Мъж измръзна до смърт, 40 блокирани от 3 м сняг на Белмекен

Трети ден продължава бедствената обстановка след обилните снеговалежи. Мъж почина в Кърджалийско, а 40 души са блокирани на Белмекен от 3-метрови преспи.

Обратно в новината

Коментари - Мъж измръзна до смърт, 40 блокирани от 3 м сняг на Белмекен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След зимните бедствия и 5 метра сняга следват потопи с 5 петрови вълни... Гаранирано в най-бедната страна от Европа!

как ше копаете 25 км сняг ,бе пичове, боко тиквата да прати веднага хеликоптери да ви евакуират! за оная мърша серт десертов вдигнаха' коптера,за вас не-що така?!

не искам и да си помисля, какво ще се случи, когато този сняг започне да се топи :(

Ти не знаеш ли - той всяка пролет се топи! Ужас ...

ДИР-а, стига сте всявали паника и създавали психоза и насаждали старх и ужас сред наивния и доверчив български роб!!! Цитирам: "Обстановката в Смолян, Кърджали, Пазарджик и Лъки също остава бедствена. Бедствено положение е обявено и в Якоруда." Кой ви каза, че в Пазарджик положението е бедствено? Снегът се стопи наполовина, има около 10 сантиметра, пътищата се изчистиха от само себе си, благодарение на топлото време и са само мокри,всички пътища в града са проходими, има ток, вода, евтина бира и 20-годишни пържоли от холансдкия резерв. Не пишете простотии!

Автомобилни състезатели на Белмекен ?!? А сега де?!? Свикват с ниско кислородно съдържание ли , що ли ? Те трябва на изгорели газове да издържат, ама пусто - грешка станала, пратили ги на високопланински лагер... Е, нека им мръзнат сега топурдаците!!!

Преди много години живеех във Враца, там на подобна обстановка и викаха зима, а сега същото е вече бедствие....Къде ли е разликата?

Тонове сняг, тонове, ама тонове върху електрически стълб. Половин България без ток, без хляб, без нищо бе, само с Бойко Борисов начело и Лиляна под шлифера МУ. От задната страна под шлифера му Румяна Бъчварова. Медиите показват снеговете така, като че ли в България никога не е имало люта зима. И цял живот ние си живеехме в Тропика.

След снега ще дойде топенето. И тогава пак ще е НЕЧУВАНО и НЕВИЖДАНО.

Прав си,не знам дали някой го усмисля или казва майната им.

Като имайте в предвид, че това е само началото. С топенето на ледниците на места ще падат огромни количества валежи дъжд, сняг на други няма да вали изобщо.

къде е управата !? под шлифера на неуправляемият ли са скрити? за пръв път ли пада сняг, да не сме тропическа страна, че все изненадани, не ви е срам, само подлизурничене, скандали и простотии, пфу, горките хорица в бедстващите райони:(

" Правова държава сме и всеки може да потърси държавата правата си, но смятам, че към настоящия момент всички трябва да обединим усилията си, за да излезем още по-бързо от тази ситуация", заяви Петкова." Няколко часа осмислям цитата и още не го разбирам. Какво общо има със снега??? Такива "умници" ли ни управляват сега?

Министърката е по-зле и от Емел Етем.

Правова държава ще станем когато съдиите започнат да се избират от народа и да бъдат вкарвани по затворите от народа. Правова държава ще станем когато съдиите започнат да имат морал. Правова държава ще станем когато закона се прилага от съдиите както е написан. Правова държава ще станем когато закона не се променя поръчково от монополи и бандити. За сега не сме правова държава и с тези съдии, депутати , прокурори и министри няма да станем.

Иван Костов е виновен!

"Това, което ни крепи, е високият дух на момчетата, защото те са свикнали да гледат опасностите в очите". Тия некадърни спортисти вече и като герои се изживяват! Ядат и пият държавни пари, а на всичкото отгоре и философстват. Може ли някой да обясни кому е нужен зимен лагер на автомобилисти на Белмекен? Какво тренират там , Ядене и пиене???

и най близкият път на 25 км. ? тия наистина какво тренират там

питай федерацията .

Най-близък без съмнение е пътят, който води до самата база!

Да им доставят и 10 каки....пей сърце,ще изкарат и до Велик ден:))

Даа бе, те тебе чакат да доставиш ...

не се шашкайте от сега ! пазете сили за времето когато ще се топи този сняг .тогава ще видите на какво се вика бедствие .

Пуснете тока на хората,сега гледам в новините как си светят с газови лампи като преди 9 септември 1944 година. Наистина демокрацията върна БГ тогава,но чак пък толкова...

А режима 2 на 2 през соца помниш ли го?

Не, не го помня. Аз съм по-млад. Живял съм само 10 години при Соца и тогава нямаше режим. Режима на тока в моя живот дойде при демокрацията в началото на 90-те.

Режим на тока имаше 1991-1992 г.

Тука не става въпрос за режим на тока,а за липса на такъв.Иначе сняг е валял и друг път.

Май журналистите се мъчат да изкарат ситуацията като бедствие с по-големи усилия, отколкото влагат "бедстващите" и спасителите им. 70 сантиментра сняг в Родопите беше зимно ежедневие само преди 20 години. И хората оцеляваха. Ще оцелеят и сега.

Много често журналистите са основното бедствие ...

