Белодробна емболия е първата версия за смъртта на 29-годишната родилка в Русе

Нищо не искаме да прикриваме, до 25 дни ще са готови резултатите от аутопсията, заяви директорът на УМБАЛ "Канев" Иван Иванов

Обратно в новината

Коментари - Белодробна емболия е първата версия за смъртта на 29-годишната родилка в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За такива доктори - ефективна присъда, само така ще се оправим! И само с какво спокойствие казват на таткото, че майката, т.е. жената, която трябва да отгледа детето му, вече я няма... Научно доказано е, че мъжете за родители не стават, жените са силният пол... Едно дете бе баща може, но без майка никога! Е, сега тов нека да тежи на съвестта на тези "лекари"....

Имаш това, което си заслужил. Това ти е държавата и медицината е на нейното ниво. Лекарите са същите хора като теб.

Не само! Отнемане и на право да практикува такава професия до живот.

Аз ли съм заслужила това?!?!? Не мисля, защото ако имаше моето ниво и моите успехи, ти нямаше да мислиш така! Приятен ден!

Господ да я прости младата майка! А после викате, раждайте деца, населението намалява. Че да не съм луда? Щом ей така умират уж здрави жени, аз, ако забременея, с моити проблеми, ще съм си направо пътник. Ужас!

Сещам се, че някой в коментари каза, че вероятно е точно това. Че срещу него се давало лекарство, за разреждане ли каза, но го пропускали понякога.

Престъпна небрежност при изпълнение на служебни задължения!

беше интернет герой, когато трябваше да ходиш да гласуваш нали :) сега няма какво да мрънкаш и да обясняваш кое кал трябва да стане. Каквато ни е държавата и хораъа в нея такива са и докторите.

ниво и успехи пишешт в дир бг...... ти сериозно ли?

И виж само как тази гъска отново обвинява мъжете, въпреки че тя самата отказва да поеме отговорност и да гласува.

преди да съдим разберем каква е истината. Държавата трябва да създаде условия за пълно разследване на случая, да назначи експертиза от външни за болницата хора. Да се стигне до истината каквато и да е. И чак тогава да съдим когото и да било! Бог да прости жената и да даде сили на мъжа и да се справи с трудностите напред!

България ли да създаде такива условия? България? Никога няма да стане, никога.

Ти няма да го научиш очевидно поради егоистични причини, но за една майка нейния живот не струва нищо пред този на детето й. И в този ред на мисли би отишла и на кладата но детето й да живее. А ти си стой сама и си пази ценния живот.

Няма кой да обгрижва пациентите, макар да ги принуждават задължително да "избират екип", за да им вземат едни хиляда лева. всдичко е за пари.

Точно така. Затова продължавай с аналния секс. Там няма забременяване.

Проблема е че некъдърниците в българските болници са много. Истинските лекари избягаха в чужбина.

Свикнахме с Смърта Дали ша е Ковид , Дик , белодробна ... Човека го няма Жалко Затова : Яж Пийй Носи нови дрехи

амо кой друг, ако не държавата и институциите? Здравният министър, в случая. А гражданите, обществото трябва да да следят процеса и при съмнения - на площада.. Така трябва да е, а как ще стане ще видим! Ако здравният министър се ослушва - 10000 души на протест пред Министерски Съвет.. само така могат да се получат нещата не само при този случай..

Мръсни убийци. Докторка ми била , господ ще накаже и нея и семейството и.

цяло лекарите са добри проблема е, че няма сестри и санитари. Т. е има, но са малко и чакат кешовица, за да ти обърнат внимание. А тяхната работа е не по-малко важна защото в следоперативен период те трябва да те наблюдават. И това го пиша от болницата, където съм в момента. Недай си боже да си някой случай дето не можеш да отидеш сам до тоалетна. Ще плуваш в лайна и това е съвсем сериозно :) Чукайте на дърво да не ви се налага да влизате в болница.

Като чета неграмотните коментари е ясно защо на докторите изобщо не им пука за човешкия живот, жалко за момичето, поклон и светлина по пътя и, но здравната реформа ако не се забърза съвсем скоро няма да остане никой на тази територия, тези ямболии стават много често след операции, докторите го знаят, но тяхната небрежност и дълбоките им джобове им пречат да мислят, народа спи та както казват гърците, "Тихо, да не събудите българите"

И тебе някой се е излъгал да те роди.. вместо да си гледа живота ;)

Пардон - емболии

Сандо сопри с таа домашарка,много зле ти влияе

Вижте това и ще ви се иска да избягате от тази страна с политици - мафиотш и лекари - убийци: https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/7000-patsienta-godishno-umirat-zaradi-lekarska-greshka-n-3724

Ракията Сандоооооо

Свърши брат, вече съм на купешка - пещерска отлежала.

Нещо е сбъркано. Не би трябвало да има такива болки. А за такива болки има болкоуспокояващи и релаксанти ако са мускулни. И трябва да се дават за да не се получи скъсване от спазъм. Да не би да са сбъркали газа за анастезия? Или самия газ да е съдържал хлор? Все пак трябва да се види аутопсията. Но туй че на 1000 със секцио умира една при раждане е срамно много в днешно време. При това секцио по индикации от плода. В света е около 1/20000 и то повечето умират при усложнения по време на самата операция. Най-често алергия към упойката, когато няма време да се прави тест, в линейка например.

