НЕК дължи на ”Атомстройекспорт” и законната българска лихва

НЕК дължи на "Атомстройекспорт" законната българска лихва до пълното издължаване за АЕЦ "Белене", заяви пред Народното събрание министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - НЕК дължи на ”Атомстройекспорт” и законната българска лихва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИНТЕРЕСНА ДЪРЖАВА СМЕ. ПЪЛНА Е С ХОРА ДОСТОЙНИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА?!?!?!?!?! И КАК НЕ? ВСЕКИ ДЕН СЕ ИЗМИСЛЯТ К О Л Е Л О Т О , Т О П Л А Т А. В О Д А И РЕДИЦА ДРУГИ ЗАКОНОМЕРНОСТИ, КОИТО СА БИЛИ ПОЗНАТИ КАКТО У НАС, ТАКА И В ЦЕЛИЯ СВЯТ?!?!?! В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МНОГО ГОДИНИ!!! НЕЩЕШ ЛИ, ОКАЗА СЕ, ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАМЕ И ЛИХВИ НА РУСНАЦИТЕ!?!?!?

Всички АВОАРИ на ГЕРБ, ВЕДНАГА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!!!!!!!!!

Докато България е осъдена ежедневно да плаща стотици хиляди левове ,до пълно издължаване на присъдената сума,"Атомстройекспорт"няма да преговарят за нищо.Те да не са луди или дебили които разигравахме до момента с отказ от плащане на заявено от нас оборудване с надежда че съдът са "наши" хора.Направо ИСТИНСКИ УКРАИНЦИ СМЕ,но си го получихме с лихвите.Затова Тиквата е в стрес!

От 15 юни до сега 10 дена по 167000 неустойка????а изглед да платят няма да има скоро май докато се тупат в гърдите как са ''спечелили'' така че поне още 20 30 милиона отгоре ще да платим ама ние не тия дебили

Уважаеми, Р.Овчаров е подписал договор в качеството на Министър на енергетиката, но това е след одобрение от Мин.съвет и Парламент.А, спирането на изпълнение на Договор в който НЕК/разбирай - Българската Държава/ е страна, е по ЕДНОЛИЧНО РЕШЕНИЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ на ПРЕМИЕРА - БОЙКО БОРИСОВ.КОЙ Е ВИНОВНИЯТ за 1000000000 минус в ХАЗНАТА, САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ!

Добре де след като единия реактор е поръчан, произведен и сега ще трябва да си го платим, какво пречи да си го монтираме и да си работи. И без това достатъчно пари взехме назаем ще доплатим още колкото трябва и ще имаме нещо за поколения напред, а не само магистрали които се рушат още при пускането им в експлоатация.

В решението пишеше за обезщетение от 167 хил евро на ден.

"НЕК дължи на "Атомстройекспорт" законната българска лихва до пълното издължаване за АЕЦ "Белене". Първо трябва да се види кой възроди това безумие АЕЦ Белене да се строи централа, която не ни е нужна и повлича след себе си продажба на оборудване, разходите за разрушаването и т.н. За това носят вина всички, които са били на ръководните постове в енергетиката от 2001 г. насам до този момент. В това число влизат и всички хора, които саботираха прекратяването на проекта и организираха сериозна съпротива. Те направиха така, че да могат да саботират бъдещото арбитражно дело. Защо арбитражът беше преместен от Париж в Женева? Причината е много проста в Париж руснаците щяха да загубят, а в Женева беше много малко вероятно това да се случи. Причината не е, че арбитражите са непочтени на двете места. В Париж решенията са ориентирани по-скоро към интересите на обществото и държавите, а в Женева са по-скоро прокорпоративни. Големият въпрос е кой се съгласи това дело да бъде прехвърлено от Париж в Женева по времето на правителството на Пламен Орешарски през 2013 г.? Кой саботира защитата ни на арбитражния съд? През 2013 г. адвокатската компания, която ни защитава, написа едно писмо до Министерството на енергетиката, в което се опита да привлече вниманието му, че тя не може да защитава българските интереси, ако не ни бъде оказана нужната документална помощ. По времето на сегашния кабинет енергетиката се управлява от човек, чието име публично се свързва с Георги Първанов. До съвсем скоро шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) беше Жаклен Коен. Също публична тайна е, че той е креатура на АБВ. Неговото оставане на поста се дължеше изцяло на факта, че партията на Георги Първанов бе част от властта. Много внимателно трябва да се провери какво е правил Жаклен Коен като шеф на БЕХ и дали е помагал този арбитраж да бъде спечелен от българската страна или обратното.

