Столична община иска да вдигне на 2 лева цената на билета, но само ако е купен от шофьора

Махат картите за 10 пътувания, за една линия и за метро1 и наземен транспорт, предвиждат нормативни промени, публикувани за обществено обсъждане

Обратно в новината

Коментари - Столична община иска да вдигне на 2 лева цената на билета, но само ако е купен от шофьора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Над 60 годишните в Лондон пътуват безплатно. Тук сигурно чиновниците на общината и други подобни пътуват безплатно. Хората които наистина имат нужда за тях безплатно няма

Много сложно и увъртяно. Идеално да се крааде Лондон - ойстер. Важи навсякъде. Ако искаш да го върнеш ти връщат парите, които са останали вътре Холандия - подобно. Бг-то -разходи за кондуктори, за отпечатване на различни по вид билети, пластики и какви ли не разходи разходи. Уж щяха да борят трафика и да намаляват автомобилите

Пътувайте с кредитна карта! Махнете колите!

Ха-ха-ха!

Ще направя градският транспорт безплатен, но ще вдигна данъка за автомобилите с 300%, и всичко е ...Кекс.

Защо не вземете чужди примери: Францияь, Англия... Цената незаконно бе вдигната от 1.00 лв. на 1,60 лв. и въпреки това макар и "окрадени" клиентите замълчаха... Ето това мълчание ни носи сега цената 2,00 лв. Спрете се!

Това няма да реши финансовите проблеми на транспорта, а точно обратното. Приходите им ще намалеят, а рейсовете и трамваите, които по цял ден возят по 10-15 човека ще са още по празни.

Обаче не са празни... а претъпкани... Все по-нарядко...

"Безплатно в градския транспорт на София ще продължат да се возят и общинските чиновници." - че откъде накъде бе??? С какво са по-различни от останалите???

Дадохме 180 млн. лв за уж „умна” система и пак билети! Най-справедливо е да се плаща за разстояние. В Холандия например се чекираш при качване и после на слизане-изтегля от картата колкото спирки си се возил. За трамвай, автобус или влак една карта. Зареждаш от автомат -няма нужда от билетопродавачи

В Люлин няма откъде да купиш билети. Чак в метрото! Но то е далече от центъра на Люлин - кооперативния пазар. Така че, пак "тесла"!

По време на ковида Фандъчкова затвори 70% от будките за билети. ФАНДЪЧКОВА И ГЕРБ ИСКАТ ВСИЧКИ ДА СИ КУПУВАТ КАРТИ ЗА ЦЯЛА ГРАДСКА МРЕЖА ! ДА КАПИЧЕН КРАДЛИВАТА САМОКОВСКА ГЕРПАВА ДАСКАЛИЦА !

Столична община да спре да ни тормози и дере и сега билетите са скъпи. И да окоси тревата в Люлин 5, че вече е змиярник. А комари, а кърлежи, не е истина. И какво ме грее почасовият билет. Пътувам с метро, а после 20-25 минути чакам трамвай номер 8.

И в Обеля е същото

Капитализма се контролира с бойкот,ама поне един синдикат да имахме.... Един месец, без да се ползва градския транспорт и билетчето, ще е един лев.

Ами не го ползвайте, не е задължително. А цената на билета би било нормално да стане и 2.50 при сегашните обстоятелства.

Ще продължавам да си се возя гратис,така както го правя вече 20 години ! Борис Бонев се оказа един боклук ! Крайно време е някой да го изрита и да го пребие някъде.

То Вие ще си се возите гратис дори от утре билета да стане 20 стотинки. После общината Ви виновна, че градския транспорт бил скапан.

А нещо друго .... Така ли ще стимулирате използването на транспорта. Използвам една линия. Чащам доста често повече от 20 мин.,за да се возя по малко от 15 мин. Ще ти изпадат дъбите от друсането на рейса,който е над 20 и годишен. Никакъв шанс да използвам повече такъв транспорт.

