Бизнесът: Една оставка за ”дивия рекет” в БАБХ не стига

Бизнесът обяви, че настоява за още кадрови промени в Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). От ПФ недоволни, че не знаели за уволнението на шефа.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Една оставка за ”дивия рекет” в БАБХ не стига | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за "дивия рекет" на дивия "бизнес" спрямо работниците ОСТАВКИ или фалити!! Работника ГО принудихте да гладува!?! Но ако РАБОТНИКА -спре да ви аргатува САМО 1 месец сте за мустака!!

За помияра Николай Лилов всички сме на едно мнение! Няма да се намери специалист, който да се изкаже положително за тази политическа курва. На всичкото отгоре е и неграмотен - липсва му обща култура и професионален капацитет. Ако Дамян Илиев го остави, значи и той е в схемите и рекета. Да видим!

Работя на място, където пристигна същата "хайка" от БАБХ. Искат пари и не ги интересува какво ,що... Всеки месец искаха отчет за стоки, на база на който изнудваха. От това зависеше колко пари ще получат. А относно нарушенията- винаги има какво да си измислят.

Е дайте им имената на тези инспектори да ги знаем поне.

Не познавам Моллов, но познавам практиката на арабските търговци на храни и не само. Такава е и при другите им търговии. Масово не се спазват не само санитарните изисквания, но и изискванията на кодекса на труда и на повечето закони. Там където се появи проблем било с хеи, данъчни инспектори, инспекцията по труда - първо се предлагат някакви дребни услуги, ако не мине - пари, ако пак не мине повече пари и накрая ако чиновникът наистина излезе неподкупен, го обявяват за рекетьор.

Слушах сутринта по Нова Зоров как обясняваше, че отдавна трябвало да сменят Моллов и че той бил ходил в МЗ да настоява за това. Абе аланкоолу, кой правеше контрапротести в защита на ръководството на БАБХ миналото лято, в деня, когато ветеринарите протестираха срещу него? Аман от безскрупулни фурнаджийски лопати. Тоя явно си мисли, че хорота не помнят.

Каракачана, колкото е дебел малко повече е по-нагъл!!!! За какво да ви питат г-не?! Унизително е също, че експертите в БАБХ за с унизително ниски заплати от 500лв и не са корумпирани! Ясно?!

ПРЕДИ ОБЯД МИ СКРИХА КОМЕНТАРА!?ЗАЩО?!?ЗАЩОТО СПОМЕНАХ ЕДИН ДРУГ ВИСШ ЧИНОВНИК ОТ БАБХ -НИКОЛАЙ ЛИЛОВ -ВЕТИРИНАРЧЕТО ,КОЕТО ЛИЧНО ПОКРИ ДАЛАВЕРАТА С РУМЪНСКИТЕ АГНЕТА, ЛИЧЕН КОПОЙ НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ!ОТГОВОРЕН ЗА МНОГО ДРУГИ ДАЛАВЕРИ,РЕКЕТИ В УСЛУГА НА ОЛИГАРХИЯТА!БОТЕВГРАДСКА ПЛЯКА!ПОМИЯР!

+1. На едно мнение сме!

Наистина , крайно време е някой от тези овластени престъпници да влезе в затвора. То не бяха батковци и братковци , бисеровци , митнически величия , оператори на тефтери и.т.н. Просто е крайно време , иначе Държавата е загинала !

Този Аладин до сега си е плащал, но решил вече да не плаща. Ако е изряден производител никой няма да го рекетира.

Това е само върхът на айсберга. В контрола по храните се работи като частно предприятие, всеки за себе си и за шефа. На времето ходиха с по големи чанти а сега с по големи портмонета. На ли логото на агенцията е СИГУРНОСТ ВСЕКИ ДЕН да сигурност ама ако си платиш.

има една приказка " кога им почерня задника кога...." За ПФ. Вчера седнаха на банките в НС и вчера влязоха в правителството и вече кадруват.

А да плащаш по 10000 евра на месец е гордост и в никой случай унизително нали? Да е.а и не наядените ви крадци да е.а!

Моника Маковей: Борисов няма намерение да се бори с корупцията

Румънката го каза на Тиквеника: не искаш да се бориш с престъпността. По-интелигентните ще се сетят защо-защото самия той е зависим от показанията на престъпниците. Има начи да се пребори престъпността и румънците ни го показаха: Заговор йа решени на всичко честни хора на възлови постове: МВР, ДАНС, Прокуратура, съд. Това може да стане бавно и организирано , ако има желание на най-високо ниво, както се е получило в Румъния. Но в БГ на най-високо ниво виждам да се ветреят прашките на Цветалина Бориславова в кратуната на премиера , вместо идеи как да ликвидира не особено интелигентната БГ престъпност.

