Бившата юристка на Баневи: Работник в завода в Троян се обеси от мизерия

Мария Николова разкри как съпрузите са ограбвали и съсипвали приватизираните заводи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са троловете на комунистите сега?

"Не сме народ а мърша"

Бившият машиностроителен завод,,Мир,, в Монтана беше приватизиран по същият начин.Би било добре и неговите приватизатори да се разследват ,защото и там от близо 1500работника сега има 20 човека да не говорим как и машините отидоха за скраб, но нали това е Северозападна България а тя отдавна е оставена на произвола.

До 2020г. много бг бизнесмени ще връщат, парите не са техни! Рудия и Турция ще ги прелопат, само на бизнесменчета сополиви ще заприличат.....

Аман от Баневи.Какво били приватизирали.И какво от това.А ми кой им разреши.Защо никой не говори за разрешите.Защо никой не говори за проверяващите.Ам чи как ще говорят като са взели парите от Баневи.А сега Баневи са виновни.Май те са най малко виновни.

На тези които са им плащали месечните сметки и заплати са виновни и да отгатнем кои са

Тия хора.Нищо не четат нищо не знаят само реват.Да,четат Роберт Киосаки който написа богат татко и беден татко.Човека си го казва ясно / никой никога не купува -приватизира предприятие за Да го развива.Прави се по една причина да се усвоят активите./И естествено работниците са на улицата.Това е капитализъм.Това е модел.Както и всеки се старае да избягва данъци.Затова се слагат огромни данъци които е ясно че няма да,се плащат ,а ще се инвестира в нови производствени мощности персонал разработки и т.н.Това движи икономиката.При 10% данък печалба и 5% корпоративен данък ,кой е луд да развива нещо друго вместо да си ги плати и да,изнесе парите в чужбина.

Тази "радетелка за истината" барабар с главния им счетоводител е в общ кюп с Баневи и мястото й не е на тв екрана.Но за да не бъде в съседната килия са я накарали да говори.

Ами давай, опълчи се като искаш. То само с акъли не става и да чакаш друг да я свърши.

Българина е готов да се обеси, но го е страх да се опълчи на един мухльо сложен за шеф.Що за безгръбначни хора сме?

зад когото стои цялата държавна и партийна власт! Протестирай си колкото си искаш...

Изяде полимерите на хората. Сега ще го убият. Шефа на мафията ще заповяда екзекуция на Банев, заради един човек. Бил мизерен и устата му мръсна.

Държавата е срещу хората и това не е само тука.Капитализма и демократизма убиват. При комунизма смъртността е най-ниска в историята на България. Защо като за демокрацията е най-важен човешкият живот сме с най-голяма смъртност в света.

в Баневи, а е в това, че "държавата" реши да създава частна собственост по изкуствен начин чрез приватизацията. Разбира се, има и добри примери, но са твърде малко, напр. КЦМ Пловдив, докато идентичния комбинат в Кърджали ОЦЗ приклю

За това че Баневи не са плащали заплати.Къде е власта,та да им конфискува всичко,да го разпродаде и да плати на работниците Ам чи не било ДЕМОКРАТИЧНО.А демократично ли е някой да се обеси а друг да пукне от глад.Ха сега другарю Борисов,ха сега кажи.Нали ти си човекът с парите.

Хич не оправдавам Баневи и смятам, че заслужават да бъдат съдени... Но подобни измислени свидетели, които публично приказват глупости и правят ПР на прокуратурата - това е смешно и жалко... Тая тъй наречена юристка е била на хранилка при Баневи сума ти години и им е лизала г....е... А сега изведнъж се сетила колко са лоши те.

Ха, значи 'съвестната' госпожа е давала юридически съвети 9 години, а сега изведнъж се сетила, че Баневи били престъпници?!? Типично българско явление - вземала си е хонорара 9 г., а сега иска да излезе суха от водата като свидетелства срещу престъпниците, които лично тя е съветвала. В нормална цивилизована държава тази би била обвиняема заедно с Банев, но в БГ е на свобода и пуска (вероятно платени) публикации по дир.бг :)))

Много точен коментар! Като е виждала, как хора мрат, заради охолството на тия боклуци, защо е спала... Или и тя е мачкала ведно с тях заради тлъст хонорар? Хайде моля, никакво съчувствие към платения палач във фирмите им.

