта!

Нещо не ми е ясно - значи хем е взет лиценза на КТБ, т.е. тя е във фалит, хем наливат пари в дъщерната й банка!? Да взимат пари само от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, но не и от бюджета! А ако няма пари във фонда - всички банкери до стената!

А кредитополучателите на кого ще връщат дълга?

Ей тука е заровено кучето!

Дали само заради КТБ,ще "влезем" в този "СВРЪХДЕФИЦИТ" или има и нещо ДРУГО??? Какво ще кажете г-н Чобанов?

Слушай , ей, инфантил високодиоптърен !Тебе май събитията те застигат и ти постоянно не си в час на случващото се ... ясно е защо на средна възраст нямаш и един бял косъм в косата .Ти си отговорен за финансите в страната , косвено си отговорен и за ставащото в КТБ !Най-малкото сте пасивни съучастници в далаверата и по принцип сте виновни !

хора ако спрете да крадете всички ще живеем по-добре и спрете да гласувате за комунистите , ако не искате след 20 г. този като другия идиот Румен Гечев да дава акъл, ами той прилича на дете идиотче от ком.потекло

Виж бе , този ... дай Боже някое поколение да има късмета да живее пак както ние живяхме през комунизма ! Спокойно , ДОСТОЙНО !, с перспектива за нас самите , с материална сигурност . Айде сега , почвай да лаеш !

"Менда Стоянова от ГЕРБ предупреди, че във Фонда за гарантиране на влоговете има само 2.1 млрд. лв., а след оздравителната операция ще загуби 1.5 млрд. лв., което означава, че трябва спешно да бъде попълнен." Аха. Май мащабната операция по прибирането на онези 40млд. спестявания на българите у червените банки едва сега започва; а някои смятахме, че тоя филм няма повече да го повтарят, след като окрадоха спестеното от родителите ни. Задигнатото пък вероятно ще се възстанови (а дали напълно? ) чрез нов заем от наше име, щот резерва явно замина още на първата банка. Докат има кой да им дава заеми. Капитализъм по ленински. . .

Сега всички политици и държавни служители в министерския съвет и БНБ си измиват ръцете като Пилат Понтийски. Къде бяхте преди и защо мълчахте когато се извършваха всички тези далаври. Или не сте знаели. Мога да изредя 10 души, които алармираха, за кръга около КТБ. Ще споена само едно - Татяна Дончева, чието изказване беше достатъчно да се вземат мерки от БНБ - Искров, от МФ - Чобанов, от МС - Орешарски, от главния прокурор - Цацаров, от мандатоносителя - БСП (Станишев), от комисията в Парламета - известният крадец и лъжец - Данчо Ментата. Но всички тези хора мълчаха, лъжеха, зашото са свързани с тази МАФИЯ, която струва на българския народ над 7 милиарда лева.

Лелее колко си прозорлив..Откри толата вода.А сега иди се изкъпи,че както сте се осрали и Дунав няма да ви изпере.

Имаш ли усещането, че скоро пак ще ти трепери гласчето, като в онази нощ с белия автобус?

А не така... Кого ще спасяваш с пари от бюджета /от данъци/??? Голяма наглост е това. Крадеш и след това ревеш "дайте народе да попълним откраднатото"

Затова "Коалиция срещу България" настояваше толкова Пеевски да стане шеф на Нац. сиг. - за да могат мощно да разграбват страната...

Под "другите" визирам. Питам те защо ги защитаваш? Защо са си сложили парите там, след като знаят, че по закон не са им гарантирани? Защо защитаваш алчността им? И сега хем живяли години от високите лихви ще им плащаме възстановяването на главниците. Това те питах. И не ми излизай с глупостите, че това е комунистическа пропаганда. Това си е чиста проба несправедливост.

8901

Чобака, най велики сред финансистите, кво стана бе душко? Къде бля? Къде ви беше банковия надзор другари най баш експерти? Сега гледаш като насрано дете майка си. Къде бяхте с колегатата ти куклоид председател Орешко? Цункахте що имаше за цункване за една година и сега ще се изнижете до един като пръдня из гащи. Да еха и експертите ви да еха.

г-н Чобанов изобщо не се опитвайте да създавате свръх дефицит заради рефинансирането на КТБ. Не сме съгласни данъкоплатците да плащат кражбите на хитреците крадци, а ДАНС да си ги хване и съдът да ги вкара в затвора както навремето направиха това с г-н Миронов който открадна само 10 млн.долара, а не 100млн.евро.

Цвьк

Колега, прав си, но държавата няма избор освен да национализира фалирала банка и да налее пари в нея. ..иначе следва ефекта на доминото.

fixxxer@mail.bg

Има... има. Обявява се несъстоятелност на КТБ и се изплащат само гарантираните по закон суми. Защо целият народ ще плаща хем заради хитростта на крадците източили банката, хем за алчността на шепа депозанти с огромни суми?