Хранителните продукти могат да бъдат отровни. Чиновниците, които разрешават продажбата им не хаят особено дали са опасни и затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме гадостите в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621! Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти НО НАЙ МНОГО В САЛАМИТЕ

То за това няма случаен собственик на месокомбинат !!!

Моллов и ти ли?

Защо го уволниха - защото е доказана корупция или защото има сигнали от " честни " бизмеснени /например хванати да продават пилешко със зародиши на червеи/, че този човек ги натиска. Че то кой ще се задържи на този пост - разбира се , който слушка . Хайде хаерлия да е !!!

Много просто. Уволниха го, за да не се разбере на кой се е отчитал. А за уволнение едва ли ще става въпрос, а вероятно за преместване на друга служба. Човека очевидно добре се е справял. Но е много вероятно да е снасял в неправилната касичка.

Нищо не се разбира. Ако е прав собственикът на ресторант, ами то трябва веднага да се арестуват едно 20 човека, схема със 10,000 евра се играе с добре организирана група. Не може само с една оставка и всичко да си остане по местата. Ако собственикът не е прав, тогава трябва веднага да се даде под съд за набеждаване. Какъв е този закон, каква е тази грижа за него ? Оставки има в политиката, акт на морална отговорност. Но тук става въпрос за тежко нарушение на закона, защо не се разследва ?

Не обвързвайте нарушенията и престъпленията извършени от Аладин с тези на Контролната агенция. Ако някой е извършил престъпление то той трябва да си получи и съответното наказание. За такова изнудване няма оправдание.

Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си. Кренвирши ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма. Пушени меса/риба/колбаси - изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини - същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини.

Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Изключително много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.

Кренвиршите и саламите - т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

Всички тези адитиви и добавки са от любимия Европейски съюз-химическите им лаборатории работят на пълни обороти, а ние внасяме и влагаме в храни.Да не говорим за месата от ЕС.

Какви "структурни промени в Агенцията за безопасност на храните, за да се отстранят проблемите", като назначиха за директор, човек от "върхушката" в агенцията. Всичко е прах в очите на хората.....

Сега наред трябва да е Бистра Павловска /милионерката/, която уж Бойко отстрани в предния си мандат

и какво? а ако наистина е имало червей в месото? Ако наистина тея ръгът сухо мляко в киселото мляко и сиренето? а ако наистина има палмово масло в кроасани и десерти? КАКЪВ РЕКЕТ е това да контролират хранителните продукти???

А смятай, че хиляди плюскат арабските гадости само си представете скапана маьонеза или скапано месо вътре ГАДОСТТТТТ пфффффффууууууууу и се тръшкат за бизнес голам бил! КОЛКО ДАНЪЦИ Е ПЛАТИЛ ВСЪШНОСТ??? 1000 лева 10 000 лева 100 000 лева 1 000 000 лева колко данъци е платил за да стане голям бизнесмен??? на какви заплати осигурава персонала на МИНИМАЛНИ или на РЕАЛНИ?

Всички тези адитиви и добавки са от любимия Европейски съюз-химическите им лаборатории работят на пълни обороти, а ние внасяме и влагаме в храни.Да не говорим за месата от ЕС.

Да, млекарите влагат в продуктите сухо мляко и млечен концентрат, защото го внасят от ЕС на много ниски цени.

Кой е този бизнес? Дето продава ментета, боклуци за ядене?

месопреработвателите Всичко е МДМ химия и гмо соя

Човека роден на 9-ти септември, израсъл със социалистическо мислене, станал професор / то вече всеки втори е профестор в България/ ,ДПС го издигат и налагат във властта....и хоп, приятел на Патриотичния фронт. Е те тази връзка не мога да я разбера?! Човек на ДПС, а приятел с Патриотите?!?