Как пък определи, че е "типично българско явления",м? Ти новини не четеш ли? Я погледни личния адвокат на Тръмп какви ги е забъркал и тогава слагай определения.

Сега, да ви Oткрехна малко: Ще видите, че адвокатите на този Банев, ще намерят нещо в договорите за приватизация от Костово време още и ще обявят, че по тогавашното ЗАКОНОДАТЕЛСТВО , Банев не е нарушил НИЩО,.... A напротив ,....след като е дал мижава сума,.... или пък некакви ИЗМИСЛЕНИ БОНОВЕ е имал право да ги продава за скраб или да ги ликвидира !!! Помнете ми думата още тогава Bрътката със закона е направена !!;)) Иначеее .... ако не е ТАКА , КОСТОФ трябва и той да влиза в КАУША ??? А да видим сега каква ще бъде адвокадската ГИМНАСТИКА!!??;))

Ами то да не са само те? Великата фирма Стар Пост дето не плаща заплати на хората въпреки че е осъдена ама още разнася пощата на прокуратурата? Да не би да са по-добри? Банева поне има визия....

Ама тая куха лейка като юрист вместо да го съветва е изпълнявала прищевките му. Държи се като холивудските актриси. Лапала, лапала и след N десетилетия ощипана мома.

държавата беше "лош стопанин" така ни казваха едни чичковци и лелки с фалшиво образование! Казаха ,че всичко трябва да се приватизира! Тогава какво искате от Банев? Приватизирал го е ,и го е фалирал! Той е "добър стопанин"! Друг е въпроса че това ако беше в Сърбия,работниците нямаше да плачат а щяха да го пребият!Но тук е така в България за жалост!

и къде пребиха управника на фалиралия завод за стъкло край Парачин? за един прЕател от КТБ питам аз

Една реклама казва да не чакаме "дано", но в случая друго не може да направим след като хиляди хора пострадали от Баневи не са си отмъстили. Та дано им вземат всичко, затвор не им трябва . Нека да се оправят от нула от тук нататък. А президентина да не пита кой е изгонил българите от България заради ниски заплати. Ей такива като тези са от тяхното си /БСП/кучило дето се окучи преди 30г.

Тия двамата клоуни Баневи трябва сега да ги съдят за всичко, и там, в килиите на арестантите с общ клозет и толкова. Наживяха се на чужд гръб, накрадоха се, наобикаляха се по Света. Идва Видов ден сега !

Баневи са заявили в ареста че искат баня всеки ден. Банев със сигурност ще " му изтъркат гърба", та може да иска после баня по-рядко !! А циганката Банева е свикнала и ще "взима по два душа" на ден без проблем.

А Банев искал и биде в килията,за да може след като старите пандизчии му ударят як сефер да може да си измие гъза.

Ама вие наистина ли вярвате , че тези ще лежат в затвора? Ще излезне , че то е като да си купиш кола и да й свалиш гумите. Колата си е твоя и си правиш каквото искаш. Той е приватизирал предприятието и то е негово. Може да си го разпродава както иска. А това дали е морално е друг въпрос. Друг въпрос е дали е спазил обещанието за работни места и тем подобни като инвестиция, но това не се наказва по закон със затвор. Друг въпрос е за взетите от скрап пари , разпродадени машини и други, дали е платил данъци като приход? Може да се окаже , че просто ще внесе данък на тези 1млр и готово. А защо са такива законите? Явно така са били направени да отговарят на нуждите на дадени хора.

Не, не е като да свалиш гумите на колата си! Има обвинение и за ОПГ. По твоята логика пък заплахите с убийство отправени от Банев са като погалване по главата на малчуган с колата ти, ли бе?

Питам драгите червеношийки тролчета: ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ КРУМ ЗАРКОВ Е ГЕРБЕР! А ЗАЩО ТВЪРДИТЕ ЧЕ СИНА НА АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА Е ГЕРБЕР!? Нещо май ви се разминават опорнитее точки. А кото погледнеш и стругарчето, и месарчето все във Филибе са се засекли, все около един и същи бранш са приебатизирали, че плеснали с ръце и се разделили. Сега Арабаджийчето някъде се скатава на гърча на синчето, синаа на АБПФК пък се надява на другари активисти да го измъкнат от киреча (за да не загубят и те финикийски знаци като чехите от АКБ.... Пък и избори идат, пари на кого не му требват!

