Общините срещу бизнеса за такса смет

Бизнесът настоява промените в определяне на такса "смет" да бъдат въведени по-бързо, докато общините настояват за отсрочка.

Обратно в новината

Коментари - Общините срещу бизнеса за такса смет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние нямаме канализация пък от ВиК ни вземат такса, Защо?

Живея сама,плащам за жилище и 2 гаража смет,като гаражите не ги ползвам.Защо?

да како. сички сме така. живеем сами в големи жилища. контейнерите пални. и аз имам 2 гаража а нямам коли. ама добре че не ма тарсат за данаци и такси смед. ти како що не продадеш гаражите като нискаш да плащаш? щото сички така казват "аз не ползвам асансиор защо да плащам", "ас не цапам входа що да плаштам за чистачка", "аз не живеиа на последния еташ зашто да плаштам ремонт на покриф" ного несправидливо! ни ползвами пък изкат да плащами!

Хаха - интересно, кой е тоя бизнес, който се е разбързал да плаща повече ? След като депата за преработка бяха изградени със средства от ЕС (а едно депо е около 50 млн. лв.) и вече раздадени на концесия, дали точно тоя бизнес не се е разбързал ? А цените вече са ясни - вижте си такса смет и я умножете по три. Това е поредният грабеж - вместо депата да останат на разпореждане на общините и цените да са близки до сегашните, едни далавераджии ги взеха за да смучат милиони и от там! В крайна сметка, всичко ще плащаме ние - включително и тия такси, които плащат фирмите, защото си ги калкулират в цената като разход. Всичко останало са лъжи и манипулации!

От всякъде изскача поредното увеличение ама герберомутрите не спират да изскачат от всякакви медии и да ни казват как живеем в ''разцвет и благоденствие'':((((

На мутрата Васил Велев трябва да му забранят със закон да се изявява по медиите за щяло и нещяло и да дава наклон на политиката и управлението на държавата в която този мутроид не взима участие. Тая мутра ако проследите всяко негово изказване е винаги с/у народа и за негова лична изгода сякаш тоя мутроид мрази хората изначално и е от някаква по-виша раса. Затова тоя Бустан е в такова окаяно състояние , защото допуска на подобни дървеняци да им се угажда на принципа " дай ми това а аз ще ти отстъпя онова .. двама доволни един народ у киреча " ! Пълна пародия и гавра с хората

Ееей. Кожа не ни оставихте .

благата ... Канализация ,водопровод пътища ... от общия местен искат...НО когато става дума да плащат смет...НЕ! Кой да ви ги плаща бе????? Бедняците ли????

не може една баба, която живее в апартамент 100 кв.м. да замърсява повече от 15 цигани, които живеят м някакъв коптор, гледат животни събират боклуци от сметищата и не чистят с години около тях!

да напълнят местния бюджет от такса смет....има да чакаш. По скоро ще ти напълнят пространството около блока с техните отпадъци ,ако приемат такъв закон.

Такса смет се събира освен чрез данъците а всяко домакинство и всеки завод, така и чрез такса опаковки, т.е. имаме двойно облагане. Крайно време е парите, които се събират да отиват по предназначение.

Този така наречен "бизнес" да не си прави на тарикат. Защото тяхната такса смет пак ние я плащаме. Защото тя е калкулирана в стоките/услугите им. Защото ако бъде въведено това правило, то тяхната продукция няма да поевтинее. Просто ще си увеличат печалбата.

КОПЕЛЕТА МРЪСНИ! По таз логика най-много требва да пращат военните и атомните централи. ТЕ СА НАЙ-ГОУЕМИА ЗАМЪРСИТЕЛ............обаче, ви е удобно да давите хората и да изтисквате пари от тех, та си водите дебати. чудим се: колко ли замърсева един куршум 7.62 изстрелян в правилната посока?

Не така без алтернатива, Демокрация е. Защо само 7,62 може да се пробва и с 5,45

имения и не искат да плащат . Да .....най-големите данъкоплатци излиза че ще станат живеещите в гетата. По голямо нахалство няма.

боклукчийския бизнес е адски печеливш, например в Калифорния от десетки години го държат арменците. А тука хем ние трябва да даваме на този бизнес все повече и повече, хем те и без това печелят много. Вместо едно Ферари искат да купуват по три-четири, да има???

На дебелите задници от МС, дето им купуваме тоалетна хартия за 270 хилки кой ще им плаща стране. о?

Когато никой не гледа ще хвърлям боклука в казана на съседа моя казан ще е вечно празен и няма д плащам такса смет

Лайняния Бизнес, който се прикрива и измъква, всеки път, когато замърси даден Водоем или Река, да не се обажда

Лайняният бизнес иска да си измие ръцете по-бързо.

ще го докараме да се зарием в боклуци. Тия алчници се интересуват само от това как да не дават и лев за данъци. Депутатите трябва да са малоумни за да предприемат такава авнтюра. Даже не ми се мисли в гетата какво чудо и болести ще настане...и не само там...ще трябва да назначат полиция в петорен размер за да следи кой през ноща неренгламентирано изхвърля смет. А за цената на това безумие не ми се говори. Всякаква аналогия с практиката в други държави е неприложима. Още не сме си сменили чипа.

Когато става дума за ТОЛ такса я подкрепяте, нали? Каква е разликата с боклука?

нещо в човешкия живот ,без което не може. Боклукът може да заплаши здравето и живота на хиляди хора. С него няма шега!

Като не искам да плащам ТОЛ такса ще си карам по второкласни и третокласни пътища, но няма как да си изхвърлям боклука другаде, освен в местата, определени за това (всъщност има, но му викат нерегламентирано сметище и не е никак законно).

Интересно, защо когато трябва да не плаща, бизнеса все цитира европейските културни държави, а когато трябва да изравни заплатите с тези държави веднага говори, че сме България и отрича тези страни.