Бивш шеф на "Пирогов": "Съмнителните" хоспитализации не са довели до източване на НЗОК

Относно това защо пациентите признават, че изобщо не са били в болницата - Спас Спасков е категоричен, че "не довежда до финансов резултат"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тоя няма да спре да пълни медиите и да раздава акъл вместо да се махне тихом мълком както стана от Пирогов. Наглостта на бая такива като този директори на ''здравни'' заведения явно няма граници след като може толкова глупости да се изговорят.. Би ли обяснил като ''нямало'' значение за парите от НЗОК защо не написаха 100 души по малко като ''лекувани''?????

в нашите болници е да лежиш, просто за да изкарат едни пари от тебе. Не за да те лекуват, а за да вземат пари по пътека. Може никой да не ти обърне внимание, санитарките само те обругават, все едно си най-големият престъпник, че си болен и не можеш или тибе забранено да се обслужваш сам и те трябва да ти помагат. Няма значение дали като лежиш там ще те излекуват или ще излезеш по-зле отколкото като са те приели. Важното е са лежиш! Да лежиш като плужек, без никой вътре са те лекува, а те да приберат дебелите пари от това. И Пирогов, клиника по изгаряния не е изключение!

Аз ходих да ме изследват и ме водиха 3 дни на легло, а не съм стъпвал в болницата!

А ти можеш ли да вържеш пациентите вечер за леглото, за да стоят в мизерните стаи до сутринта само защото на следващия ден в 11.30 ще му вземат кръв или ще му правят рентген в 10.00 или някой ще благоволи да го преслуша в 12.часа. Седях три дена в кардиологията от 07.00 до 15.00, а в останалото време се прибирах в дома си, защото не се дишаше от хъркащи дебелаци и пърдящи пациенти.Ако в къщи условията са по добри от болницата и няма какви процедури да ми се правят няма да ме задържи никой, но ако искаш да си на по- топло и в такава компания и да лапаш болнични буламачи-стой си там,ползвай общ кенеф и спинкай на воля. Но някой трябва да плати за медицинските изследвания и за заключението на лекарите и назначената терапия!

Някoй

Няма как да има фалшиви хоспитализации обаче, категоричен е той. Възможното е, по думите му, в документацията да има допуснати грешки, но те няма да водят до източване на Здравната каса. ЗАЩО КОМЕНТИРАТ ПИРОГОВ? СТАВА ДУМА ЗА ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА Там е имало 60 фалшиви хоспитализации в един ден! Бас, държа, че ако се разровят, ще открият и още такива.

Някoй

60 "случайно допуснати грешки" - хахахаха

Ако болницата не ти е извършила изследвания има проблем, ама ако не си спал при дърта мед. сестра в отделението не ми става ясно как точно се източва касата или на теб ти е зор да спиш при хлебарките там?

Прав заради кризата беше решено да се раздават пари спрямо миналогодишния 85%от от оборота от 2019. Касата по скоро трябва да търси такива болници и лекари, които прибирах пари и не работеха дали от страх или от тарикатлък..

Няма източване на пари от здравната каса,вчера съм занесла на моя близка лекарства за 970 лв.Те дали не са включени в пътеката.Ставс дума за ВМА

Щом няма " източване" на НЗОК тогава защо са тия фалшиви хоспитализации?? Спасков,айде бегай!!

Ако е била по клинична пътека, естествено, че са включени в цената на тази пътека. Да си търси правата, ако може да докаже с документи това

Съмнителните хоспитализации в "Пирогов" не са довели до източване на НЗОК. А какво Само са решили да си пишат диагнози, за да не забравят латиницата ли?

и трансплантациите на органи в лозенец не са търговия с такиви.

Здравната каса се източва яко не само с фалшивите хоспитализации , начините са много ! В Александровска например , в очната клиника, за да ти направят изследванията, задължително те хоспитализират, макар че никой, който е от София не лежи в болницата , просто защото е излишно , а само тези от провинцията, които нямат роднини в София ! Но това не е “съмнителна” хоспитализация, а напълно реална , с която ежедневно се източва здравната каса ! Така е във всички болници ! Ако тръгнат да правят проверка вечерно време по болниците, ще установят, че над половината им пациенти във всички отделения, с изключение на хирургията липсват !

Това изобщо не е единствената работа у нас, която се върши само на книга. Защо искате вие да сте просто хора, а човешко е да се греши, но лекарите да са ангели бдящи над вас?

Ако болницата не ти е извършила изследвания има проблем, ама ако не си спал при дърта мед. сестра в отделението не ми става ясно как точно се източва касата или на теб ти е зор да спиш при хлебарките там?

Не знам този, какво е казал, но когато мен ме оперираха там преди години, паролата сутрин беше "Имате неуредени финансови взаимоотношения". Прибираха и от НЗОК и от пациентите. Едва ли нещо се е променило в днешни времена.

Да бе.... Не сме толкова малоумни.

не е работил в болница и хабер си няма.

Това е разказ на един отявлен крадец и мафиот Спас Спасов ! Факти : личен приятел и консултант на д-р Тиков / Пеевски, Спасов / Лозенец. Консултант на ДПС по кражби и схеми в болниците. Той е Менгеле за българската здравна система . Прокуратурата да провери неговите десетки имоти и апартаменти за произход на парите !

само като пуснеха проф. Маркирофка и проф. Ботокса на снимка или по ТВ си сядам на портфейла, а вече си пазя и бъбреците и дроба

Не разбирам как фиктивни, т . е. несъществуващи, неосъществени хоспитализации не са довели до източване на Здравната каса, както твърди бившият шеф на Пирогов! Ако, да речем аз не съм бил реално в болницата, но тази болница е предявила към здравна каса плащане за моето "лечение", съответно касата е заплатила на болницата, категорично има източване. Защото болницата не е направила разходи за моето лечение, а е получила пари за това. Чисто източване. Това е престъпно деяние. Недоумявам как този лекар говори подобни неща!

не може да загрее за какво става дума, понеже и той като теб не е стъпвал в болница.

Като толкова много знаеш, кажи тогава как точно се нарича да няма реален пациент в болницата, а само на хартия, на документи, а да получаваш пари за лечение на... на какво????? Естествено, няма как по друг начин да се нарече това, освен източване!

Ами то трябва да се чете внимателно. Човекът е обяснил, е поради Ковда болниците не получават пари на база преминали болни сега, а процент от преминалите миналата година. Тоест сега и нито един болен да не е преминал, това няма да им се отрази на парите. Така че дали са фалшифицирали или не няма разлика в приходите. От което следва, че няма защо да фалшифицират.

Миналата година пак е имало фалшиви приеми,на базата на които тези от тази година също са фалшиви.Или иначе казано,ако едно нещо е грешно,то всичко ,което е на негова база ,също е грешно.

Чукча, хич не ги вдяваш нещата да ти кажа. Хич! Няма такова извъртане на нещата. Ако не си бил в болницата, а са те написали, че си бил и са написали на хартия, че са ти изрязали апендикса, а всъщност това не е така, е престъпление, от което болницата се е облагодетелствала, като е получила пари за това от касата,а операция всъщност не е извършена. Разбра ли, или ти е твърде сложно. Нищо, прочети пак, може да загрееш някога