Белият дом: Ген. Солеймани е готвел убийството на американски дипломати и военни

"Този любезен господин, този велик дипломат - Касем Солеймани" не е бил в Багдад "с идеята да изпълнява мирна мисия", каза Майк Помпейо

Обратно в новината

Коментари - Белият дом: Ген. Солеймани е готвел убийството на американски дипломати и военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да е така, но може и да не е така! Какви са ви доказателствата? Да не са както твърденията да садамовите средства за масово поразяване, от които няма и до днес никаква следа! ФАКТ е обаче, че е убит с терористична американска атака на територията на трета държава! Има версия, че Ирак е бил неофициален посредник между СА и Иран! Че е било препратено писмо от Краля на СА до Аятолаха и сега отговорът е бил носен от Сюлеймани в Багдат! Това са обичайни дипломатически ходове! Вероломството е, че получавайки инфо за посещението са го убили американците с дрон! Защо не са го разобличили с факти и то необорими, а се подхожда по презумция! А говорим за правов ред по англо-саксонски! Пародия на демокрацията! Демонстрация на пълно незачитане на Хартата на ООН!

Едно въпросче имам и то е: Американците са на много повече от един океан разстояние и не могат да бъдат ударени! Защо тогава те най-много искат иран да няма атом?!

А истината е:"Вземете им петрола,вземете им петрола "и Сюлеймани,като бъдещ президент на суверенната държава Иран нямаше да допусне Краварски грабежи и безчинства.

В 18 часа българско време Тръмп ще направи изявление и ще каже "Няма убити американски войници- всичко е ОК. Ако Ирак иска ние ще го напуснем!" На всички ще ви стане ясно че "Отмъщението" е педалски ход на Аятолаха за вдигане на прах в очите на тъпите, фанатизирани иранци!

За добрите и за лошите момчета. По този повод, някои изследователи на Световните събития, помнят и пишат: -През Втората световна война умилява аргументацията на сър Уинстън Чърчил за нарушаването на всички договори от страна на англичаните. Те могат да го направят, защото са добри и се борят за свобода... Но Хитлер е лош. Той иска да пороби всички и затова не може да го прави... -Песничката, че "добрите" момчета могат да вършат това, което не е позволено на "лошите", много често я слушаме и днес от устата на западните политици.

Терориста Помпео вече е мъртвец, само където още не го е разбрал.

Абе той и Садам имаше такети, и се готвеше да "убие голям брой граждани", ама... ква стана тя накрая? Оказа се, че Садам нямал ракети, а имал петрол. Иран и те... нямат си друга работа - петролни кладенци ми разработват... я да ги дадат на уса... сащисаните само това искат.

Нагли, по-нагли, най-нагли, американци! Това е градацията в геополитиката днес!

Плъхове. Стоят си на безопасно местенце, а хората мрат .

Американците вече могат да гледат в бъдещето - общо взето това става ясно от обясненията им (издадоха военна тайна :) ).

Аман от обясненията им след като на мислещите и едно изречение е достатъчно - просто са си терористи които спонсорират терористи за да им защитават американските интереси.

Г-н Помпейо, очевидно сценаристите в ЦРУ са се изчерпали откъм идеи. Този филм вече сме го гледали - показа ни го преди години Колин Пауъл. Но все пак може да се опитате да изфабрикувате плана на Солеймани (къде, кого, кога) и да го размахате пред света - все пак е нещо по-убедително от приказки, нещо черно на бяло. Дето е казал българинът: "Око да види, ръка да пипне".

Сега Тони Блеър ще каже,че ги е чул тези чудовищни факти от човек,който не ги е видял. После го съдиха ,ама кой си спомня вече.

ли гледали този филм? Аз - не. Внимавайте с отговора.

След години ще се окаже, че няма.

Що трябва да минат години? То и на идиота вече му е ясно, че американците не спазват никакви правила и си правят каквото си искат. За съжаление. Тръмп вчера каза, че трябвало всички да се отнасят с уважение към Америка. Откъде накъде? Те кого уважават, след като правят такива подли номерца? В крайна сметка войната в Близкия Изток започна с една лъжа, и то преди доста години - от една епруветка с неизвестно прахче. Ето сега резултатите. Намери се все пак един, който да им подпали задника. И Тръмп веднага беше обвинен от опонентите си, че се е провалил. Макар че опонентите му са не по-малко малоумни и кръвожадни от него. Та с един куршум - няколко заека. Хем евреите доволни, хем военно-промишленият комплекс, хем Джо Байдън - абе всички радостни, само дето в Близкия изток мрат хора.

