Бедствено положение в няколко общини, неучебен ден за много ученици (снимки)

Бедствено положение е в сила за населените места на територията на общините Шумен (без града), Крушари, Вълчи дол, Трявна и Силистра, както и за област Разград

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в няколко общини, неучебен ден за много ученици (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Паднали 50см сняг в планината, и олеле бедствено положение. Абе хора, едно време (преди 30-40 години) имаше зими, като падне ноември сняг в София, со Февруару не се топи. И декември вече беше 50 см. Тока си спираше за световно, с това и по блоковете спираше и водата, и асанцьра. Никой не измърмори, че не било чистено. Всички дружно се оправяхме. А сега, олеле. Общината не ми изчистила пътя. А в селата тракторите с които хората си орат нивите, с тях ринат зимата сняг. Снегорин по селата не минава и няма, Там също ток няма, но никой не се жалва. Жалват се само в София по блоковете, защото се поддадоха на пропагандата, че дървата замърсявали и си сложиха климатици. Май е дошло време, хората да разберат че неможе да си зависим от едно нещо за да оцелееш. Тока е хубаво нещо, но си трябва алтернатива, иначе загиваш. Печка на дърва, акумулатор за помпата на камината и т.н. Но явно джендърите станаха множко.

Къде са сега патриотите зърнари в северна България?Ако изкараха тракторите си щяха за нула време да ометат преспите.

защо пък земеделците да си изкарват собствената техника та да спасяват изпосраните европърдаци на управляващите мърдаци?

Просто никой не чисти пътищата това е. Ако 30см. Сняг са бетствено положение, то затваряй я тази държава.

Аз пък виждам снегорини да чистят. Кво праим ся.

По време на бедствие единственната ви връзка са радиостанциите Баофенг-честотат която сте си избрали е вашия "телефонен номер" .Такава радиостанция може да ви осигури връзка на на повече от 10 км.Ако живеете във висока жилища сграда може да ви свърже и на по далечно разстояние.Честотата на която сте е вашия номер изсписвате го с големи цифри на прозореца си ако някои иска да се свърже с вас.В града в които живеете си намирате място на което да залепвате обяви(форум)-кой от какво има нужда и какво предлага-като си оставяте под обявата номера-честота за връзка с вас! Задължително трябва да имате и соларен panel-за да си зареждате радиостанцията.По време на сериозно бедствие първо прекъсва електричеството и комуникациите.За онези които ще пътуват зимата е абсолютно задължително да имат в автомобила си чаени свещички и една малка тенджерка в която да ги запалят в случай че бъдат хванати в снежен капан! Това може да спаси човешки живот от измръзване !

Селата в Луковитско от вчера са без вода и ток и не се очертава да имат и утре. Никой нищо не знае, телефони на ел. дружество и кметство ни си вдигат! Ако хората нямаха дърва, ще утрат от студ.

Дрънкай на 112.

Няма по-жалък и нещастен народ. Ако е за мач ще скочи, иначе всичко друго му е добре... Нещастници

И аз се чудя защо не скачат да изчистят тротоарите.

Пътят между Роман и Златна Панега е изчистена само едната лента ...другата е в преспи .....това едва ли е виновен Денков ,а говедото което кара снегорина

В София не са почистени спирките на гр. транспорт, светофарите. Паднали дървета има на много места. Да видим новичкият кмет как ще се справи. Май като старият, т.е. никак!

Никаков, за теб ще гласувам следващия път.

Е ти какво очакваш, вече 33 години минаха?

Защо не инвестират ел. дружества в нови мрежи и станции, а само кърпим при аварии такива от 70-те и 80-те?? Тези хора от забравените и погребани села плащат ел. енергия на същата цена!

Точно това попитах един ,,общински съветник,, защо не поставят въпроса за подмяна на електро преносната мрежа която само се кърпи от 40/50 години !!!

Тиквата даде едни 3 милиарда на една фирма от Разбойна да ремонтира мрежата високо напрежение ...къде ли потънаха!!!!!?

