Бивш тайвански президент заминава за Китай в търсене на мир

Ма Инцзоу е вископоставен член на опозиционната партия "Гоминдан", която се обявява за по-тесни отношения с Пекин

Обратно в новината

Коментари - Бивш тайвански президент заминава за Китай в търсене на мир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да изгонят американските марионетки и ще има мир.

май скоро ще има смяна на правителството в Тайван и то не с майдан както в Украйна ами самите тайванци ще разкарат оная изкукала бабичка, американска слуга, по простата причина, че в Тайван 60-70% от населението са .... от китайски произход

Една допълнителна информация: Партията Гоминдан спечели категорично и изненадващо последните местни избори в Тайван м.г.

"натиск на Китай, който цели да убеди демократичен Тайван да признае суверенитета на Пекин над острова". Ама според ООН Пекин има такъв суверенитет, ДИР !!!

"победеното правителство на Република Китай избяга в Тайван през 1949 г., щото американската помощ за Чан КайШек не беше достатъчна да се противопостави на Великия китайски лидер, Мао дзеДунг.

100+

Тази новина, националните мисирки ще я пропуснат.

христо иванов и Паси да ходят да се извиняват на митрофанова

Източна и Западна Германия. Северна и Южна Корея. Китай и Тайван. Разликите се виждат от космоса! След комунизма и плевели даже не растат - за справка ако се пусне атомна бомба над град Берлин в Източна Германия тогава "брутния вътрешен продукт на глава от населението" на Германия ще се повиши!

Идиот. По твоята логика да пуснем и една над България за да си оправи ЕС статисткита като изчезне най-бедната страна в съюза? Дали ще си навит?

Шило

Определено се виждат разликите, ама защо ги има? Казваш, Северна Кория...Отношението към тях, същото ли е като към Южна? Сравняваш Тайван и Китай? Аре сега кажи, коя икономика има значение за света? Тук можеш да сравниш броя на населението, ще ти е от полза.

Шило

Тайвандците май ще се окажат много по-умни от украинците?

Абе и украинците не са толкова глупави, всеки иска мир, ама я виж едни курабийки какво правят!

Тайванците усетиха, че се сменя хавата и отиват да правят метан на новите първи. Само нашите абдалести евроатлантици още се правят на луди, но и това ще е до време.

Възpaждане отишло при спонсорите си... Вярвайте им, ако имате какво да губите...пари, свобода и т.н.

КИТАЙЦИНЕ НЕ СА РУСНАЦИ - затова Тайван и Китай ще си сътрудничат може би ОБЕДИНЯТ В система "Две икономико- политически системи в една страна".

Тайванците много добре видяха колко струват китайските обещания в Хонконг.

колко струват обещанията на САЩ и на колективният Запад

Шило

Що, кво стана с Хонг Конг? Изтече срока на британската окупация, върнаха го на Китай. И Хонг Конг си имат почти пълна независимост. Единствено нямат собствен президент

Инженерче

И какво видяха? Имаше окупация от UK, изтече, върна се в пределите на Китай, запада се опита да им спретне и на тях умнокрасив майдан, удариха на камък, а жителите се умориха от това 300-400 платени младежа да ги спират да просперират и всичко свърши. Сега са си провинция с малко повече правомощия. На китайците и е пределно ясно кой би им мътил водата. И не, това не е Русия!

Тайванците са по-умни от укрите! Виждат, какво може да им се случи и предпочитат мира и алъш-вериша, отколкото да го избомбят! А пък са си и чисти китайци.

и от Сталин също - странно що и той не е предпочел 'мира'..