Провал на биогоривото в Германия

Политиката за прилагане на алтернативно моторно гориво срещна пречки в "екологично дружелюбната" Германия.

Обратно в новината

Коментари - Провал на биогоривото в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много си зелен братко.Аз съм направил проучвания с помоща на четири защитили дисертация докторанти по тези въпроси пред комисии на ВАК и доказахме това което твъда.Биогоривата вярно са по-качествени, ако се правят от рапица, но този бизнес у нас е в ръцете на мутрите и те използват по-достъпното слънчогледово нерафинирано олио.Второ при изгарянето на тези горива, в които с биогоривата се внасят ненаситени съединения се отделят огромни количества диоксини, но това не отърва да се разгласява от мутрите и от политиците.Само да ти припомня аферата в германия с прасетата, които бяха хранени с остатъци от биогоривата.Месото им беше пълно с диоксини.Да не мислиш , че са дошли от космоса, бе приятел на биогоривата.

Аз карам вече 35 год. на газ и не съм имал никакви проблеми.Мой приятел измина 400000 км на газ с една жигула и смени само един път верига и ролка на 70000км.Какво биогориво, какви са тези глупости!

Браво на вас, но все пак не сте прав. И знаете ли защо. Според последните теории използуването на биоетанол като биогориво не е ефективно , много по - добре (3 пъти и повече) било да се използува биометан. Та вие бихте могли да карате на биометан. И ако се засеят всички пустеещи земи у нас със някаква енергийна култура (царевица за силаж , слонска трева и прочие) , бихме могли да караме всички коли с биометан и да добиваме още и ток колкото атомната електроцентрала. Ние всички знаем, че това няма да стане , не защото ще засегнем зърнения баланс. Това между другото е икономически изгодно. Пакистан има най много коли на газ и много инсталации за биогаз. Та преди да започне безкрайното дърдорене за бедните , би трябвало да се осмисли този факт!

Пустеещите земи у нас са земеделски и са изхранване на населението. Друг е въпросът, че управниците са виновни те да пустеят. На теб интересът може и да ти клати феса, ама внимавай не си играй с огъня! Щото може да изплюскаш по принуда някоя и друга кофа биомаса...

Почти всички автомобили са с двигатели с ВГ. Ел. автомобилите са решение ако се намери къде да "оставите" всички останали автомобили. Да не говорим за повишената консумация на електричество. Нефта е на привършване, и малкото страни които го притежават или ще ги унищожат, или ще станат световни монополисти. За да се избегне това, се произвежда и прилага биогориво, което всяка държава може да си произвежда.

Пич гледай филма - COLLAPSE - не става въпрос само за ГОРИВОТО, а за направата на почти ВСИЧКИ ПРОДУКТИ в съвременния свят се използва ПЕТРОЛ! Дори за да направиш една кола ти трябва петрол. А какво остава за милиони. Положението си е страшно, а хората вместо да търсят алтернативи водят безмислени войни и унищожават запасите....тъпо животно е това човека!

Ето защо храните поскъпват...

Биогоривата най - много се използуват в Бразиля и САЩ. Преди години по времето на Рейгън, имаше един период от време, когато лихвите, бяха високи и Бразилия имаше един външен дълг от 100 милиарда долара, обслужването на който стана трудно и тогава бразилците решиха да облекчат плтежния си баланс , като намалят вноса на нефт, използувайки биоетанол (от захарна тръстика) в транспорта. Това се оказа сполучливо и сега там има коли пригодени да работят както с бензин , така и с етанол и в зависимост от цената на етанола и бензина шофьорите превключвали ту на едното ту на другото гориво. Лекарите много често наричат захарта бялата отрова, та е спорно дали ограничаването на консумацията и е вредно за здравето. САЩ внасят много петрол и използуването на биоетанол допринася за енергийната независимост на страната. Там биоетанолът се получава основно от царевица. Но дали с ГМО храни е полезно да се хранят хората. У нас има много пустеещи земи, които преди са били обработвани, най висока печалба в България дава земята засята с енергийни култури( царевица , слънчоглед рапица). Дали сега форумниците се интересуват от интересите на българския фермер, нефтените компании или виртуалните жители на третия свят , нахранени с виртуален хляб от реалните целини у нас!

Вие оставете темата, някой погледна ли снимката - забелязахте ли какво е култура на движение? Няма НИТО една кола между лентите за движение и колите са подредени почти по конец. Простака българин ще е направил 19 колони на тази магистрала с 3 ленти. Но все пак на запад живеят хора, а в България - овце.

