Няма да има отсрочка за нивомерите в малките бензиностанции

Финансовият министър Симеон Дянков попари надеждите на собствениците на малки бензиностанции за удължаване на срока за поставяне на специални измервателни уреди за цистерните с гориво.

Обратно в новината

Коментари - Няма да има отсрочка за нивомерите в малките бензиностанции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора ... вие нормални ли се? Защо се пишат толкова глупости!? Още малко ще излезне, че тези всичките бензиностанции са направени от добри чувства към съответното населено място и още малко ще кажете, че извършват социална дейност, да подпомагат закъсалите региони!?! Стига глупости тези бенмзиностанции са направени за печалба на пари и не са ги направили някакви бедни хора без пари, защото инвестицията е доста голяма за простия човек и сега ама защо така ама защо иначе, като трябва да стане явен целия оборот и стане ясно колко гориво влиза и излиза и спряха далаверите и тогава за какво да се занимават с този бизнес след като вече не е толкова печеливш?!?

Правя частен бизнес от 1999 г. За този срок от 13 години за 3 път ще си сменям касовия апрат. Искам някои с цифри да докаже, че свързването с НАП ще донесе приходи на "Хазната", а не само на определени фирми. Така и с нивомерите. Колко ще спечелим като общество. Всичко това прилича на "бой по манерката" на решилите да не чакат държавата да ги издържа.

а защо държавата като е толкова сериозна не им купи тя уреди или им трябват пари за магистрали

Даржавата е сериозна и затова не им ги купува, ако бяха БСП или ДПС щяха да им ги купят

не щото на бензинджиите не им трябва на държавата и трябва

Защо за Лукойл може а за бензиностанциите не може да с удължава срока?

Ама не разбрах вие точно на кого съчувствате на бедните и онеправдани собственици на бензиностанции, които толкова са закъсали финансово, че не могат да си позволят да отделят от печалбата си 4-5 хил. лева или дори и 20 хил. Ами ако нямат ще теглат креди бе! Някой пита ли ги таксиметровите шофьри те откъде имат 25-45 хил лева за нови коли, защото настоящия закон гласи че не може да се регистрира кола за таксиметрова дейност, която е по-стара от 4 години. Та питам аз значи бакшиша може да намери вариант и да изплаща колата си 4-5 години със заем а мастития бензинджия бизнесмен нямало откъде да намери 5 хил лева. Па ако нема некой да му дам аз бе. Познавам няколко шефчета на бензиностанции... не ми приличат много на безпарични, безпомощно хора, съдейки от колите от които слизат. Да не говориме за далаверите, които правят с разреждане с вода на горивата и с нелегания внос на горива от съседни страни. Имаха доста време да протестират да се оплачат, решиха да го направят чак като останаха няколко месеца. Защо търсиме решение в последния момент ???

Има малка доза реализъм в написаното, но повечето е злоба..Става въпрос за малки бензиностанции - една на село на един собственик а не за веригите...Може би не правите разлика, но докато вие може и лизинг да ползвате при тези уреди не става номера а искат кеш парите..Ако си мислите че тези единични бензиностанции правят по толкова печалба защо се не захванете с това???като мислите колко ще сте добре и какви пари ще натрупате..Тези уреди са напълно излишни както и свързването на всеки касов апарат с НАП защото освен разходи на отделния търговец няма да донесат пари в НАП а на определени "търговци"

Да сте видели беден "бензинджия"? Всички карат скъпи коли, а нямали пари за нивомери? И аз искам у дома електромера да не е пломбиран!!!

Истината е,че:по този начин се ограничава и унищожават не само 3000 малки бензиностанции но и малките населени места около тях! Целта е да бъдат унищожени пенсионерите и дребните селски стопанства. Да бъдат обезлюдени и продадени на чужди арендатори и компании.Контролът е осъществим напълно без да се поставят допълнителни устройства на бензиностанциите! Достатъчно е да се контролират големите производители и вносители на бензин в страната. Ако при всяка тяхна продажба се контролира кому и колко са продали, тогава защо Дянков държи всяка малка бензиностанция да има такива устройства?! Първо унищожиха училищата, сега транспорта и като добавка - нафтата и бензина необходими за селското стопанство, здравните служби и полицията в малките селища.Целта е обезлюдяване на селата, елиминиране на пенсионерите в тях и + 50 милиона приходи от поставянето на тези ненужни устройства + Нови над 3000 души безработни! Контрол ДА но, по правилният начин!

Това е правилния начин. Търговията с горива е рискова от гледна точка на данъчните и всички вратички за селските хитреци трябва да се затворят. А иначе си прав - това ще съсипе дребният бизнес- ти знаеш ли колко сервизчета си искарват хляба със смяна на заминали дюзи и помпи заради кръщавана нафта ?

Напълно подкрепям да има контрол над всички търговци с цел събиране на данъци. Но тук правителството отново работи по двойни стандарти - за Лукойл, освен, че нищо не направиха в законния срок, беше осигурена отсрочка по тяхно желание, за малките търговци няма такъв вариант. И единият и другите се правят на хитри и отлагат до последния момент, но за единия може още, за малките не. Типична милиционерска практика.

Напълно съм ЗА! Контрол трябва да има на 100%

като чакат до последния момент е много ясно че ще им вдигнат цените. ако искат направо в един ден да отидат всички да си купят

А когато продавате горивата с цена която си искате не ревете. Адмирирам контрола във всичко и за всички.само така се постига ред в така наречената държава.

Нещо сте се объркали с цената..Не единичните бензиностанции я определят а големите акули в бранша..

Нагло, по-нагло, най-нагло, Бойко Борисов! Лъцец, по-голям лъжец, най-голям лъжец, Бойко Борисов! На кой си отнел лиценза бе, тикво? Нямаше и месец от както го отнехте и им го върнахте! А за Лукойл може да се правят отсрочки, а за малкия бизнес не може?

Взел съм оферти от 4 фирми за тези системи и всички са над 15 000 лв. Дянков да ми каже ок къде да си взема за 3000лв. с монтаж. Тои е лъжец. Така иска да съсипе малките фирми и на пазара да останат само големите петролни вериги. За тази стъпка се получава и голям комисион. Бойко къде гледа. Или и той е в играта ???

потърсете си правата в съда...

Бензиностанция не се открива без достатъчен капитал и най-вече без здрави протекции. Обикновен човек не може да се вреди. Щото инвестицията се "избива" за 9-15 месеца...

Явно ги разбираш тези неща! Да ни осветлиш тогава защо големите вериги току-току минат и купят някоя някоя не-толкова голяма бензиностанция. Ти ако си на кяр от 1 бензиностанция ще си я продадеш ли на друг?

3000- 4000 лв, но Х 2

Това е опасна процедура. Прави се от специалисти и със специална екипировка. Проблема не е толкова в парите, колкото в сигурността. Дано поради твърдата позиция на управляващите за късите срокове не се стигне до нещастни случаи с фатален край.

След като три години е кратък срок, колко е нормалният?

За простаците и вечността е кратък срок.... ;-)

?????????????????????????????????????