Знае се че Разузнаването винаги дава информация такава каквато е удобна на Президента. Спомнете си ОМП в Ирак, скрипал, и др.

Убиваш един терорист и амуджите веднага изпищяват, но същите тия си траят щастливо ако бъдат избивани онези, които искат да има човешки права в арабския свят. Според мен унищожението на диваците е необходимо, защото Западът ги допуска по европейските и мериканските градове и те идват, за да ни унищожават. Тяхната държавна злостна пропаганда не може да бъде толерирана нито един ден повече. Те никак не са невинни за всичкото зло, което проповядват. Иран са нагазили лайната много отдавна и им е ред да отнесат дървото. Убийството на Солеймани, който провежда убийство след убийство, означава че заповедите за терористичните убийства са одобрени от аятолаха на Иран. Не може да има колебание относно неговата престъпна дейност. Не може да не бъде посочен , че стои до Солеймани като убиец. Просто е шанс , че иранците нямат ядрено оръжие и времето тече неумолимо. Това, че властите накараха да излязат хиляди, показва колко тежък терор има в Иран. За иракчаните се отнася същото, заюото обществото им не е годно да има демокрация и явно ударът по Иран е много закъснял като оценка. Днес влиянието на Иран е господстващо в Ирак щом може един убиец да командва как да бъдат убивани американците. Едва ли в пентагона не си дават сметка за състоянието на нещата по същия начин като мен. Няма как да се пропусне , че иранците открито говорят за терор , защото е убит един от най- високопоставените им терористи. Ако някой защитава тези хора, значи защитава и терора в Сарафово, който беше осъществен от хора, които тия покровителстват и най- вероятно също са дали одобрението си за случая.

https://www.cbsnews.com/live-updates/iran-news-qassem-soleimani-funeral-deaths-today-revolutionary-guard-threatens-us-allies-live-updates-2020-01-07/ Войната почна. Иран атакува с балистични ракети две бази на САЩ в Ирак

СПЕЦНАЗ, СПЕЦНАЗ....Мозъкът ти е точно колкото на руски фатмак. Никаква война няма да има. Коментаторите по телевизията в САЩ почнаха да се хилят на смешната "атака" на иранците. 15 ракети, от които 4 изгърмели във въздуха. Нито една жертва.

Ако Иран, Ирак, СА и който и да е от региона иска да живее по законите на Шериата, това си е негово право. Нико не бива да "изнася" демокрация. Още повече в страни, където народът не е особено дорасъл. А дали да ги пускаме в Европа, зависи само от нас. Защото се получава някакво малоумие - те не искат да се променят, да работят, да строят, да учат и да се развиват, но ние искаме да си ги вземем. Светът е полудял.

Те точно това обяснявам и аз последните 20-тина години. На Кристалина Георгиева ѝ разяснявах, че да се гони Европейска смъртност при Африканска раждаемост е равносилно на взривяване на планетата с ресурсна бомба. В тази посока е възклицането: Добре, че кравите не могат да летят, след като ни цвъкне врабченце..... НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИСАЖДАТ КУЛТУРА И ПОРЯДКИ ОТ ЕДНИ РАЙОНИ И КОНТИНЕНТИ НА ДРУГИ НАРОДИ В ДРУГИ РАЙОНИ И КОНТИНЕНТИ!!!

Този Солеймани са го очистили тотално незаконно - бил е на посещение като дипломат в Ирак. Сега американите ще имат проблем, защото могат да очакват по всяко време по същия начин да ликвидират някой от техните - например Помпео

Американите ще го ядат голям в следващите 3 -5 години - най-оптимистичния им вариант е да имат хиперинфлация и бедност - най-песимистичния - не ми се мисли, но си го заслужават

А ти вече си го изял големия отдавна, признай си. И всяка вечер - във форума, да си избиеш комплексите.

