Министър Петкова: Не изключваме варианти за проекта ”Белене”

Не изключваме нито един вариант за проекта "Белене", заяви на извънреден брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Министър Петкова: Не изключваме варианти за проекта ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Не е редно да се връщаме назад и да търсим кой е спрял проекта, защо го е спрял, кой е виновен, за какво става въпрос." Е, да, ВЕЧЕ не е редно, след като е дошло време да се изядат ла.ната, "произведени" от любимата на българския народ ГЕРБ.

Стига с това упражнение Белене!Аман от платени посредници като Румен Петков,Овчаров и прочие банда които реват да ни нататрузят ненужен реактор 6шч млн.,който няма кой да плати или да търпим нов инвеститор да се напечели двойно и тройно !Едни ще вземат една комисионна ,а нас да ни заробватКой им е разрешил на НЕК да подписват допълнение 5?Пак същите лешояди !Ние сме в прерзход на енергия,АЕЦ работи на 1/3,така че Белене да се строи е абсурд!

Абе ти да не работищ в хамериканските Марици май там те стяга чепика че иначе къде ще се продава скъпата им енергия освен на нас ???!!!

НЕ БЯХА ЛИ ОТ РУСКИ КАПИТАЛИ?

ЩОМ БАТ ТИ РУМЕН ТИ КАЗВА ДА СИ ХОДИШ , ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИШ. ИНАЧЕ МОЖЕ ДА ЗАТРАКАШ С НАЛЪМИТЕ В СЛИВЕНСКИЯ

Как беше онази приказка за онзи с боя,торбата сол и другото не се сещам,ааа май чак тогава се е върнал на първото предложение да плати

Забавянето във времето струва пари! Вместо да се трупат лихви, трябва да има бърза среща с Атомстрой-Русия и да се договорят подробностите за строежа на АЕЦ Белене: цена срокове, заеми... и каквото трябва. Имаме изплатен реактор, готова площадка, защо да не бъде построен АЕЦ-Белене?! Ще е от полза за икономиката ни! Русия ще помогне! Няма защо да й се "дърляме"! Русия, не ни е виновна! Напротив, ние разиграваме Русия..."ще строим, АЕЦ, Южен поток...не, няма да строим", защото Господарите от ЕС и Сащ - не дават! Хайде де.. Политиците да проявят най-сетне Благоразумие и сериозно да водят самостоятелна политика в интерес на народа и страната! България не е колония на ЕС и САЩ , за да ни държат на "къса каишка" и да ни "разиграват" както си искат! Управляващите да мислят за бъдещето на Бг: за развиване на Бг икономика и завръщане на българите, прогонени навън поради "сбърканата" им политика!

Министър Петкова: Не изключваме варианти за проекта Белене Просто "изключете" говоренето по този проект.Ако се направи нещо конкретно,тогава говорете.

""Не е редно да се връщаме назад и да търсим кой е спрял проекта, защо го е спрял, кой е виновен, за какво става въпрос." Напротив, не само е редно, ами е задължително. Има много виновни и за назидание на следващите управници, трябва да си платят за безхаберието и алчността.

Париците които ще плащаме няма да са от джоба нито на Байоко нито на Теменужка.Те ще бъдат взети от скъсаните ни джобове.Така е като великата еврокомисарка М.Кунева Пръмова ни е.а мамата и сега пак е като азно петно на повърхността на тинята наречена власт.Ако утре ни кажат от разпадащия се ЕС да си никичим главите с праз и това ще направим.Така е като сме нация без достойноство.Евала на гърци,сърби и други балкански субекти.

абе много поврътливи всичките бе направо кви кичеци играят хахаха дет се вика ха на лево , ха на десно , то голямо въртене големо чудо

Тази към беззаконие и безнаказаност ли призовава. Не мога да я разбера какво иска. Не я познавам, но смятам, че не знае къде се намира.

Значи, ако някой не съобщи на мутренската държава, че е изкарал 2 лева (с изключение на циганите), държавата ще го глоби, дори парите да са му били необходими, за да оцелее, защото мутренската държава не се грижи за хората (с зключение на циганите). А ако някой прати държавата с още няколко века назад, разкатае я и обрече милиони хора да работят, за да плащат грешките на някого и да останат без перспектива в собствената си държава, дори не трябва да го обезпокояваме с въпроси. Ало, скъпа, ще ти се, Но безплатен обяд няма, да знаеш.

.........................

Теменуго, Теменужке, моме, Теменуго, Теменужке, кого лъжеш, кого мамиш, моме, кого лъжеш, кого мамиш ? За какво ни е това атомно чудовище, което ще ни зароби икономически, политически и екологично за повече от сто години ?