Всички, които искат да има ред в държавата ще бъдат набедени и уволнени! Кой говори за рекет - един арабин, продаващ боклуци на българите. В кръвта на арабите е далаверата и подкупа. Те не те уважават, ако и ти не си такъв. Как може самата държава да мачка собствената си държавна агенция. Въпреки че не изключвам да са искали пари, това трябва да се докаже преди да има уволнения. Вие наясно ли сте в кухните на заведенията за какво става въпрос? Гнус и гадости! При Аладин няма проследимост на продуктите. Да ви обясня ли какво значи? Не се знае какво слага в дюнерите - месо от кучета и т.н. Продължавайте да ревете срещу хората които искат да има ред в страната и ходете си вземете по един дюнер.

да...ама не само тои се е оплакал....и от други са искали пари!

Принципно е така, но обаждания преди уволнение за престъпление по служба е НЕПРИЕМЛИВО!!! После ще има флашки от хайдук Сидер и ще се възмущавате как може?! Особено ако наистина е рецидивист и има доказателства трябва разследване и ЗАТВОР!!!

Започнахме да затъваме само в ремонти. Май основата е калпава. Крадливи са не служителите, а системата на която служат. Системата изпада в ярост, само когато тези служители спрат да и се отчитат. Сега ще бъде сменен с друг и всичко ще си тръгне по старому. След известно време системата ще покаже на Аладин, че и той не незаменим.

Системата се казва мутрокомунизъм:БКП, СИК и простия им представител Борисов!

България на последните места по интерес на инвеститорите Георги Брандийски - 25 май 2015, 09:20 Поредна анкета показва, че България не успява да се справи с конкуренцията на световния пазар и да спечели интереса на инвеститорите. Страната ни се нарежда на 47-о място от 49 изследвани държави по атрактивност за правене на бизнес. Това показва анкета на бизнес телевизията CNBC за нагласите на фирмите и преките вложения, разпространена от "Файненшъл таймс" за България, цитирана от в. "Сега". Анкетата е проведена сред зрители с интерес към инвестирането през декември. На въпрос, свързан с атрактивните дестинации за вложения, България е поставена на предпоследното, 47-о място, като след нас е единствено Кипър и групата "Други държави".

изпратете веднага прокуратурата и него допускайте в кабинета си да влиза моллов, защото ще унищожи много документи откакто е назначен в агенцията той само с рекет и уволнения се занимаваше, към нас се отнасяше с пълно пренебрежение и всички, който не му играеха по свирката да участват в неговите схеми ги мачкаше и уволняваше, проверете, колко дела има срещу него, проверете как с една юридическа кантора източи 300 хиляди лв и тази кантора е отново фирма на дпс

Моллов беше назначен от квотата на ДПС в кабинета Орешарски и веднага започна да унищожава агенцията кадрово и финансово и наложи този рекет, уволни професионалистите от агенцията дори назначи човек с присъда, сега с най-голямо учудаване научаваме, че е близък до ПФ - вече на вас най-вероятно се отчита, нали живее с вашта Поля Карастоянова -той беше от царистите и се чуди къде да се завре-политечески "номад" - само и само да е във властта.Да се проверят всички обществени поръчки проведени под негово ръководство от машите му - манекенки и болни от анорексия мадами.

Достатъчно количество оставки на ден, за да стане промяната,не само в БАБХ.

щом Каракачанов защитава някого, значи този е корумпирана свиня

Тоя пък кога се сближи с "патриотите",нали беше царедворец?Явно нищо не става без политическа подкрепа.

Не се палете,всяко чудо за 3дни.Мисия невъзможна е ,едни проблеми трупани 25г.да се решат тихо и мирно.

Работодател съм. Само като му видя на този напудрената небръсната физиономия на селски тарикат-мераклия и ще го разкарам.... А защо такъв е сложен там, отговаряме си сами

Дреме ми шмайзера.. Нищо няма да ми се случи, защото Мин-председателя е бивш рекетьор и е уязвим от показанията ми , ако ме закарат в съда. Благодаря ви , че го избрахте!

На мазния арабин не вярвам, трябва да го проверяват всеки ден, защото е опасен. Но има друго по важно. Моллов правеше впечатление на добре образован и компетентен човек. Тази агенция е порочна структура, създадена от мошеника Миро Мършата и компания. Трябва да бъде агенция за безопасност на храните за човешка консумация, а не за лечение на животни. Ако едно животно е болно не значи, че не може да се консумира от човек. С безумни изисквания агенцията пречи на малките производствени предприятия. Изследвания на вода от градския водопровод за питейни нужди, което не трябва да е задължение на консуматора, какъвто се явява производителя в случая. Изследвания за салмонела на оцет, търсене на стафилококи в течности с ниско pH, изисквания за химична дезинфекция на тави в които се пече хляб и други безумия. Автоматично се пренасят изисквания за принципно различни производства и технологии. Тази агенция се нуждае от сериозни структурни промени.

