Борисов иска бизнесът да бъде глобяван за неплатени заплати

Премиерът Бойко Борисов се обяви "за" промени в трудовото законодателство, които да дадат правомощия на държавата да наказва бизнеса за неизплатени заплати.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска бизнесът да бъде глобяван за неплатени заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКО СТИГНА ДО ТАМ , ЧЕ НЕ МОГА ДА ПЛАЩАМ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ , ТОГАВА КАК ЩЕ ПЛАТЯ ГЛОБАТА ?

Абе Смешник,а тебе кой ще те глоби като не се разплащаш с бизнеса?Не всички,които правят бизнес са като тебе-крадливи мутри...

Този се превърна вече в основен комедиен материал за всички медии. След подигравателният вот "Футболист на годината" , го показаха да хапва кюфтета по анцунг, и да съветва в простоват стил

Като начало да започне да глобява Дянков за изпълнени и неразплатени договори между държавата и фирмите. Дано тогава му светне за какво става въпрос...

А какво правим, ако за неплатените заплати е виновен някой друг? Например държавата е платила 10% по малко пари за свършена работа? Или въобще не е платила?!

Бойко гласувах за теб. Герб без теб са нищо. Вярвам ти. Ти си първият,който прави нещо за страната. ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И ВОЛЯ да продължиш започнатото. Не всички сме упростачени. РЕЖИ и ХВЪРЛЯЙ много боклук има около теб

И аз искам тая смрад да бъде телепортирана немедленно в пандиза,но уви!

ДА УМРЕШ ЛИ, ДА УБИЕШ ЛИ? ТОЗ ПЪК МИСЛИ САМО ДА ГЛОБЯВА, А КОЙ Е ПРИЧИНАТА ЗА ФАЛИТИ НА ФИРМИТЕ БЕ ИДИОТ, ТЕБЕ КОЙ ЩЕ ТЕ ГЛОБИ НЕЗНАМ.

Празни мисли на един празен човек .

По друг начин ще мислиш, ако не си взимал/а заплата с месеци, а за празниците няма с какво да зарадваш децата си и с какво да напазаруваш за празничната трапеца.

А ко се направи статистика какъв е % на държавата да се стигне до това неплащане????ще се учудите много...

Б.БОРИСОВ - НАЙ-БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР!!!

Хайде да избием предприемачите!!! Тогава кой ще плаща на наемните работници? И къде ще работят те? Що се отнася за наистина некоректни работодатели - нека е така. Но това може да го установи само коректна ревизия. А нашето законодателство не признава затрудненията на бизнеса. А ревизорите повтарят като зомбирани, налудничави текстове от закони, приети от хора, които и един курник не са сковали през живота си. Но имат наглостта и самочувствието да определят как други да градят бъдеще... Дерзайте наемници - утре просто няма да има кой да ви наеме! Интересно тогава кой ще ви е виновен?...ха...ха...ха

Бог да пази Правителството на България, начело с великия патриот и българин Бойко Борисов и финансовия гений Симеон Дянков! Писъците на КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ са прекрасна илюстрация на народополезната и единствено правилна политика, която тези ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ водят! Сполай!!!

Човекът е обществено животно.Правото се съдържа в силата.Най-висшето право често е най-висше зло. Провинило се кучето, а наказват свинята.Съдебното решение се приема за истина. Конституцията ни казва, че имаме много права, а Наказателния кодекс че не можем да ги използваме. Обикновения човек когато открадне и го хванат, се срамува, че е откраднал, а политикът, че са го хванали. Искате ли да си купите много неща ще трябва да се продадете. Няма значение кой за какво Ви говори, накрая винаги става въпрос само за ПАРИ! В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените говеда. Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби. Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле. Докогато това е истина,това ще е истината!

Преди около месец говорих с моя приятелка, която работи в Българо-германския образователен център в Ст. Загора (към министерството на труда и социалната политика са). Та тя ми каза,, че 6 месеца не са получавали заплати. Бойко от Марс ли пада? Да пита Тутю Младенов защо не са привели заплатите им. А аз искам да разбера каква ще е санкцията към това министерство и ако трябва да им платят с лихви забавените заплати от джоба на данъкоплатците ли ще излезат тези пари?