При тези идиотски промени само ще се увеличи автомобилния трафик. Защо махат картата за една линия? Идиоти, които не знаят какво правят!!!

Измислиха да ни бръкнат дълбоко в джобовете като въвеждат времеви билета за пътуване - от 30 минути и от 60 минути. Забележете, времеви билети, а не на изминато разстояние. Попада напр. тролея в задръстване и хоп - времето ти издухано. Найс, а! Хитреци. И после се чудят що хората предпочитат колите си.

Mamicata vi GEIberska Безделници грозни цел ден пишете увеличение на билети и карти

Не са Герб, а борис бонев, него трябва да плюеш

Българина пуши и пие за което има пари, а няма 2 лева да отиде на работа. Щом ви се реве, ревете.

Даже и сирене си купуват мръсниците а? Да ги направят билетчетата колкото една кутия цигари по твойто лагика. Еничар!

ама да бе най лесно им е на тия с парита да ни викат колко сме били давали за пиене и тн а пък два лева ни е много ми да четири лева за четири спирки всеки ден е много ако не знаете “при тези нормални обстоятелства би трябвало да стане 2.50” да бе може и 4 лева що не ние надминахме америка по всички цени ама не и по заплати така че тия който казват неща като това че 2 лена са много аиде да си затворите скапаните плювалници.

Нали можеше да се пътува с дебитна/кредитна карта? Защо трябва да се купува физически билет?

Защото не всики има дебитна картаа. Аз имам но не бив си дал данните на тези, отделно съм против дигитализацията, това е пагубно за човечеството.

ЧУЖДЕНЦИТЕ, представящи са за БЕЖАНЦИ, се возят БЕЗПЛАТНО.. И сега Предателите в Столичната община искат, ние- БЪЛГАРИТЕ да плащаме ПОВЕ!ЧЕ, за да им ПЛАТИМ билетите на НАШЕСТВЕНИЦИТЕ. София е България.. Бежанците трябва да плащат ПОВЕЧЕ от българите !! ОСТАВКА на кмета !!

"На нас всичко ни е наред, и само ако не бяха тез пусти чужденци, е-хееее.. "

Билета за градския трябва да е 2 лева в цяла България. Едни ми обясняваха как шофьорите в България взимали 3 пъти по-малко от германските си колеги. Е другари от къде да дойдат тези изравнявания при възнаграждението? Искаме еко транспорт за който трябва поддръжка той от къде да дойде?

Месечната карта за цялата градска мрежа е 9 евра

"Столична цена иска да вдигне на 2 лева цената..." ДИР, олигофрени ли сте??? Или "да"?

грешки. Столична"" е олицетворение на "цена". Т.е неживи орки гледат на други такива като ходещи ЦЕНИ.

Сложете автомати за билети на спирките и тогава вдигайте билета от шофьора. Така е по цял свят.

бе оставена "на сухо" от държавния бюджет от ПП. Начина да убиеш мафиотите- крадци е като им спреш парите. Но те още мърдат. Знаете ли, че изродите алчни от София убиват бездомните кучета срещу всякакви закони-държавни и божии? Крадат парите за кастрации и връщане на улицата, както е по Световните закони. И знаете ли, че продължават да правят месото им на колбаси? С такива изроди ли ще е пълна столицата на Европейска България в 21 век? Че вече дори в най-бедните страни си спазват законите за защита на кучетата? Защото са хора и ще вървят напред. А изродите като тези тук, и земята няма да ги иска, когато умрат.

Ще има много бити контроли. БА ВИ ЕБА М..ТА. Дано скоро фалирате

И тогава ще ходиш пеша. Както и 2 милиона софиянци.

Нещастник, защо не отидеш да въведеш ред в автобус 56 за Факултета ,а? Там почти няма такива дето да дупчат билети. А контрола не се качва, че ще и се случи случка.