Докато България е осъдена ежедневно да плаща стотици хиляди левове ,до пълно издължаване на присъдената сума,"Атомстройекспорт"няма да преговарят за нищо.Те да не са луди или дебили които разигравахме до момента с отказ от плащане на заявено от нас оборудване с надежда че съдът са "наши" хора.Направо ИСТИНСКИ УКРАИНЦИ СМЕ,но си го получихме с лихвите.Затова Тиквата е в стрес!

Бай Симо го разпореди среактори последен модел.Кой е наследник на НДСВ-не Първанов,не БСП а ГЕРБ и телохранителя на Царя -Тиквоча.Така че да имаш много здраве лицемерно,Костовистко мекере.

Ал

Така ще е, родно българско стадо, докато блеете и не търсите отговорност от тези дето спират проекти и теглят заеми на ваш гръб за да плащат натворените от тях глупости. Блейте и не се чудете що сте най-бедни!

Р.Овч. в затвора и да се конфискува имуществото му в полза на НЕК.

Загробихте нас и хиляди поколения след нас, включително и вашето, с дългове!!! Парите, колкото и да са много по сметките ви в Швейцария, рано или късно ще свършват уважаеми пишман управници, политици, депутати и тем подобни.... и вашите пра-пра-пра внучета и кучета ще мизерстват като нашите! За кратко време от развита страна ни направихте като 2-ра ЮАР, при толкова ресурси, тънем в мизерия... Машала

pompai

при тези лихви да видим кога?

Жалкото е , че отново народа на тая опоскана от всякъде държава наречена България ще трябва да плати за всичко това.....

pompai

Гласували са си закон ,Депутат не носи отговорност.Кво искате ?

Така, така.. както нямаше пари за Белене ще си го платим ама ще си останем без реактори! Ум царува, ум кумува.. ум патки пасе!

и АДВОКАТСКИТЕ ТАКСИ.. За адвокатите на СПЕЧЕЛИЛИТЕ и за загубилите делото АДВОКАТИ НА БЪЛГАРИЯ.. И понеже процентът на АДВОКАТИТЕ Е ТВЪРД, колко ще плати България можете да видите от "АФЕРА С НОВЕРА!" Загубено дело от адвокатите, които са същите и за Белеве в Арбитража на Световната банка. За 57 милиона общо адвокатските такси са 20 млн. евро. За 551 млн.евро? По ПРОСТОТО тройно правило си ги смятайте сами..

И какво стана бе Бойко, нали бяхме много силни и нямаше да има проблеми???

Първи сме в Света по тъпи управници участващи в управлението на държавата като марионетки на задкулисни актьори.

Щото доколкото си спомням, той се похвали, че лично бил спрял 3 проекта на руснаците......

а този дето поръча тези напълно излишни реактори няма ли да влезе в пандиз палаз поне за 20 г.?

Някои български политици смятат, че беззаконията им в България ще могат да ги пренесат зад граница.

Pesh0

Истината е , че няма кой да ни защити от нашите политици .

Че кой ги избира?

Pesh0

Нямам идея , кой ги избира , но ако народа не ги спре ... той ще им плаща золумите .

Финансовият министър да вади торбите от килера. И да събира помощи от дупедатите.

САЩ като добри другарчета ще ни компенсират. Бойко твърдеше, че е спрял проекта след разговор с тях.

Pesh0

Дайте ми го на мен реактора и ми отпуснете европейска помощ за 500 милиома и за 1 милиард ще имате работещ реактор , който ще го подаря на държавата при пуска .

Значи има договор!!!! Какво ни мотаят ГРОБарите, че нямало договор? Мутрата, Джилан Добрев и тая кифла да бъркат в банковите си сметки и плащат с лични пари лихви и главница!

