17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един философ паразит който не е допринесъл с нищо за обществото

"Атомизиране на социума" е терминът, който уважаемият господин търси. А то пък е пряк резултат от бягството в сферата на вътрешната либерализация- единствено възможната, единствено разрешената в едно все по-репресивно / макар и все по-опосредствано репресивно/ обществено устройство. Разрешената / и институционално обгрижвана!/ пасивна "различност" става ендемична и тогава вече активният социум има проблем... Франкенщайнът на привидната либерализация разгражда социума почти без остатък.

Време е за София да се подготви законопроект,който да забрани ползването от кръчми и сръбски скари на дървени въглища и дърва. Всичко е потънало в дим , пушек и финни прахови частици. Това ли е София и "диша ли тя" ?? В ж.к. Белите брези има кръчма Двете халби,която постоянно и целедневно ползва за готвене,печене и отопление само дървени въглища и дърва. Няма зиме няма лете. Постоянно. Неможе да си товориме прозорците. До кога СО няма да предприема нищо. До кръчмата е елитното училище Дорис Тенеди където децата срещу годишна такса от хиляди евро дишат този мръсен въздух и развиват астма и други белодробни болести. Пак нищо,никой нищо не вижда и не прави. Необходимо е незабавно да се забрани това безобразие. Който има кръчма да е длъжен да готви само на електричество и газ и да има филтри. Точка. Това е европейско.Другото е демагогия,но скоро няма да върви. Ще съдят София за мръсен въздух и ще плаща обезщетения за причинени вреди на здравето на хората. Въпрос на време е. Действайте отговорните фактори-защото има отговрорност за действие ,но и за бездействие.

Господинеее, що не се пробваш да спреш СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ АВТОМОБИЛИ, които са ОСНОВНИТЕ замърсите ли на въздуха НЕ САМО В СОФИЯ А НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, а? Горенето на дърва и дървени въглища ви пречат на вас снобите, а гълтате мръсния въздух от милиони автомобили и мълчите като дупета. На едни други фашизоиди като вас им пречат цигарите ама нямат нищо против младите да се тровят с наркотици, даже и пробват да легализират "леките" такива. Ще дойде Видовден за вас знаеш ли, няма такъв, който не си е платил за мерзостите.

Преводите от френски явно ги правите с Google Prevodach! Laisser-faire, laisser-passer не сте ги превели точно!

ей , гугъла е велика програма, не се занимавай с неща които не разбираш, ами си рови там речниците...