Безплатен паркинг при метрото заради мръсния въздух

Мярката се налага заради регистрираните превишения два пъти над среднодневната норма на фините прахови частици

Обратно в новината

Коментари - Безплатен паркинг при метрото заради мръсния въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днеска карах по необходимост кола в София. По бул.Сливница, където винаги има задръствания. Сега имаше само 3 коли. От къде тогава има замърсяване?

Защо не се разбере, че проблемът е в данъците. За да се вдигат трябва да има и причина. Сега София е празна и замърсяването е много над допустимото. Т.Е. Колите нямат вина, но парите се взимат и то от най-бедните. Защо до сега това на никой не му пречеше и не се вдигаше шум. Просто ни трябва друг кмет с други разбирания.

В момента София е празна,но продължава да е така замърсена,някакъв ужас,което означава,че не е виновен трафика от коли,а отоплението на твърди горива и подобни!!! Но,каквото и да се направи,София заради самото си местоположение ще си остане супер замърсена! Единственото спасение е вън от София,правителството да спре политиката си на глобализация и да започне да мисли за провинцията и инвестиции там! София стана пълна лудница!!!

Проблема за който загатваш е доста по-трудно решим, затова е по-лесно да обвиняват дизелите.

ПОЗВОЛИХТЕ СИ ДА ИЗТРИЕТЕ КОМЕНТАР СВЪРЗАН С НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИСТОЧНИК НА ОБГАЗЯВАНЕ - летящите над главите ни над 3500 самолета на ден , изгарящи ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ КЕРОСИН !! ЩЕ ПОСОЧА ЗА ВТОРИ ПЪТ САЙТА ОТ КОЙТО СЕ ВИЖДА ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО ПРЕЛИТАЩИ НАД НАС САМОЛЕТИ ТРОВЕЩИ НИ С ИЗГОРЕЛИТЕ СИ ГАЗОВЕ : https://www.flightradar24.com/43.17,26.02/6 Моля ви, не се превръщайте в част от тази идиотска кампания , отклоняваща вниманието ни за истинския замърсител на въздуха. , от който страдат милиони български деца и хора а може би и самите вие!!

Вече наистина превърнаха България в лагер на смъртта!

Влезте в sinoptic.bg, щракнете върху "времето в момента" и ще видите степента на замърсяване. в момента е индексът в София е 155 при 50 максимално допустимо замърсяване (https://www.sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011?location). Прочетете какво означава това за здравето и ще ви стане ясно защо хората, и най-вече децата, масово боледуват. Живеем в отровена среда! Това е толкова сериозен проблем, какво още трябва да се случи в тази държава, за да разберат хората, че ножът е стигнал до кокала? Докога ще си мълчим?

https://www.flightradar24.com/43.17,26.02/6 НАД 3500 САМОЛЕТА МИНАВАЩИ НА ДЕН НАД СТРАНАТА НИ. ИЗГАРЯЩИ ДЕСЕТКИХИЛЯДИ ТОНОВЕ КЕРОСИН !!! ТЯХ НЯКОЙ СЛАГА ЛИ ГИ В СМЕТКАТА? НЕ РАЗБИРА СЕ! ПРИРОДОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ В АНГЛИЯ БЛОКИРАТ ЛЕТИЩАТА С ДРОНОВЕ, а ние дори не сме наясно кой ни трови!!

То няма коли днес бе Фандък. Всички на село си заминаха.

Фандъкова, ти част от проблема ли си или част от неговото решение. Явно си оставаш на ниво част от проблема. След като си лице с проблематично мислене, подай си оставката, за да се поеме кметството от способен да решава проблемите на София професионалист. Разни там селски даскалици на софиянци не са нужни.

Живея в София от 60 години. Не помня през м. декември и януари да е нямало мъгли. Преди години нямаше парно и цяла София се отопляваше с твърдо гориво. И тогава въздухът е бил мръсен и с прахови частици по време на мъгла, но не съм чувала някой преди да е взимал мерки. Дишаме си го този въздух от десетки години. Преди години нямаше парно и цяла София се отопляваше с твърдо гориво. И никой не измерваше чистотата на въздуха. А сега?! Някой спазва ли препориките на общината?! Но недоволни има за всяко нещо, без да направят и малко усилие да допринесат нещо положително. Всички пишат тук, сякаш някой нарочно пуска тази мъгла. Не разбраха ли тези хора, че трябва нещо да се даде, да се направи. И без пари да направят градския транспорт, пак ще си карате колите, а после ще плюете тук. Чистотата на въздуха зависи от нас, а не от управляващите, които и да са те.