Приказки от общ характер. Но иначе е задължително да бъдат глобявани фирми и персонално "бизнесмени" за неизплатени заплати. Също така тряба и затвор за "бизнесмени", които укриват осигуровки и данъци. Крайно време е да престане подигравката със служителите. Всеки против е от халвата на "бизнесменчетата" - тарикатчета. Няма нормален човек, който да е против такива мерки, все нещо ще му куца, най-вече интелектуално.

Това е първата много лоша новина за Борисов. Това показва, пълна липса на представа какво е това бизнес. Ако фирмата тръгне към фалит да искаш със закон тя да плаща е най-малкото глупаво защото тя вече няма пари. Всички пари при фалит отиват за да се спаси ако може фирмата. Този закон ако се приеме ще е началото на края на ГЕРБ.

Да фалира фирмата и това е. Това кой как по-се спасява - чорбаджията или служителите, е спорен въпрос. И Сульо, и Пульо имат фирми, дай сега да ги спасяваме. Я марш на село с мотиката - не го казвам аз, а пазара.

Много глупаво исказване. Целта е като си шеф, като видиш че кораба потъва, да оставиш парички за хората дето се трудят от "твоята" измишльотина. Всеки може да има фирма.. аман от селяни пишешщи глупости.

Най-накрая разумня промяна в КТ. Не може да се измъква т.нар бг бизнесмен и да не плаща заплати и осигурвоки. Като не му стиска, да не се занимава с ббизнес, а да го остави на професионалистие а той да ходи и да копе с мотиката. Като не може да върти бизнес, да се изнся- бизнесът не е за смешни бг бизнесмени, които още живеят в 90те. Да са си направили сметката преди да почне бизнес, а не да ми рве, че нямал пари и нямал оборот- да направи така, че да им аоборот, нали за това е шеф.

Няма статия на този прост комунист която да не се коментира от шепа Гробари;а Станишев и Доган по добре ли управляваха?В интерес на истината управляваха много по-добре,но никой не желае комунистически партии на власт независимо как се казват Герб,Бсп,Дпс=БКП.Има алтернатива и тя трябва да се търси,а не да се повтаря кой е по-голям комунист.Ясно е че сегашните партии са отрочета на Бкп.

Въвеждането на санкции за бизнеса за неизплатени заплати е първата добра новина за България от много време насам. Стана повсеместна практика заплати да закъсняват по няколко месеца, което задълбочава кризата и губим всички. Без коректността в икономиката да се издигне в култ няма измъкване - бизнеса и работниците в случая са в една лодка, защото след като си получат заплатата стават КЛИЕНТИ.

Заедно с това обаче трябва да се установи дали държавата дължи пари на съответната фирма и ако е така изпълнителния лист да бъде към държавата.....А иначе общите му приказки на сърдито дете от детската градина и на нарцис от "величина" не са нищо ново в празното му говорене..

Собственика на фирмата да да си прави сметката, а не да удържа липсата на приходи върху заплатите на работниците! Като си е направил фирма - да си е правил сметката. В бизнеса не винаги всичко върви по мед и масло. Получава се так, че теглят и хора които нямат и грам собственост от съответното дружество. Съвременните фалшиви бизнесмени все още не могат/ а и не искат/ да осъзнаят, че заплатата на работника е РАЗХОД, както тока, водата, парата и т.н. Като не плати тока и парата идват апапите и му я шатват, нали? А когото фирмата има големи печалби, токава печелят ли работниците - печелят - гол х.й! Просто фирмаджията си купува нов Мерцедес. А когото губи-- .....а тогова ще тгеглим солидарно. Да ама не !!!

Човекът е обществено животно. Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него. Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина. В парламента половината от депутатите говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се говори.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите. В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените говеда.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо. Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле. Докогато това е истина,това ще е истината!

