Започна смяна на пломбите на бензиноколонките

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, започва смяна на пломбите на измервателните уреди по бензиностанциите, съобщиха от Министерството на икономиката.

Обратно в новината

Коментари - Започна смяна на пломбите на бензиноколонките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Румъния разследват "ЛукОйл" за измами за над 1,7 млрд. евро, а ние тук си мислим, че сме открили топлата вода. Народът иска справедливост за тези мутри-крадци, а не само констатации на лениви държавни служители-хрантутници.

Не ни баламосвайте с някакви пломби,ами като държава ударете картелното споразумение за най-скъпи горива в момента в цял свят; Срам ни е от вас вече!

главния трафикант на горива в мутростан (султан тиквун)обвинява бензиностанциите че продават горива менте

Сетил се Тиквуня, да си побара...бастуня. А народът прост- пак ще ходи гол и бос.

с оправданията ! По "някаква" наредба собствениците на бензиностанции, при които има открито отклонение имат 14 дни за подаване на заявление за поставяне на нова пломба. Паун Илчев (Зам.-председателят на БИМ) обясни, че най-честите нарушения са именно при честите ремонти на колонки, при които се поставят временни пломби, които не са калибровани от БИМ. Тази колонка на снимката е отпреди 30 години !!! Как няма да се разваля често? Та тя си е все в ремонт с временни пломби, некалибровани :) На същата бензиностанция едната колонка отчита с 100 мл. повече при 20 л. Общо били 11 хил. колонки за бензин и газ !!!!!! А Лукойл отчете загуба за 2014 г. :) Данъци - нанай!!!!!!!!!! Те сигурно докарват руски нефт на тройна цена ?

ОГРОМЕН СКАНДАЛ. ГОРИВАТА СА С ВИСОКИ ЦЕНИ и ниско качество . НО СА СЕРТИФИЦИРАНИ от ЛУКЙОЛ , ШЕЛ , РОМ , БГ ЛЕТЕЦ от ЕКО . КЪДЕ Е ЕС ????

Проблема е В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ .

Тиквата надмина и Путин по тъпотия. Един литър терпентин на едро е 52 лв. Без коментар.

Не става дума за терпентин в бутилки. Цистерна с терпентин се спазарява за много ниска цена. Особено ако е крадена. А терпентинът не се пази както горивото и лесно се краде. И се слага в дизеловото гориво, не в бензина. Също се слагат разтворители, отработени масла, базови масла, растителни масла, всичко, което могат да докопат за малки или без пари. Дизеловият двигател не се поврежда толкова лесно, всичко смила. Е, не е предвиден за терпентин, ама доста тона "заместители" трябва да изгори, докато собственикът забележи някаква промяна. Както и да го гледаш - измама си е.

Докато пожарникарчето си прави PR акция за изборите като се самоизтъква,че ще провери всички бензиноколонки за пломби,цената на петрола падна на 47 долара за барел.....Е, господин премиер време е и да пресметнете колко трябва да е и реалната цена на горивото и в тази реторика да заповядате то да бъде намалено!!!

Мутрата слугува на В. Златев и Лукойл. Контрабандата сваля техиня оборот. Мутрата не го интересуват щетите на гражданите,че ще карат с мръсни горива. Ако се интересуваше за българите, щеше да пирнуди монополиста чрез антимонополната комисия да свалят цените, които според настоящите световни цени на петрол би трябвало да са с 50-70 стотинки по-ниски. Да ги накара да се регистрират като българско АД и плащат корпоративен данък. Всичко което прави е в услуга на жидомутренската сган Ротшилд - Русия - Правец! И сега ДИР ще ме изтрие, защото жид е обидна народност!

Лукойл България ЕООД. Всички дружества плащат еднакъв корпоративен данък, не е задължително да са АД. Въпросът е, че корпоративният данък е изключително нисък - 10%, и е върху печалбата. А печалбата лесно се докарва близо до 0%. Както казваше Шиндлер в "Списъка на Шиндлер" - "Какво му трябва на човека - ловък счетоводител и всеопрощаващ свещенник".