В договора за приватизация имало ли е задължение на инвеститора да влага пари и да не закрива завода в близко бъдеще ? Ако е имало, то защо чак сега подгониха Баневи, а ако е нямало, то за какво всъщност ще ги съдят ? Вярно, неизплащането на трудови възнаграждения също е нарушение на закона, но толкова ли държавата не може да измисли ефективен механизъм такива жалби да се решават в нормално време, вместо хората да се бесят ? Ако е нямало данъчни престъпления, т.е укрити печалби, не виждам как на Баневи ще им вземат този милиард лева. Нали всички твърдят, че дружествата умишлено са водени към фалит. Ами като са частна собственост без предварителни условия за социална защита на работниците, какъв е проблема ? То и в Америка е така. Често се купуват предприятия, които да бъдат ликвидирани и активите им присвоени от инвеститорите. Другият вид инвестиция е да купиш нещо и да надуеш цените, ако можеш да си го позволиш. Нали ЕРП-тата и ВиК затова ги приватизират ? Само уличните бунтове преди време малко позабавиха нещата, но цените пак ще растат. Да не се окаже накрая, че Банев е пример за успешен инвеститор - т.е че е имало пропуски от страна на държавата, които той е използвал за да забогатее. Тогава може и да осъди държавата в Страсбург заради ареста.

Така са направени законите за приватизация. Определението на закон- Това е волята на икономически господстващата класа възведена в закон. Сега мисля,че на всички е ясно,че целтта е била такава. И Банев се е възползвал от "уредбата" като орг. работник на ЦК на ДКМС.

Когато взимаш пари от едно дружество за лични цели има точно определен законов ред. Мисля дори ,че се и облагат с 5% данък. Баневи са отклонявали директно приходите в техните сметки,а това си е направо незаконно от където и да погледнеш, а пък вече предполагам и в договорите за приватизяция има някакви условия.

Сега, тези мамини, сладки и двамата да ги обесят, където се е обесил бедният човечец. След това си има и друго наказание.

Всеки повярвал си във величието мишок , нзаначен за милионер си получава заслуженото-секира в един момент.Теляка Банев трябва да е луд да къта цял милиард при положение, че баце тези пари ги е "осчетоводил'.Сега докато не се върнат паричките до последната стотинка, ще има кауш.А за назидание ще ги оставят на една заплата до края на живота им.

Едва ли, тоя ако има цял милиярд, ще се измъкне, като бутне на всеки прокурор, съдия и адвокат замесен в неговия случай по някой милион, и хоп ще му скалъпят нескопосано обвинение и оня ще го освободят поради липса на доказалтества примерно и ще се върне във Франция да си живее.

Цветанов , ти ли си?

Такива просто трябва да се обесват на площата пред Народното събрание и да висят там докато ги оглозгат гаргите. Ама де тоз късмет, затова и няма да се оправим никога.

Ако бяхме Китай или Иран, можеше и така да стане.

баневи са сторили каквото са им позволили, да ги разследват ,но не може да се приеме ,че са единствените ,нито ,че носят главната вина за поредната национална катастрофа наречена приватизация! Не ги превръщайте в изкупителна жертва, други са по виновни ,но за тях прокурор няма!?

Банев краде, дерибейства и фалира предприятия поне от 2005 г. насам. Я кажете, коя партия е по-виновна, за това че му е позволила да го прави - ГЕРБ или БСП ??!! нещо ми е трудно да определя сам .... на едната е отроче, а на другата баш шефа и го жени лично

Некадърна работа,един капитализъм не могат да построят,при бай Тошо бяхме в челната тройка на соца по стандарт и сред първите 20 в света

Сред първните 20 в света? Я пак. Че май сме живели в различни държави с вас, макар и на едно и също място.....

ВСИЧКИ КРАДЦИ И ИЗМИСЛЕНИ БИЗНЕСМЕНИ КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ И ДОКАРАХА ХОРАТА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА-ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД И СТУД ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО! """.....ИМА ВРЕМЕ ДА ГРАДИШ И ВРЕМЕ ДА ХВЪРЛЯШ КАМЪНИ.....""---ОТМЪЩЕНИЕТО Е МОЕ КАЗА БОГ....."

