Новият ред за пенсиониране е приет, няма доволни

Осигурителният стаж за пенсия се увеличава с 3 години, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ).

Обратно в новината

Коментари - Новият ред за пенсиониране е приет, няма доволни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До "Добре" - "нали само синдикатите са били против тези решения" - и какво???Какво е тяхното противодействие???Просто така не приели......така ли???не ти ли мина наум,че могат да изведат целият български народ на улицата????Да го организират, да протистираме, да ги смачкаме...не може повече така ....какво увеличение на осигурителен стаж, то икиномика, промишленост в България има ли???Къде да се работи????Много хора искат, но няма къде... и как се издържа,какво яде този който не е работа???НЯМА СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ - КОЙ ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ ИЛИ ТРЕНЧЕВ - И ДВАМАТА СИ НАПЪЛНИХА ГУШИТЕ И СЕГА МЪЛЧАТ ЛИ МЪЛЧАТ - ИМЕТО ИМ НЕ МОЖЕШ ДА ЧУЕШ - добри и за хората и за работодателите и за всички т.е и вълка сит и агнето цяло - така синдикална дейност не се прави - НАГАЖДАЧИ!!!!Моля публикувайте коментара ми....ще видите колко хора ще са съпричастни към него...

Защо вдигате годините на най-тежките категории, безсрамници, вие живяхте на санаториум, управляващи гадове

Бойко Методиев Борисов е един от най-простите и тъпи хора в тая страна, а Цветан Цветанов е негов образ и подобие, с единствената разлика че е малко по-грозен от Боце. Аман от олигофрени, прошляци, мутри и полу идиоти, които да ни налагат как да водим и без това мизерния си живот. И какво от това, като тоя народ и тояга да му заврат отзад тия двамата, пак ще търпи, и тука в този форум ще си плюем плюем па ще ни мине и пак ще се кротнем. Жал ми е че не избягах овреме че да може сина ми да се роди в чужбина, пикая на това а и на всички досегашни правителства.

Аз пък съм ЗА с 2 ръце! Вижте сега - трябва да си признаем, колкото и да е неприятна: Бойко е прав. Положението е критично и всеки един от нас трябва да допринесе за изваждането на държавата от кризата, като затегне колана. Защо мълчахте досега? Всички вие с мълчанието сте допринесли за кризата. Някои ще се лишат от отпуска или ден-два болнични, други ще преглътнат намаление на заплатите. Всички ще плащаме по-високо ДДС, ток, парно и каквото трябва още. Може дори да тръгне всенародна подписка за събиране на средства със SMS-и в полза на бюджета. Няма как, важното е държавата да тръгне отново. Вярно, че не всички ще изплуват, но какво е отделната личност пред благото на държавата? Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, Бойко, ние сме с теб!

Купувам 5 години * 800 лв 4000 лв. Получавам 200лв пенсия. Трябва да я получавам 2 години за да си върна парите и да почна да взимам от натрупаните осигуровки досега за другите 35 години работа... Да ама се гътвам. Какво обезщетение ще получат наследниците ми, за това, че не съм получил сумите които съм внесъл в НОЙ?

е ГЕРБ гледа да оправдае новото си име - ГРОБ. Ще работим в името на ГРОБ-а!

За кой ли път се убеждавам,че управляващите не мислят за обикновенните хора-за народа си.Вече 20г. синдикатите са послушници на властимащите.Преди 20г. вдигнаха възраста с 5г. и всичко щеше да е наред.Но виждаме каква е ситуацията сега.За това млади хора изхода е чужбина,или всички-млади и стари на протести,макар че се съмнввам че някой ще ни чуе.

свалим. Ние - народът, сме суверенът, ние решаваме. Властта произтича от нас и се отнема от нас. Това е демокрацията.

Този институт НОИ преди време се занимаваше само с пенсии и го наричаха "пенсионното". Сега му измислиха болнични, обезщетения и не знам какво още и то в 28 ТП с раздут щат. Ами да го закрият и да се влеят в други институции - НЗОК, НАП , СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ. За тях съкращения и икономии при криза няма.