Pesh0

няма договор , но имало плащане по договорката . елементарни адвокатски хватки

E как така бе, нали са перфектните "европейски" съдии, още повече, че мразят Русия.

Тая кифла-Теменужка забрави ли, че в качеството си на директор на АДФИ и оня джукестия пубер Делянчо, в качеството си на зам.министър на икономиката ни убеждаваха, че БГ няма да плати и цент, защото ние с руснаците договор нямаме, а само споразумение за продължаване на преговорите. Сега Цацата щял да търси виновни! Само, че докато ги открие по северната тангента, май, ще се търкалят тикви!

И на Мелмак ли ви бяха такива загубени политиците ,преди да си взривите планетата.

По-зле от БГ-политиците няма накъде! Тия, ако имат възможност ще взривят планетата!

Ясно, няма надежда...

Това оборудване е поръчано от глемия член, триперливия агент гоце, срещу което този урод получи стотици милиони бонуси и бакшиши от руските си господари, с част от които накупува хотели за изтърсаците си копелдаци. Да плаща този изрод, сатанишев, гумен путков. Гумен офчарофф и останалите русофилистици от големия член на трипера-педофил.

симо

МНОГО ТРУДНО е да си толкова глупав...Ако има световно за глупаци ще вземеш ВТОРОТО място....Толкова си глупав,че НЕ можеш да вземеш първото.

Айде Юруш на Южен Поток, там мафиозерите от Москва със сметките в Панама как ще ни обуят те си знаят. Рубладжиите подписали документите, в затвора а Гоце на бесилото!

Азиатските мангали да си го приспаднат от златото дето ни го свиха 1944г...

Числата са само две. България трябва да плати 620 милиона евро. До момента на издължаване на цялата сума се начисляват допълнително по 167 хиляди евро на ден.

Да, обаче Вестингхаус печели поръчка за $5.3 милиарда. Само за 1000 MW. Руснаците искаха $3.7 милиарда за 2000 MW, егати наглите ! Обаче един американски мегават е най-малкото колкото 3 руски мегавата, затова избрахме американските.

А от коя дата тече тая дневна лихва --това си е интересно ---нарочно го пропускат

от датата написана в решението на съда. обикновено след влизане в сила. ако се обжалва може и да има друго решение.

Хора, завършили политикономия, които сега се напъват да правят пазарна икономика. Какво друго да очакваш от такива. И сега какво? Държавата е очудена, че ни искат лихви ли? Ха, ха, ха... Мислите си, че като се гъбаркате с българския бизнес номерата ви ще минават и по света?! Торбата ви с лъжи тук се оказа пробита. Не познахте!

Уважаеми не че политикономиката е цвете за мирисане, ама нещо май си пропуснал от картинката кризата от 2009-2008 беше заформена изцяло от банки начело с JPMorgan, Citygroup и lehman brother, a сега отговори на въпроса каква собственост бяха тези банки. И още по интересно после от къде извадиха пари да им покрият загубите и кой плати сметката ????

Това, за което говориш е друга бира. И тя е забъркана на съвсем друго ниво. Това, за което аз говоря е съвсем просто - има лихви при всички сделки в просрочие. Това, че има управници, които още не са го разбрали е много жалко за всички нас. Защото нали си даваш сметка що за мозъци кроят стратегията в икономически смисъл за страната ни? Всъщност затова и все още не намирам смислен отговор на въпроса "Какво точно прави Министерство на икономиката на България?". Някак си през годините до тук само сме разваляли и нищо не сме направили като нация. Разчитаме като някакви просяци на европари и така още повече залиняваме духом в икономическия смисъл.

симо

То ,глупако СЕГА е политикономика...По-лошо----ИДЕОЛОГИЧЕСКА икономика/НЕОЛИБЕРАЛНА/.

И сега нямало да ни повишат цената на тока, заради Белене. Да, сигурно причината за повишение ще е , поради лошата реколта от череши в Занзибар?