Да го направят 10 лв и да фалират ще ходим пеша за здраве

“ Столична цена иска да вдигне на 2 лева цената на билета” - Столична цена името на финансовия отдел в общината ли е?

И трябва да платиш три билета в едната и три в другата за десет километра,то излиза че е по евтино с лека кола.А щяхме да се борим със замърсяването на въздуха.Тия общинари показаха,че не им дреме за въздуха,ами гледат как да съдерат кожата на хората,за да си дигнат техните и без това високи заплати,а в същото време те ще пътуват безплатно.По голямо лицемерие от това ,не бях виждал скоро.

Чети малко преди да пишеш. Написали тъпо заглавие и ти се ловиш като шаран. 2 лева ако се купи от автобус. 1.60 вече ще може и с прекачване. Тоест твоите 3 пътувания в посока вече няма да са 3х1.60 , а само 1.60лв. Платените журналисти само такива балъчци като теб чакат, за да коментирате глупости.

защитавал алчните. Не им дреме за теб, не ти ли е ясно. Интересуват ги само парите ти. За алчните си никой, нищо.

Общината харчи пари за глупости. В нашия квартал Света троица в София преди време наслагаха пътни знаци на абсолютно безмислени места. ПРимер - Т-кръстовще, можеш да завиеш само наляво или да продължиш направо, те сложили знак задължително направо или наляво, при условие, че път надясно просто няма. Преброих поне десет знака са сложени хей така само и само да има знаци. Имам чувството, че за всеки знак се взимат едни парички под масата.

и немъчени пари така се пилеят, за глупости.

Няма спирка на болестта на тази община и явно ще продължи .... докато гробът ги погълне. Вижте им злото безумие, четете им изродските брътвежи.

И общинарите пак ще се возят безплатно. Що? Щото да общинари, щото не им стигат кражбите и подкупите. Перфектно! Великолепен пример за двойния стандарт на това мутренско управление на столицата.

Билетите в ЕС може и да са €3, но доходите са поне 10-15 пъти по високи от нашите…не сравнявайте картофи с банани.

Не прочетох точка за циганите.Те вероятно стават почетни граждани на София и ще продължават да пътуват безплатно.

Ние ще плащаме и за тях. Калкулирано е Ха ха. Кондуктора под прикритие като види циганин няма да мръдне. Няма комисионна

Почерпили са опит от чужбина - на много места е по-скъпо да си купиш билет от водача, а от машина за билети е по-евтино. Само дето не са съобразили доходите на хората с тези нови цени, както и с факта, че на 80% от спирките няма откъде да си купиш билет. А един преател много се интересува защо цената на билета не падна, когато съдът преди няколко години я обяви за неправомерно висока.

Мрежата кипна заради решението на Столичната община иска да вдигне цената на билетите за еднократно пътуване в градския транспорт от 1.60 на 2.00 лева !!! А мат‘рялът отиде да пасе зелена трева !!! Крайно време е да ги целуваме СТУДЕНИ !!!

От кога влиза в сила това извръщение?

Пише се извращение.

А тоя нощен транспорт кога ще го пуснат ?

Що? Да не би да го ползваш на село.

Живея в Красна поляна 3 , за да стигна до центъра пеша минвам през най-хубавия маршрут покрай картинг пистата на стадион "Септември", покрай бизнес центъра, на пътя има едно заведение с една много красива каручка с много цветя, покрай градинката на "Добротата", всички са усмихнати, покрай парка с Аквапарка или завивам за мола и гарата или покрай Лидъл и тегля един среден като минвам покрай площада със злодейте от транспорта, оттам или към "Пиротска" или към "Графа" или НДК. Хора, ходете пеша, за 40-50 мин. стигам до където си искам, има и велосипеди. София е хубава, стига да искаш да видиш замисъла на добрите хора преди нас. Исмихвайте се и бъдете добри. Така ще докажем на крадците от дпс-герб, че можем и без тях!