прав си ! редовно ходя в НОИ не само във фронт офисите им, и има едни 50% за съкращение, и след 2 години още 50%

Честито граждани на България. Сега почвайте да пушите, да пиете, може и на твърди наркотици ако сте по-възрастни и нямате време да се убивате бавно, защото никой не заслужава да умира в глад и мизерия. Хубавото е че най-накрая ще станеме млада нация със средна възраст към 35 години. Е верно, ще паднеме под 4 милиона, ама кой ли ти брои. И гледайте да умирате без да влизате в болница и да ходите по доктори, абе свръхдоза с 80% вар и малко ефтин хероин, че освен на Дянков и на здравната каса трябва да и излиза бюджета. Само чакайте да въведат данък ранна смърт, щото може да изпуснат некой леф ако умрете няколко години преди пенсия. Дори може да се помисли незаетите апартаменти по курортите да се превърнат в луксозни гробища, само още малко изолацийка да сложат, трупат вътре народа, шибат пяната и силикона и готово. Светло бъдеще виждам аз, всички с имоти по морето, хахаха.

не те, бре? Щото така се иска на господарите им ли, на ония от проекта Борисов ли? Какво ще кажеш да ги почнем ние, а?

Живеем в идиотска страна! Докога тези, които ни управляват ше подменят ценностите. Имаш по Конституция право на труд, право на здравно осигуряване, право на пенсия, а всичко това се превръща в един момент в твое задължение! От къде на къде? Не чакам пенсия от държавата, внасям вноски, защото иначе не мога да работя. Имам една мечта - Някой да предложи на законодателите да приемат различен статут на самоосигуряващите се. Да плащат по свое желание, ако не искат да не плащат, а да се занимават с частни пенсионни фондове, спестовни сметки, ценни книжа и каквото им дойде на ума. Така или иначе те ще работят докъто могат или докъто умрат! И аз да взема примар от чужда държава

управниците! Гответе се! Всеки откраднат лев от осигуровките ни, да им струва поне 100 лв., от всеки увеличен ден осигурителен стаж (възраст), НОИ да губи по 10 дни невнесени осигуровки. Работете за себе си - нито лев за правителството на мутрите и олигарсите, нито лев за НОИ, нито лев за бюджета! Пълен бойкот и саботаж на тази политическа система, на НОИ, на антисоциалното министерство и на правителството! Поставете си за близка цел свалянето на правителството на мутрите. Когато става въпрос за живота ни, за човешкото ни достойнство, всички средства за разрешени.

Да им е честито, по план график ! 68 000 лв. обезщетение са изплатили на себе си бившият и настоящият управител на НОИ от натрупани стари отпуски, съобщи в. 168 часа. Христина Митрева, която сега ръководи института, взела обезщетение за 200 дни отпуск, натрупани през последните 11 г. Всичко е в рамките на закона, е официалният коментар на НОИ. Изплащането станало съобразно нормативните актове. По сегашния закон залежалите почивни дни се изплащат, само ако човек напусне или се пенсионира. Според източниците на 168 часа Митрева попада във втория казус, защото се е пенсионирала. Също напълно законосъобразно тя е взела и 6 заплати накуп, които се полагат при пенсиониране. Според депутати от опозицията скандалното в случая е, че Христина Митрева е ангажирана със законовите поправки, според които всички в държавата се задължават да изчистят неползваните си отпуски до края на 2011 г. Не е морално е да твърдиш, че НОИ има проблем с приходите и до края на годината дефицитът може да стигне 170-190 млн. лв., а в същото време да упражняваш точно това право, което забраняваш на другите, смятат те. Щели да пуснат специално питане до Бойко Борисов дали подобни неща са нормални. На бившия управител на НОИ Йордан Христосков също били платени към 200 дни за 9 г. Пред 168 часа той коментира, че в това няма нищо нередно, защото законът е спазен.

Браво.Хубава заплата горе-долу 7500 за шефа на НОИ.Нали е държавен служител.Или нещо бъркам????

Не ви ли е ясно на всички пишещи тук, че правителство нищо не решава.Решението е взето в централата на ЕС. Оттам идват заповеди, разпоредби и т.н.Само че това е скрито от нас и ние никога няма да знаем цената на всичките договори за финансиране (заробване) по различни програми от същото ЕС.Нищо безплатно не се дава.Подхвърля се кокал, взима се душата.