Глупости.

Не ми се псува коледа е, но забелязвате ли, че когато са почивните дни тогава са безплатните паркинги, тогава е ЗЕЛЕНИЯТ БИЛЕТ. Замърсяването на въздуха е за парлама, те си гледат келепира, когато няма хора в София тогава дават бонуси- зелен, лилав, пембен билет, за да им излезе по евтино. Ако са загрижени за въздуха да върнат предишната цена на билета 1 лев

Още ли си в кмеството, лъжкиньо. Защо не наложиш запор на сметките на промишлените олигарси от вашето котило, които изтребват гражданите на София.

супер, ама от утре -и зелен билет- нали така беше по дуки-менти-те: 2 дена наднормено- на третия- зелено? да не почнете сега да се отмятате?

след като напуснат София 300 хиляди автомобила....каква ще бъде чистотата на въздуха и дали ще ни я съобщят.

Трябва да се пуснат зелени билети не само заради мръсния въздух а и заради непочистените тротоари че работим денонощно на счупени стави ръце крака изкълчени глезени а се чисти само на спирките които дадоха под наем за рекламни цели да гуши общината премии на всеки три месеца.

Намалете билетите на метрото и хората няма да пътуват в града с колите си.

Веднъж ги намалявахме не ви ли стига

Когато селянията се изнесе десетина дни, да се надяваме, че и въздухът ще се прочисти, и паркоместата ще са безплатни навсякъде за кореняците, както е по света по празниците! А дано! Ама нещо подсказва, че нали, таковата, приходите, интересите и прочее, та ще видим. Чакаме, даже тръпнем в очакване на Баба Коледа да разреши.

Тя не ти пречи а циганията която си остава

Вчера нивото на замърсяванев София беше 4 пъти над нормата, а тази сутрин е 3 пъти над нормата. Българинът продължава да не забелязва, че живеем във физически отровна среда и да философства, че това или не е истина, или не се дължи на автомобилни газове и отопление с твърдо гориво, а на незнайно какво. 3,5 милиона регистрирани автомобили (над 1 милион в София) са патологична картина за население от 7 милиона, повечето от които твърдят, че са бедни и съответно можем да си представим какви автомобили карат. Това е ситуация, която изисква бързи и ефективни мерки за преодоляване, иначе и ние, и децата ни ще продължаваме да дишаме най-мръсния и болествотворен въздух в Европа..

Някой няма ли да си даде оставката заради некадърността си да управлява тия процеси?!

Трябва шефа на дезорганизираната престъпна група и всичко ще си дойде на място

всички си оставете колите Крадлъкова ви предлага безплатни капани /паркинги/че адския транспорт се мина веднъж с зелени билети и сега трябва да навакса загубеното,а и премии по няколко бона от къде .Тая не разбра ли че с колата ми излиза по евтино.Да си заминава от там където е дошла при Пиже и бат Сали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Далаверата с мръсния въздух я разбрахме, дайте нещо ново! Говорим си за далавера при която ще се отпуснат едни милиони за климатици за джанговците и някой ще спечели търга със цена на климатик от 3000 лева при реална цена от 1000 лева.

Безплатното паркиране в буферните паркинги въобще не стимулира хората да пътуват с метрото. Бариерите на паркинга на Цариградско шосе от месеци стоят вдигнати и това стимулира всички който работят в района да ползват колите си.

Всичко е до управление. София не случи на кмет. Да се спре уплътняването на града, да има повече зелени площи и дървета, да не се спира влизането на чист въздух, да се мие. София няма истинска екологична програма за развитие.

Пуснете безплатни билети, ама го кажете от днеска за утре. Вече който е трябвало да отиде някъде е отишъл. При това с колата.

Нали въздуха беше мръсен заради автомобилите, сега когато София е празна защо е замърсен?? ОСТАВКА ДАНЧЕ!

Пак колите са и виновни на тая малоумна и некадърна селянка

Тези селяни от общината не разбраха ли , че трябва истинско миене на всички улици . Това е , като да не се къпеш , а да се пръскаш с парфюм и да си мислиш че си чист .

А билетчето колко ще е? Не казвате нищо.

Въздухът ще се изчисти, веднага щом влизането в центъра на града стане 10 лева. Това е.

От два дена е така и зелен билет няма ! "ДА ИЗПРАТИМ ДАНЧЕТО НА СЕЛО!!!"

Ти пък. Няма нужда чак на село. Само трябва да се върне обратно на работа като учителка.