Протестиращи опозиционери излязоха на централния площад в Минск в знак на протест срещу провелите се президентски избори в Беларус. Те щурмуваха сградата на правителството, предаде Газета ру, цитирана от "Фокус". Тълпата счупи стъкла и избива вратите на сградата. Вътре са се барикадирали подразделения на специалните части.

По-рано днес опозиционният кандидат за президент на Беларус Владимир Некляев бе приет в болница с черепно-мозъчна травма след сблъсък с хора, носещи черната униформа на специалните сили на милицията. При сблъсъците Некляев е получил нараняванията си. Нападнат е бил и опозиционният кандидат-президент Андрей Санников, но той не е пострадал.

Според опозицията изборите са били манипулирани за осигуряване на четвърти мандат на управляващия от 1994 г. президент Александър Лукашенко. Централната избирателна комисия обяви края на изборния ден.

По някои данни избирателната активност е била над 80 процента. Според съобщени по държавната телевизия данни от екзит пол, президентът Лукашенко е преизбран със над 79 процента от гласовете.
По-късно беларуската ЦИК съобщи, че при обработени 100 процента от подадените в страната бюлетини, Лукашенко получава 79,67% от гласовете.

Втори далеч назад с едва 2,56% е Андрей Сенников. Седем от останалите осем опозиционни кандидати имат резултат между един и два процента.