"По данни на финансовия министър Владислав Горанов до момента са запорирани около 100 000 литра дизел и около 60 000 литра бензин, "но това е върхът на айсберга", защото проверката не е обхванала всички бензиностанции." Ей, много бе! Можеха да ги напишат 100 000 000 милилитра нафта и 60 000 000 милилитра бензин. Щеше да звучи по-убедително от две цистерни дизел и една бензин!

Явно боко-тъпото е закъсал с парите за изборите и сега ще събира пари от търговците с горива ... за да се занимава с абсолютно несвойствени за един министър-председател дейности ...

Данчо, много ти отива прякор "Умното".

В Германия, Австрия и Словения, където бях преди 5-6 дена, цената на дизела е 1.09-1.12 евро, а "мощният" дизел (напр. OMV Maxx Motion Diesel или BP Ultimate Diesel) беше 1.19-1.27 евро! За качеството няма да коментирам. Всички, които пишат тук, че в Германия цената на дизела била 1.50 евро, лъжат! П.П. Вчера доизгорих сръбския дизел в резервоара ми. След това за втори път направих глупостта да сипя от прехваления Avio Diesel на Еко. Колата пак тръгна като спънат кон. И с останалите бензиностанции у нас е същото положение. Цените им, обаче, са високи картелни.

Коментара по темата на потребител Левси е интересен но чудно защо го скриха от другите за да не се чете

Тоя с цялата си некадърна банда ще ударят в земята Васко Нубиеца!

Видно е,че липсва контрол на контролните органи!!!Къде е МВР,прокуратура,оставки за не свършена работа на контролни органи???Да се разследва кой,как и къде извършва това глобално престъпление???КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ,А НЕ ДА СЕ ВЗИМАТ ПОЛОВИНЧАТИ МЕРКИ,С ЦЕЛ ДА СЕ ОТБИЕ НОМЕРА!!!

Държавата трябва да направи избор.Или е на страната на народа или на страната на монополите.Няма такъв филм да имаме най ниските акцизи а да плащаме най скъпо гориво.

Кои бензиностанции ползват менте горивото?

да ти кажат... Поне до изборите... Тогаз ще разбереш кой не се е отчел за пълненето на касичките..

по лесно е да ти кажат къде е зарит ноевия ковчег отколкото и името на една бензиностанция,в този случаи всички бензиностанции предлагат менте гориво,освен ако не си закупите горивото от фалирала гърция,

БГ Горивата се наричат ИД на Европа - слагат и по 1 килограм на тон смес от Терпентин , дизел , Петрол , сребърен феролит и Амониева селитра (изкуствена тор) , това всичкото се смесва в Лукойл и се продава в Бензиностанциите на България .Ако изцедиш бензин А 95 можеш да получиш Бомба . Някой да е виждал ТИР с НЕ БГ регистрация който зарежда на БГ Колконка ??? Иначе БГ Горивата са НАЙ-СКЪПИТЕ ВЕЧЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ , като абсолютна стойност , а не отнесени към ДОХОДИТЕ .

1 кг на тон дизеловият двигател не може даже да го забележи. На Лукоил изобщо не му е нужно да се занимава с такива алхимии. На бензиностанциите се правят фокусите. Имаш 20 т. цистерна, добавяш 1 тон отработено масло и печелиш 2500 лв. Даваш някой лев и на момчетата от масларната. 1 тон масло на 20 тона дизел изобщо няма да се забележи. Трябва химичен анализ, ама кой да го прави ...

Поредна димка, пореден популистки трик за отвличане вниманието от неоправдано високите цени на бензина и спечелване на будали е тази скалъпена ПиАр акция. Не налагат глоби на нарушителите от което ще държавата ще прибере пари а щели да сменят пломби - ние, държавата ще даваме пари за контрола, смяната и за самите пломби.