Тока и горивата са в космоса в цяла европа. И там ли дпс и герб или пп вдигат цените? Тука билетчето ще стане 1 евро. Там най евтиното е 3+ евро

За 12 години нищо добро не направиха дпс-герб, източват транспорта и общината чрез обществени поръчки и схеми. Да си видял приходна и разходна част от парите за синя и зелена зона откакто съществуват. Ходете пеша и с велосипеди. Нека с усмивка и пренебрежение покажем на крадците, че можем и без тях. Боклуци превърнали кражбите в религия.

Ам акак се виждат платените писачи .... Тук има доволни от увеличението на цените !

Първо, увеличението е за пришълците! Второ, това е най нормалното нещо щото няшит град се напълни с гратисчии - няма да плащаме транспорт, няма да плащаме парно и няма да плащаме никакви графски разходи! Да ама не - време е това да спре!!!!!!

Ганьо, цяла България плаща парното на "вашия" град и всякакви други задължения. Айде по-кротко.

Владо, ако не са нашите данъци ще умрете от глад!!! Искам и много се моля данъците на софиянци да останат в София. И като ви секнат парите за социални помощи, дали ще си пак толкова ли отворен, селянин?!

Само не разбрах как се увеличава цената. 2 лева от автобуса. Щом си стигнал да си купуваш от автобуса, значи изобщо не го ползваш редовно. Не само, че вече за 1,60лв. ще може да се прекачваш, но и картите остават на същите цени. Ама като си от село, трудно се разбира това, нали

ЛЪЖЕЦ ! Картите въобще не остават на същите цени ! ИЗЧЕЗВАТ (МАХАТ СЕ) КАРТИТЕ ЗА ЕДНА ЛИНИЯ И ЗА МЕТРО И ЕДНА ЛИНИЯ ! Така аз ще трябва да плащам вече за 4-те спирки които пътувам ежедневно с трамвай от 23 лв на месец 50 лева на месец ! Увлеичение от 220% !

Ходете пеша, бе, като Киро.

По-скоро като ПКП. Ако още я помните?

Значи излиза, че за укрите е безплатно, а на нас ни увеличават. Значи развяваме украинския парцал, а мат‘ряла да духа супата и то студена !!! Крайно време е да ви целуваме СТУДЕНИ !!!

Мангал!

Еми мн ясно, че няма да купувам, и призовавам всеки, който не е овца да се вози гратис!!

Къв опълченец си ти, бря, козар с козар?!?Да се хванем ли на бас, че ти в градския не си стъпвал от 20 години. Украинците му били виновни на иZрожденеца! Ходи се скрий по полите на Копейкин - ще го намериш заврял устни в г*за на Пеевски.

Братя Софиянци, не бъдете егоисти. Боко и Данчето имат да печелят избори. Знаете ли колко са поскъпна ли римските гласове. А да научиш бай. Манго да гласува с машина а отчитането на компютърджийте. Дайте на Данчето, после Боко ще даде, е не на всички.

Не знам кой има да печели ама не си правите сметка каква е цената на тока и горивата. Шофьорите също искат по високи заплати заради инфлацията. Тия пари от къде да дойдат? От космоса ли? Искате услуга - плащате си. Като не ви устройва ходете пеша

"В обосновката за новата тарифна политика на общината, изготвена от представители на всички политически партии и независимия Борис Бонев в общинския съвет, става ясно, че въпреки широкото използване на билетите с 10 талона за пътуване, те няма да останат сред новите документи. Липсва обяснение за премахването на този по-бюджетен вариант за хората, които по-рядко използват градски транспорт."

Лашка Данче, лашкай Боко, че народът спи дълбоко

Да се увеличи цената на картата на хора над 68 години с 2 лв. от 8 на 10 лв. , т.е. с 25% не е морално! Би трябвало и пенсиите да се увеличат с 25%. Това е удар по достойнството на пенсионерите. Тези хора трябва да пътуват Б Е З П Л А Т НО. Така както хората над 70 години в Прага, Чехия, отдавна пътуват безплатно в градския транспорт.

