Болниците ще спират работа за час на ден

От началото на ноември ще се пристъпи към щафетни протестни действия с едночасови прекъсвания на работата на лекарите в цялата страна. Ако не се стигне до изпълнение на исканията, те ще прераснат в ефективни стачки

Обратно в новината

Коментари - Болниците ще спират работа за час на ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ti ne beri grija za 6tatskite bolnitzi,tam ima kosmi4eski texnologii!

аз не бера грижа, те я берат и ходят да се лекуват в Франция и Германия , щото техните "космически" технологии са достъпни САМО за космонафтите и милионерите... за стандартния човек... абе ела тука ще разбереш как ще те изхвърлят със пукнат апендикс и 40 градуса температура ако нямаш да бройш на ръка 4800 долара. от 10000 км много розаво изглежда ситуацията.

И които 4800 долара са колко юесейски заплати ? Щото те и тука ако нямаш познат или не си платиш ша та остаят да умреш .. Преди няколко месеца оставиха така едно дете да умре - апандесит , а те го лекували от вирусна инфекция

Наистина няма значение откъде ги взима Дянков парите, въпросът е КЪДЕ ги дава???

Мухльовци, каса взима пари от вас но не ни плаща на нас. Затова няма да ви лекуваме безплатно. Повечето никакъв хуманизъм.само пазар,в края на краищата медицината е бизнес и не разбирам защо аз и мрите колеги трябва да ви работим без пари.а приказките че сме лоши специалисти си ги заврете в смръдливите задници

Типичен български лекарски манталитет! А в магазините на запад навсякъде казват 'Благодаря' когато пазаруваш и ти вземат парите. Няма да се случи лекар в България да каже "Благодаря, че се лекувахте при нас". По-скоро ще чуеш - "Няма да си мръдна пръста, ако до утре не видя 1000 лева под оная изтривалка"!

по тая логика ти, Пациент, кажи благодаря, защото са ти взели парите в "магазина"

Абе къде сте виждали здравеопазване с по 15 евро на месец. Поажете ми една държава с толкова ниска вноска и добро здравеопазване... защото лекарстватга и тука и по света са на една цена (дори в Бг са с по 10% по-скъпи заради търговците и липсата на даначни облекчения). Смия е да се говори за здравеопазване и 15 евро на месец здравна вноска. Крадливите доктори са друг вапрос.

а къде си виждал Европейска държава с 240 лв минимална заплата ?

Това е най-краткия път здравеопазването да премине на застрахователен принцип. Тогава лекарите ще разберат, какво означава да се бориш за работното си място и да получаваш пари само, когато си работил, и то ако си от най-добрите в професията си.

т.е. като в САЩ кадето се чудят как да си оправят здравната система от този прослувут застрахователен принцип които им сасипа здравната система.

Моето момче, неуко, нещо да ти кажа. Лекарите в България са около 28 000, при проектна стойност за качествено обслужване на населението - 75 000 лекари. Явно условията не са от най-добрите и не им пука за твоето скапано работно място за 400 лв заплата.

Точно тези доктори ще се стараят да не харчат много,за да останат пари за застрахователите.Ще си намират начини да не ти предоставят лечение,но да си плащаш редовно.

Този премиер е най-голямото недоразумение в историята на България!!!

Те сега никой не лекуват, дано сега поне спешните случай бъдат обслужвани с качество. Да затворят всички ненужни болници, достатъчно са. Както те не искат да ме обслужат ако не си плата допълнително лични, така и аз не желая изобщо да ми удържат пари за тях.

Наистина не знам кое те кара да си мислиш, че лекарите вместо да ги тресе алчността, ще започнат да вършат някаква работа. Трябва държавата да спре да се занимава въобще с тези мухльовци. Така поне тези, които могат да плащат, ще получат някаква здравна помощ. Сега никой не получава нищо...освен лекарите техните си 2 милиарда от нашите данъци.

Моля да ми обясните какво иска да каже боко, че не съм разбрал.

Казва, че всички неосигурени лица в България, които са 1 800 000, ще ползват парите на осигурените, за безплатно здравеопазване, защото Дянков не е предвидил пари за фонд бедност или не дава!

Хи хи. Ако успееш да разбереш какво искат да кажат в селската кръчма: Ти ся 'важжаваш ли ма, или не ма'важжавашш? сигурно ще разбереш и тия брътвежи.