Бизнесът на София готов да инвестира в метрото до Околовръстното и още два транспортни проекта

Главният архитект на София се срещна с Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България и обсъди трите нови бизнес зони

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът на София готов да инвестира в метрото до Околовръстното и още два транспортни проекта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се обособи административна зона с нови функционални сгради, паркинги, зелени площи, ресторанти и всички министерства и агенции да се изнесат от центъра на София. На добре върху бившото кремиковци. Земята е отровена за земеделие а основната инфраструктура е налична. И Централна гара и автогарата да се извадят от центъра. Трасетата на жп-то нигат да станат зелени коридори с градска железница и много места за отдих. И складовете на сточна гара да се изнесат извън центъра. Визия трябва за години напред

Значи се събрахте да пийнете, да хапнете и да си напомните, че сте взели едни пари да докарате метрото до едни магазини и да прецакате 100 000 души в 3 квартала. Ех, какви хайдуци сте вие. Чак и статия написали по въпроса.

И аз искам до моя магазин да идва метро,само да не плащам...

Интересно защо общината не насърчи хората да ходят в южните склонове на Стара планина, като изгради метро до Нови искър, Войнеговци и Кремиковци например. А ще насърачава ходенето с метро на Витоша, там където хората си ходят и без метро. Явно са поели едни ангажименти към "бизнесмени" да закарат метро до ИКЕА и в момента се пънат да убедят всички, че това е най-приоритетната отсечка. В същото време общественият транспорт към индустриалните зони във Военна рампа, Илиянци, ул. Кукуш и Божурище е в плачевно състояние.

Когато до Войнеговци започнат да пътуват по 20 хил души на ден, колкото до БПС, тогава ще има метро и до там, а следвщата метростанция, която ще бъде в подножието на Стара планина, ще дойде от само себе си.

Мирослав

До изброените от мен зони - Военна рампа, Илиянци, Кукуш пътуват по толкова хора, но метро няма. А БПС стана толкова населен именно защото му създадоха добра инфрастуктура. Сравни я с инфраструктурата до бизнес парка на ул. Кукуш, където са сградите на А1 и Сименс. Добрата инфраструктура води бизнеса след себе си, не обратното. Дори молът на околовръстното и ИКЕА са изградени до добра инфраструктура - до многолентовия околовръстен път. Точно затова са изградени там, а не до Чепинци например. До Чепинци има два разбити пътя по една лента в посока - един към София и околовръстния.

На 13.05.2020 г., инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД, пред общинската комисия по архитектура и градоустройство, заяви че не е рентабилно към момента, да се продължава линията на метрото през кв.Витоша ВЕЦ-Симеоново до Студентски град и настоя първо да се реализира продължението до "София ринг мол" и ''ИКЕА''. Миналата година същият твърдеше, че този избор е най-добър, защото може да поеме най-голям пътникопоток, и че комплексната оценка по всички показатели показала, че дневно отсечката ще обслужва близо 40 000 пътници. Братоев реши еднолично, че най-бързо развиващия се квартал кв.Витоша ВЕЦ-Симеоново, растящ с всеки изминал ден и най-ощетен откъм грижа на Столична Община, относно инфраструктура и транспорт и Студенски град, населен изцяло с млади хора, са значително по-маловажни от слабо заселеният район, където живеят 1458 души и комфорта на собствениците на "София ринг мол" и ''ИКЕА''. Докога интересите на едрият бизнес, ще са по-важни от нормалния живот на обикновените хора!?

Ето за това ще гласувам за ДБ Критики към проекта обаче имат съветници от "Демократична България" и независимият Борис Бонев. Според тях не е уместно метрото да продължава в тази посока, тъй като по този начин с общински средства ще се обслужват ограничени частни интереси - освен търговските центрове там зоната е изключително слабо населена. В случая избраната зона е с изключително малко жители. "Метрото има капацитет от 40 хил. пътника на час в посока, докато живущите в момента в цялата зона, която ще бъде обслужвана, са 5 хил. души", заяви независимият общински съветник Борис Бонев по време на обсъждането на проекта в архитектурната комисия. И добави, че е против идеята до всеки мол да има метро.

