България е втора по ръст на безработицата в ЕС

Безработицата в еврозоната се задържа на 9,9%, а общо за страните в ЕС е спаднала до 9,3%. България заема второ място по ръст на безработицата, достигайки 11,2%.

Обратно в новината

Коментари - България е втора по ръст на безработицата в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гърци!Колкото и да са зле са 10 пъти по -добре от нас.Ама се борят.Снощи архитектът на "ОПРАВЯНЕТО"" на България Дянков (в предаването на Карбовски)беше толкова арогантно самонадеен,че чак отвратителен.Не е лошо да е малко по-скромен,защото не вижам накакви добри резлтати.Точно обратното. резутати.

И най-важното забрави. Че народът продържава да ги избира да го управляват и продържават рушенето на икономиката и държавата-тях гробокопачите на сървеменна държава...

да удвоим броя на администрацията и полицията- така безработицата ще падна на половина : )

Къде е Бойко Дебелия да обясни ??

Хубаво е когато се вадят числа, да се казва и по каква методология е достигнато до тях. Например по фалшивата методология на БНБ лошите кредити са едва 20%, ако и тука са измислили как да лъготат, може и това да са числата.

тези цифри за безработицата са официални изработени, по партийна поръчка, данни.неофициалната безработица е доста голяма, за някои категории до 40%. в България не съществува офицален, съвременен пазар на труда, все още доминира феодална логика, "мой-твой" човек, корупция и сива икономика. предлаганите от измислени агенции/сайтове/ работни места са доста фалшиви и носят девиденти само на тези фирми.

Чел недочел, нали така? Да те питам тогава.. защо хората се прескачат да ме питат за работа, като знаят, че ще им давам жълти стотинки? Как си го обясняваш?!.. С този въпрос търся най-проста логика в изказването ти, не нещо друго. И за да намери утеха нагона ти, ще споделя пак, че кафенето е малко. Работници нямам. Но пък питащи за работа безработни, от 4-5 месеца насам, с Фадрома да ги ринеш.

Много ми е интересно! Като се весне такава новина, герберския слугинаж мълчат като г....ве. А иначе само да изкочи някоя новоткрита канализация или афлатирана улица и се почва "Браво, Бойко, само така! С тебе сме! Не знам си какви боклуци (червени,зелени,сини,жълти) вече са история! Смело напред! Да изметем тоя или оня!..." Къде сте, бе, кратунковци? Нали първо сте партийни изтривалки, чак тогава българи. Дайде да почетем пак някоя умопомрачителна мантра за N-ти лот и великата му полза, докато народа мизерства в глад и безработица. Кажете нещо и за спортните зали и голф игрища, как хранят българите и подобряват жизнения им стандарт. Никакви ви няма днес...

Не го вярвам това с толкова ниски проценти безработица. Наел съм едно малко кафене на пъпа на града и работя чрез него вече девета година. От края на зимата, през 3-4 дена някой идва, да ме пита, няма ли някаква работа при мен. Такова чудо никога не ми се е случвало до сега. Все са ме питали преди, но я се е случвало 2-3 пъти в годината, я не. Виждам какво става, не ми се вярва да са 11%.

Но много тъжно място. Срам. Защо така мачкат народа си, защо? Той ги храни и им купува екстрите, те го мразят и унижават, дори и свястна възможност да си изкарва хляба не му предлагат вече. Все едно му казват - ами, мри там, майната ти...Защо? Тъпо. Временно.

БЕЗРАБОТИЦАТА МИНАВА 50 % !!!Тежко ни докато тези са на власт !