Леле леле американците щели да умрат от глад и беднотия.бай Гошоо голям акълия си,но не е лошо да идеш до най близкият психиатър.

Много точно подбран отввтен удар. По базите, извършили атаката срещу иранците на летището. Колкото и да е тъжно, дори във воденето на война има правила и Иран ги спази а САЩ не

При атентата на летището в Бургас пак ли ги спази? Или няма такива работи, всичко е точно?

Ако си справедлив о търсиш справедливостта значи си ислямист. Това е новата опорна точка на козяците Ех

По-скоро ако гърмиш бомби по летищата и трепеш невинни хора, докато викаш Алаху Акбар.

Нима Белият дом си е признал,че го е убил заради собствената си тъпота???

Два дни им трябваха, да измислят причината. Между другото Иран са подложили на ракетен обстрел американска военна база в Ирак.

Далече по-интересно е колко години ще са нужни на Иран за да измислят своя "отговор".

...Управление /ЦРУ/ е създадено след ВСВ с помощта на английското разузнаване /СИС/,известно като МИ-6,но резултатът е направо плачевен. Докато МИ-6 е световно признато за наистина интелигентно разузнаване /на англ. ез. думата интелиджънс е омоним с две значения -разузнаване,интелигентност/, то отрочето им ЦРУ е пародия на разузнаване,където интелигентността и разузнаването са в пълен дискрепанс /несъответствие/ - разбойническа организация без международен авторитет,занимаваща се с убийства в името на ,,жизнените интереси,, на САЩ. другите държави,като че ли нямат интереси! Нагли нахалници!

Защото КГБ е много интелигентно разузнаване хахахха, руски ахмак, големи главочи станахте!!!

Ами разкриха, че Япония няма да напада Съветския Съюз през ВСВ и си прехвърлиха войските срещу Хитлер.

...напразно се борят,,. Познай кой го е казал,нали си много учен! Получавал ли си повече от среден 3 в училище?

Айзък Азимов.

Ъъъ значи щом Помпео казва нещо , трябва да му се вярва............Има снимки на Сюлеймани с американски офицери , разговарят на тема ИДИЛ. Как изведнъж е искал да убива американци, доксто до скоро заедно са трепали терористи не е ясно. Една жена каза, хайли лайкли и т.н. Това е американската дипломация. А истината е , че Тръмп се уплаши от консервативбото военно крило на републиканците , че могат да гласуват против него в Сената. И с това убийство ги предразполага а пък и една малка война ще даде тласък на военната индустрия. Майната им на хората

В омразата си към всичко нормално и човешко, булгаристанските мизерни говеда се превърнаха в крайни ислямисти и в ярки защитници на иослямистки вождове! Булгаристанските мизерници с промит мозък жцвеят в най-долната и мръсна кочина в Европа, имат най-крагтка продължителност на живота, дишат най-мръсния въздух, ядат най-гнусната храна, някои от тях гладуват, половината от тях мръзнат през зимата, убиват се по пътищата, мразят се силно, завиждат си неистово.... и рушат, рушат, рушат. В тях няма нищо съзидателно. Те се чувстват единствено добре, когато ги мачка господарски ботуш, когато ги бият с камшик по лицето, когато се гаврят със честта им, свободата и индивидуалността им. Сега всичкои в хор защитават един отявлен ислямист! Булгаристанските говеда биха защитили дори и Обама бин Ладен, защото са пълни комплексари, изпълени омраза към по-развитите общества от тях, мразят различията, мразят хората, които не са роби, смятат Запада и САЩ за най-омразния си враг, който им е виновен за тъпотията, простотията, мизерията , дебилщината. Аз не мога да съжалявам булгаристанската пасмина. Бих и шута преди много години. Тя самата ще се самоунищожи. Добре, че сме в ЕС, та младите и можещите могат да живеят в нормални държави с нормални хора. Сега очаквам да завалят минуси от възмутени булгаристански мизерници, говорещи винаги от последна инстанция. Дори и да се превиват в предсмъртни гърчове, булгаристанската пасмина ще сочи с пръст САЩ, ЕС и нормалните хора и ще завлича със себе си дълбоко в мръсната си воняща клоака!

...че ядеш фекалии? Смръдльо или може би смръдла!