Мисля че и в НАП има нужда от уволнени! Там също тормозят бизнеса а със сигурност има отрепки назначерни от ДПС и БСП и там!

Поserko,не забравяй простите гербаджии назначени, от още по-простия комунист Борисов!

В НАП по времето на Ореха се върнаха най-крадливите - като Забуртов например - гл.секретар - кадър на ДПС, що горе които бяха свестни ги понижиха или изгониха. Изобщо там трябва тотална чистка-ампутация направо - цялото ЦУ трябва да се закрие-корупцията е страшна. Правят се едни и същи проекти по няколко пъти-няма спирка-лапане до край.

Причината е една и съща. Има престъпления, защото няма възмездие. Причината е в съдебната ни система. Причината е в масовата корупция. Винаги зад подобен виден кадър стои политическа сила.

Аз доколкото разбрах този е отсранен само по оплаквания, без доказателства реални? Ами ако оплакванията са фалшифи. А тази фирма с тези протоколи с нарушеняи какво ги правим?

Само не разбрах, като са му искали на дюнерджията, давал ли е? И кога е изпищял, като е ръсил или след като са му поискали горница? Като гледам в Бургас, как е нацвъкал миризливите си дюнерджийници на всички възлови места, не ми се вярва да не е намазал нечии ръчички. Да не би случайно, за да не се разнищят нещата, бушонът Моллов да изгоря така скоропостижно?

Моллов е просто ковчежника дето събира парите, той е служил и пак ще служи на много и различни господари ... няма да ме учуди, ако утре този талантлив човек лично ББ го назначи в друга агенция ...

Няма "дебат" в единствено число1 думата е само в множествено число"дебати". Употребяват я тази дума абсолютно всички политици и журналисти, и нито един не я каза правилно за 25 години. Те и дебатите им такива. поне да кажат "спор", "обсъждане" - български думи. Толкова им е и българското ....

моллов беше назначен от квотата на дпс в кабинета орешарски и веднага започна да унищожава агенцията кадрово и финансово и наложи този рекет защото всеки месец носеше пари на централата на дпс, уволни професионалистите от агенцията дори назначи човек с присъда, но нали е човек на дпс и сега с най-голямо учудаване научаваме, че е близък до пф - вече на вас най-вероятно се отчита, нали живее с вашта поля карастоянова и хайде сега да сме за него, много ме разочаровахте и вие само се биете в гърдите и се правите на патриоти, а сте същите мафиоти.

Назначеният от Моллов осъден на затвор в ОДБХ София е Леонид Лавчев - турска подлога, дъщеря му беша кандидат-депутат в листите на ДПС на последните избори,племенник на Христо Бисеров. Ало, патриотите, нали щяхте да чегъртате ДПС от управлението?

Бизнесът: Една оставка за дивия рекет в БАБХ не стига Ама то да беше само тази Агенция. Вземете инспекторите от ХЕИ, инспекторите от съответните общини , проверяващи търговските обекти, отделно НАП, или строителен надзор. Рекета срещу бизнеса в България е безкран.Основна причина за това е в стотиците разрешителни и лицензионни режими, като една част от тях се дублират в отделните контролни структури, а други са откровенни малоумия, отразяващи идиотизма и безхаберието в управлението на нашата държава.

Преди да започнеш да оплюваш инспекторите, бъди така добър да се запознаеш със вътрешния ред и йерархията на подчиненост в инспекцията. инспектора в инстанцията има право на мнение при изпълнението на поставената задача точно толкова, колкото и хигиенистката с парцала (в случай, че има такива кадри, защото когато лично работих там, нямаше дори назначена хигиенистка).

Беше само Митко Цунев, като стеньеше, когато бате Слави мостака му бръснеше! Но да не испусне кокола, край Царската трапеза, да му прости господ, и баща му, Коста, на дърт шут се правеше ! Гинчето

Гаф след гаф, този кабинет води по този показател в световен мащаб. Търпението на данакоплатеца засега се режисира от медиите, но с отпушването му помете и това което е постигнато. Колкото по-рано се изхвърлят мутрите от управлението на държавата, толкова ще е по - безболезнено за нацията.