Домакинствата държат на депозит в банките 40.5 млрд. лева

Над 56,4 млрд. лева е размерът на депозитите на домакинствата и предприятията към края на юни - той нараства с 5,2% на годишна база, отчитат от БНБ.

Обратно в новината

Коментари - Домакинствата държат на депозит в банките 40.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете най-после и за парите на гръцките , руските и английските домакинства в България. Да не се правим на малоумни.

Не домакинствата а олигарсите имат тия пари. И знаят че никой няма да ги провери откъде са защото държава няма. Има ЕС и това е нормално

поредната лъжа на управляващите

да се вземат. На какво прилича това....

Господа демагози, защо не кажете, че 78% от влоговете са суми до 1000 лв., а останалите 12% са парите на мафиотите, които ни управляват...?

Не само у тях, а и у "бедните и нещастни" пенсионери, които фъргат по 10-15 хиляди лева през балконите! Май цялата мафия се състои от пенсионери!

Не е добре да стоят замразени толкова много пари. Икономиката изостава, а парите стоят в банките. Парите трябва да са в движение иначе това е мъртва енергия и не носи ползи на никого. Трябва хората да се огледат какви потребности имат незадоволени и да предприемат действия да реализират това, което искат. Ако те са задоволили своите потребности и имат повече пари да вземат да помогнат на някой свой близък или да помогнат на някои бедни хора - ще направят едно ГОЛЯМО добро и смятам, че ще почувстват удовлетворение от направеното. Има толкова много нуждаещи се - от образование, лечение и други неща. ПОМИСЛЕТЕ ХОРА!!! Никога не е късно да направиш едно добро!!!

Ако искате да сте коректни с информацията, кажете колко са кредитите на народа. Сигурно много повече от спестяванията.

Другарите от парламента; Какво чакате? Национализираите ги сложете ги в някоя ваша банка а после пак ги откраднете; А ние народа ще платим и тях Както и другите дето ги плащаме;

България е РАЙ за телефонните измамници! Бедни сме били, а? "Над 56,4 млрд. лева е размерът на депозитите"!

това са си парите на крадливия БГ "елит' от 25 г насам

Да бе "елит"! Елита ли хвърля по 5-15 хиляди лева през балкона, за един "златен пирон"?

И да имах пари никога не бих ги държал в банка! Депозит-0.5 лихва-кредит-5,7,10...!Банките с 500мл печалба за първото плугодие!!! Хора мислете!

Луди хора.

А дали са домакинства или на олигарси и крадци...

Няколкостотин домакинства в България държат на депозит в банките 40.5 млрд. лева....точно това е трагедията на България.

За вас не зная, но аз от близо година съм без любовница.....и като видях какви пари ми е поглъщала ми стана лошо- няма как да е другояче, лайстайла си не съм сменял освен това

За шестдесет години най - кофти проблеми съм имал с лихваро - банкерската пасмина.Откакто започнах да "заобикалям" банките в пряк и преносен смисъл се видях с пари и най - вече живея спокойно. Така че, ако позволите - бягайте от банките като дявол от тамян ...

Всички парички са комисионни, кражби, далавери и тук там реститути!

Депозити са преводи на работещи българи в чужбина на техни роднини в България. Но въпрекитова като се раздели посочената сума на калпак от населението се получава смешна сума, която гарантира оцеляване на индивида , в случай на безработица или пъ заболяване, нач не повече о 6-8 мес.?!

ГЛУПОСТИ! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ СА КРАДЕНИ ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПРЕДАДЕНИ НА ДОВЕРЕНИ ХОРА, ДА ГИ ДЪРЖАТ В НАШИ БАНКИ. ДОСТРАША ГИ СЛЕД КАТО ПОЧНА ДА ПАДА БАНКОВАТА ТАЙНА НАВСЯКЪДЕ. ПАРИТЕ ОТ ЕМИГРАНТИТЕ СА НЕ ПОВЕЧЕ ТО 1-2 МЛРД. ЕВРО НА ГОДИНА, А ЗАГУБИТЕ ЧЕ ВИ НЯМА И ИЗБЯГАХТЕ СА МНОГО ПО- ГОЛЕМИ ОТ КОСВЕНИТЕ ПОЛЗИ.

Sm3hurk0

Има още Над 56,4 млрд. лева за усвояване. Управляващите... какво дремете... оберете народа !