Не пренасяй привичките и битието си върху другите. Защитавай от клоаката си ислямисти, терористи, путинисти, ама не забравяй, че няма да си вечно в това състояние. Очаква те на старини един хоспис, където ще те подритват и презират,а ти, ако не си вече дементен, ще оплакваш жестоко битието си. Децата ти и младите отдавна ще са ви били шута. Това е вашата кочина, резултат на вашия манталитет, мислене и поведение. Колкото и да беснеещ, това те очаква!

Жалко за такива жертви на пропагандата. Явно от сърце, но в обратната посока и с много ниско умствено ниво.

Много добре описа средния ограничен ганьовец! Това сте вие. По някакъв начин усещате какви мизерници сте, но, ествествено, прехвърляте мизерийката и "умственото си ниво" върху другите, Преди повече от 100 години психаналитикът Фройд е нарекъл тази проекция НЕОСЪЗНАТ "елементарен защитен маханизъм". вие дори няма да спрете самоунищожението си, защото сте на изключително ниско, неосъзнато ниво. Дори по-зле от фанатичните, религиозни ислямисти, за които леете сега крокодислки сълзи.

Егати болния мозък си човече, ти наистина си психо болен. Ако не си, тогава си смешен и ужасно жалък с всичките тия глупости дето си надраскал. Защо всички дето са навън си мислят, че ние тук никога не сме били в друга държава, живяли там и видяли, че всъщност навсякъде си има косури. Простотия има по целия свят и то не малко. Такива като теб изнасят простотия, което е добре за нас, че се чистим, но пък така цапате името на страната ни навън. Лично на мен тук ми е по-добре. Всъщност коментари като твоя, които обиждат държавата и хората по особено просташки начин и всякакъв начин, трябва да не бъдат допускани.

По-големи глупости може да измисли само ДойчеВеле.

Хайли лайкли, имаме доказателства, но няма да ги покажем, защото са мноооооооооооооооооооого секретни. Вие просто ни вярвайте.

Сащ убили Сулеймани ,защото знаели че той е организирал убийството на много американски военни в следващите няколко дни ...каза Помпейо !!?? И кво...като го убиха този генерал ..и вече Иран няма да ги убиват тези военни които трябваше да бъдат убити до дни ...така ли ? Идиот.

За 5 дена само това ли измислихте? А ако беше вярно отговор на въпроса “Като го убихте какво пречи на другите в заговора да убият целите?” и след смъртта му? Жалки фейк нещастници

Ми ти главоч не виждаш ли че твоя вожд джудже то 6 дена се крие в бункери и нищо още не е измислил!!! Червени чукундури!!!

Ненаучна фантастика. Щял, в бъдеще... Ай сиктир, бе Холивуд!

Бе Иванов ден, а не се сетихме да поздравим Иванка и нейната Америка на Тръмп с именния ѝ ден. Да ѝ е честит!

ако не се лъжа -Ава не знам кво си .пише го уикипедия .

а Яел .но не толкова важно .

кавал, дудук, мърдук и шушук!

майсторите на вицовете -солеймани и мирна мисия звучи като сащисраел с мирни мисии ,където може да се плячкосва и продава скъпо оръжие ... на бедните християни им изкупиха душичките ,но мюсулманите имат чест и достойнство .и много държат на тях .готови са да жертват живота си . лошото е ,че и при тях има изключения .

Буклуци сеят терор в близкия изток най подмолно и никога не са те. Авериканците можеха да думнат терориста и да кажат не сме ние, но Тръмп е мъж и поема отговорност, не иранска путка в чаршаф. Опропо да не свалят чаршафите въобще, евреите ше ги пекат в тях

Всеки Войник - включително и Генералите, е в СТРОГО задължение да ИЗПЪЛНЯВА дадените му заповеди от висшестоящите му командири и да спазва военния устав! Войникът- Геанералат , НЕ носи и НЕ може да носи Никаква ЛИЧНА отговорност за изпълнението си на дадените му заповеди !!! Поради което и този Генерал не може да носи отговорност за това че е изпълнил войски заповедите и задачи които са му били дадени!

Епа що тогава съдиха гермаснките генерали у Нюрнберг

а де! а кажи сега! защо съдят генерал като е само изпълнител!!