Това е вследствие на унищожението на икономиката. И не само ГЕРбери са го правили, а всички преходни правителства. Навързани са като свинските черва

Без да заработи икономиката,за което правителството не създава подходящите условия,без да се създаде УСТОЙЧИВА средна класа,като гръбнак на икономиката,без да се спрат течовете и разхищаването на б.джетните средства на всякакво ниво,ЩЕ ИМАМЕ ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ.Имаме монополи и то чужди и олигарси.Бизнесът се задъхва,едвам плаща такси,комисиони,данъци,заплати,глоби.Пиша за СРЕДНИЯ И ДРЕБНИЯ бизнес,който е основа на всяко либерално общество.ИКОНОМИКА,ИКОНОМИКА И ПАК ИКОНОМИКА,РАБОТЕЩА,това е панацеята за измъкване от калта.Но няма реформи,няма и резултати.Само с приказки не става.И както сме тръгнали,полошо ще става,да знаете.

Точно казано!

Тази информация учудва ли някого? Тук всяка 2-ра фирма се занимава с пране на пари и на практика работна ръка не се търси.

Да ни е честито 2рото място , а под моето вещо ръководство догодина ще сме и на 1во.

Надай се. Обещаното си и обещано "Другата година 400 000 поде земята''.Тъй че пак прецакване колко и да се мъчи пак няма да сме първи ( макар че .... ).

Къде е оня подкрепаджийски смешнки с незавършен втори клас? Да разясни малко ситуацията. Както Враца караше без кмет, така и МТСП кара без министър. Поне да го махнат, да става за смях...

Ако държавата плащаше здавните осигуровки на всечки регистрирани на борсата, тогава щеше да се разбере за каква безработица става дума.

Да ни е честито второто мясо .Сега второ място-догодина първа място./...сега полупроводници-догодина цели проводници.... ха, ха , ха /

оставка за мутренската партия начело с вожда

Дори и с най-висок ръст, пак сме с един от най-ниските проценти в Европа. Четете внимателно, другари. Иначе - вижте в укипедия - Гърция, Португалия, Испания се управляват от соц. партии. До това води вашата политика.

По-правилно би било да се напише - "България е втора по ръст на РЕГИСТРИРАНИТЕ В БЮРАТА ПА ТРУДА безработни". Хората неригистрирани на трудовата борса са вероятно 2-3 пъти повече и сбора от регистрираните + неригистрираните ще ни даде ясната представа за количеството на хората без работа и постоянни доходи.

че сме първи това е ясно на всеки бг. ама и " работодателите" така се подиграват с нас . отивам на интервю за работа и " шефката" ми казва , че е криза и тя има да плаща ток и вода затова заплатата е 400 лв. на 6 дневна работна седмица (а аз нямам ли да плащам ток и вода) става въпрос за град Пловдив

Безработицата е мноооого по голяма от това което отчита стакмистиката.Нека господата управляващи се разходят из провинцията и да видят за какво иде реч.Най лошото в случаят е,че няма изгледи това да се управи.Всички фантасмагории които се говорят за управяне на положението са пълни ГЛУПОСТИ. С тия слаби крави ние просто нямаме никакъв шанс за управия.

Искам първо място!

Потрай малко, де, и това ще стане. ГЕРБ са само от 2 години на власт. Има време, то кое по-напред...

такав народ за такива власти/правителства ! демокрацята не е за всеки .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С вещото ръководство на ГЕРБ скоро можем да заемем и челната позиция в тази /макар и срамна/ класация. Да ни е честито.

Ние отдавна сме си я заели. Просто статистиката не отговаря на реалната картинка. Защото у нас за безработен се брой само регистрирания в бюрото по труда

Живея в провинцията - малък град - почти всеки втори е безработен ( има 5-6 по-големи фирми които работят и 20 -тина фирми с по 3-4 души). Беработица поне 50 %. Бюрото по труда преди 1 месец каза, че безработицата е 10.5 %. Това е положението ...Нали се броихме, пише и образование , и се знае колко души са в трудоспособна възраст. Зане се колко се осигуряват в НОИ - сметката е проста, ама май на някой не му е изгодно да я направи...

