Безсимптомно сърдечно заболяване е причина за смъртта на Елисавета в УМБАЛ "Св. Георги"

27-годишната жена издъхна на 14 май в Клиниката по инфекциозни болести на пловдивската болница

Обратно в новината

Коментари - Безсимптомно сърдечно заболяване е причина за смъртта на Елисавета в УМБАЛ "Св. Георги" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато българските лекари разследват лекарите, заради които умират пациенти, резултата винаги ще е в полза на лекарите.

Мога да ви кажа като лекар, че това е пълно безумие. Рестриктивната кардиомиопатия е безсимптоматична единствено в много ранните фази на заболяването. Впоследтствие става симптоматична. Изключителни наглеци. По-скоро бих отказал лечение отколкото да отида при тези откровени некадърници. Въобще няма да коментирам състоянието на медицинската база и недостига на персонал, породен от отвратителните работни условия. Жалко за момичето, светла и памет.

Безсимптомно заболяване да причини смърт... Не знам, не знам.

Само в Кочината се мре безсимптомно и без причинно

Чудя се какви диагнози да сложат на здрави и прави хора, умрели поради тяхната небрежност, при изпълнение на служебните си задължения!

Има много такива, но точно това не е от безсимптоматичните, особено щом се е стигнало до сърдечен арест. Да не говорим, че е трябвало да има рентгенова снимка на която при толкова напреднало заболяване да се видят изменения на сърдечните предсърдия на рентгеновата снимка. Изключително немарливи безобразници.

Миокардитът води до кардиомиопатия. Лека й пръст.

Бог да прости младата жена! Милост и утеха за близките й! Хора, правете си профилактични прегледи, независимо от възрастта и липсата на оплаквания. Тук, в моето диво села на другия край на света, за част от изследванията напомня работодателя. И за мъже, и за жени. И няма не искам, млад съм и пр. Достапът до специалист е много по-труден, отколкото в България, но и не се налага толкова. Защото профилактиката си върши работата преди да е станало късно.

Сърдечните заболявания имат симптоми, това е пълен фарс!

В нашата държава няма виновни лекари, политици, митничари, само тук там по някой заблуден полицай.

И то в болницата под наблюдение.

Безсимптомно? Хайде стига, бе.. Създадохме нов раздел в медицината!

Напоследък това е тенденция в т.нар. развит свят

Сърдечно заболяване без симптоми?!?Пълен фарс.Няма такова нещо.И друго ,липсва лекаря в отделението,а сестрата спи!Това трябва да се наказва строго от закона,защото е умишлено.

как така починала на 14 май в 12 и 45, а на 14 май в следобедната визитация в 17 и 20 се чувствала много добре, вие изобщо гледате ли като пишете... А после очаквате хората да ви вярват

Някой бая е оплел експертизата, щом 4 часа след смъртта си по време на визитация починалата се е чувствала много добре. Жалко за младата жена и съболезнования на близките. Ако наистина това е диагнозата - непредвидимо и внезапно. Но ако лъжат, за да си измият ръцете, не знам дали има достатъчно голямо наказание.

Всъщност много от сърдечните заболявания са безсимптомни. За това не сте прав. За липсата на лекар и сестра сте прав - вярвам на майката, че само санитарката е била там. От личен опит знам, че една сестра се грижи за по 30-40 пациенти, а лекари не се вясват със седмици - те са по частните кабинети.

Я малко прочетете за хилядите подобни случай на починали със същата диагноза по целия свят - следствие на ваксинации срещу Ковид. Не знам дали случая е такъв , но в Германия, Щатите , Англия и още много места има бум на подобни .....

Хайде стига сте хейтили! Явно не знаете, колко извънредни /над средните стойности/ смъртни случаи има в западните държави, Автралия и Нова Зенландия. В някой седмици достигат до 20 %. Говоря за групата 15-65 годишни. Направо е драма там. Тук сме ок, няма подобно нещо. Защо ли!

Със сигурност е била "ваксинирана" за ковид.

Не бих заявявал на твое място, че съм лекар в публичното пространство, особено след подобно вещо изказване.

ех, жената трябваше да умре , за да го открият

Почина внезапно млад човек.... от какво ли може да е .... напоследък много такива... dir.bg обикновенно махат коментарите под такива статии за по сигурно.... който знае, знае ... който не знае все още няма да повярва на знаещия.. времето ще покаже

Честито! УМБАЛ "Свети Георги" с номинация за наградата „Хюго“...

Нищо нe оправдава лекарите! Кардиомиопатия се установява рутинно на ЕКГ, каквато би следвало да й направят при приема в болница (нищо че е инфекциозна). Нека Бог да прости момичето и да съди виновните безхаберници!

Бог да прости момичето! Майка и каза,че не е имала никакви такива сърдечни заболявания. Вярвам, че тук има допусната груба лекарска грешка. Сега искат да си измият ръцете с това измислено заболяване.,тази болница е УЖАСНА!