И какво ще стори Иран - дупка в морето. Тези, които са тръгнали да заплашват не са от тяхната черга. Един Израел, който е десет пъти с по-малко население ще им види сметката, ако много се дрънчат. Факт, колкото и да не им се иска да го приемат някои.

така ли? Готвел убийства? Това да не е от типичното дебилно говедарско : Хайли лайкли- демек МНОГО ВЕРОЯТНО..Имаме силни доказателства, ма не можем да ви ги покажем а? Като със случая със Скрипал с дебилния телешки Казачок който убиваше милиони...а накрая умря само един наркоман.... И то не от Казачока! Добре къде са тези ВЕРОЯТНИ доказателства? защо не ги покажете пред света а? Или не можете да си ги извадите от гъза а?

Човеко, искат конфликт, искат повод за да имат причина да започнат воина и да спрат изграждане на бомба, а и нафтица разбира се. Наблизо е котилото, то трябва да се запази на всяка цена, дори с цената на световна война. Защото за какво са милиарди живи гои, ако дори един скъпоценен, избран бъде унищожен?

Не знаех, че в България има толкова привърженици на една тоталитарна държава, с поданици - религиозни фанатици с промити мозъци, живеещи в 14 век, готови да убиват хора, които не са от тяхната религия....какво толкова жалите за ликвидирането на зловещия убиец Солеймани, бе...явно 500 години робство наистина е променило българите на генетично ниво...айде марш в Техеран, в Средновековието... Светът ще е в опасност ако религиозни фанатици имат ядрено оръжие

двете страни на конфликта са докрай застъпници на своето, читательО!

Че бъркаш Иран със Саудитска Арабия, защото описваш именно тази държава.

Драги читатели, всинца ние, целия български народ знаехме, че маркс и енгелс са най-важните фигури , умовете на революцията, дали светлата истинска диалектическо - материалистическа теория и обяснение на нещата в живота, иконимиката, човешкото мислене. Изучавахме го, четяхме го и го подчертавахме, за да разберем смисъла, беше библията на материалния ни свят. Минаха 45 години, хората започнаха да говорят публично чрез медиите за всичко в живота. Лека полека разбрахме, че маркс е евреин, че малцинството им в германия било подтискано и че в техните среди е възникнала идеята, една научно доказана идеология базирана на диалектика, на материализъм ще премахне подобно отношение към тях и ще даде простор на "способностите" им. Ще премахне националистически пречки всякакви. После научихме, че тази теория се разпространява по цяла европа, спонсорирана от много богат техен сънародник, банкер. Това са немалко години, драги читатели, за да се посее семето на съмнението и да започне човек да си задава въпроси, е ли всичко само научна истина, или има и още нещо! Та така, по подобен начин изглеждат сега и вярващите около смъртта /убийството/ на генерала, около неговата непочтенност изтъквана от една страна и неговата супер ценност и важност, за други. Истината е някъде там, но къде точно, някой може ли да каже?!

а дано си разбрал че истинското име на Карл Маркс е Карл МОРДЕКХАЙ син на БОГАТ немски еврейн хазарин но иначе насъсквал бедни с-у богати типично лукаво лицемерие характерно за някои източни етноси МОРДЕКХАЙ-на иврит БУНТОВНИК,СТАЧКУВАЩ,негодяй,предизвикваш сътресения и бунтове Дано си разбрал че дългоносите са основатели на Капитализма и на Комунизма

Белият дом НЕ е разкрил защо извърши убийството, а изложи някакви съображения и НЕ показа никакви доказателства, оправдаващи такова деяние.

Си ти бе русофилски политически буклук, че да ти дават на теб обяснение. Ходи си подмий резаната пишка и си лягай м.ма ти предателска.

Няма смисъл от коментари. В краткосрочен план нищо няма да се случи. Иран не се управлява от Койчо от Горно-нанадолнище. Хората си имат друг дневен ред и стратегия, която изисква други усилия в дългосрочен план. А именно ликвидиране на ционизма в региона, или поне премахване на еврейската същност на държавата Израел. А това не става от днес за утре. Ако отговорят, знаят много добре, че въпреки тоновете американски ковчези, и главите на аятолясите ще хвръкнат и от Иран ще останат само развалини. В бизнеса на това му се вика lose-lose ситуация. Никой не я изисква. Ще използват вълната за консолидиране на силите и за набиране на още доброволци за целта. И рано или късно ще стане. Но за момента просто такъв ход е нерационален. Реториката е такава, за да може населението да изпусне малко пара. Колкото до американците - те никога не са преставали да бъдат цинични до безобразие. На силния не са присъщи качества като смиреност, скромност и морал. В краткосрочен план не виждам някакви определени сътресения. Това просто ще се запомни и ще бъде напомнено в подходящия момент.