Не само качеството на пътя им е великолепно, но организацията и културата на движение. По немската магистрала А3 ми се случи да преодолея 400 километра за 3 часа, без да карам със скорост над 140 км/ч. Усещането е великолепно.

Провал ама той бензина не е вечен.

Тука като чета изказванията на многознайковците ме е яд.Щели да бойкотират!А бе аланкоолувци,след 15-20 години като свърши петрола,който е вече на изчерпване с какъв чеп ще си карате таратайките?Ел.автомобилите въобще не са алтернатива на ДВГ.

Ал

"Ел.автомобилите въобще не са алтернатива на ДВГ." !!? А всъщност трябва ли ти ДВГ?

В момента в Русия се разработват находища на нефт, в които има доказани количества за 80 години напред. Хайде стига с това "свършва нефта".

Хайде стига сме пълнили гушите на мързеливите араби който никога през историята си на са сложили камък в/у кам,ък да саградят нещо и са се разхождали с камилите си по цял ден. Дай линк с "доказаните" находища? И аз казвам че има находища на луната.... за 200 години напред... ха сега на кой да вярваме. Доказано бе. Ей... като почнете с този тъп начин на манипулация - доказани количества на нефт за 80 години - с кой метод са доказани. За 80 години на русия, или за 80 години на българия, и ли на целия свят.... шо гогориш глупости? доказани за 80 години напред....

да де, ама този руски нефт новите ни братя от запад няма как да го откраднат. та затова има толкова пищене, че нефта свършва и спекулиране на борсите. а за автомобили с водород и ел.енергия защо не се натискат, като са наи реалната алтернатива на двг.

Тая екологична вълна ми идва прекалено.Не се засаждат гори, не се ограничава сеченето в тропическите зони, а това с горивата си е чиста маструбация

Подкрепям! В момента изкараха, че е най-екологично да се отопляваме на дърва, изсичайки горите. Истината е в залесяването, а не био-простотиите.

Ал

Бойкот, ама в България нямаме право на бойкот! Причината е проста - по закон във всички горива слагат и някакъв процент "био" гориво. Така че няма никакъв избор! Единствения начин за бойкот е със сопата!

а знаеш ли в какво се изразява бойкота за които грачиш???? Просто копуват 6 цента по-скъпия бензин... че бойкотирай и ти бе? Ама май имаш друга идея за думата бойкот. Я по спокойно.

Ал

Ти май нищо не си разбрал. Жалко.

Това е най-голямата грешка, която може само болен мозък да измисли.Вместо плодородните земи да се иэползват за получаване на храни за и без това гладното човечество, някой изперкъл учен предложи биогоривата.Това може да стане само, ако те се получават от отпадъчни продукти, а не както за сега от растителни мазнини и предимно от слънчогледово олио.Проучванията показват , че биогоривата увеличават корозията на двигателите, при изгарянето им в околната среда се изпускат много силно токсичните вещества наречени диоксини.Затова този шлагер с биогоривата ще нанесе непоправими злини на природата и човека, докато стане ясно на продажните политици , че с тази синтеза за сега се занимават изключително мутри.Те не само не провеждат правилно синтезите, но пускат на пазара непрочистено гориво, което унищожава двигателите ни.Призовавам човечеството към масов бойкот на биогоривата в съвремения вариант.

тея "тъпите"учени мислят занапред,а не като теб за днес и макс за утре!Света ще се променя без да ни пита и всичко БИО след време ще е масово и само то!БИО горивото се прави масово от рапица не от слънчоглед и никакви диоксини не се отделят!!!!В това съм убеден.ДА може някъде да се твърди и това,но истината е друга :) ДОРИ и да прецакват двигателя вкоето се съмнявам,аз съм съгласен да изпущи 30 000км по-рано,но да изгоря 2 тона по-малко масово гориво примерно!!

Не е пролема дали ти разваля двигателя глупако... Проблема е каква ще ядеш!

че кой те кара да ги ползваш бе. копувай си от скъпото. Мойта кола го понася... ще си карам с него. Аман от "професиолналисти"

Напротив био горивата дори са по-добри за ДВГ. Има доста научни трудове които доказват това. Емисиите са по малко и дори се използват по-малко моторни масла. Статията е много подвеждаща и всъщност не отговаря на истината. Проблемът за който немските новини съобщават е че шофьорите не са били достатъчно добре информирани кои коли могат да използват това гориво Е10 (90% бензин и 10% етанол). Но всъщност всеки шофьор може да се обади в сервиза и да провери това, просто немците са свикнали всичко наготово да получават. От друга страна правителството и минералните концерни си прехвърлят топката кой е длъжен да информира обществото. Правителството казва минералните концерни продават горивото и следователно е тяхно задължение, минералните концерни казват че правителството ги задължава да правят Е10 и следователно то трябва да информира обществото.

