Белгия: Няма как да подпишем споразумението с Канада

Премиерът на Белгия Шарл Мишел е съобщил на Доналд Туск, че правителството му не е в състояние да подпише търговското споразумение ЕС-Канада, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Белгия: Няма как да подпишем споразумението с Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да изберем Марешки за президент тогава.Той поне е доказан бизнесмен и с много твърд характер.

Няма ли да обвинят Путин, че е платил на тези политици, на протестиращите органицации и на всички не съгласни със СЕТА? Не може така да се остави това джудже ненаказано. Медиите спят.

Кой води преговорите за СЕТА м/у ЕС и Канада? Представител на ЕС... Кой е договорил предпазна клауза за Германия за водоизточници /с оглед фракинг/, както и клауза за едностранно разваляне на договора? ЗАЩО същите преговарящи от страната на ЕС НЕ СА ПРЕДВИДИЛИ такива клаузи и за България? Т.е. Германия се урежда, а нас-кучета ни яли! Сега пак ли сме по сценарий на Оруел-Всички са равни, но някои са по-равни от другите!!!

И нито дума обяснение защо не искат да го подпишат ? Какво има в тези текстове ? И ако не са изгодни за богатата Валония, какво ли ще донесат на бедна България ?

умреа мераците на нащи цигани

Подписването на СЕТА и то точно сега, доказва едно, че американците искат да разбият ЕС. Затова разбъркаха арабските страни и докараха нашествениците. Англия е водач на групата - САЩ и Канада. Затова се измъкват от ЕС. Искат да отслабят ЕС, но да имат европейския пазар. Искат да вземат умове от държави като България, управлявани от техни протежета, вместо циганите им. Свързано с това, у нас, един студент по медицина заплаща поне двадесет пъти по-малко от колкото му струва обучението. Марионетките в България вземат от обрания си народ пари, за да обучат на англичаните лекари. По-издръжлива страна от България няма !

браво на белгийците-те мислят вместо продажните от ЕС...

Колко те, колко целият ЕС - силно се надявам да е по-скоро последното.

Парадоксално,но за съжаление ,истина!Докато Белгия защитавайки себе си брани и нашите ,БЪЛГАРСКИ интереси ,ние се интересуваме само от визите!

БЪЛГАРИЯ:"Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада, съобщиха от правителствената пресслужба. Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа при условие на поет официален ангажимент от страна на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за бизнес и туризъм. Срокът за това е не по-късно от края на 2017 г." ДА НИ Е ЧЕСТИТО

пътя и McDonald's и скруч и сорко-кокорко и все

Браво на валонците! Горди и честни хора!

Не приемам решението на Бъл. правителство. С Канада имаме 46 мил. стокообмен (руди). Колко човека ще летят до Канада? Чрез Канада обаче ще влиза ГМО от (САЩ). Ще ядем най-големите боклуци, защото сме най-бедни. С Такива подписи на бял лист ще ставаме и по-бедни. Ако ние открием нов енергоизточници с този договор предварително сме се съгласили, че Канада има място на този пазар, защото списъка е позитивен, не негативен. Същото е и със социалните дейности пускаме Канада (САЩ) да си прави нещо, което не е ясно какво, ще бъде в интерес или не на България. Това с думи прости е Соросоиден договор.

Браво, ВАВИЛОНЦИ, браво, белгийци! На всички останали не им стиска да се опълчат на французи, немци ... Освен това, ултиматума беше прекалено нахалство от страна на канадците. Покажете им, че има ред и правила и за живеещите в Сев. Америка. Щом искат да търгуват с нас - безопасни стоки и отговорност, съд и всички следващи процедури след това, а не специални правомощия за тях. Искам да си готвя боб и леща за 2-3 часа, не за 15 минути с ГМО. Дано никога не се подпише договора ... не пука за канадските визи.

Малко информация за размисъл и лошите канадци, дето ще засипят Европа с ГМО портокали и марули: Magnette referred to a mechanism known as Investor-state dispute settlement (ISDS), which allows foreign companies to challenge state interference, such as expropriation... .... Magnette said Canada agreed with Wallonia on this issue. "In truth, it's a debate that is purely internal to the European Union," he said.

Ех, колко жалко, представяте ли си, че ако и Белгия се беше съгласила със споразумението за нас щяха да паднат визите и в месеца по пет пъти най-малко щяхме да сме на Ниагарския водопад! Даже с хеликоптер щяха над водопада да ни возят, за има-няма 5-6 хиляди долара! Е, кво му плащаш? Ех, язък!))))) Хахахахахаха, написах го за наивници!!))))

Благодарим ти Валония!