Само едно допълнение.. риториката на аятоласите е насочена срешу Израел, но май по-големия конфликт е между тях и СА.

Тъпо

адмирации +++++++++++++++професионален коментар. с едно не съм наясно-как ще се премахне националистическата същност на една новосъздадена държава

Комунягите и троловете станаха почитатели на Аллах ..

Тия от побелелия дом се счупиха да лъжат като дърти цигани или една лъжа повторена 100 пъти може да стане истина.Да ама не ами самите американски сайтове и вестници казват как е станало .Че всичко е дело на Мусад и Иванка .Че ние на техните вестници и сайтове ли да вярваме или наглоста и лъжите на побелелия дом.

Ние трябва да вярваме на Иванка, тя е славянка и е следващият президент на САЩ!

само днес ли?

е куха лейка, приела йудейството, за да се омъжи за тоя гламавец. Прочети през какви ритуали е трябвало да премине, доста са абсурдни! Май й беше дадено някакво ненормално име от типа на "планинска козичка". Ама то и на Клинтънови зетят май е такъв. Явно им ги назначават по протокол.)

Същото това разузнаване навремето докладва за наличие на химически оръжия за масово унищожаване в Ирак но такива не бяха открити и търсенето им продължава и до днес.

Като питате какво правят американците в Ирак, защо не питате какво прави въпросния ирански генерал-юнак там? Или не правите разлика между Ирак и Иран? И бихте ли отговорили коя чужда територия са завзели САЩ, за разлика от любимия ви Путин - Крим, Осетия, Абхазия...

А къде са химическите оръжия на Садам Хюсеин драги?

Буклук той ги употребяваше срещу кюрдите най редовно

Как какво-бил е поканен от иракското ръководство. И това ли не знаеш? Разликата е огромна и говори за невероятната омраза към американските окупатори. Щом канят легендарен ирански генерал, участвал в Ирано-Иракският конфликт през 80-те,значи не издържат вече горките. А и си спомням, че когато Русия започна операцията в Сирия, Ирак искаше да отидат и при тях.

Американците са завзели доста територии, вкл и тази на България! Под благите приказки за утвърждаване на демокрацията и предоставяне на защита от външен враг, те цоцат каквото могат от всички такива територии.Такива са Афганистан-18г са вече там, Ирак-16г, всичките малки държавички от Близкия изток-там са вече 20-30г и доста други. Щом има някакви блага които могат да докопат, те са там и ще намерят начин да си ги вземат, без да питат населението на тези територии.

++++++++++++++++ много

Можем да почнем с Хавай, има и други ..

ТОВА НЕ ГО ВЯРВАЙТЕ НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.

И все пак, защо? дайте една снимка на пъкления план де?

Хитрец си ти! И защо да ти го дам?

Какво кажат Исраелците и тия го повтарят.Как разбраха за атаките и доказано ли е или исраелския дрон който е кръжал над летището е симулирал такива .Пълни глупости ами има и снимки как исраелците са монтирали скрити в камъни предаватели за да инценират такива атаки и да подпалят война с Иран баси глупостите.

Зависи кои са израелците! Ако са палестинци от Израел е едно, ако са Мосад е друго!

мусад

А вие "знаехте" ,че и Садам има биолог. оръжие,но нищо не открихте.И да ви пита човек, какъв го дирите в Ирак.Да не мислите,че сме "чехълчета" ,че да ни заблуждавате с глупавите си измислици.

Същите лъжи като като химическото оръжие в Ирак. Просто САЩ си търсят оправдание за наглото убийство на Солемайни.

Баи Дон4о е шарп шутьр ако го ядосат и неще не му е харесьл 4избергара за обяд ще прати томахафките и дроновете и ще хвар4ат 4алми и ще изпушат бради яко.