DIDA

Щом като МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на Република България се занимава да нарежда на самозабравили се селски кметове да махат незаконни заграждения по междуселски пътища, да пломбира бензиноколонки, да се чуди защо автокрадци са на свобода; жална и майка на нашата държавица!!!

Променя се закона задължаващ да се купува само и единствено от ЛУКОЙЛ!! И Ромпетрол и ОМВ си карат горивата от рафинериите в Румъния... ШЕЛ и ЕКО - от рафинериите в Гърция... Но е не забравяйте - ДДС-то и АКЦИЗА ОТ ГОРИВАТА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА!! Та си прочетете как БОЧКО И ГОРАНЧО ВИХА на умряло, че ниските цени по бензиностанциите няма да пълнят бюджета.. От трибуната на парламенто ви го кажуваха...

но те крият и оборота!!!! Ако оборота е действителен, а цените са по-ниски (със стотинки!), ДДС-то за Държавата не се губи !

Оборота крият ЕФФФТИНИТЕ бензиностанции... Дет не пазаруват от ЛУКОЙЛ!!! А КРЪЩАВАТ КОНТРАБАНДНОТО ГОРИВО... И е много лесно да бъдат хванати... Ама идат избори... И ВЪЗДУХА Е В СВИРКАТА... УЖ ПРАВИМ НЕЩО.. След три дни - ша вием за друго... Касичката ша са напълни...

Странна работа...Разрових се из интернет пазара и най-евтиния терпентин, който открих е 5,54 лв. за 1 литър. Бензинът е 2,29 лева за литър.Колкото и да съм слаб по математика, все пак мисля, че някак си на бензинджиите не им е изгодно да наливат една течност с цена 5,54 лв. в цистерните, за да ни я продават по 2,29 лв. Освен, ако са идиоти!

от нефт. А ОТ ДЪРВЕСИНА... И затова е СКЪП... Ама някой май го бърка с парафин.. ИНЖЕНЕР ВиК му е гражданската специалност, да му простим...

ЕЙ ВНИМАВАЙ - ПРЕМИЕРА ЛИ НАРИЧАШ ИДИОТ!

че кои нарича премиера идиот,Hие, българския народ наричаме тиквата идиот

всяко чудо за два дни,също като при гонките,целия ловеч е пропищял от нощни гонки само главния милиционер на градската ловешка милиция казва че в града не е имало и няма гонки с лади и балканчета.не може да не се вярва на тиквата след като в сводка на американското посолство бе обявен за трафикант на горива инаркотици.

Халифа на Булгаристан пак е издал заповед със смъртна заплаха. Жалка държава ей, щом всичко опира до волята на един халиф. Няма работещи институции, няма контролни органи, няма съд, нищо няма. Само халифа стои отвисоко като последен страж. Ако му е кеф, ще отсъди право, ако не, ще чакаме или теглим неволите.

търпение му е майката ,още 213 години и влизаме в книгата на рекордите "гинес" за наи търпелив народ в нашата галактика.

в София изготвят всеки ден сводка за обстановката в България и я изпращат да ръководните органи на техните държави. Представям си какъв смях ще падне като прочетат МЪДРИТЕ наставления на ББ. Е няма такава държава. Вместо по закон такива бензиностанции да се санкционират, те се препломбират!!!!!!!!!!!

СТИГА с този Борисов бе,няма ли най-после да започнем ВСИЧКИ да си гледаме работата в името на България!? САМ човек за никъде не е,това все още ли не Сте го разбрали?!

Разбрали сте го, ако и оня го разбере - нещата ще тръгнат!Впрочем няма ли в това правителство министър на икономиката,че бившия главсек да се изявява като генсек и да си прави PR

За такива нарушения,наказания не са предвидени,СОРИ!