Последните 2-3 години се нагледахме на доста "нова медицина" и "нови" медицински подходи.

Умбал свети Георги е пълна с мърльовци ТГова е бардак с проститутки ,които се разхождат напред назад по коридорите Една измет от малоумни доценти и прочие боклук от комунизма вегериращ там. Практическия обученият персонал там е нула елементарни процедури и неща не могат не стават би за ветеринари. Нагли безочливи и да им имате доверие че ще свършат. Събират труповете на умрелите в коридора в една обикновенна стаичка.Не в моргата а в стаичка в коридора. М/у часа на смъртта и съобщаването на близките минават над 12 часа, докато измислят обяснение и какво да съобщят и стъкмят. Пълни некадърници и престъпници в престилки.Съд за такива.

На бас, че е била и ваксинирана срещу Ковид. Що народ си отиде след 'сърдечни' проблеми..

БЕЗСИМТОМНО , ТО ЩЕ ДА Е някаква извънземна диагноза , много учени доктори бе , то направо са елита на медицината . То и безсимтмно някои лекари работят не усещат демек нищо работя с лекота ........ дано и те така да си отидаат , ама със силни пулсиращи симптоми по кълбовидните им кухи компютри.....

Факсинирана ли е била ? Всички комшии факсинирани им хлопат сърцата тук ,а трима вече търкалят бакъра в отвъдното. Моето също не е добре съжалявам ,че се факсинирах. Бъдете живи и здрави/

Ваксата. Е прощава! Добре, че все пак имаме критично мислене и най-малко от целия ЕС сме вапцани.

Няма такова понятие за сърдечно заболяване! Винаги има причина за заболяването!

Все си намират причина да се оневинят. Дори и да е имала такова заболяване, то не е повод за смъртта - някъде другаде е заровено кучето.

ако е безсимптомно как се установява едно заболяване бре мисирки :))

имаше ли три ваксини от пфайзер?

Св. Георги в Пловдив е най-тежката и натоварена болница в Южна България. За съжаление последните 2 години цялото здравеопазване е изключително зле. В момента който попадне в болница шанса да излезне жив или неувреден е малък. В Св. Георги работят само стажанти и студенти, които гледат да натрупат някакъв стаж и бягат по частните болници или някъде навън. Всички други лекари си имат частни кабинети и само пращат пациентите си към Св. Георги за безплатни изследвания като ги настаняват фиктивно в болницата на легло. Нямаш ли познат, не си ли платиш никой няма да ти обърне внимание в държавните болници!

журналя прости - няма безсимптомно заболяване . Явно тук е станало или сърдечен арест / ритъмна смърт / или масивна белодробна тромбоемболия . Като на разбирате една материя не се навирайте в нея.

Ваксина имала ли е?!

Избихте хората с тези т.н. ковид ваксини и ги пишете като синдром на внезапната смърт, а сега и новатори - безсимптомно сърдечно заболяване. Цинични сте, алчни, лицемерни лъжливи с продадени души Бог да я прости!

Мили хора, на тази възраст сърцето доста често страда безсимптомно. Не подценявайте профилактиката, ходете на прегледи. А при поставена диагноза Хашимото, да не си пиеш лекарствата, това е недопустимо. Бог да прости момичето, много жалко!

Безсимптомна глупост няма, безсимптомни заболявания има.

При хашимото не винаги трябва да се пият лекарства - пият се само когато има отклонения в хормоните на щитовидната жлеза. Не знам този случай какъв е бил.

По вероятно не. Не си е пиела и лекарствата. Най-вероятоно е "имала имунна система" на която е разчитала...

безсимптомен ковид защо пък да не измислим и други безсимптомни болести.

Св. Георги не е болница, а касапница с бездушен и некадърен персонал. Там оставиха баба ми да почине преди 20 г., защото не знаеха какво да правят, и пак там от некадърността на една гастроентероложка и бездушието на шефовете й и на целия персонал си отиде и баща ми. Ще кажете защо точно там сте отишли, ами защото всички, които живеят около Пловдив, нямат никакъв избор при спешен случай - пациентите се карат в Спешното на Св. Георги от повиканата линейка. Съжалявам за това младо момиче и нейната майка - тази гилдия никога не признава грешки и се прикрива зад измислени и бесмислени диагнози и резултати от аутопсии.....

В случая с аутопсия. Какво не разбра? Безсимптомно могат да протичат много заболявания. Установяват се и при профилактични изследвания.

Причината на което и да е заболяване няма нищо общо със симптомите му. И, да, сърдечни заболявания протичат безсимптомно, особено в детска възраст и при млади хора.

Вие кога завършихте медицина, че се изказвате така "компетентно"?

Могат и да нямат симптоми сърдечните заболявания. Факт.