Не на второ място сме в ЕС, а сме на първо място по безработица, това го знаеме ,. Въпроса е не защо сме на това място, а как така се случи, кои са причините , от кога са , защо Управляващите не говорят в медийното пространство по този въпрос, а говорят за еврофондове и магистрали. Това е убиство за един народ да има толкова безработни, да се мълчи от Управляващитите по този въпрос и да се правят , че нищо не е станало и да се отбягва най-важната тема социалното тежко положение на народа , като вечно говориме за Гърция - да не изпаднене в такова положение, ТА НИЕ ОТДАВНА СМЕ ИЗПАДНАЛИ в гръцкото положение. Българският народ е най зле от всички нариди членки на ЕС, това се вижда по спада на потреблението , по спада на износа и ред др. неща. Защо се вдига , тока , водата , парното , данъци знайни и незнайни, измислени, защото държавата е ФАЛИРАЛА ОТДАВНА, и няма от къде да цицат, да бозаят олигарсите на капитализма.

Напълно съм съгласен с теб!

Това не е вярно,Боко казва друго...

Иначе пък добре си живеем.Чудно.

Важното е кой е победил на тениса наш Боко или Хърватския президент.

Започнете да четете чуждата преса и ще ви стане ясно за какво иде реч. А тук измисленият генерал говори за магистрали и някакви неща, които вероятно ги е сънувал.

МРАЗЯ ДА СЪМ ВТОРИ!!!ОБЕЩАВАМ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ДА ИЗПРЕВАРИМ И ПЪРВИЯ ДА ЗАЕМЕМ ПОЛАГАЩОТО НИ СЕ ПЪРВО МЯСТО!С ГЕРБ СМЕ ПО-СИЛНИ И ПО-БЪРЗИ!!!!

Гарантирано от ГЕРБ!

Тотю Младенов лъже здраво. Като се има предвид цената на труда в БГ, която е най-ниска в ЕС, то в БГ безработицата трябва да е най -ниска. Оказва се, че в Германия и Австрия, където цената на труда е много по-висока, там безработицата е ниска. Това значи, че тук бизнесклимата е пълна отврат и се доминира от мутри и мафиоти.

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТУК не са с икономически познания и знаят единствено да печелят от високи цени,ниски заплати и измами ,И НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ,иначе щяха да намалят цените съобразно покупателната способност на дакъплатците,вместо да са най-високите цени в ЕС,и с по-висок оборот от посрешане нуждите на потребителите да имат повече прохиди и по-високи заплати ,което повишава покупателната способност и стимулира икономиката...МИЛИЛАРДЕРИТЕ ПО СВЕТА И В ЕС СА СТАНАЛИ ТАКИВА БАВНО ОТ НИСКИ НАДЦЕНКИ И НИСКИ ЦЕНИ ОТГОВАРЯЩИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ,А и с тарифи на справедливо заплащане на труда,не с измами,изнудване и произволия !Навсякъде са проблем ,обаче,бързо-разножаващите се с много деца,на помощи -висока консумация,но никаква възращаемост.

В България, безработицата може да се покачва, Може да сме първи по смъртност на населението , може да сме първи по най-ниски доходи, но ще имаме магистрали !

ПРИ РЕАЛНО ЗАПИТВАНЕ И ПРОУЧВАНЕ -ТВЪРДЯ БЕЗРАБОТИЦАТА ЗА ХОРА ОТ 20-45 ГОДИНИ Е НАД 23-25% В БГ,ЩОМ В ИСПАНИЯ ВСЕКИ 4 Е БЕЗ РАБОТА,ТВЪРДЯ ЧЕ ТУК Е СЪЩОТО.ЧЕ И ПО ЗЛЕ..ВЪПРОСЪТ КАК ПРИ ТАКЪВ ТЕМП НА БЕЗРАБОТИЦА В ИСПАНИЯ,ПОЧТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ РАБОТЯТ И ОСТАВАТ ТАМ?/

става дума за млади хора с висше образование или средно,които от десет години приблизително чакат да си спомнят за тях и техните потребности от работа,достойно заплащане,за да имат семейство и дом и да не примират от глад,анемии,болести,кражби и т.н. Но за сега приоритет са само много-уважаваните роми с многото деца ,на помощи,и техните силни лидери с палати и луксозни возила,и прикачени обслужващи фирми и фабрики

Лъжат! Тотю, вади статистиката! Маскари! Да оспорват наш Тотю! Не ги е срам!

