Цената на бензина тръгна надолу

За първи път от две седмици цената на бензина и дизела тръгна надолу. Масовото гориво А-95 поевтиня с 3-4 стотинки, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Цената на бензина тръгна надолу | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да го "НАМАЛЯТ" до 2.43-2.46 го бяха вдигнали доста над последната горе-долу нормална цена от 2.25, за да ни хвърлят прах в очите "КАК ВЕЧЕ СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ И ЦЕНАТА ПАДА" ОТГОВОР НА ЗАДАЧАТА = ОСИГУРЕНА ПЕЧАЛБА, НО НЕ ЗА КЛИЕНТИТЕ

Мръсните спекуланти няма да се откажат да печелят на гърба на обеднелия народ и така докога? Да сложат данък лукс, после да го увеличат със 100% и да го намалят с 1% за да усетят и те какво правят. Хората в САЩ ходят със самолет на работа, ние тук купуваме агне с комшиите и така се возим, за единият хляб. Кой век сме? Докога ще вървим след събитията вместо да ги правим? Утре ще вдигнат водата защото на марс са намерили такава, ДКВЕР ще замаже положението за пореден път и така докато стане невъзможно да напуснеш страната въпреки че не си струва да живееш в нея. Държавата винаги има как да се намеси в пазарната икономика и като излязат тиквите да говорят обратното да го докажат като закрият всички икономически специалности в университетите, щом няма как - те не са нужни. И накрая - всеки говори че опира до манталитет, но колко от нас осъзнават че това включва и себе си и то на първо място? Може да се оправим, но не с "помощи", просто личният интерес трябва да престане да стои над обществения.

Ако цената на петрола има тежест от 30% в цената на бензина то при спад на цената на петрола от 15% при цена на бензина от 2,46лв. за литър би трябвало цената да се горигира минимум с 11ст. т.е би трябвало да е 2,35 лв. , а не да е 2,43 !!!! Да не говорим , че в сметката не съм взел в предвид и по ниската база за начисляване на ДДС, ако и тя се включи днес цените трябваше да сса в диапазона 2,31- 2,32лв. за литър А95

бандити! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прави са някои хора от форума. Протест се прави като игнорираш продукта срещу който протестираш, а не като го ползваш. Та наистина слезте от колите за 2 седмици, да падне оборота на Нефтохим на половина и тогава ще има резултат. А сега, кво? Бръмчим с колите и надуваме клаксоните, а ония гледат новините и се смеят....

Със слизане от колите ефектът върху потреблението ще е нищожен. Просто гарантираното потребление е налице: селско стопанство, обществен транспорт, товарни превози. Решението е друго: прозрачно, обществено контролирано ценообразуване. Може и ДКЕВР да се намеси, макар че там е пълно с продажни типове. И икономистите в държавата да не спят, а да правят обществено достояние монополните гаври. А какво стана с плевенската "Плама"?... Фалирана рафинерия - в света едва ли има подобен случай!

kgb777kgb

Ти да не работиш в Лукойл ??? Не само , че няма да и нищожен , а и частните превозвачи като обявят бойкот това ще надмине 50 % от потребителите на гориво !!! Явно станахте много платените коментатори - все няма нужда от това , няма да стане онова - май наистина ви е страх ?!

Абе ние дето седим смее Няма кой да ни поведе и да блокираме рафинерията и да блокираме парламента досега трябваше да се роди и Пиночет !

Не е Бургаската рафинерия а РУСКАТА

kgb777kgb

Не се радвайте , това е само "засилка" към светлото бъдеще , когато ще скочи с 50 ст. Докато не спрете да зареждате в знак на протест за определено време няма да стане !!! Да походим пеша - хем е здравословно , хем ще съсипем Лукойл !!!

За седмица, след новината за смъртта на Осама Бен Ладен, цената на суровия нефт спадна с 15% на световните борси до под 100 долара на барел. - я виж ти Уорко как се грижел за ряата си ....ура ура ура....)))))

Не е Бургаската рафинерия а РУСКАТА Цената на Руския петрол е 400 долара за тон , което сметнато е около 55 долара за барел. Българските управници или са невменяеми или ЛАПАТ от Братушките я долари я им го лапат

4-5 стотинки,15% ли са.Нещастници.Дали някога ще им стигне.

решението е лесно. просто тюлените трябва да доидат в балгаря и да убят няколко измислени управнизи и всичко ще си доиде на мястото!

АКо гръмнат и неграмотните ще е супер.

На такъв народ такива политици. Ние сами сме си ги избирали.