чобан ,започна ли да ти става ясно ,че не можеш да се справиш с тази работа...не си достатъчно компетентен...куцаш и с двата крака...

чобан, кой открадна парите....ти ли си или заедно с станишефф,моника,и доган....признавай чобан...

Цвьк

Странно как чобана разправяше само преди седмица,че всичко е наред и да не се всява паника, защото банковата система била стабилна....3,5 милиарда откраднати. Баси, това се случва в 21век! За здравеопазването не знам, но ви гарантирам,колеги, че аферата ктб, заедно с аферата Земеделие е дело на дръндарския мангал.

Цвьк

Забравих да спомена....честит ви свръхдефицит и нови наказателни процедури. :)

От София посока Пловдив по АМ Тракия след тунелите при Траянови врата има един турски ресторант. Много е известен! Там предлагат т.нар. Чобан салата! Не си правя майтап!

да напишеш, че коментарът ми призовава към противоОбществени прояви е чиста манипулация и долнопробна лъжа! казах, че нищо няма да ви се размине, независимо от това, дали триете или не триете мненията ми. и така ще стане. колкото до Противоконституционните прояви и антиОбществени прояви, първи за затвора са противоконституционния съд, прокуратурата, данс, милицията, глав. банкерите и всички, които участваха в този погром на държавата! защото точно те са против Мнозинството на Обществото.

Боклуците подло извъртяха номер за да се оправдаят за некадърното си управлвние. Рибоците да тържествуват. И никаквва оставка!

а ако не беше толкова експертно правителството, кво ли щеше да ни сполети. Май Йовчев беше казал,че ще съжаляваме за това прлавителство. Е, не са ли нагли? Какво повече - крах в финансите, крах в здравеопазването, във фонд замеделие и всичко каквото си помислите. Съжалявам, че нашите комунисти са най комунисти в целиая свят.Тези в Русия да ни дишат прахта.И защо - защото сменай крадливи и най мързеливи - отличителните черти на комунистите.

Защото са българи...

каде са сега тундя делтата, шефчето, снаипера...каде сте бре финансисти? честити да са ви нови 2 млрд дупка в буджета+ фонд земеделие+здравната каса.....бе, честит ви шврахдефицит. честити да са ви и новите заеми, които тепарва предстоят да се взимат, за да се покриват всички стари. честото увеличение на тока+парното и още, и още. аре са щото сте финансисти-експерти-плашатаите.

не заради КТБ, а заради ТЕБ, чобанино........ и заради шефа ти..... кой управлява ОГРАБЕНАТА държава? Кой е министър на финансите, докато се точат милярди от държавата през банковата система? ТИ, чобанино....

Моля пояснете ми защо трябва да плащаме откраднати 3.5млрд. лева нов дълг за фирмите на делянчо?Нещо не ми се връзва...

Такива глупости като липсват кредитни досиета и изнесени чували не знам на кого могат да ги разказват? Като човек занимаващ се с информационни системи смея да твърдя, че се правят архиви непрекъснато, на различни носители (устройства), които се съхраняват на различни места! Освен това банковия софтуер може да ви даде справка за даден момент до стотинка къде колко пари има! Недоумявам с какви очи г-н Искров твърди явни неистини! Или кразата с КТБ е основание да се изтегли и преразпредели нов държавен дълг?

На такъв умник като теб мисля че ще е достатъчно да му се напомни, че повечето от споменатите от теб начини за съхранение на документи правят копията да нямат юридическа сила. Сега сещаш ли се?

Сега всички колективно ще плащаме откраднатото. Може да сме социалисти, но постигаме комунизма, където важи принципа "От всеки му според способностите, а на Партията, според потребностите". Искаме да благодарим на всички българи, които гласуваха доверие на БСП. Ние няма да ви предадем.

чобанов, в това, че сте експерти по масовите грабежи с колосални размери, по масовите манипулации, лъжите, безочието и катастрофирането на държави не е нужно да се доказва повече. искам да ви кажа само две неща: случихте на народ, ама! хей! със здраве да си ползвате награбеното! да ви е сладко на вас и поколенията ви!

Пак се скарахте. Прост народ , слаба държава!

Ейй, тук голяма борба да се извличат партийни дивиденти от всяко събитие. Не знам комуняги ли, гробаджии ли . Накрая ще се чудят къде да се спасяват.

Има и един плюс може би - филибесерсемът май ще остане на празна ясла, а кебапчетата все пак струват пари....

Ето това е равносметката на "най-успешното" според Станишев и сие комунистическо правителство от "експерти". Майко мила, а какво щеше да се случи ако не бяха експерти, не ми се мисли... Хаос във финансовата сфера, във фонд Земеделие, в здравеопазването, в здравната каса, образованието, а сега и свръхдефицит според поредния "експерт". Дано оцелеем до изборите, когато тотално ще ги изметем - да се качват на чинията си и да изчезват на Червената планета. И там, в червените пясъци, да си правят експериментите и да крадат на воля...На нас определено ни писна!!!