ФИРМА ФАЛИРА ГЛОБЯВАТ Я ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ,КОЙ ВЗЕМА НАЙ-НАПРЕД държавата,банките работниците ако остане

Да така е.Вървим към култ към личността.Поддържат го тези,които на база комунистическото си минало натрупаха милиони чрез серийни престъпления.Сега се страхуват от възмездие,а това управление им осигурява несъзнателно имунитет от възмездие заради икономическите им престъпления защото не е компетентно да ги установи. Техен е интереса да става каквото ще но да се запази статуквото. И всички ставаме жертва на неграмотността и простотията.Впоследствие ще са необходими десетилетия да се преодолее кризата от тези обстоятелства.

И Бойко Борисов смята, че построяването на спортна зала измъква българина от кочината, в която го поставиха преди 22 години?!..

Живяла съм по Тошово време и по време на всички досегашни правителства. Никога телевизията не е давала как бай Тошо яде сармички при сестра си и как поучава народа от масата. Никога не съм чувала наш държавник да каже, бях на опера, ама си тръгнах, защото имаше мач. Става нещо страшно. Става култ към личността. А тези, които плахо се съпротивляват, например като мен, които не искат да се бъдят и да заспиват с Бойко, биват заклеймявани като комунисти. Наистина е страшно!

Няма нищо страшно. Нека се посмеем на липсата на интелект и манията за величие. Българинът е оцелял,защото се е смял.

Това не е култ към личността ,а култ към простотията

Не съм фен на ББ, но в интерес на истината дребния бизнес беше убит още по времето на Станишев. Това стана с две мерки- 1)намалиха границата за регистрация по ДДС и на практика принудиха всички да се регистрират по ДДС. 2)Въведоха плоския данък без необлагаем доход, като на богатите данъка е 10%, а на най бедните ЕТ данък 15%.Така отведнъж разходите по обслужване на бизнеса на едно малко ЕТ се увеличиха 1о-20 ПЪТИ.Грешката на ББ е че вместо да премахне тази несправедливост я продължи с нови мерки в посока утежняване на условията за малкия бизнес.

И след всичко това, защо не кажеш кратко и ясно, кога ти паднаха оборотите?

И как "намалиха"границата за регистрация по ДДС предишните/50000 лева/ та "принудиха всички да се регистрират"????Когато искате да защитавате нещо поне не си служете с измислици а с факти и документи..Най-обичам да чета ама немога.....

Първоначално границата за регистрация по ДДС беше 75000, намалиха я на 50000 въпреки че цените междувременно бяха се вдигнали доста.Като не си наясно поне не се обаждай.

Как се глобява фалирала фирма и се задължава да изплати по няколко заплати на всеки работник - не знам.

На първи поглед би зарадвало хората но ако се замисли човек това си е глобяване за неизпълнен договор между две страни. А ако тази практика се запази може да се въведе глоба за всеки такъв. Че не си си платил парното, че не си си платил кабелната у т.н.

Тези,които плюят по бате Бойко са путьовци,хамстери,бесепародепесарски подлоги и ким член умопомрачени!

и ти си същия.целуваи му гъза на твоят шрек.

Ехее колко лесно било... глобички! А дали гражданите да могат да глобяват за неизпълнени обещания политиците? За престъпници живуркащи си на свобода - да се глобяват съдии и прокурори! За невърнато ДДС - НАП! За неусвоени евросредства вследствие на корупция и изкуствено утежнени процедури - съответните министерства и агенции! За липса на нормални пътища.... И най-малките в тая държава знаят че тя е най-голямата издънка и нарушител.

ТИЯ,които освиркваха в залата ,са малки червени буклучета, на които така им е казано и затова са там!!!Младежи, харчещи на БСП, и на дядовците си мръсни пари.... ПЛАЗМОДИЙ!!!

Освиркали са самоизтъкването. По света има хора построили много по- големи и по- модерни зали, но никой не се изтъпанчва да се похвали с това. Най- малко, когато не му е времето и няма повод за това. Хората са отишли и платили за своето удоволствие- не да слушат речи.

ТО И КОСТОВ БЕШЕ МИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И НЕ ПОИСКА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ,ТАКА ЧЕ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ

Червените старци, много рано сте заседнали пред РС. Нормалните хора все още спят, бе чугунени глави!