Ама другите плащат по-скъпо за да си позволят безплатно за пенсионерите. Ето ти цените за Берлин: https://www.introducingberlin.com/tickets-and-fares Между 3 - 3.8 евро за единично пътуване (мисля 3 спирки) Ticket Fare Concession fare Short journey € 2,00 € 1,50 Single ticket AB € 3,00 € 1,90 Single ticket ABC € 3,80 € 2,70 4-journey ticket AB € 9,40 € 5,80 24-hour ticket AB € 8,80 € 5,60 24-hour ticket ABC € 10,00 € 6,10 24-hour small group ticket AB € 25,50 - 24-hour small group ticket ABC* € 26,50 -

Се возили безплатно! А тук им увеличават картите?

Моята карта от 6 лева става 10 . Инвалид съм със 75% инвалиднодст. С колата си не мога да влизам в центъра . Не пускайте Фандъкова и гербаджиите в София.

Пак е по-евтино от това да зареждаш кола. А после искате някой да поддържа добри условия в градския транспорт. Що се оплаквате.

Само Данчето и Боко те ни клецат най-жестоко.

Алооо, даскалицата, ще береш ядове...Кое му е наред на градския транспорт, че искате да вдигате цената? Или сега като няма откъде да крадете както по-рано, здраво я закъсахте и не можете да пълните чекмедженцата? Я се гръмнете сами, че да не ви гръмнем ние! Учителката е за затвор, там ще обучава на руски всичките герберчета.

Те не само вдигат цената, което да кажем донякъде е обосновано предвид, че сега "си плащаме по-скъпо, че да фалираме Русия", обаче отменят неща като по-евтините 10 талончета (които ти спестяват и време да купуваш билет всеки път, или даже като няма каси наоколо, което е нормата извън централните маршрути), отменят картите за една линия, картите за 1 линия и метро, въвеждат почасови билети, които не се казва къде може да се купят, оставят по-евтина цена на билетчето само ако купиш от касите, които са рядкост извън централните маршрути и затварят рано, абе гарантирано от ГРОБ, с една дума!

Къв гроб бе? Кирито е на власт още… нали избушиха и изшкуриха всичко. Как градския транспорт да работи с вдигнати цени на тока и горивата на цена от преди няколко години? От къде да дойдат парите в разликата… я вижте цените на промишления ток и на горивата. Що говориъе глупости… Бахти тъпаците

Ползвам карта за една линия да ходя до работа и обратно и ако ми се наложи някъде другаде си купувам карта за 10 пътувания. Сега като ги махнат и двете ще трябва да плащам за нещо, което не ползьвам- карта за всички линии, Къде е смисъла?

Боко е гладен бе. Ти нямаш съвест

А къде е смисълът в това? "Предвижда се въвеждането на два времеви билета за пътуване - от 30 минути и от 60 минути, които ще струват съответно 1.60 и 2.20 лева. Според документа, чийто обем надхвърля 120 страници, тези билети няма да се продават нито в превозните средства, нито в станциите на метрото. Къде ще се продават, не става ясно" Както и къде е смисълът защо билетчето, закупено на касите на ЦГМ, е по-евтино, при положение, че каси не навсякъде има, а и затварят рано. Предварителни билети вече няма (талончетата по 10) - явен опит да принудят гражданите да си плащат повече, заедно с другите номерца като отпадането на картата за 1 линия и 1 линия и метро. От Крадлива Юрданка - толкова!

Вземаш годишна карта или си купуваш кола. Ако не мелбеш да си позволиш което и да е от двете, нямаш място тук!

тука тъдява на село рейцове нема др. Путин каза, че ще плащат скъпо те шопите