А, не си прав мой човек! Има, има как! Питаш нашия тъпунгер и той мучейки, между две магистрали, 10 срязани лентички и няколко мъдри тиради ще ти обясни как стават тези работи!

Няма как да подпишем декларацията???............Ми елате при Баце бе,за едно погалване по главицата веднага раписва

Наще за едни визи са готови да подписват какво ли не. Като, че ли е много трудно да се извади канадска виза за тови който може да си позволи пътуването до там. Дори по интернет става.

Народите трябва да знаят какво подписват техните господари !

"Кат шепа спартанци под сганта на Ксеркса...". Браво, Валонци, все пак някой трябваше да измие очите на Европа от срама на ЕНП и присъдружните му европедерасти!

трябва да бъде отхвърлено от БГ Парламент! Визите за Канада и сега не са проблем за имащите Пари! В момента, големи американски компании създават клонове в Канада, за да влязат на европейските пазари през клаузите на СЕТА! Битката е за Пазари! Защо телевизиите не канят проф. Боян Дуранкев, за да разясни на народа в ефир последствията за Бг от подписването?! Защо никоя партия не организира Протести! Трябва да стопираме подписването за СЕТА, иначе ще станем безропотни роби на големите американски компании, които ще ни тровят с ГМО и ще трупат пари на наш гръб и здраве! Бързат да подпишем СЕТА докато не сме разбрали, каква опасна за здравето ни индустриална храна ще ядем от тях и че... ще ни се отяде и няма да подпишем, ако разберем... Освен това, в бъдеще Канада/Сащ ще може да се изказва по проектозакони за регулации още преди те да влязат в националния ни Парламент! Това е концентрирана власт в ръцете на компаниите!Обществените услуги като електроразпределение, газоподаване, телекомуникации, водаснабдяване, златодобив и пр. няма да са защитени и със сигурност ще има увеличение на цените на всичко! Чрез Сета, минали и бъдещи приватизации - ще са необратими, а печалбите на големите корпорации- осигурени!Малките и средните предприятия и бизнес - ще са унищожени!Общините ще имат още по-малко пари за социални услуги.Ако Споразумението мине през Европарламента, споровете "инвеститор-държава" ще означава, че чуждите компании ще съдят държавите за милиарди обезщетения, защото "ограничават печалбите на компаниите" и ще бъде трудно да се спрат подобни бъдещи споразумения като ТПТИ и ТИСА . Трябва да спрем СЕТА- сега! С подписи и митинги!Милиони вече са подписали!

Големите американски компании не си правят клонове в Канада в момента. Те това са го направили преди десетки години. Също така си имат клонове в Европа. В Канада американските компании се регулират от канадските закони, а в ЕС от европейските.

Защото многолюдието дава широта на мисленето. Малкото хора са много прави, защото всички видяхме какво стана с хубавите френски и италиански филми. Бяха изместени от американските и предлагането отесня. Така ще бъде с всичко. Браво, Валония, браво Брюксел.

А нас, кой ни пита ? Кой иска да ни натрапи господството на световни корпорации. Те са най-голямото зло на съвременното общество. Българинът го чувства чрез банките, които "по закон" го ограбват и по олигарсите, делящи държавата ни като плячка. Къде отива народа ?! И кого лъжат политическите проститутки ? СЕТА не е просто дружба и търговия със Канада, която е дала уют на много българи и я обичаме. Да не бъркаме Канада с корпорациите, които имат единствената задача да ни изтровят.

А НИЕ ЗАЩО НАЙ - ПРЕДАТЕЛСКИ ............................. ИМАМЕ КАК ДА ПОДПИШЕМЕ И БОКО ПРЕТЕНДИРА ЧЕ ДОРИ Е ГЕРОЙ С ,,ЕКИПА" МУ ОТ ПРЕДАТЕЛИ ..............

Хората мислят и си търсят интереса. Не са като нашите - визите и хайде, съгласни сме. Тия визи могат да излязат през задника на държавата, ако някоя международна корорация със седалище в Канада реши да съди държавата, че примерно не и разрешава да внася ГМО продукти и по този начин губи пазари и пари.

Браво на Белгия!

Лятото се запознахме с канадско семейство, дошло на гости при българи. Детето най-много харесваше доматите. Представете си, щом тези домати му харесват, какво яде там. Това ли искате ? ГМО плодове , зеленчуци и месо от животни, хранени с ГМО фуражи ?Ми идете в Канада, няма българин, на който да е отказана виза. Особено ако има образование и специалност.

Да ви имам проблемите с доматите.... Доматите в Канада не са ГМО, а сортове, които се отглеждат, или в оранжерии (през ноември домати не растат на полето), или се докарват от Калифорния и Мексико. И да, не са вкусни, като тези расли на полето. В някои райони въобще няма как да растат на полето. В други има през лятото хубави от полетата на фермите. В България какви са доматите през април? От градината на баба?

