Правят дигитален подпис на българската бира

Дигитален подпис на българските бири разработва научен екип. Това е нов подход за изследване на състава на пивото и структурата на веществата в него.

Обратно в новината

Коментари - Правят дигитален подпис на българската бира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пази Боже, продават тотална пикоч..

loyola

Коя точно е българската бира?

Българските "бири" са плод на химическата промишленост, а не на пивоварството!!!

А какво правим с така наречените "крафт" бири?

Българската бира е помия ! Прави се от мухлясала пшеница и хляб и спирт ! Някога имаше истинска , когато се правеше от хмел .

Ми пием си ги. Много са добри и изобщо не могат да се сравняват с масовата помия, за която производителите не си дават труда да спазват поне елементарен стандарт, стига суровините да им излизат евтино. Пък ония "учени" нека си изследват бири с ЯМР и да ги подписват дигитално, като нямат какво друго да правят.

Доказано, хининът от мухъла добавя по-плътен вкус на бирата и на кафето!

Белгийското не го подписват. То просто е истинска бира. Българските масови жълти течности в 3 литрови пластмасови "туби", не трябва дори да се наричат "бира". По-скоро мястото им е на щанда с "имитиращи" продукти.

Това е добре. Поне ще знаем коя бира да НЕ купуваме. Българската бира отдавна вече не е бира.

а капачката със пин код ли ще се отваря??? бахти глупостите прочетох в тая новина....

Ами то от 20 години зрънце ечемик не е влизало в нашия завод. Не знам как точно я правят бирата, но ако узная сигурно ще стана въздържател. Едно време завода миришеше много специфично от накиснатия в басейни ечемик. Сега не мирише. Защооооо???? Да не говорим за вкус. Всяка партида е различна на вкус. Между другото някои марки докарват по-успешно вкуса да не се променя драстично поне. Не стига, че са химии и боклуци ами и вуса е напълно случаен. Дай ми лева да замина. А относно промоциите аз най-отговорно твърдя, че за промоции особено пък сега лятото абсолютно влошават качеството и предлагат пълни помии. Дай ми лева да замина пак ви казвам. Сурва, сурва бирена дружина, дай ми лева да замина.

Хм. Има май нещо вярно. Сега като го казваш, и аз си спомням, че едно време около пивоварната Загорка миришеше по съвсем различен начин. Хич не се бях замислял да свържа това със западането на качеството на бирата от едно време.

Ако някой направи всяка партида с един и същи "дигитален подпис", то гарантирано, че в нея няма хмел и не е втасвало както е по класическия модел. Т.е. съдържа само химия - която е точна наука.

Чувал съм, че материала сега са някакви гранули - сигурно нещо почти готово, малко спирт, някакви диви химии

За хмела със сигурност знам, че е на гранули - виждал съм ги в едни чувалчета, едни такива зелени и цилиндични, все едно нарязани моливи, не са кръгли като котешка храна, например. Ама не знам дали заради това е кофти вкусът, според мен е защото ползват някакъв долнопробен ечемик, дето дори не е малцуван, за да им излиза по-евтино. А това, дето го викаш по-горе, че всяка партида е с различен вкус, е абсолютно вярно и много неприятно. Вече не знаеш дали ако си купиш предпочитаната марка бира, няма да се окаже помия. Хем не можеш да решиш "повече няма да я пия", че може пък следващия път да си е добре! Абе хубаво, че навлязоха крафт бирите, та им се наложи на големите пивоварни да произвеждат разни що-годе качествени напоследък - живи, диви, мътни и т.н. Това, че хлябът стана долнопробен и тъпкан с химия, можах да го понеса, но с бирата е кощунство.

Абе тоя "Центъра по биология на храните " не беше ли частна независима организация? Откога се е присламчил към СУ? И защо не са се включили суперучените от виликия БАН? Аз лично предпочитам немска бира, по-горчива е...

Гранулите са от изсушени и емулгирани , мухлясали , хляб и бракувана пшеница ! И наблъскани разни Е-та !

Значи има портативен ЯМР апарат и ще обикалят по магазините да правят изследвания дали дигиталния подпис съвпада. Ясно е, че се работи за дисертацията на някаъв неграмотник...

А дигитален подпис на суджука няма ли се прави? Тук Бойко и ГЕРБ могат да се включат...

За целта НЗОК ще предвиди и финансира нова клинична пътека.

Тук в този сайт основно занимание е ХРАЧЕНЕТО........няма значение темата или обекта,важно е да се храчи и да се говори колко е зле а преди.......ех какво е било преди........преди са били млади и всичко им е било хубаво а сега като се събудят и ги чака една шепа лекарства,жената все се кара.....ами хващайте пътя и......

Вода (90%), ечемичен малц, хмел, дрожди - това е състава, може да спирате проекта и да не трошите пари за ЯМР.

С какво "Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ)" е допринесъл за качеството на храните по магазините? Само цицат пари...

От много време не пия българска бира, освен тази на крафт-производители като "Гларус", "Бял щърк", "Диво пиво" и др....

После ще изобретят портативен скенер с ЯМР, да си го носим с нас в магазина за да проверяваме дали дигиталния подпис отговора на съдържанието

Българската бира се прави с царевичен грис - долнопробна суровина, но далеч по-евтина от ечемичния малц. Освен това, българската бира не се оставя да ферментира по естествен път (поне 30 дни). За по-бързото реализиране на продукцията, алкохолният градус се качва с добавяне на етилов спирт и кой знае какви гадости още. Как да пиеш тази химическа имитация???

такъв трябва да бъде състава, а как е в действителност?

Не можаха ли да вложат творческите си умения в подписването на някой качествен продукт, ами се захванали с тази пикня?

не може да стигне тоя в Тесалия и в Сърбия..Но октомври смятат да го поскъпват.

Образовай се.Бирата не се прави от хмел.Женските цветове на хмела се използват само за ароматизация.

Толкова глупости си изписал...От гриса,през ферментацията до спирта...

Много бирени "специалисти" .Пийте си бирата спокойно. На нашия пазар има много по-вредни храни и питиета !

И ние такива и "Хот гоблин", а понякога си правим малки количества, когато не е много студено или много горещо, поради липса на специален хладилник. Винаги ни става хубава, но всяка ни е уникат (дори при едни и същи изходни продукти).