Спад с 15% на петрола означава падане цената на бензина/дизела с 37 стотинки. Сега обаче ще ни обяснят, че това е невъзможно защото петрола е закупен по скъпите цени. При първото качване на петрола обаче цените пак ще тръгнат нагоре въпреки че петрола е бил евтин. Просто ни правят на идиоти. Златев и тези, които му позволяват.

пук после ни обясняват, че скупо, застото трябвало да купуват скуп петрол и така никога не поевтинява.

И поради летните отпуски! пак щял да се вдигне.Това ако не е спекула....Но щом не излизаме на протест-така ще е!

Сашо, не протестите с коли решават проблема! Слез си от глупавата кола! Баба ти все коли е карала? Не я карай само 2 (две) седмици и тия от Лукойл и Овъргаз ще загинат прави! Но не, селският Парвеню, довчера газил говеждите го.на на село, днес трябва да яха непременно скъп джип по жълтите павета. Вижте разумните хора в Холандия и Финландия - карат велосипеди! А ние тук само скимтим, нямало велоалеи. А да не би да имаме добри улици или пътища за автомобили? Колко хора се изпотрепахапо пътищата? С някаква тъпа упоритост продължават да "шофират" и да скимтят!

Корекция-не тези които му позволяват,а тези които му позволяваме

Не знам дали сте чували лафа: И с шапка да си и без шапка да си все бой ще ядеш! Та извода е колкото да пада долара , колкото да пада петрола на борсите все тая , все скъпо ще плащате!

И Дянков не е спал от мисли мналата нощ , как да свали бензина!

Добра новина. Обама да праща пак командосите...

"Специалистите обаче прогнозираха лятно поскъпване на бензина заради сезона на отпуските и пътуванията" ....страхотни специалисти. Както всичко останало в Бг се печели от надценка,а не от оборот.

цената на суровия нефт спадна с 15% на световните борси до под 100 долара. Бензинът падна с 3-4 стотинки. Тоаст с половин процент! 0.5% --- Е, къде е логиката? 15% и 0.5%... А иначе няма спекула и монопол в България с гривата от стана на Златев!

Много си зле с математатика!

всущност е 1.5 % намаление.

Какво общо има Осама с петрола? АКо някой пръдне пак ще се промени цената на петрола.

Нали осъзнавате, как ни правят на идиоти и как ще продържават да го правят още десетилетия, докато ние си се оплакваме само по форумите....

Именно, правят на на идиоти, защото над 50% от цената на безнина е данъци, с които хрантутим бърборковата паплач, пък и всичките им братчеди, роднини, шуреи, любовници и шофьори по знайните и незнайни агенции, комисии и т.н.

Добре бе!В Австрия за 3 дни падна от 1.45 до 1.33-34 от днес!!Кви 3 стотинки пада в БГ!??!!?

Има още за убиване за да стане цената под 2 лева.

Петролът с 15 % надолу - бензина с 2% надолу!!! Е кокалът не се пуска! Печалбата си остава все така висока!!!

ДА, А ЗАЩО НИЕ СЕ НАМЕРИ ГРАМОТЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ПОВЕДЕ ОПРЕСНИТЕЛЕН КУРС НА НЕГРАМОТНИЦИТЕ, ЧЕ ДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА Е С 20-22% С ПО-НИСКА ЦЕНА ОТ НАЙ-ЕВТИНИЯ БЕНЗИ, И ЗАЩО Е ТАКА! ИЛИ ПРАВЕШКИЯ ОЛИГАРХ ОТНОВО ЩЕ КАЖЕ - ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ НАРОДЕ!..... ЕТО ЗАЩО Б.БОРИСОВ, АКО Е НЕЗВИСИМ ОТ ПРАВЕШКИЯ, ЩЕ ДАДЕН НА ДКВР ДА ОДОБРЯВАТ ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ РАЗХОДИ - ЗАПЛАТИ, РЕМОНТИ, ИНВЕСТИЦИИ, ТАКА, КАКТО Е С ТОПЛОФИКАЦИИТЕ! И ТАМ СУРОВИНАТА Е СЪЩАТА.. ПОМИСЛЕТЕ САМО!!!!

Ще трябва да го убият пак другата седмица, после по-следващата пак веднъж-дваж, та да стигнем мечтаните 2 лева за литър.

Ся ще ни обяснят, че намалението е по-малко, щото цените са били замразени.

там до под 100 долара барела, в бг с 3 стотинки :д

Петрола паднал с 15%, а бензина - с под 2%. Нека и горивата паднат с 10-12%!

петрола падна с 18 долара, ама май не им се свалят цените. какво са 4 ст.

Точно руския нефт поевтиня от Осама?