Две агенции към Министерство на икономиката, които са на бюджетна издръжка. - Български институт по метрология с 326 служители в различни дирекции. Една от задачите му е "осъществяване контрол на средствата за измерване", както и лицензиране на тези средства (наши и вносни); - ДАМТН в състав от 340 служители и Главна дирекция Контрол на качеството на течните горива ГДККТГ Значи едните одобряват и проверяват монтираните измервателни устройства, а другите следят за качеството на течните горива ! Да видим как ще се справят 666 служители за 2 дни (четвъртък и петък) с проверката по всички бензиностанции у нас и как ще намерят фирми за евентуален ремонт на измервателните устройства???? А дали ще им плащат и кой ?????

Aбе, така е, у този кенеф! Kакво ли е в ред??!! Kакто казало кучето: "Kое ли ми е наред, че и мъдете ми да са отпред"??!!;))

Едно от малките ми удоволствия е да гледам как г-н Премиера, прави на 5 стотинки тези,които си дадоха задниците под наем за да станат министри и замове.

САМ СИ ГИ ИЗБРА!!!! Пак ли друг му е ВИНОВЕН!!!! Въх нещастника... Принуден е да работи с некадърници, а ти тъй да му са радваш. Вместо да му съчувстваш...

Бойко сърдит Бойко ядосан Бойко спря... Бойко пусна.. Бойко уволни.. бойко назначи... Бойко разпореди Бойко нахока... Бойко обиден....... Бойсо даде пари .. Бойко не даде пари .... В демократична държава, това веднага ще нарекат-Диктатура, а Бойко-Диктатор.. У нас го наричат..............лидер...... Изводите-за вас!

Нарича се още "лична отговорност". Защото 25 години беше "ние ще", та накрая не знаехме кой точно да псуваме от всички "ние". Сега поне знаете и ако на хората не им харесва знаят точно за кой да НЕ гласуват. Или ДА гласуват, ако смятат, че усилията му са правилни.

януари

нарича се-САМОДЪРЖЕЦ..

януари

а що се отнася до личната отговорност, другаря ТИ БУДА е известен с това, че винаги друг му се*е в гащите.. Той отгоровност не поема!

Бийко бие на избори Бийко си рита мачле Бийко прди скандално Бийко си чеше, ХЪБА Бийко, за БП Църква е, Н. Превъзходителство? А за прости журнализки, Бийко е, Първия в Ръ.Бъ. премиер "Втора употреба"

маико мила, остава да сложaт и гмо в бензина!

Ги намери, Борисов- Втори, да оправят Нацйонална далавера с ХЪБА Му, и, ебати, горивата !

А какво ги правят мошениците? Само нови пломби ли?Някой и друг милион глоба и няма да помислят вече...В мутренска България едва ли това ще стане..

Бензиностанциите се държат от Руската мафия, фирми близки до БСП и ДПС !!!!

DIDA

Държат се, защото някой им дава, нали?! И кво прайм???

там кадето е бсп, дпс цмарди вони на умрало.

Това, което единствено трябва да се направи е да се публикуват бензиностанциите, в които е открит некачествено гориво. Такова наказание, каквото ние потребителите ще наложим няма никой да може да наложи. Това трябва да направиш Бойко!!!

Колеги едва ли това ще стане няма да ги Побликуват Бензиностанцийте ,които са нарушили ,,,,,Защтото Няма да има далаверата.......А това е Много Умна идея ,Дано Бойко Борисов прочете тази побликация ,И разреши побликуването ,По-голяма санкция от народа Няма Е тогава ще му кажа на Министъра едно Голямо Благодаря ........

там кадето е бсп, дпс цмарди вони на умрало.

много тошно аз не пазарувам от магазини в които са се опитали да ме излагат или се даргат недобре с мен.наи доброто наказание е от клиента!!!поблекуваите бензинистанциите ницо друго не трабва да се прави.

хаха хем по скъп в цяла Европа хем менте , малко ви е на вас :))))))))))))))))))))))))))))))