Интересно! Ти сигурно пишеш спейки. И още по-чудно! Кое му е нормално в 10.00 часа все още да спиш?! И още нещо... сигурен съм, че много от тук не са червени. А най-обикновенни хора. Просто на вас, конете с капаци, по ви отърва да мислите само в два цвята - "който е против, значи е червен". Доста тъпо, не мислиш ли? На фона на това, че над една трета от България изобщо не се интересува от политика(мафия) и не гласува.

Да "благодарим" на Премиера, че вместо да честити Коледа, до предложи народа да се връща в кочинките си! Явно е, че първите 7 години е расъл в кочинка, в следващите 40 е ял филии с мас!

Ти в Хайд парк ли си роден? И всяка сутрин английска закуска с кралицата?

Всички комунистически драскачи са ербапи само по форумите, ама на партийните събрания одобрявате всички крадци, мошеници и други паразити с партийни книжки с 99,9 % подкрепа.

Всички комунистически драскачи са ербапи само по форумите, ама на партийните събрания одобрявате всички крадци, мошеници и други паразити с партийни книжки с 99,9 % подкрепа.

един ден историята ще се пита как се справи ББ със задълженията си на мин. председател. От камбанарията на днешния ден, до днес, отговорът няма да е труден- много, много оплакване, нападки и оправдание за бездействие и несправяне с тези преди него, големи самохваления с мегапроекти, които уви не дърпат икономиката напред, а правят само харч(!!!) и разбира се колоритни изказвания. Историята ще каже- МНОГО ЕНЕРГИЯ в думи и МАЛКО РЕЗУЛТАТИ в живота на гражданите. Като тичане с много пот на едно място.

Не разбрал, че го освирквали помислил си, че му свирият с филхармонията

За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо. Тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра". Та те тоя същия Бойко сега си го избрахте за премиер. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо

Комунистите не могат още да преживеят, че загубиха президентските избори. Голямо плюене, голяма злоба.

Според някои , пишещи във форума, ББ не бил мъж. Сигурно те смятат Хамстера за истински мъж. Нищо,че Доган 4 години му беше отзад.

Що ся Доган не е подпрял тиквата отзад ли

и наи важното,на тиквата и харесва.

Комунистически глупаци, времето на Станишев и Доган свърши. Колкото и да плюете по форумите, народът показа, че не иска повече БСП във властта.

За ГЕРБ каза: Аз съм мъжът. Като съм там, ще бъдат нормални нещата а.и с президентка жената пастир, съвсем нормални!

Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.

Сам признава, че е криза, звае, че бизнеса е в криза и със зъби и нокти се бори за оцеляване. Една такава мярка - отново наказание ще изхвърли поне още 100 000 души на улицата. Защо някой, който се мъчи да оцелява и да запази работниците си да бъде наказван. Ако е умишлено - да, но ако няма доходо и вомента, а иска да спаси и работниците? Поредна ТЪПОТИЯ !

Ти ще работиш ли за някой, който на края на месеца ще ти каже:Нямам пари за заплати, но ще те спася в светлото бъдеще. Хайде стига, 50 години чакахме светлото бъдеще, а върхушката на комунистите живееше в него. Щом съм работил, трябва да ми се плати. Ако не може, да продаде джипа си или да съкрати бюджета на любовницата си.

Ами като не ви плаща а мислите по този едностранчив начин какви го дирите при такъв бизнесмен???Когато се налагат глоби трябва да има общ поглед на нещата..иначе се вижда че много лесно слагаме "определения' на някой без дори да имаме основание за това, "бием" се в гърдите колко сме добри, но в един момент се вижда че "царят е гол" и с просто око...

"По думите му вицовете за него не са много интересни. Не са ми любими да ги разказвам точно аз, но Цецо (министър Цветан Цветанов - бел. ред.), като чуе нов виц, веднага ми се обажда", разказа Борисов." Значи на Цецо му били любимите!? И Боко, не можеш да кажеш, че не са интересни, може да не ти са смешни!!!