Живущите в цялата зона са 5 хил, работещите са 15 хил. Трябва ли крайната спирка да запълва целия капацитет в посока?

Той вече клекна веднъж. Ще клекне пак. Въпрос на сума

Общината помага на строителните предприемачи, разбира се с пари под масата и корупция, някой е инвестирал в земи и строителство в покрайнините и сега чака метро и цените да се вдигнат

Т.е. Общината работи в частен интерес ?

Джоргов? Имаше един гаден полковник, шеф на Личен Състав в МО с тази фамилия ...

Какво стана със свързването на Индустриална зона Божурище със София? От години много обещания, много проекти..., фанфари... и накрая НИЩО!

Положително бяха оценени усилията на общината да обоснове изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града. Да насърчиш излетите в планината Витоша е някакъв вид оксиморон,че то и сега в тази планина не можеш да се разминеш от тълпите хора там.

Лошото е, че тия тълпи са по-скоро от говеда - осират всичко, изхвърлят си боклуците сред природата, качват се на най-близкото превозно средство и заминават

Където им падне и запушват кварталните улички, като не могат да преминават линейки, пожарни коли или камиони.

Е точно за гова е метрото тези талпи да не паркират навеякъде и когато си с метро не мъкнеш цял багажник с храна за да мърсиш Не ли така

В кв. Витоша, Студентски Град и Малинова долина живеят около 100 000 жители, значи там не трябва метро, дето автобусите са препълнени и не може се диша от народ, а трябва на ИКЕА и Рингмол дето потока от пътници е много по малък и не рентабилен за приходите в общината! Деба аз тая корупция и личните интереси на бизнеса!

Студентски град го има в плановете за разширениит от две години. Липсата на намерения у собствениците на бизнес сгради да инвестират конкретно там не го прави липсващ.

Здравко Здравков трябва да се прекръсти на Пионко Пионков

Тия дето половин година се чудиха дали "Златен век" е законен..Няма такова порно

г-н Златев не е споменат в статията. А той е основна движеща сила за метро посока ИКЕЯ. Построил е затворен комплекс дп лифта и метрото е именно за него. Парите (общинските) са без значение, важното е да стане. А разширението на пътя при Суходол, дето се чака 45мин. в едната посока, него "следващата петилетка".

Имаще проект през кв Витоша и през студентски да мине метрото, заради Икеа и Рингмол обаче ще променят проекта да обслужват техните лични интереси да минава оттам и ще превозва много по малко пътници

Много е важно да има метро до потното молче... Наземният транспорт е унищожен от простата провинциалистка! На север София не се развива, но важно метрото вече да стига до бизнеса на някой, а не да е в помощ на хората! Марш от София, селянко проста!

Какво се произвежда в тези бизнес зони,изключая ИТ-то.

IT-то минава над 80% на дистационна работа. До 2-3 години ще клони към 100% .. Лъскавите им офисчета ще трябва да станат дата-центрове, училища, или ... складове за криви краставици ;)

А разширението на околовръстното към кв.Суходол кога?

Защо отново дърпате всичко към южните и източните части на София. Това води до тежки дисбаланси в трафика и замърсяването.

"Бизнесът на София готов да инвестира в метрото до Околовръстното и още два транспортни проекта" Кой бизнес!?! Най-веротно този със СМС-и, както се прави за всичко в БГ! За лечение, за съграждане, за възстановяване и т.н и т.н.

Тоя бизнес по-добре да почне да плаща заплати че няма да има кого да вози в метрото

Хо, хо, хо... ха, ха, ха, обсъждат се паричките-миличните, за получаване. Как требе да стане, Делчо Делев! Зер идат избори, и знае ли се, не знае ли се. Защото избори къща... пардон приятелски фирми, не се знае, дали след това ще нахранят! Нова България , ни трябва!

Защо бизнесът трябва да дава пари на държавата да строи пътища и метро ? Бизнесът не плаща ли достатъчно данъци и осигуровки ? Или бизнесът е вдигнал ръце от крадливата пасмина и е решил да вземе нещата в свои ръце, преглъщайки загубите.