Искам да съм един от тях.

Въй, въй,въй, кьор софрата се отлага засега!

Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма! Такова чудо и при Сталин не е имало. Тайни договори за съдбата на 500 милиона души! А се загрижили за Алепо, милите! И нашето чучело хукнало за Лондон, всичката Мара втасала - само не се е сресала!

какво общо има тук Сталин. Нещо името му ти е като муха в куха кратуна, а?

Знаем как завърши ходенето на призрака в Еворпа. Не ви щем комунизма, яжте си го сами! Както казваше оная баба от вица едно време: "А бе баби, те даже и учените след като измислят нещо, първо го пробват на кучета, а пък вие комунизма направо на хората го изпробвахте..."

БРАВО на Белгия! Достойна страна с достойни граждани! Гледайте и се учете, български псевдо-политици и истински мутри!

Какви "граждани" бе бате :-) Браво за ветото, но това тук в Брюксел, където живея и аз от 6 години не са нормални хора. На гейпарада проведен след парада за жертвите от терора имаше 5 пъти повече хора. Тарамбуките им се смеят в лицата в магазини , по улици.. навсякъде и тея си мислят за гей паради и глупости, а не виждат, че ДО 5-10 години и няма да ги има белгийците. Поне не и в сегашният им безгрижен вид. Мюсюлманите са вече повече и не са интегрирани - агресивни са и чакат момента.

Гейове или не, оказаха се по-големи мъже от доста европейски политици!

А дано се размине това подписване, че ако знаете с какви боклуци са тъпкани храните тука... Една позната наскоро дошла ,вика : Нещо надебелявам ... е как няма да дебелееш . От толкова хормони в месото, а то евтино и всеки се тъпче. Ама хак да им е на канадците , Те ще си ги е.ът тези дебелани ,щото горките канадки са като слонове. Е айде в Торонто ,Ванкувър и Монтреал от многото имигранти не се забелязва това ама ако отидете по провинцийте е страшно. Мисля ,че Квебек даже небеше подписъл такова споразумение с САЩ та нещо бяха съдили провинцията за некви милиарди преди време ,Ама не съм сигурен). Сега се тюхкаме за решението на арбитража за АЕЦ-ца ама ако подпишеме как ше ни ш.бат после ...ум ше ни зайде. Айде чао!

Има истински еврпопейци в Европа. Валонци, унгарци, словенци, австрийци ... знаят как да защитят националния си интерес. Ние, българите, сме коленопреклонни послушници и понасяме всички дивотии на Борисов, Меркел и т.н. ...

Сърдечни поздрави за смелите валонци! Единствените с достоен парламент, в който работят истински НАРОДНИ представители, а не гнусни лобисти! Надявам се да не ги смачкат представителите на световната финансово-медийна мафия. И в крайна сметка подписването на тези уникално заробващи договори да бъде СПРЯНО!!

Достойна позиция на "мъже с големи топки"!

Поздравления за Белгия, нима само там са разбрали сатанинския капан! Но злото не е отминало, ще оказват натиск със всички средства, а простолюдието ще се лъже със сладки приказки от платените медии. За България не ми се мисли, тук много хора не се интересуват в какъв капан искат да ни вкарат, а управниците ни са слуги не на народа, а на чужди господари и на златния телец единственият бог на евреите!

Валонците голям номер скроиха на началниците на евро... Сега тия задници ще трябва да връщат комисионните!

Как една провинция мое да изчука целото ЕС.А на Боко му се ходеше безвизово,наивничето то....

Аз

Поправка: една провинция спасява ЕС от изчукване.

Поправка на поправката-В крайна сметка сите ше бъдат изчукани....

не гласувам,по простата причина,че не желая да ме управляват,"бивши"комунисти и сд доносници,недоказани,но явни престъпници-крадци,лъжци,мошенници,измамници и дори убиици.но,въпреки принципите, си бих гласувал за който и да е президент,стига да заяви твърда позиция против СЕТА.макар да знам, че пак ще ни излъже

Като не гласуваш, всъщност гласуваш за най-гласувания. Който не гласува просто увеличава теглото на валидните гласове. Боко е много доволен че не гласуваш. Ако гласуват само членовете на партията и другите недоволстват като теб Боко ще е още по-доволен.

Защото нямаш право на глас, нямаш избор и си жертва на наложените правила против волята ти. И най важното е че милиони са подложени на тормоз от шепа диктатори в Европейският парламент.