Решенията идват от Световната банка и МВФ и се изпълняват от тукашните им продажни отрепки. Дали ще успеят, зависи от нас. Беше предсказано, че правителството на Боко няма да изкара и 2 години. Оказва, че е вярно. Наесен ще ги свалим.

"ПЕНСИЙ ЛИ ??? ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТЕ ТАКОВА НЕЩО. И не забравяйте да си плащате вноските в СИБанк. Аз с тази банка нямам нищо общо ". РЕКЕТ ДАДЕН - РЕКЕТ ПРИЕТ.

Ех,Българиьо,за тебе те умряха..............за какво ли?

На 60г. съм ,в момента съм на трудовата борса на социални помощи ,понеже ме съкратиха поради драстично намаляване на работата на фирмата , а там работих 16 г.И от близо една година си търся работа на месец пращам по около 60 CV- та но са ме канили на интервю само дв а пъти и накрая нищо.Навсякаде искат млади и със стаж,а ние които имаме много стаж да го духаме. Но въпреки всичко се НАДЯВАМ някой работодател да се смили над мен и да ме вземе на работа , защото и ние трябва да живеем някак си.Затова нека власт имащите да помислят малко и за нас ,като стимулират по някакъв начин работодателите за да вземат и такива като мен, а те неса малко. И Бог да пази България. С поздрав Надяващия се.

Не е вярно - ето, мен ме изпълва топло чувство на задоволство! Както и на благодарност към инициаторите и определена част от роднините им.....

Трябва да отчетеш и основната разлика между БГ и Турция - в Турция има огромна ефективна индустрия и много млади работещи! У нас няма производство - внасяме от там и лука и доматите - и младите хора/ предимно цигани/ са неграмотни и безработни! Съществена разлика! За това е виновно точно нашето поколение - на 50-60 годишните. Затова ще трябва и ние да платим цената на действията /малоубни политически избори/ и БЕЗДЕЙСТВИЯТА си! Аз съм от най-потърпевшите - висшистка, работеща "каквото падне"!

избирала, плащай си! Що намесваш останалите? Или, мислиш си, всички са кретени като теб. Не сме и няма да плащаме заради малумниците като теб, ясно!

Да разбирам ли, че сте съгласна с предложенията на правителството, госпожо? ! И понеже нашето поколение било "виновно", то тогава нека работим направо до 90, кой жив и здрав!!! Да ни е честито! Звучи като стар виц от социализма, за въженцата - Ние ли да си ги носим или ще ни ги раздават по профсъюзна линия - за бесенето, де!!!

НА 56 ГОДИНИ, РАБОТЯ ОТ 18-ГОДИШНА, ДВАМА СИНА СЪМ РОДИЛА НА ТАЗИ СТРАНА И ТЕ ОСТАНАХА ТУК ДА ЖИВЕЯТ,ЗАЩОТО ТАКА ГИ ВЪЗПИТАХ КАТО РОДОЛЮБЦИ И СЕГА СТРАШНО МНОГО СЪЖАЛЯВАМ - СТАНАХ ЗА ПОДИГРАВКА С ТОВА ПЕНСИОНИРАНЕ - ЗА ПОДИГРАВКА НИ НАПРАВИХА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ

Това малоумно правителство ще направи още глупости, от които хората ще страдат. До кога ще ги търпим?

Няма да ги търпим, или ние, или те. Ние сме милиони, ще ги изчистим.

Нали знаете кой е идеалния гласоподавател: този който си плаща данъците , здравните осигуровки и умира месец преди да се пенсионира! Това правителство с мерките които приема ще ни направи такива!!!

Защо все ми се струва, че пенсионирането в БГ е като хоризонта - колкото повече го доближаваш, толкова повече се отдалечава!? Има мнение, че БГ мъже били мързеливи - не знам, но с тези нови предложения за увеличаване на възрастта за пенсиониране май точно това се доказва: за мъжете 3, за жените - 5 години. То без това никой в света не може да повярва, че една жена върши всичките тези работи: прави кариера, ражда деца, отглежда деца, върти къщата (пране, гладене, чистене), готви, провежда висша дипломация, за да има "мир и разбирателство", поддържа се "най-красивата" и ... Това не е геноцид, така искат да ни държат във върховна форма - нали трудът ни прави висши същества! Така че да се радваме и да сме благодарни на правителството!