А Костов къде е в схемата?

Никито е наш верен датират пратен да руши гнилия капитализъм повсеместно ....... И си свърши работата отлично !!!

Драги сънародници Ха да ви е честита Демокрацията !!!

Това не е демокрация бе човек. Този строй е пост-комунистически (червеникав) мутро-олигархизъм.

За себе си ........

Сега спациализантиращите,като започнат да разпитват за разни яхти,рокли ,аероплани и други харчове свидетелите- Борисов,Гергов,Лили Иванова, Барбуков..... направо нещата ще станат екстравагантни. Не могат да го прескочат,щото адвокатите ще го искат- светбени подаръци ли са харчовете. Големо дело,голема юристпруденция!

Ти малоумен ли си , че намесваш примата на българската поп музика Лили Иванова. Тя не е престъпник-милионер, осъзнай се и не пиши глупости !!!

аре сега на интервю в прокуратурата

Да, ве! Комсомола е виновен.

ами те всички олигарси така , защо само тези арестуват

Банев е бивш комсомолец.Подвизавал се е в ЦК на Комсомола.Така да се каже наше момче.Ако не знаете какво е комсомол виж в гугъл.

знаеш ли баща му на Банев какъв е - ако не знаеш Не питай Гугъл - щото те са го създали!

Къде сте спали досега хуйчовци.Ще Ви шибат без вазелин.....

"Циркът" е пълен. Баневи са поредните маймуни, затворени в клетка, а преди това диво отглеждани. С цел "изпиране" на откраднатото. Кой чиновник не е минал, той не ги е одрусал с яки комисионни. Но и те са се опитвали да се ползват от всеки на власт, но не са били убедителни. И затова вече толкова години нищо не се правеше за осветляването на далаверите им. Сега се питат хората защо ТОЧНО сега. Идват избори. Време е за "хляб и зрелища". Бюджетът го приехме, раздадохме по малко на този и онзи, на тези, които си поискаха, и на крещящите най-високо. На себе си раздадоха най-много. По традиция, т.е. по братски. И ето, дойде време за зрелищата, ние ги хващаме, те ги пускат, наш'те клептократи са по-добри, по-малко са крали, дори са построили/санирали това-онова за разлика от ваш'те, които нищо не са. И ги даваме на тълпата. Всичко е временно, всичко тече, всичко се променя. Пантарей.

Баце, все от някъде трябва да се почне. Да се потуши народното недоволство, нали разбираш. Тия двамката са си за затвора, естествено.

Имаш 100+ от мен.

За почтена ли се смята?

Тази защо е работила за баневи тогава?

аз харесвам Баневи! Те не са социално министерство! Те са капиталисти и за тях е по важна печалбата, от колкото всичко друго! Така е по света! Ето , Джо Байдън купи тръбите в Украйна и сега неистово се бори срещу Северен поток 2. Локхийд Мартин са най -големите производители на оръжие, ама не им пука, че милиони умират от тяхното производство! Важното е печалбата!

Този господин е създаден и функционира 20г, по времето на всички партии.

Тези са от най - злото, което е родила партията.

да не забравяме концлагерите и прасетата

Всъщност , корупцията не започва от Баневи, а от тези, които са му продали заводите. Интересно е на какви цени, при какви активи на заводите, какви са клаузите за след приватизационен контрол, произход на средствата, с които са закупени заводите и т.н. Самия акт на фалиране на заводите от собственика, може да не е морален, но не знам дали прокуратурата ще успее да докаже наличия на умишлен фалит. Продължавам да си мисля, че към наказателна отговорност трябва да бъдат привлечени освен Баневи и всички по-горе участници или съучастници в процесите на придобиване и контрол. Юристите могат да го формулират правилно.

Да, така е, точно така е, аз мога да разказвам много за комнкретни предприятия и активите им, и разграбването им, и за всичките схеми, по които ставаше, от най-рафинираните, до най-грубите и просташки, като се започна е ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ПОДГОТОВКА ЗА ТОВА! И кои бяха не само изпълнителите, НО И ОНЕЗИ ЗАД ТЯХ, КОИТО ВСЪЩНОСТ ГИ "СЪВЕТВАХА"! И за крещящото ПРЕСТЪПНО безучастие на оторизираните контролни лица, органи и институции, и принципалите им, и защо стана точно така! В Главна прокуратура с години отлежават дела и документи, огромно количество документи за тези престъпления, и ... САМО СИ ЛЕЖАТ И СЪБИРАТ ПРАХТА!!!