Бъди сигурен че вече го мислят , нашите управляващи не могат да понесат мисълта че народа може да има някакви пари в банките. Ще източат всичко с гаранция , и виновни няма да има естествено.

sps_hrsf@abv.bg

БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ВЕЧЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ

Цяла държава има спестявания от 40млрд... смятай какъв е размера на трагедията в бг. При положение че има единични хора с повече пари....

национализирай !! веднага ! ще стигнат ако не за 45 г. то поне за 5 г.

Това е една от причините да сме бедни. Българина няма инвестиционн култура и отношение към парите и увеличаването им. Това донякъде е оправдано, заради комунизма, при който всички бяха бедни. Все пак кое пречи да се учим е въпрос на индивидите.

Ква инвестиционна култура бе приятелю? Като вземете да се правите всички на разбирачи, без да имате пред вид основни неща, сте просто смешни. Българинът живее средно с по 500 лв. а болшинството и с по-малко. Не може да се свържат двата края. Той за инвестиции седнал да да пише, и българите пак не били в час. В тая шопия сте толкова откъснати от действителността, че няма на къде повече.

Оха... някой Жан Виденов пак ни брои парите и иска да ни ги вземе!

Много, ама много студено.

И като се замислим реално 90% от тия пари откъде идват? Ами от тези, които вие наричате "гастарбайтери"! Тези, които отидоха на Запад, за да работят по 18 часа на ден и да ви пращат по 2000 евро на месец, докаот вие тука си спите и си пийвате ракийката! Винаги съм мислил, че ако има истина, то това са българите в чужбина! Тия, които са тук, не стават!

Това че имаме толкова пари в банките не означава че сме богати...това е все едно да имаш голям мозък но с малко гънки или направо казано - гладък като топка за билярд....дефлацията се увеличава а тя е по лоша от инфлацията и ако тези пари не се раздвижат нищо добро не ни чака...затова и американците са велик народ защото доларът се върти с бясна скорост.

ТАКА Е. ЕДИН ДЪРЖИ НА ДЕПОЗИТ 8 МЛН., А ДРУГИ ХИЛЯДА ДОМАКИНСТВА НЯМАТ И ПУКНАТ ЛЕВ В БАНКАТА, НО СТЪКМИСТИКАТА Е НАРЕД. СЕЩАМ СЕ ЗА ПРИКАЗКАТА СЪС СВИНСКОТО И ЗЕЛЕТО.

Има голям процент депозити на гръцки лица и бизнеси, които ще отлетят скоро. А колкото до българите - тези юнаци са най-уникалните простаци в света: да държиш пари на влог ( при лихва 0,5% ) и то в българска банка е велико. Толкова са скопени, че освен депозит, за нищо друго не могат да се сетят.

Само една ВЪРТОЛОМЕEВА НОЩ може да сложи ред в държавата!

Няколко месеца преди да стане обирът на КТБ се започна регулярно с тази статистика. Мине не мине месец и все гърмяха колко много пари имало по банките, а потреблението и кредитирането се свива. Големи мераци има към спестяванията на хората. И понеже друг номер с обир на банка няма да мине, да се готвим за следващия "гений'.

Няма големи спестявания.Игра на цифри.Депозити 40 млр.-кредити 49 млр.От кредитите 18 млр.са на домакинствата.Домакинсво е и това на Черепа Васил Божков той има над 1млр.,ние с теб имаме ли по толкова.

А твоето какво е - тотална дезинформация!!! 56,4 млрд са общо депозитите съотнесени към 49 млрд общо кредити. За домакинствата числата са 40 млрд. депозити към 18 млрд. кредити!!! Чети внимателно!!!!

Ние знаем кои са тия семейства. Ако махнем влоговете на 1% от населението - тия най-богатите (някои им викат "крадците от прехода") колко ще останат от тези 40 млрд, знаете ли? Хайде за домашно да разберете, щото иначе няма как да коментирате темата.

Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на малоумници, които вечно коментират тази тема и така само НАСЪСКВАТ ПРЕСТЪПНИТЕ мераци на ХАЙДУЦИ, АЛЧНИ МАФИОТИ, некадърни политици, които НИКАКЪВ друг принос нямат за живота на обикновените българи, ОСВЕН ДА ИЗМИСЛЯТ НАЧИНИ КОЛКО ОЩЕ ДА ОКРАДАТ!!!! Затова и Вие журналистите престанете да да преекспонирате тази тема!!! Ако имаше НЕЩО КАЧЕСТВЕНО ДА СЕ ПРЕДЛАГА на пазара, народа щеше и да влага, но всичко е само ЕДНОДНЕВКИ....и фалшификати....! Хайде стига ЗЛОБА, стига, че си съсипваме живота и не мислете, че сте вечнииииии....