- ИСКАМ ДА ИМАМ ПРАВО ДА ИЗБИРАМ,ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ ИЛИ НЕ,КАКТО Е В САЩ. - ИСКАМ ДА ЗНАМ,ЧЕ НЯКОИ МОЙ БЛИЗЪК ЩЕ НАСЛЕДИ МОИТЕ ОСИГУРОВКИ/АКО СЕ ОСИГУРЯВАМ/. -ИСКАМ ДА ЗНАЯ КЪДЕ СЕ СЪХРАНЯВАТ МОИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДАЛИ НЯКОЙ НЕ СИ КУПУВА ВЕСНИЦИ С МОИТЕ ПАРИ/ВИЗИРАМ ЗАГЛЪХНАЛИЯ ВЪПРОС ЗА ТОВА ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ СЕ ДЪРЖАТ В ЧАСТНА БАНКА,АНЕ В БНБ,И ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТА СИ ИСКА/ -ТОВА СА ОСНОВНИ ВЪПРОСИ И ВЪЛНУВАТ НЕ САМО МЕНЕ,КОГАТО СЕ ОТГОВОРИ НА ТЯХ,ТОГАВА ЩЕ СМЕ ПО-СПОКОЙНИ ЗА СТАРИНИТЕ НИ.

е па много искаш! Ако стане както искаш, ние как ще лапкаме?

Защо под "реформи" тия кретени + подставените им обслужващи лица като БСК + псведо-синдикатите разбират единствено и само ОТНЕМАНЕ на осигурителни права, изхвърляне от системата на НОИ на коректни и редовни хора по независещи от тях причини? Защо под "реформа" никой не разглежда диференциране на плащанията, пряка заинтересованост, прозрачност и контрол и от двете страни на входящи-изходящи пари; облекчено администриране; въвеждане на лични партиди; приемане на дан. и соц. облекчения и/или стимули за тези, които внасят РЕДОВНО и ПОВЕЧЕ!!! РЕФОРМА ГЕНОЦИД - това е ИСТИНСКАТА формула и нека това стане ясно и на тиквите от това свръх-некомпетентно правителство. Защо под реформа не се потърсят вноските на милионите граждани за предходните години - това са реални пари, потънали неизвестно къде? Какво по-точно реформират тия малоумници като единственото, което правят е да изхвърлят и унищожават още повече хора? Самите тях няма ли кой да ги реформира - веднъж и завинаги?! Къде са парите от вноските ни? Къде са тези на родителите ни? Къде са тези на починалите хора, неполучили нито стотинка или получавали "пенсии" година-две? Къде са новите правила за натрупване на паричен ресурс за бъдещите поколения, които сега внасят? Ако искат нещо да променят, трябва точно това да направят - да приемат правила за спестяване, натрупване на средства, а не да се мъчат под всякакви поводи да НЕ плащат. ИСТИНАТА е ясна - мор, геноцид, унищожение, ликвидиране на бълг.нация и предоставяне на тепсия на цигани, турци и друга сволоч тази нещастна държава.

Тези мерки са колкото глупави,толкова и трудно осъществими!Какво вдигане на възрастта за пенсиониране,когато като те уволнят на 56 год.посмъртно няма да додрапаш с работа до 65 год.,защото в България тъпаците които държат парите търсят служители на 25 г.с висше образование и 5 год.трудов стаж!?!?!?!Кой ще те наеме на 56 г.въпреки очебииното предимство по отношение на стаж,опит,образование,житейска зрялост и ум!

ЩО Е ТОВА УМ И ИМА ЛИ ТО ПОЧВА В БЪЛГАРИЯ?

Няма ли някакъв начин това правителство да падне, преди да е приело идиотския закон?

Спирам да се осигурявам. Ако оцелея, оцелея.

И АЗ!!

НИКОГА НЕЕ КЪСНО ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА ВСИЧКО Е В НАШИ РЪЦЕ

Никога не е късно да ги свалим и смелим от бой! Заслужено!