Теменужке, не увъртай предизборно за имиджа на Бойко 2 и Герб.Вариантите за АЕЦ,,Белене" ги прецака с бръщолевенето по темата на Мартин Димитров и Бойко 1,а закритите блокове на АЕЦ,,Козлодуй" са брилятно изпълнение на самонагаждащият се лагер ,,видният енергетик" , а днес м-р на МОН Миглена Пръмова/Кунева/.

"Не е редно да се връщаме назад и да търсим кой е спрял проекта, защо го е спрял, кой е виновен, за какво става въпрос. Искам всички политически партии, които имат експертиза в тази област, да обединим усилията си и да потърсим разумно и прагматично решение за излизане от тази ситуация", каза министър Петкова." Много странно изказване. Защо да не питаме, след като сме осъдени да плащаме милиони неустойки, толкова ли сме богати или някой ни прави на луди. Аз не познавам тази госпожа, която е министър, за първи път разбирам за съществуването й сега, но изказването й ми звучи като мутренска заплаха или като чиста лудост. Ами ако този, който е спря проекта го спре пак, явно го може. Нещо и някои не са на мястото си и определено не са наред.

А бе не разбрах как така да обърнеме гръб на това кой крив и кой прав и да помислиме от къде ще намериме парите видите ли БЪЛГАРСКИ МАНИПУЛАТОРИ

ще плащате едни камари деньги,да ви дойде акъла

E браво :"Не е редно да се връщаме назад и да търсим кой е спрял проекта, защо го е спрял, кой е виновен, за какво става въпрос.". Ми кой за 3 месеца въведе в експлоатация 1200 МВт ВЕИ вместо строежа за АЕЦ Белене, кой отиде без да са го викали при WESE да договаря 7 -ми "хибриден блок" за АЕЦ Козлодуй, кои въведе в експлоатация най скъпата ВЕЦ в света "ВЕЦ Козлодуй", кой нищо не направи за удължаване на 5 и 6 блок и сега вместо 250 плащаме 460 мил. евро., кой предизвика масови протести на народа за увеличението на цената на електроенергията, кой "намери" природен газ и нефт в Черно море и след 2019г. няма договор за доставка на природен газ за БГ, кой подписа договори за млн. евро за проектиране и строителство на 3 колектора и къде са те. И това далеч не е всичко 3 -3,5 млрд. евро Кой , беше министър на ресорното МИЕТ от 2011 до 2013 г. Кой е така е много удобно да се действа ......

относно "...на 5 ноември 2008 г. двамата изпълнителни директори на НЕК са подписали Допълнение 5, с което се поръчва оборудването с дълъг цикъл на производство на стойност 673 млн. евро." Тъ, кои са двамата, осъдени ли са, кой им е наредил да подпишат, откъде накъде имат делегирано право да подписват документи важещи за цялата страна. Отговорът на това въпросче би ни показало неща, които кой знае (или знае) защо се скриват зад гърба на "всички" партии. А, на нас ни е в за.д.ника до макарите!

От 72 години чакаме "времето да покаже кой е вреден и кой е полезен" и още сме най-бедни в Европа ?

Абе според изтекли документи от Уйкилийкс някой е докладвал на ушенце при визитата си у нас на един /една от много много големите "началници" ха сете се кой е докладвал за АЕЦ /за закриването и /и кой кои са били началниците ???!!!

Герберчетата са големи успивачи , употребяват всички варианти и способи.

Само джитцата да ни оставите! Тока си го земем без пари.

Това да не се връшаме назад не го фанах, и за турското и съветското робство ли да забравим?

Румен Петков трябва да бъде съден като изменник, защото е шпион работещ за Русия и да бъде вкаран в затвра преди да е нанесъл още по голяма вреда на България

Румен Петков за пикаене във фонтани, но не и като "шпион, работещ за Русия "! Излекувай омразата си към Русия бе, Соросоиде! Изцяло е "замъглила" Разума ти и плещиш глупости на търкалета!

Най-важният въпрос е #кой плати аванса на руснаците и най-вече защо? Ако не беше платен аванс, нямаше да ни осъдят.

На 8 март 2011 г. централата обявява поръчка за удължаване на живота на 5 и 6 блокове, чиито експлоатационни срокове изтичат съответно през 2017 и 2019 г.

Ама направете го най-после това Белене, та вместо асфалт да ядеме ток! Без това няма да има на кой да го продаваме.

Сички руски кавали де крадоха от народя на съд.Ами Овчаров дето при действаш железен договор отиде и подписа в Москва друг на 2пъти по високи цени.

