Пребиха кандидат-президент, Лукашенко печели с 80%

Беларуската милиция отблъсна опозиционните демонстранти, които се опитаха да превземат сградата на правителството в Минск, разгневени от очакваното преизбиране на президента Александър Лукашенко, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Пребиха кандидат-президент, Лукашенко печели с 80% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диктатурата не води до нищо добро както е показателно вьв случаят сьс Беларус

На времето имало такав притча. Връща се един на село от панаира в града и казва: "Ей, хора, знаете ли колко вкусно нещо е симида". "Ама ти да не си ял симид". "Не бе, на гарата един разправяше как чичо му чул на гарата в Дупница двама да се разправят колко е вкусен симида" Та и работата с Беларусь малко прилича на това. И ми е много смешно когато чета за агентите на Варшава и на Москва. Ама там хората са или поляци или украинци или руснаци. Има и едан мъничка част от племето наречено белоруси, но ако тях самите ги питаш кой какъв е малко е вероятно да ти дадат смислен отговор. Що се отнася до икономическия растеж, стандарта и други подобни, в една тоталитарна държава това най-лесно се манипулира. БВП ще нараства с толкова, колкото каже тов. Лукашенко. Ккато е било на времето с тов. Сталин. За обективност на някаква статистика е смешно даже и да се споменава. Ако все пак има нещо хубаво в Беларусь, това са младите дами - нежни, с копринена кожа и фини черти. като се оженят сатват тети, то е ясно, по стар руски обичай. Що се отнася до демократичните ценности Беларусь има огромни успехи. В сравнение със Сев. Корея и Зимбабве. Може би и Куба. За Сомалия и Венецуела не съм съсвсем сигурен. А пшроблемът с робската психика, така характерен за Русия и сателитите й намира ясно отражение в резултати като 80%. Такъв резултат е смешен, при наличието на повече от един кандидат. Но тяхна си работа, да са живи и здрави и да продължават своя път към Сев. Корея.

Не е лошо и за KGB да научи, че тази " мъничка част от племето наречено белоруси", не се огъна пред татарите и монголците, а след това е пред германците. А статистическите данни са от BBN, но можеш да намериш подобна статистика и в EIU-Economist Intelligence Unit. Просто не разбирам защо трябва да плюеме хората ако не искат да стават подлоги нито на САЩ нито на Кремъл.

".. стават тети по стар руски обичай". Наистина ли твоя баба на 70 години изглеждала като Софи Лорен? Ако мога да помоля за нейната диета и какво фитнес зали посещавала.

Повечето от рускините, като родят 1-2 деца и на 40 г. наистина стават тьотки - яки и доста добре закръглени. Единици запазват фигурата си горе-долу на предишните нива. За това не са виновни рускините, разбира се. Явно е генетично, а с това преборването е трудно.

Защо гласуват за Лукашенко? "... Стабилното икономическо развитие на страната на фона на общата икономическа криза привлича значителни преки чуждестранни инвестиции (около $6 млрд. - 2010 г.). .".."По темпове на икономически растеж тази бивша съветска република, с население 9,5 млн. души е на едно от първите места в Европа 8,1%. .... нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП) с 9-10 на сто спрямо 2010 г. ръст на промишленото производство с 9-9,5%, увеличение на селскостопанското производство с 7-8%, увеличение на реалните доходи на населението с 8-9,5%. През 2011-2015 година беларуското правителство ще инвестира $40 млрд. в развитието на селските райони.. (от BBN- Baltic Business News и Interfax)

Алоо пропагандиста от белоруското посолствооо това тук е България а не Минск.Ето ти една информация за размисъл на тебе - Пропаганда и агитация си правете у вас пред будалите дето ви търпят още .Скрий се бърже в хралупата на редута и си трай щото тук ОМОН няма.Имаме си барети ама те се занимават вече с работи ,а не да пребиват по такъв брутален и жесток начин сънародниците си.Имахме си и ние един дето искаше да идват танковете ама издаде на бързо службата.Данните с които се опитваш да плакнеш мозъци в София са една голяма диктаторска лъжа за пред хората.Външния ви дълг до края на третото тримесечие е нарастнал с 3 милиарда долара без да има някакъв реален плюс за икономиката и държавата ви.Аиде много здраве другарю служител на резервата за комунисти където си пребивате до кръв народа дето ви храни.

From The Economist Intelligence Unit: The president, Alyaksandar Lukashenka, is likely to secure another term at the election in December 2010 and to remain in power in 2011-12. . ... Real GDP is estimated to have grown by 7% in 2010, partly owing to a rebound in exports...." Смятам, че е излишно да ти обяснявам, че едно от най-влиятелните издания в света - "The Economist " едва ли се влияе от мнението на Лукашенко и беларуското посолство. За подробна статистика виж. раздела Country Reports на EIU

Случайно да си забелязал Хане, че опозиционните лидери в Буларус са финансирани и подкрепяни или от Кремъл или от Варшава. На мен лично ми направи голяма впечатление факта, че протестиращите в Минск бяха предимно руснаци и то доста яки физически.

Не ревете на чужд гроб, защото нашият е същата китка.

Страха спечели в Беларус, преди повече от 10 години , срешнах млади хора от Беларус, бяха представители на компания за производство на козметика, срамуваха се момчетата, че имат за Президент Лукашенко, жалко, не могат да се преборят , пък и той си промени конституцията и вече няма 2 мандата , може да си стои пожизнено, там комунизма си е жив.

Г-жа Петрова, за тези 10 години средната работна заплата в Беларус бележи почти десеткратно увеличение, а нивото на безработицата пада от 20-35% до 1,5-2%.