Възрастта за пенсиониране не само не трябва да се вдига, но и изобщо да се премахне. Нека всеки работещ да има индивидуална пенсионна сметка и да получава пенсия когато реши. Колкото по-дълго работи, толкова повече осигуровки ще е внесъл и по-висока пенсия ще получава. Да се премахнат социалните пенсии за хората, които не са работили. Не може цял живот да си живял от нещо или от някого, да не плащаш осигуровки, като мамиш държавата и накрая да искаш да ти се плаща пенсия, защото, видите ли, навършил бил години за пенсия. Като не си давал, няма да получиш. Да се премахат соцалните пари (не помощи). Не е тайна, че цели семейства живеят години наред от тях и повечето просто не желаят да работят. За инвалидност да се дават пенсии само на инвалиди по рождение, пострадали при инциденти и на хора с тежки и трудно лечими заболявания. Не е нормално да си над 90% неработоспособен, а да работиш за 100 % от заплатата си на пълен работен ден. Като е така, получавай си инвалидна пенсия и 10% от заплатата при 10% от работата. И още нещо - никъде не се споменава за майките, родили и отгледали повече от 2 деца. Завърших висше образование, родих и отгледах три деца, инвестирах много за тяхното образование и ги възпитах да останат и работят в България. Работила съм 37 години без прекъсване и ще чакам да се пенсионирам на общо основание, не знам кога. За всяко отгледано до 18 г. дете трябва да се намалява исканият стаж за пенсиониране с 1 година. Отглеждането и възпитанието на хора не лека работа, то не включва само периода до детската градина и почти всички майки практически работят не 8, поне 18 часа дневно. Последно, таван на пенсиите е абсурд! Как е възможно, човекът е внасял цял живот високи осигуровки, те са от неговата заплата, парите са негови, никой няма право да се разполага с тях.

За повечето неща си права, но мисля че трябва да ти намалява процента за всяка година работа след пенсия. Няма нужда да се стимулира работа след пенсионна възраст. Бабите и дядовците да си гледат внуците, а младите да работят. То иначе за да се вреди млад човек някъде на работа трябва да чака да умре някой от старост.

Ето това е коментар- ясно, конкретно и конструктивно. Ако поне един експерт беше представил така нещата и ги беше отстоявал сигурно щеше да се получи нещо добро. Но може би никой от комисийте не желае това !?!

Пълна безумица -на младите няма работа-рвшеили да увеличат годихите за трудов стаж за да не можем да се пенсионираме.Тогава пенсиинното осигурямане е пълна безумица.Вземете пример от ЯПОНИЯ.

Тея алчни безкруполни говеда дето ни оправляват трябва някои даги учисти.По-тъжното е че няма сила в скапаната ни държава която да пречука тези говеда.Питам се кога щесе пенсионират келешите дето решават тези закони.Сигорно те са по-специални и за тях няма да важи.Но ние сме си мекици и щеси траем още и още и още........

Действително доста може да се побеседва по тази тема! От МВР и МНО пенсионер работа не можеш да започнеш и то не става дума само за пазач, нали повечето са все комунистически кадри и до ден днешен продължават да са на добри служби! Трябва пенсионер ли си - хайде, като ти се бачка регистрирай се като ЕТ или ЕООД и работи! От друга страна наистина белите работим за да издържаме онези маргинали, където започват да раждат още от 13 годишни или да не ви напомням темата за "качеството на човешкия материал"! От трета страна свят широк, който го не мързи и поназнайва чужд език хваща пътя и така скъпи ми съотечественици, ще работим докато.......! Пенсии я дочакали я не, защо не съм се родил в друга държава или поне циганин в БГ?!!

И какво като съм работила 40 години до пенсионирането и още 3 след пенсионирането, като получавам едва 215 лева . Като смятам за всяка година осигурителен стаж получавам по 5 лева . А колко осигурителни вноски съм внесла за тези 43 години, къде са ?

Драги господа,управляващи!Поздравления!ВИЕ,сте на път обезлюдите държавата.ДЕРЗАЙТЕ!На този робски народ така му се пада.Синдикатските лидери,предлагам да се самоубият...от срам.Докога ще спиш,бедни ми народе?