К`во сатава, бе Тотю? Нали уж бяхме цъфнали и вързали, как така изведнъж се оказа, че безработицата е толкова много? А и това е официалната статистика, смятайте иначе колко е. Ако пък е под 20 % пак е добре!

Естония не е България,защото си няма премиер-рапон.Нито пък си имат МТСП,воглаве с Тотююююю.Тотю Кратуню.Нищо,безработни,бедни,гладни,ама управлявани от единствения възможен,рапон.Пък и Кралство Белгия ни отпуска убежище,най-върлият външно политически шамар,връз самодоволната банкянска физиономия.

Хей такива,като тебе ни управляват 65г. затова сме на това дереже.

Само че кажи кой съсипа държавата. И къде бяхме ние, овцете. Посрещахме с "Осанна" разноцветни крадци и ги изпращахме с "Распни го". И така, колко пъти. Сега ще изпратим поредните лъжци и крадци. Вече нищо не остана. Дано най-после дойде някой богобоязлив на власт.

"На годишна основа безработицата в ЕС е намаляла в 19 страни, а е нараснала в 8 държави, сред които е България." И каква стана тя? Симеон Дянков, Тотю Младенов и Вожда им до вчера ни убеждаваха, че безработицата пада и сме много добре. Безработица пада само при добра икономика и каквото да ни обясняват тези тъпаци, няма как да им се вярва. Затова на избори като на избори. Който лъже- в къщи.

Добра икономика не се прави за 2 години.

не почва с неплащане на данъци, данъчни облекчения и пр. за велики бизнесмени, инвеститори, кредитни милионери, които отдавна, отдавна другаде да са по затворите! Така просто НИКОГА не може да ПОЧНЕ!!!

Да но можеш за това време може да я унищожиш много добре което става в момента тук

А, така ли ? Няма кой да ви чака още 20 години, шибаната държава НЕ И ТРЯБВАТ очевидно специалисти и затова се изнасям ! Всичко тук е пародия-от смешните, нагласени и дискриминационни интервюта за и без това малко свободни работни места, до спазването на каквито и да е закони!

Ти къде виждаш икономика в България ?

А КАКВО ДРЪНКАШЕ ОНОВА КЛЕПОУХО МАГАРЕ ТОТЬО ЗА 9 ПРОЦЕНТА

И първи да станем по-важното е, че правим магистрали и пречиствателни. Хората, майната им. И да мрат от глад и безработица, вече ще имаме инфраструктура и ще ги извозваме до гробищата с половин час по-рано и то без да друса!

И най-важното: Пречистени в пречиствателните на БОКО! :)

Инак съвсем ще я караме по вица: " Жена към мъжа си: Ти си най- голямия мухльо на света, ако отидеш на състезание за мухльовци ще заемеш Второто място! -Що второто, ма жена?! - Защото си МУХЛЬО!!!"

Това е защото при нас заплатите са прекалено високи и не могат всички да се наредят на ляп.

Защо невярвате на другаря Младенов, хахаха падала била безработицата, оспорвал Евростат!!!

Аре ЧЕСТИТО, не че не си го знаем де! И КАК(?? ) да ти се иска да останеш тук тогава !?

Няма страшно! Евро плюс пляс ни пази....

Пфу, и тук не сме първи.

Със сигурност сме първи,защото това не реалния процент. По-висок е.

Първи сме да си плюем на сурата, това е сигурно. А иначе в конкретния случай ще ни бъде зор да догоним гърците