Дай боже, да ни се размината ГМО боклуците и лайната на Краварника! Че иначе, ни е спукана работата! Ще ни залеят с техните наблъскани с хормони, ГМО и антибиотици храни..И всичките ще заприличаме на ония тлъсти луди крави, дето ги показват по документалните филми за Краварника....

Господ здраве да ви дава, валонци! Гордеем се с вас! Дано тази малка победа е сигналът за пробуждането на нормалността, равнопоставеността и взаимното уважение и съобразяване с интересите на всички, участващи в която и да било договореност между държавите! И нека да бъде ясен знак към политиците, които дават мило и драго всички договори да са забулени в мъгла, пълна дезинформация, оправдавани с някакви си търговски тайни, които обаче предрешават съдбата на всички невинни сегашни и бъдещи лъгани и подценявани обикновени хора!

Ами, защо и ние не казахте НЕ ? Дори и не на площада, а НЕ във форумите ? Овце сме, поне това е ясно !

За съжаление няма как да Ви опровергая, защото сте прав! Но пък да се надяваме, че ще ни дойде куража да се обединим срещу ужасната перспектива на новото световно робство!

Не е само до площада. Някой от нас привикаха ли депутатите за които са гласували за даване на обяснение. За това ли сме ги пратили там тея, да ни продават за жълти стинки. на изборите не за бира и кебапче, а за реални, подписани договори с депутатите, за да има за какво да ги съдим, след мандата!

Преди Европа да бъде завоювана от сегашните безочливи нео-болшевики на комсомолката меркел, тя е замислена всеки да има право на собствено мнение, а не както беше при "комунизъма" всички да имаме едно мнение, при това напълно съвпадащо с партийната линия, инак те пращат в белене. аз от кога им казвам, че днешните "демократи" за по-зли от тогавашните "комунисти". точно защото са отрочета на оня "комунизъм".

Слава на ВАЛОН, единствената суверенна област във васална Европа!

А така! Да живей Русия - страната на безкрайна Простотия!

Tи,.. там, ли си учил, бре "Bелик" простако??? ;))

Ти да не си бавно развиващ се? Каква Русия? Тук говорим за Екология и право на живот без токсични материали. Говорим за здраве и морални ценности. Говорим за Демокрация! И всичко това е срещу СЕТА.

абе спамерче раданово. каква русия в сета бе лелче?

образованието при инуитите, бе идиот, вместо да виеш, че не ти щат дипломата в щатите?

Браво на ВАЛОНЦИТЕ! Всички сме валонци. Борисов и Плевнелиев ОСТАВКА! Никой не ги е оторизирал да подписват заробващи договори!

Вавилонци! Там имало велико дело, но Господ се уплашил и им взел акъла и великото дело пропаднало.

И от какво се уплашил Господ, кажи да чуем. Всички богоборци сте с психични отклонения, защото си мислите, че можете да се поставите на мястото на Бог и да влезете в Неговата роля.

Браво на ВАЛОНЦИТЕ

Какво Чак толкова Имаме ние Българите с Канада, като Българи? Белгия - Дето е приютила "Сърцето на НАТО" - ОТКАЗВА, защото Част от Белгийците ЖЕЛАЯТ това. Шапка им Свалям. А, Онзи "нашия" да вземе и да си "Обърше наср...е Гащи". И ще Му избираме "Втора Цола Драгойчева". Тя, Цола преди да стане Стара е Била Много Хубава Жена. За разлика от сегашната.

150 000 българи - роднини, приятели, колеги!

Ти вече ги преброи?

Спиритус... Ако са ти роднини, приятели и колеги по- добе изобщо да не се връщат тук. Там и Сорос им е по близко. Ти му мисли тук!

Защо се ежите един на друг????? Срока е два месеца, след това ще го подпишат с малки парични поправки хахахах .Договорката е от всички европейски страни няма как Валон,Вавилон или Дон Балон да спре бизнес печалби за десетки милиарда на година в цяла Европа

Те вогоните пари си имат, не ги мисли. За какъв им е тая СЕТА??? Какво внасяме или изнасяме с Канада??? 100 млн. оборот за година! Майтап! Че то колкото дискотека на Слънчев бряг!

самата печалба от това "споразумение" е пресилена от самите онез, които задължават хората да подпишат това узаконяване на престъпления, за да може след това да се каже: Е, ми не е морално, но е законно" и да вземат и последната риза от онез, които работят и "избират" назначения елит от продатели.

Чии печалби ичии бизнес? И за какви срокове говориш? Не, значи НЕ. Колко пъти ще се играят игрички за да стане тяхното ДА? След два месеца много повече хора ще знаят в какво ги завлича тоги "договор", така че не се радвай