Брей тия от Беларус ще изпреварят Щатите мй.давйте да се ориентираме за работа и живеене там. Вече се наблюдавал приток на емигранти от Германия, Франция и Великобритания- натам. Защо ли Лукашенконе е спелил с 98,99 %?!

...ами и аз се срамувам от нашия президент от Сирищник, но какаво от това

Поздравляем с историческом пабеде любимого президента! За многая лета и меньше ударов, если возможно.

Не ви ли се струва, че беларусите гледат какво е положението в съседните Украйна, Полша и по надолу Румъния, България... и казват "Не, благодаря" ?

Не, струвами се, че съседите гледат на тях и си казват "Червена кочина като Беларус? Не блеагодаря."

жена ми от беларус, когато доиде в булгаря и видя каква кочина е, каза: не, благодаря! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Виждаш ли...

Само 4 мандата? Че от какво се оплакват тези ?! Още могат да носят....пък и има наченки на демокрация там - след 15 години на власт 80 % :)))) одобрение Да питат нас тук как ни клатеха 45 години с ЧЛЕН ПЪТРВИ.........

Недей да злорадстваш, защото и там го имаха този същия член. От там дойде. Сама, че у нас си отиде, а там се е запънал и си стои

Ще го върнееем. бъди сигурен. Тоя член върви винаги със самонанеян простак диктатор. А в момента си имаме точно такъв.

пак повтарям на редакторите ви, че в балгарскя есик глаголните времена се сагласуват.ям и наклоненя.ограмотяваитте се, не омерзяваите есика ни! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бой,бой и пак бой, както сварят само и само да се вредят за президентския трон, ето тези избори сега ще бъдат одобрени от САЩ, което е най-важното, другото просто е елемент от тейзажа....

Ако следите проявите на президента ще си дадете сметка, че там е истинска диктатура, браво на тези , които с цената на живота си все пак са се осмелили да се съпротивляват на режима. Даже Москава не приема този режим.

Горките беларуси ... Ако знаят, какво ги чака. Така или иначе диктаторът си отива и вече е пътник. Но след това пак ще ги ръководят неговите агенти и членове на партията му. СПРАВКА: сегашните премиер, шеф на народно събрание, шеф на МВР в България и още всички милионери, които "уж" бяха лустрирани". Да им е честита на Беларусите бъдещата демокрация !!

Дано постигнем и ние такава изборна победа!

Тези циркаджийски номера на опозицията вървят само в бананови страни като България, където има силна централна власт шепа платени "опозиционери" не могат да правят каквото си искат. Нагледахме се и на "Оранжева революция" в Украйна и какво стана, на следващите избори тамошните демокраДи изхвърчаха от властта като коркови тапи, също както и нашите.Проблемът е че щетите след тях са непоправими, направо разруха. Демокрадите си приличат навсякъде по света, винаги се провалят заради корупция и кражби. Може би защото са made in usa (cia) всичките!

Какво ЦРУ, бе будали?

Толкова Оскари толкова сценаристи толкова......Тия от ЦРУ им се свидят парите май да поръчат нещо ново.То не беше у нас то не беше в белград то не беше в киев.....Плагиати.Не че ми пука за Лукашенко да трябва да си ходи ама стига с тоя сценарий дайте някой но господа от ЦРУ

Не намаризиш ли седерастина-агент на ЦРУ още в началото, спукана ти е работата. Много добре си правят хората.

Ако не се знаят мислите, които е изказал един такъв велик човек като Лукашенко, то каква представа можем да имаме за него.

Страшно умен, чак и ценичен,, май не сте го чували за да пишете така.

В Беларус има военна диктатура, какви избори провеждат само те си знаят, тоя май ще свърши като Садам.

Мдаа, май на там вървят нещата... Но, всичко ще си дойде на мЕстото

Я стига си приказвал глупости. Миналата година бях в Минск. Много са по-напред от нас!

Иди им разправяй, че чакай да ти повярват. Ама имам едно лошо подозрение. Че в С. Корея, където седерастите обичат да пращат опонентите си, когато се ядосат, и там е по-добре от тука.

прав си. и аз сум живял известно време в беларус. на нации като нашите им трябва твурда рука. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

имам познати беларуси- знам че умират от глад

Дело не в том, изберте вы меня или нет, где вы денетесь, изберте, и, если вас устраивает, то я буду работать.. Нам не надо там: автоматизированная система фальсификации выборов. Не надо. Мы создадим государственную.. Я президент государства, и это государство будет, пока я президент.. Все говорят: Ты должен нам дать деньги!. Я никому ничего не должен. Это вы должны государству и мне как представителю этого государства.. Если у вас нет денег на ресторан, поговорите с девушкой в студенческом общежитии. Купите кефир и булочку. . Вы мне тут на болезнь не жалуйтесь! У нас в правительстве больных много. Наша диктатура никому не мешает жить и развиваться. Я очень хочу, чтобы Бог был. Вы просили дождь я дал вам дождь! Должен сказать, что мы в какой-то степени сами создали эти трудности, но сегодня действительно героически их преодолеваем. В детстве я рос среди животных и растений.

И това тррябва да мине за белоруски диалект?Ама от къде да знаят тъпите седерасти,какъв е официалния език там.Еле сега като разгоним и БАН ще станем пълни интелектуалци

А у нас Бойко Борисов е на власт и дираджиите не смеят да пишат кой кого ще изпревари на идващите избори догодина...

Аз писах коментар в статията "Лукашенко ще е за четвърти мандат президент на Беларус" ,но имаше една усмивчица ,която не ми повярва.

Глупости - какви "79%" !? Реалните проценти са 99,5 ! Както бе и в България до преди 20-тина години.