Тоя народ бел ден нема да види от продажната смрад

Няма да е зле ако поне малко си намали бретона. Не знам как и се удава и то с очила да гледа през него, но би била по Убава ако го нямаше този бретон символ на кво тя си знае в личен план.

Кой беше министър-председател през 2008?

багажа, заплахи, шантажи, парички и хоп, може и да строим, добре че поколението ми е в ЩАТИТЕ и ЕВРОПА, та няма да плащат поредното комуноидно престъпление, но туземни балъци колкото щеш, ще сърбат векове азиат-путлерастка супа.

Боклук, поколението ви може да не плаща за Белене, но всички ще плащаме заемите от над 25 млрд. лв. взето от герб от "добрия" запад!

не, давам си двата апартамента в Центъра на София дългосрочно под наем на едно посолство и отпътувам.

Заемите ги направи 250 милиарда, няма да се пазарим. А вас в Русия какво ви бъркат българските заеми?

не си спомня кой спре Белене? Големи разбирачи-писачи, а пък паметта им къса....

Какво ли разбира от енергетиката мома Калинка(пардон Теменужка)? Че на тази персона и най-елементарното: Покритието на товаровите диаграми от НЕК през различните сезони, със сигурност й звучи като полет до Марс! На всички в гилдията от десетилетия е известно, че без АЕЦ"Белене" само след 15 годинки България ще внася ел. енергия на солени цени! Да не говорим за съзнателно проваленият проект за Хидро-техническия комплекс "Никопол-Турно Магуреле", както сега е модерно да се дрънка - комплекс със стотици застроени мегавати екологично чиста енергия и комплекс в който през годините България е вложила почти толкова, колкото на площадката в Белене! Жалко, че четвърт век ни управлява един вагон престъпници и национални предатели!

спря туземната прорашистка ядрена мафия, наистина ли не знаеш, или се правиш на утрепан, а в проекта белене съм от 1979 до 1990, та спря се изпълнява още 1987-та щот нямаше парички, и това ли не знаеш инженер-енергетико ???

Теменужке МА, МА Теменужке как така да не се търси кой е виновника за спирането на АЕЦ и за осъждането ни да плащаме колосални суми ? Щом е така платете си ги вие от джоба ние не искаме колективна безотговорност а българите пак да плащат за глупостите на някои накадърници !!

Не е редно да се връщаме назад и да търсим кой е спрял проекта, защо го е спрял, кой е виновен, за какво става въпрос. Как може да се каже такожа нещо след 550 мил. евра загуба. Май най-добре е да си ходиш. За едно билетче от 1.60 лв. ни глобяват 40 лв, а за 1,100 милиарда лева загуба- не е редно да се търси виновен. Къде си Бойко??????

Точно пък "министър" Петкова е абсолютно безвредна за енергетиката. Куха фигура без никакво влияние върху нея ! Поставена, щото все сме имали министър на енергетиката, не върви сега да нямаме. Интересите на Уестингхаус ги защитава посолството, няма нужда от министър. Освен ако не стане някой гаф и да и подадат оставката, та докато минат 3 дни и се успокоят хората да има какво да пишат СМИ-тата на петата колона.

Р.Овч. и другите от енергийната мафия най-напред в дранголника.

Теменужке -не замитай следите с ала бала възможности--реда еследният--първо политическа отговорност --второ финансова отговорност на виновните спрели проекта --трето -юридическа отговорност --Прокурор-Съд на виновните--Комисията за изземване на имущество прави запор на виновните на банковите сметки имотите--конфискува ги--плащаме с тях на руснаците милиард иполовина --и тогава на спокойствие ще решим какво да правим ти си счетоводителка--да осчетоводиш и полета до Иран на Борисоф за разговори там по реактора--и тая сума е вътре-плюс лихви адвокати -абе ти си знаеш

БРАВО ИСТОРИК, НИЩО, ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА Г Е Р Б НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО СТАНОВИЩЕ!!!! О Т Г О В О Р Н О С Т. ДО Д У П К А!!! ВИНОВНИТЕ ДА СИ ПЛАТЯТ ДО ПОСЛЕДНИЯ ГРОШ И СЛЕД ТОВА - В П А Н Д И З А, ДО Ж И В О Т!!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА И ДА СЕ ПРЕСТАНЕ СЪС СИРОМАХОМИЛСТВОТО!!!!!

Обвинява прокуратурата? Съдът доказва, или отхвърля, обвинението? Всичко казано от някой, друг е клюка за която може да бъде осъден.

хахахаха....Теменужка Петкова е вредна за енергетиката ......хахахаха поредната куха калинка спусната с парашут

Това е мисленето на съвременния чиновник(политик). Няма значение кой е виновен, но вие вадете пари да плащате. Това е.....