Минусът го ударих ПО ГРЕШКА! ВИЕ СТЕ УБИЙСТВЕНО ПРАВА /ПРАВ/.

Брей че сме богати,брей. Тогава защо не отпуснахме пари на гърците. Ама нещо информацията много комсомолска. Ако искаха можеха да кажат еди колко си бр. депозити до 10хил.лв, до 100хил. лв. , до 1млн. лв. и т.н. Ама не искат да го кажат, защото тогава ще лъсне една друга истина. И друго важно нещо, може и да е класифицирана информация - Колко са парите раздадени като кредити?

Това никак не е на добре - значи мислят как да ни ги вземат... Бурканбанк форевър и да си е..те мамата. :))) Гадовеее

Кви буркани, кви 5 лева те гонят? Ако имаш повечко в банките и нещо те притеснява - наеми си сейф в трезор.

и кво като имаш сеиф в трезор???? абе те като решат парите ще сменят бе човек,....това са страшни изроди! наи добре кеш и във някаква валута!

Я им ги земете бе! Как така ше държат 40 милиарда тоя лош мат'рял, а аз ше тряа тука заеми да зимам! Има праи в държавата! Запорирайте всичко и разпределяйте по бюджета! И 2 милиарда за мен, естествено....

ама ние цъфтим бе

Не са ни малки приходите. Много са ни разходите.

Аз имам около 150К в банка и пак се чуствам беден.

Работниците и пенсионерите само чакат датата и теглят парите да плащат сметки...и заеми!Депутатите и другите мафиоти дето ги сложиха там-те държат милиардите...е имат и в обшорки-за тях не се споменава!

Дръжте си парите в банките (вместо да ги инвестирате) и после ревете, че сте бедни.

Бедни смиии, нямамиии, исками ток без париии, давами по питнаиси иляди на измамници, щоту нямами нищу, държавата нищу ни ни давааа, исками цялата заплата и цялата пенсия да си слагами в банкитиии, пък държавата да ни дава помущииии...

" Домакинствата държат на депозит в банките 40.5 млрд. лева". Ах, колко възмутително! Краино време е да ги окрадеме. Да им спретнеме една нова КТБ.

Това показва,че в страната няма условия за инвестиране и всеки залага на сигурно.Това е показателна отценка на управляващите!!!

Показва,че хората събират пари за семейна екскурзия с енопосочен билет.

Кои са тия "домакинства" бе ? Стига сте писали глупости. Дайте една графика на брой депозити и сума в тях и ще се види, че 90% от депозитите са до 1000-2000 лева, а останалите 10% държат 90% от тия 40 милиарда лева.

Някои от тези домакинства са и твои познати, които се оплакват, че нямат пари...

сто процента братчед е така

При положение, че в КТБ бяха 255000 вложители на 4млрд, колегите които те репликират са прави. Явно че само ти нямаш и трябва да се хванеш на работа.

работа ли???? робите работят! другите се занимават с политика или финансииииии,......все лъжи! хахахаха..

Трябва да им се вземат задължително! Още един масов фалит трябва да бъде организиран!

Чудно, излиза, че българите "имат" пари след като ги ограби посткомунистическата върхушка с фалираните бълг. банки през 1997 г. А защо не взеват да преброят колко пари имат в сметките си из света тези дето ограиха народа и страната си?

75% от парите са (всички депозити над 10000лв) в 8% от броя на депозитите...

А доколкото помня, Бойко твърдеше, че българите имали 80 милиарда лева на депозити. Въпроса е кой лъже или защо така се е обърнала тенденцията?

Миналата година имахме 75 млрд депозити в банките.. паднали са малко може би заради КТБ-то, и според мен тези игрички са за да хората си изтеглят парите и да напълнят гушата на други...

Домакинствата скътали едни миларди на прилична лихва, а ние знаем много добре, кои са тия домакинства. Другите 95% - дгд.

Хей така ще ни съобщават разни новинки...Ще ни разказват как нямат алтернатива и какви подвизи за държавата творят? И алтернатива имат и са за затвора!!!!!!!! Нали се досещате ,че бсп ,дпс и т.н.извратеняци не са алтернативата! Съжалявам ген.лейт.д-ра на шментените капели,но не той ни е необходим! И да си върне партийната книжка за пререгистрация!!!!

Хм, значи има още за крадене!?!