Метрото до икеа и ринг мол е само плод на корупция. Някой е обещал до там да стига метро и сега трябва да си приберат парите. Лифта е на 40 години, а цената за качване на едно 4 членно семейство е най-малко 50 лева. Фандъкова записа жалко то си име с лайняни букви в нашата история.

От проста селяндурка, завършила с връзки и по милост педагогика какво да очакваш?

Ми в Европа лифт в планината, който да струва по 7 евро на човек ?

циклон

Е то и минимална заплата 300 евро няма

Престъпление е докато има квартали с десетки хиляди жители да се строи метро за 2 магазина и 5 офис сгради с потенциално 5 000 пътуващи на ден. Правилният начин да стигне метро до този край на София е да се продължи лъч 2 от Черни Връх през кв. Витоша, Студентски Град и Малинова долина и евентуално чак тогава Икеа. Така ще могат да се ослужват в пъти повече граждани и няма да се пътува по 35 минти до центъра, а за 20.

Метрото ще обслужва платежоспособни хора, които ще си пазаруват в моловете, а не мръшляци като теб.

Хахахахахахахаха!

Тия "умници" от СО са се заровили в корупция и лоши практики. Вместо да инвестират в градска железница и достъпна среда и мобилност, те строят шосета, които пълнят джобовете на строителните мафиоти. Доказа се, че колкото и повече да строят, толкова повече ще бъде задръстено и замърсено. Всички софиянци се движат с коли, колкото и Метрото да отнема пътници на трамваите, автобусите и тролейбусите. Преливаме от пусто в празно без никакъв позитивен ефект. Пред Парадайс е ужас. Разширяването на Черни връх не доведе до нищо, освен до още по-големи задръствания и простотии. Тия са за затвора............

Защо главния келнер е разпънал карта на масата и защо останалите келнери не са с униформи? Не случайно клиента ги гледа така, чинията му е празна и няма дори вода, а дамата направо е решила да си тръгва от ресторанта!

Трагично. Хем ги друсат с високи данъци и супер висока такса битови отпадъци, а сега ще искат и улиците да си правят. Това само котараците около общината могат да се навият на такова нещо.

изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града това само тези си го вярват... смешници най големи

Само дето цената на лифта там е леко забранителна - 17 лева за двупосочен билет, като самият лифт е оставен на доизживяване. Пода в станциите е станал на юфка, кабинките не се ремонтират. Явно сервитута на лифта вече е предвиден за застрояване.

Защо мръхлювците - пардон, инвеститорите, са без маски? Не стига че инвестират нашите пари, ами и да ни заразяват...Алоуууу...РЗИ-то, самосезирайте се бе...нали глобявате всички, или някои повече от другите?

Ти па откъде имаш пари?

Какви твои пари бе, прошляк ! Нали това иска общината - бизнесът да ѝ плати масрафа ! Къде е бизнесът, къде си ти с жалката си пенсия.

Стига бе, нали казаха че, градският транспорт е на загуба от36 милиона лева за 2020 година! Тея бизнесмени тъпи ли са, да инвестират в губещо предприятие ... Или, ние сме тъпи че, вярваме на Фандъкова!

Ще инвестират, я. Разглезените ИТ мениджърчета не искат да пътуват до околомръсното. А може би, само може би, в бизнес целите на шведско-гръцкия магазин за 2025 е заложен план за продажба на още повече пластмасови кутийки с капаче и белачки за картофи, От друга страна, вече всеки ще може да отиде да хапне едни кюфтенца с пюренце... и да гоиосчетоводи като работен брънч. Не е лошо, нека има повече метро и повече вело алеи - и по-високи заплати, че да с колите -- на ски в Австрия.

Ами имам пари, самси ги изкарвам и ще си ги харча както ми е кеф. И да - искам удобен транспорт, не съм като тебе затворен цял ден в панелката

Чии пари е готов да инвестира, нашите или техните?

Вероятно 80% от нашите и 20% от техните.

Да бе, откъде? 120 % наши пари. Като 20те процента са за рушвети. На документи ще е друго.