докато Господ се сети изобщо за нас, човек няма да остане в тази страна. Господ помага но в кошара не вкарва, българите са такива - чакат някой да им свърши работа, мързеливи, разединени и вече прости, като галоши

Безкрайно жалко за починалата млада жена,както и за семейството й.Новородено сираче. Някой там,много сериозно не си е свършил работата.Знае се,колко рискови са родилките за усложнения с кръвосъсирването.ДИК синдром,БТЕ/белодробен тромбемболизъм/са живото-заплашващи състояния.Познати,при това.Значи,не може да не се осигури активно наблюдение и да се игнорират оплаквания,от страна на жените.Нещо хич не е наред и наистина трябва да се потърси отговорност.

Много е възможно да е съсирек. Убива за минутка. Вероятно се опитала да зивика помощ в последния момент, а не че ставането е причина, лъжа е че е 1 на 1000 при операция и без прилагане на медикаменти срещу съсиреци е 50 на 50. Обикновенно слагат антиколагени но често ги пропускат, особено при родилки, които са в опасни състояния. Трябвало е да я следят и болката е трябвало да им говори нещо. Реално обаче лекарите ги няма, ходят в кабинети разни и не си следят пациентите. Да ги разследват колко пъти са посетили момичето, къде въобще са били след операцията и какви доказателства имат за нуждата от секцио, била ли е в реанимация. Да не стане така че е нямало нужда от секцио и момичето да е било без надзор, при положение че са избрали да не приложат антисъсирващи медикаменти?

ㅤ

"сироп" имала ли е? Защото напоследък нещо зачестяват внезапните усложнения и смъртни случаи и никой (удобно) не иска да направи (публично) връзката.

Преди години жена ми роди секцио по настояване на лекарката и. На излизане от операцията бях с баща ми на входа на операционната и първото нещо което питахме лекарката е дали е инжектирано кръворазреждащо на жена ми. Лекарката естествено се сопна, но това няма абсолютно никакво значение, в крайна сметка даде потвърдителен отговор.

Капитализма не е простил на никого,не прости и на здравеопазването в България. Жалко за един млад и не изживян живот.

Бог Милостив да я прости! А дали е била набодена?

Сандо! Много хора получиха тромбози и емболии поради ваксинации, но ако искаш вярвай, емболия и тромбоза е имало и преди ковида. Това е нещо, на което са особено податливи родилки, две познати получиха и най-тъпото е, че едната я излекуваха точно в Русе. Ако тъпите лекари непукисти ѝ бяха обърнали навреме внимание, жената щеше още да си е жива и здрава вероятно.

….значи е могло да бъде спасена!!! Не искам да говоря против лекарите, но медицината в България е на много лошо ниво включително и отношението на лекар към пациент (в повечето случай). Но това е във всички сфери. За Лошото качество на лекарите вина има и обществото. Всичко е деформирано.

Не е задължително, не е и важно. Важното е защо не са ѝ обърнали внимание навреме!

И докторите щели да ми излизат на протест ,животните мръсни , само бой и затвор за некадърници като тези . Ама и семейстовот си е за шамари , хем се знае че в тази провинциялна болница в Русе, докторите за нищо не стават хем отишли там . Циганин ли си бе човек , само простолюдието и най , най бедните ходят там , такива без друга алтернатива. Вкарай някоя хилядарка и да беше я откарал в Румъния или някъде в София .....един ден ти се ражда дете .А сега , сираче и вдовец . Жалко , много жалко. Скапан живот.

Лекар беден няма, ама са им се отворили едни гърла!

Долни мизерници, ди имате време да нагласите фактите такива, каквито ви е угодно!!! Бе що на един такъв изрод-лекар не му се случи подобно нещо и негови колеги да му обясняват, че е изтеглил късата клечка??? И това ли да обясни бащата на 5 годишното си дете, що майка му е отишла да ражда братчето му и не се е върнала!!!

Според неофициална информация, семейството са били на фейсбук предписан ивермектин.

Боже колко мъка има по този свят...

Ами важно е. Ако е известно, че сиропираните са високорискови, то латентноста на вземане на решение от страна на мед персонал при поява на симптоми при набодените ще трабва да се редуцира.

Гадове,там отношението към пациентите винаги е било отвратително.Не е задължително да си лекар, за да се досетиш че става дума за лекарска небрежност. Ефективна присъда за виновните и всички по веригата.

Бог да прости жената и да бди над детето! Това е лекарска грешка. Майка ми така си отиде и нищо не можахме да направим.

Ваксината в Англия си има име CLOTH SHOT , Коктейл Съсирек

Директно , както спят по отделеният .Тубата бензин и ще ги разпознават по зъбите.

В тази болница са пълни дебели. Моя близка я държаха два дни с изтекли води за да избере екип и накрая без малко да изпуснат детето. Никакво обслужване от страна на персонала на болницата. Сякаш всеки постъпил им е длъжен нещо, а аз мисля, че следва да приемат пациентите като средство за заработване на повече пари от касата, не да чакат на подавките от пациентите.

Не мога да си представя да си на работа, каквато и да е, и да легнеш да спиш! А нивото в болниците (да не кажа нивото на лекарите) в България е потресаващо. Съболезнования!