Защо си мълчахте тогава? А сега сигурно сте зад граница, естествено...

Защото с пълна уста не се говори. Мама така я учила

Не съм мъчал, напротив, направих всичко възможно да се разберат кражбите и злоупотребите - и в пресата, и в главна прокуратура, и от принципалите - министри, зам. министри, премиер, Агенция за приватизация. И описах подробно - в два постинга - реплики на твоя, но дир-а сега виждам, че ги е изтрил - ти си обясни защо! И за това си платих цената...

Имаше дори и официално становище от Агенцията за приватизация, предизвикано от точно мой сигнал (и приложени документи), излязло скоро след като контактувах с тях, за незаконността на приватизацията на големи държавни активи, КОНКРЕТНИ!!!.... И какво от това? Кражбите си продължиха, никой де факто нищо не направи за да спре кражбите... Мен ме заплашваха, опитваха се да ме купят, и накрая като разбраха че няма да се получи опитаха и да ме "сготвят", подготвиха покушение...Приятел от главна прокуратура ме бе предупредил... И аз ... напуснах държавата със семейството си! (Но мой близък ГО УБИХА!)

И Баневи и Лупи и тем подобни ликвидатори, които обрекоха стотици хиляди хора на мизерия, за да могат те да се фръцкат като лайна обвити в платинено фолио, всичките те са за доживотен затвор!

Тази, ми прилича на онези проститутки от Америка които, чак след 10 години се сетили , че "спали" с президента Тръмп,....... или пък онези "Актриси" които,.... биле изнасилвани от продуцентите си, ама пак преди 10 години, ако щете и Oнази, която футболиста Роналдо я бил "Oбладал" Отзад,.... а тя му казвала,.... "Недей"?????? Вероятно,.... и "юристката" е получавала по 50 лв. месечно затова пропява след 10-11 години работа при Баневи????;))

Интересни неща разказва женицата и за "Полимери-Девня" и за "Елма-Троян". Подобна съдба имат много български предприятия. Всичко се корени в седесарската тъпотия "ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН!" Сега, ще преминат държавните предприятия в частни ръце, ще се управляват по-добре и ще заработят по-добре. Ще произвеждат повече и по-качествено, а работниците ще вземат много по-високи заплати и ще благоденстват! Да, ама не! Много хора по площадите се хванаха на тия сладки приказки. В реалният живот нещата стават по друг начин. В много от "приватизираните" предприятия машините и оборудването бяха веднага разпродадени. На други места, просто бяха нарязани за скраб. Много предприятия хлопнаха кепенци,а хиляди хора останаха без хляб! Светлото бъдеще, което ни обещаваха се отложи.Много хора се видяха принудени да напуснат страната и да си изкарват хляба навън. Защо стана така? Ами защото българинът е не информиран.На него му казват, че държаната е лош стопанин и той вярва. Откъде да знае,че примерно в скандинавските страни има огромен държавен сектор; че в редица страни от Европейският съюз, големи и стратегически отрасли са държавни! Кой да му каже? Е, сега вече знае! Продължават да му пробутват обаче идиотизми от рода на "частна АЕЦ"!

Не е цялата истина, което казваш. Още по соца тези заводи бяха в болшинството си губещи и социални - с раздут щат, неефективно производство, управлявани конюнктурно и безстопанствено. Идеологията, политиката и стремежа за кариера и лично обогатяване се сляха и изчезна първото, а второто се превърна в слуга на останалото. КОмбинацията роди и днешния крах - вместо да сме на нивото на Чехия, ние гоним Бангладеш в образование, култура, наука, развитие, заплащаен и всички останали сфери...

България разполагаше с високо технологични производства и уникално оборудване. Примери, колкото искаш. Заводите в Стара Загора, Радомир, Русе, предприятията от българският военно-промишлен комплекс. А какво да кажем за предприятията от Девненският промишлен комплекс. Там имаше такива като "Полимери", които си бяха уникални.