"Получен бе сигнал за 16 деца, останали в хижата на община Разград в местността "Пчелина". С помощта на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и на работници от Общинското предприятие "Паркстрой" в момента се осигурява пък към тях, тъй като множество клони и дървета са паднали на шосето, посочват от общината". Никой родител или учител не е прочел прогнозите, за да ги свали по-рано. Или вчера са дошли да живеят в България. Сега да се оправят. И и доста идиоти затънали някъде си с децата си. Зор да идат да преточат зелето. Поне да са тръгнали по-рано и да са предвидили да се връщат в понеделник-вторник.

В интернет сняг няма , и вятър няма .... Затова се събираме онлайн . ваш Дренкоф

Чудя се как живеят и се справят хората в Русия, Норвегия, Швеция и другите северни страни?

всички искат да избягат на Карибите и Тайланд

Нямат ,,български управници,, които да мислят само за далавери !!!

Падна 5 см сняг и булгаристан умря.. Ставаме по-зле и по-зле ..

За какво е тази паника? До пролетта снегът ще се стопи.

Ако беше бате Бойко, снежинките щеше да ги лови във въздуха и нямаше да има сняг.

Снега ще го изчистим, но кой ще изчисти Пеевски??

НАЙ-добре е да додат ТАНКОВЕТЕ а Денков май го подари на Украйна

Нищо ново в държава, в която няма държавност. Пари има за крадене, но не стигат за изпълнение.

100 години след електрификацията, при първия паднал сняг над 1000 населени места без ток. И така всяка зима. В номална държава до сега да бяха изгонили с камъни ЕРПтата, които само смъкват кожата на потребителите си и не правят нищо за електропреносната мрежа.

Ама не сме държава. Народа заспал. Какво да очакваме. Ток 60 лв на месец, пренос, превоз още толкова. И накрая йок ток.

Еее,едно време по комунизма, какви снегове имаше - по 1,5-2 метра.А сега 15-20 см и паника до лудост.

При комунизма в такова време всички си стояха в къщи, а сега искаме да отидем до мола с кола !

Не си стояхме вкъщи, а всеки излизаше да почисти снега пред блока и пред къщата! Сега чакаме някой друг да ни чисти снега.

Сега ще се види колко са ни некомпетентни политиците и колко ни е кекав народа

България е тотал щета.

Народа на тази държава е тотал щета.

Затваряйте държавата да пролетта, април месец с нови сили ще се действа.

Всичко ми е ясно, с изключение на едно : защо трябва да евакуират бедстващи хора, вместо да почистят пътищата ?

Кога ще пуснете снимките с бедственото положение, защото на предоставените няма такова?

Пеевски вече се взима насериозно и май е за освидетелстване!

Или си прав или Певски изживява катарзис. Заслушай се в интервютата които дава напоследък. Струва ми се, че е единственият адекватен политик. Времето ще покаже.

Държавата е аут. При 10 см сняг половин България е без ток. Ама нашите евроатлантици много смело го раздаваха. Сега са се изпокрили, като мишки. Ама те са си мишки де.

"Бедствено положение"??? Кой обявява и казва бедствено положение? Падне снежец, нормален за страната сняг и ..... бедствено положение. Не злоупотребявайте с думите и събитията. Да не предизвикате съдбата,,, за да не видите наистина бедстеие. Кметовете ли го обявяват? За пари ли ? Пари от държавата ли искат? Та дори зимите вече не са както преди 40г. Тогава не си спомням да някой да е ревал за "Бедствени положения". Зима като зима, сняг като сняг. Баси и.....

Хапвах до преди малко в кухнята и о чудо по ТВ ! 15 минути реклами ,то не бяха черни петъци,намаления,най-най-добрите и нито една българска стока или фирма ! Нищо няма да си купувам от рекламите нищо не купувайте и вие !

Глобалното зятопляне много бедственно бря

Нека вее вятър да дишаме чист въздух !

Сега да видим областните управители на Денков какво могат ! На всички е ясно , че са бездарници като него ! Щом допуснаха така елементарно зимата да ги изненада !