Борисов казааше в предаване по една от телевизиите на 8 април 2011 г. е защитил АЕЦ Белене опонирайки на Иван Костов и Мартин Димитров и позовавайки се на данни, факти, принципи и стратегии в защита на проекта. Борисов казваше, че ако не се построи Белене, към 2019 г. България ще изпадне в икономически и финансов колапс. Защо правителството на Борисов ще плаща за оборудване, ако проектът е трябвало да бъде спрян? През същата 2011 г. правителството Борисов 1 прави превод на Атомстрой, което означава че те са изпълнявали поръчката за оборудване по проекта.после ,,ме знаех,,не бях аз,,и тн тинтири-минтири

Само преди няколко дни тая същата излъга, че нямало нищо друго за плащане, освен 1 млрд. лв. А сега - нови хилядарки на ден и то не се знае докога! Та може да платим още 1 млрд лв лихви!!! Долна и продажна пасмина!

тая да не е Ванга ,че да знае колко време няма да си погасим сумата от решението? тя казва ,че за момента написаното в решението е дължимо. ако го платим веднага няма да има неустойки. но ако го платим след 100 год. може и 100 млрд лихви да се натрупат. това са ясни неща. не се правете на ужилени.

VIPER

НЕК , освен на Атомстрой дължи 1 млрд и на американските Марици Казвам го случай , че някои услужливо го забравят

Преди седмица мисля, че казаха, че всичко било платено на американските Марици.

VIPER

да , със заем.Което значи че НЕК пак дължи

никой от българска страна не е видял ??? Излезе информация, че българската страна не е представила исканите от съда доказателства, които ние притежаваме ??? Т.е., т.н. "българи" са работили срещу страната си !!! Къде е прокуратурата, или и тя работи за путлер ???

Няма как да не е произведено. Щом съда признава иска, значи поне експерти са го видели.

Огромни "невинни" пропуски от българска страна, в момента водя дело, в което "моите" адвокати работят срещу мен ???

Изход има - Южен поток или строителството на Белене. И инвеститори ще се намерят веднага.

Да не се самозалъгваме! Руската тръба ще мине само през Турция, ако на Европа й трябва този газ! Корпорациите няма да допуснат тука наша ядрена мощност! Ако е с чужд собственик - моооже и да стане!? Така че , да отпишем реактора, да се молим алъш-веришът между Падишаха и Бащицата да потръгне и гаджалите да ни купят реактора изгодно!

Няма да ни бъде като държава . Само как са се наредили в управлението : калинка, теменужка, калинка, теменужка ...

А сега си представи , че е "пукнала пролетта"! .. Като цъфнат теменужките, като се разлетят калинкитеее...

..голямо " опрашванеее"...

С тези управляващи ще пукне не пролетта, а по-скоро ние.

Ма защо все ние плащаме,заради кашите и схемите, алчността на политиците, а един осъден няма, а билетът ми стана 1,60, лекарства, храните - всичко поскъпва всеки ден! Не се търпи вече!

Със задигнатите от КТБ пари,можехме да платим това обезщетение 5 пъти и да ни останат пари.И оборудването да си остане.Но прокуратурата не желае!

и как ще използваме парите на дадена банка , че нещо не мога да се сетя ? как ще върнем източените пари, че и това ми убягва? и 100 човека да вкарат в затвора пари нема да видим. ако не пожелаят да ги дадат доброволно де :-)

VIPER

Цял свят работи с руски реактори , защото съотношението цена-качество е благоприятно Само богата България иска AP 1000 нищо , че го няма никъде по света и китайците им се изправиха косите от него И когато си поръчаш нещо ПО ДОГОВОР си длъжен да го платиш Това не е женския пазар ! Ще плащаме за глупостта си , както винаги

А после искат Южен Поток, тоя южен поток е такава мизерна далавера, че тия 600 милиона около Белене ще ни се видат приказка. ТАКА Е КАТО ПРАВИШ БИЗНЕС С МАФИОТИ!

Не-изключено е да платим тия пари дето министърката докладва --изключено--Сега ще почнат едни командировки на държавни чиновници от всички министерства и агенци -до москва-до Иран -до Индия -до Виетнам-до Бразилия --да търсят купувач на реактора То ще има самолетни билети -прескъпи хотели- елитни бизнес обеди и бизнес вечери --то презентации--доклади--и догодина сумата ще бъде вече над милиард--но в евро

Що се косите, бе хора? Ето, започва икономическа среща на черноморските страни в Сочи. Там да се договарят кога да започнат да строят Белене.