моите предлогения-песиониране не по рано от 85 години и за маже и за жени,максимална пенсия 150 лева

Вдигат осигурителният стаж а същевременно още от предното правителство доброзорлем пенсионират и освобождават от МВР хора по на 45-50 г.А някой да ми каже каква е логиката и връзката с това изменение на закона.А и става въпрос за право на пенсиониране а не за задължително пенсиониране поне за хората първа категория.

нека вдигат и трудов стаж и години, за да не могат готованците, мързеливците и тези които 20 год. след демокрацията в.к. и циганите живяха и все още живеят на гърба на тези които работят, като взимат помощи и социални облаги.Комунистите- пенсионери вече почнаха да измират и сега борбата е да дадат пенсия на останалите след тях и на циганите, да попълнят редиците.Европейския пенсионер взима висока пенсия, но е и работил за нея, а ние лъжем държавата, че си внасяме за пенсия, затова и нас ще ни лъжат,че ни дават пенсия! Мрънкалниците по-добре да млъкнат и да ходят да работят колкото работат германците и ще вземат техните пенсии.Сумати народ отиде в Европа да работи, ама нали била много тежка работата пак си дойдоха, защото са МЪРЗЕЛИВИ, ГОТОВАНКОВЦИ, и ЛЪЖЦИ.

Живей си в измисления свят на късния кретенизъм и когато един ден те извадят с ритници от него, ще разбереш, че трябва да работиш до гроб, но работа за теб няма да има, ще се влачиш по корем от болки, изтощение и глад, но непризнателните идиоти, подобни на теб, ще те сочат с пръст и ще ти казват: мри! Това е твоето бъдеще! Казах!

ЩЕ СВИКВАМЕ ДРУГ НАЧИН НЯМА, ПЪК ДОКЪДЕТО ИЗДЪРЖИМ. И АКО СЛУШАМЕ И БАНЯ ЩЕ ИМА. ОБИЧАМ ДЕМОКРАЦИЯТА. ОБИЧАМ ПЛОСКИЯ ДАНЪК. ОБИЧАМ ВСИЧКИ ТАВАНИ НА ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, НА ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, НА ОТПУСНАТИ ИЛАЧИ И Т.Н. СТРАДАНИЕТО РАЖДА ИСТИНАТА. НЕКА ПОСТРАДАМЕ СТРАДАМЕ В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

Господа властимащи, аз съм на 54год. с 26год трудов стаж и висше техническо образование, търся работа, безголеми претенций, но "Работодателите"четат CV-то до ЕГН,несе интересуват от опита и уменията. Как да направя изискуемия от Вас стаж?

НОЙ и тристранката май не забелязват, че в БГ има безработица и няма реализация за младите хора. Така всички кадърни и можещи се отправиха към чужбина. Та и 80 години осигурителен стаж да приемат - все тая, след като няма кой да внася осигуровки. Да не говорим за 240 лв. минимална заплата, на която се водят огромна част от заетите. Половината да им я вземат за осигуровки, пак няма да има за пенсий. БГ е един икономически абсурд.

Не им ли писна на тези безмозъчни малоумници да вършат глупости бе!!! Да се увеличава още. Хората ги съкращават 10 дена преди пенсия те ми увеличават с още!!!

Благодаря за точноста с която сте ги описали тези кърлежи които ни управляват.Ваш съмишленик с 35г. стаж като строител.

Ако продължаваме безропотно да слушкаме, новите управници ще увеличат не само осигурителния стаж, но и възрастта на 65-67 г. То и сега при тази 20-годишна демокрация колко ли работодатели са осигуравали работниците си - т.е повечето хора ще чакат 65 години за да се пенсионират. А за работилите при първа и втора категория труд е направо гавра с тях сега. Няма да дочакаме пенсия. Но нали има пенсионери - има проблеми; няма пенсионери - няма проблеми!!!

до Мишо:Казваш,че сега си на 33г.,остават ти още 30г.до пенсия,на 53г.си щял да се пебсионираш???Ако можеш да смяташ33+3063!!!!!!!!!!А сега да те видим!!!!!