Ето как са стояли нещата през мислите на шеф технолог: " "В момента на приватизирането имаше пълни складове с готова продукция, доколкото знам в размер на 20 млн. марки, а за такава сума имаше и резервни части в складовете. Първо продукцията беше продадена, парите изчезнаха, постепенно се стопиха и резервните части от складовете, които бяха тотално опразнени", спомня си Марио. Предприятието работи предимно за износ, с месечна печалба над 1 милион лева. Произвежда основно сода каустик, хлор, дихлоретан. След приватизацията през 1998 г. са закрити няколко производства и стотици работни места, дружеството затъва в дългове: "Включително и подготвени пари за фонд работна заплата, които трябваше да бъдат изплащани в даден ден предния ден изчезваха от сметките". Изнасят се и касовите наличности. "Г-н Банев мисля, че преди Коледа или малко след Нова година заяви в началото на 2010 г., че предприятието няма да работи повече и персоналът изпадна в шок, не знаейки какво да прави", разказва Марио. Става ясно, че заводът ще бъде нарязан за скрап: "Не е нормално предприятие, което носи по милион - милион и половина чиста печалба на месец да бъде затворено и нарязано, при което оценката беше, че ще бъдат взети около 10-15 млн. от метали". В силните години в Полимери работят между 1200 и 1800 души, в момента на фалита – около 700: "Те изпаднаха в недоумение в началото, после някакъв ужас, какво ще правят, тъй като по това време пазарът на труда не беше както в момента и трудно се намираше работа, особено за хора тясно специализирани". Служителите не разбират защо държавата допуска краха на толкова печелившо предприятие: "Това, което си задавах като въпрос постоянно беше защо това правителство, защо тези, които му го дадоха, виждайки какво прави той с предприятието, не му потърсиха превантивна сметка"." А кой управляваше в годината на приватизацията 1998г. на Полимери" Девня? И кои още правителства, докато се е обезкостявало предприятието, са били на власт от 1998 г. до 2010 г., когато се обявява във фалит???

до 1998 г. месечна печалба около 1.5 млн. лева 1998 г. ------> Приватизация на "Полимери" - Девня 2010 г. ------> Фалит на "Полимери" - Девня 21.05.1997 - 24.07.2001 г. Правителство на Иван Костов 24.07.2001 - 17.08.2005 г. Правителство на Симеон СаксКобургготски 17.08.2005 г. - 27.07.2009 г. Правителство на Сергей Станишев 27.07.2009 г. - 13.03.2013 г. Правителство на Бойко Борисов 1

Народът ни така ще озверее, че съвсем скоро ще заприличаме на Колумбия отпреди десетилетия - на всеки ъгъл ще има пистолет готов да гърми срещу по-имотни хора. Без значение добри, или лоши. Тези с награбеното и слугите им няма да смеят да си покажат носа навън без тежковъоръжена охрана и брониран автомобил.

Ако това което разказва тази жена е истина,то те наистина заслужават да гният в затвора, да оставят хората без заплата за да си купи Банев кола...?! Това е за минимум годинки,но пинеже знаем какво ще стане,ще ги пуснат след плащане на голям подкуп от милиони на прокурори или съдии... което не става с пари, става с МНОГО ПАРИ.. А БАНЕВИ ГИ ИМАТ...ТАКА ЧЕ НЕКА ВИДИМ КАКВОМЩЕ СТАНЕ ТОЗИ ПЪТ, А ИВАНЧЕВА ФРИЗИОРКАТА ЩЕ СИ ЛЕЖИ ДО ГРОБ ЗАРАДИ ПЛАТЕН ПОДКУП ОТ ВАКЛИН И ШЕ ХОДИ ОКОВАНА В БОЛНИЦАТА.. СРАМОТА

Истаина е! Цялата истина, изречена от адвокат!

Разбира се, че е истина, всички го знаем и виждахме и виждаме от много години. Само че НЕ Е ЦЯЛАТА ИСТИНА! Цялата истина могат да я разкажат Баневи, но едва ли ще си подпишат смъртната присъда, особено при тази прокуратура и власт! Цялата истина между прочем могат да я разкажат и доста други от "назначените бизнесмени и банкери", като един Цветан Василев например, но и той не го прави...