Димитър

ЖЖЖ току що говорехме с един приятел по темата и той ми каза нещо което може да е вярно.Че тези био горива е възможно наистина да износват повече мотора,защото в масовият бензин и дизел има смазочни компоненти които запазват мотора,докато в БИОто няма такива.Възможно е да не е така,НО дори да е така ТОВА е бъдещето и аз съм за.КАкто казах по-горе,нека се издуха мотора 30 000км по-рано,но да изгоря няколко тона по малко нормално гориво!

земите в германия са далеч от плодородни, а пък да не говориме, че това е една държава, в която слънцето е рядкост. вместо да плямпаш диреткно, по-добре се замисли малко...

Биогорива произведени от земеделски култури наистина са голяма глупост. Доказано е, че използването на земи за производството на царевица или слънчоглед за биогориво е енерго неефективно. Добивите са прекалено ниски. Трябва да се залага на производството на биогориво от водорасли. Там добивите за 50 пъти по-големи и това е реална алтернатива на петрола. В момента сме изхабили половината от петрол на земята. През 2015 г. ще бъде има спад в доставките в световен мащаб. Нямаме време до 2020 г. Реален добър на петрол за гориво ще има най-много до 2050-2060 г. след това ще останат само най-трудно достъпните залежи, за които ще ни трябва друг енергиен източник, за да ги извадим от земята. Нямаме избор - трябва да минем на биогорива.

Човечеството е гладно, понеже е твърде многобройно и продължава да расте. Всъщност биогоривата са един отличен начин да се обърне тази тенденция.

Ще пукаме от глад с това БИО гориво. Всеки разумен човек трябва да направи бойкот.

прави бе. можта кола си работи с него перфектно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докато европейските бюрократи се чудят какво да измислят, японците пуснаха серийно производство на Nissan LEAF, изцяло електрически, отличен пробег, за ежедневните нужди е перфектен!

ГРЕШНО!!! МНОГО ГРЕШНО!!! 10% до 2020?? Ташак ли си правите??? 100% ТОК до тогава!!! Какви са тия 10%???? СМЕШНО!!!

Шибаните бюрократи от Брюксел отдавна са изперкали. Кой малоумник реши че трябва да се прави гориво от храна?! О царевица, соя ,рапица. И нашите т.н. политици начело с неграмотния пожарникар Бойко, припяват като малоумни! Всички трябва да бойкотираме т.н. биогорива! Ама всички! Но ние българите не сме способни да се организираме. Жалко.

Това е само временно докато някой гениален българин изобрети горивото от чесън и сланина.

Ал

Бобец с люти чушки за вдигане на октановото число

Може ли някой да ми обясни какъв е смисълът да се ползва биогориво и милиарди декари да не се засяват с хранителни култури или да се залесяват?

И НА ФОНА НА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИТЕ КУЛТУРИ В ТЕХНИЧЕСКИ, В СВЕТА ПОСКЪПВАЛИ ХРАНИТЕ! В БГ СЪЩО СЕ ДАВАТ ПОДОБНИ ОБЯСНЕНИЯ..... И СЕ ОБЯСНЯВАТ ПОСКЪПВАНИЯТА НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ ОТ РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД! МОЛЯ, МОЛЯ! АЗ СЪМ ЗА РАЗУМЕН БОЙКОТ! ТВЪРДО!

Може би се е пръкнал някой нов Никата Хрушчов,и е дал новата директива.А когато искат икономий на горива и по-малко замърсяване,може да се намери някаква форма за ограничаване на автомобилите.Не само леки,но и товарни.Може да се въведе закон или правило за повече от еди автомобил на семейство да се доказва необходимоста,а не да се ползва само от един човек или бабата да ходи да си взима пенсията.Сега всеки който има 500 лева може да купи една купчина тенекия и да я натъпче между блковете и да я кара само на 1-ви майи на9-ти септември.Или да се оптимизират товарните превози и празни машини да не се движат излишно по пътя или да се намалят до минимум празните курсове.А сега може да са се навъдили едри земевладелци и да искат да си прокарват техните си интереси.Защо Костов рева толкова много да може да се продава земя на чужденци.

"...Или да се оптимизират товарните превози и празни машини да не се движат излишно по пътя или да се намалят до минимум празните курсове." Кой собственик на транспортна фирма ще прави излишни празни курсове?