Много са неграмотни! "3 метра сняг на Белмекен - УЖАС и ПАНИКА!" Че на Белмекен 3 метра сняг има и юни месец, бе! Софийският университет трябва да направи една ревизия на Журналистическия факултет, че много е паднало нивото!

Помня, че преди 9 септ... - пардон, 10 ноември - беше зимно ежедневие в метеорологичния бюлетин съобщението за 2,20 м сняг на Алеко, 2 и отгоре метра на Мусала и ако беше случайно по-малко - ауу, сняг няма! Забравихме го този метеорологичен бюлетин ...

Каквити и бюлетини да спускаш 90 % от пишещите тук са раждани след "демокрацията" или са минавали прави под масата. Няма да те разберат:(

Продължава да ме изненадва човешката глупост. Говорим за нормална обстановка с не нормални последици, да не кажа бедствия. а нещата са ясни, за този който вижда. Просто управниците и техните лакей трябва да си извадят главите от дирниците.

Ако вместо 40 българи бяха блокорани 40 чужденци от САЩ или "демократичните" държави,то досега хеликоптери да са ги извозили...

Затрупаните на Белмекен ти казват "НАЗДРАВЕ". След 2 дни донесете още вино, ракия и пържоли. За 1-ва пролет ще слезем.

В столицата продължават да се движат червени автобуси-ковчези ИКАРУС (гледка, каквато едва ли има другаде на планетата), значи нищо не трябва да ни учудава и всичко е възможно в милата ни родина!

По коя линия вървят икаруси ако не е тайна? Май последно бяха по 120 и от половин година и там ги смениха.

Мисля, че по 79. Но то е обяснимо. Няма как да пуснат каруци, теглениот коне, както например е транспортът от гара Ихтиман до Махалата. Каруци и всеки си плаща без уговорки.

Лошото е,че не са могли да чуят министъра как казва,че "невинаги е имало ток",и да се успокоят.

дай боже всекиму такова "блокиране"! :)

Сняг през зимата, пек през Август - къде се е чуло и видяло подобно нещо?

Не че нещо ама ... надявам се пилотите на Белмекен да не вземат да умрат от липса на ... вода.

E на тези какъв им е проблема щом имат две роторни машини? Искат трета такава ли?

Това всичко се прави умишлено за да сме в непрекъснат страх.Всичко е с цел за да не можем да подигнем глава за да се краде и злоупотребява. Заприличахме на гето, до каквото и да се докоснат всичко се унищожава.Пътища няма трепем се по тях като на война, медицина няма мрем като по чумаво време, съд няма където и които те хване те напада и мародерства, няма не обрана къща и не изнасилена възрастна жена, а те с по десет човека охрана и по няколко коли екскорт е това на какво прилича.

Господи Боже, до къде се стигна, Боже?! България я превърнаха във една абсолютна колония, по-зле и държави от третия свят, ей!! Паднал сняг и вече бедствено положение, хората умират по улицата като все едно живеят във 11-ти век!! А това е същата държава която по времето на социализма първа от целия балкански полуостров се сдоби със свой собствен АЕЦ, усвои атомната енергетика и изнасяше ток за съседките. И още какво ли не, но ТОГАВА! А днес, с помощта на ЕС, НАТО и САЩ, тази държава е разграбена от всякъде и е по-зле и от някои африкански държави! Господи, какво падение, къде ни върнаха, къде ни завлачиха!!!

Друго си беше по комунизма, а? Дори сняг не валеше.

Пич, не знам къде си бил по време на комунизма, но тогава зимите бяха в пъти по-люти и никога не е имало проблем по пътищата, и в градовете, и в селата, и с храната! Не робувам на миналото, но пък не може да се отрича всичко. Сега като гледам, все сме изненадани - зимата от снега, пролетта от дъжда, лятото от слънцето, есента от поредния, да му се не види дъжд.

Силно се надявам, че това е някаква неуместна шега от твоя страна...Ако обаче, по-някаква случайност си написал това със сериозни намерения и помисли - моля те, за твое добро да потърсиш специализирана медицинска помощ! Поговори с близките си и личния си лекар, и потърси помощ преди да е станало късно. Симптомите ти са за сериозно психично заболяване, дано да не е твърде късно вече...не отлагай, направи го още днес...Жал ми е за такива тежко болни като теб и ти съчуствам от сърце, никой не е застрахован.

Горкия, сигурно е чакал рейса.

Отдавна съм казал: Всяко начинание започнато с градскио транспорт е обречено на неуспех! Лека му пръст на дядото. Сигурно е седнал, заспал и така и неразбрал как отива при свети петра.

Оставят хората да мрат по улиците, а те общинарите в палати живеят.

Баш в "най-топлата зима в историята" ли бе , да му се не види.

Къде е връзката с обилния сняг?

Да не са ти ампутирали чувството за ирония?

това не е маитап а открадени пари и корупции ! какво са виновни песионерите та умират на автобусните спирки по лошо от кучета - мерско правителство

заповядаите да живеете в силистра нито наводнения има нито преспи 4 метра от няколко дена студеничко е но пак грее сланце и е много приятно за раз ходка

къде точно бе лили да дойда! душица златна

К - с главна буква. След "дойда" - въпросителен. Д - с главна буква. След "златна" - удивителен. Много те развълнува поканата на Лилето, май. :))))

дойде бойко на власт и ето на! за два дни малко снежец и страната изнемогва... умират хора... пак ги избирайте и другия път! т'ва ако е сняг, аз съм снежанка! никой не ви е виновен! само сте си виновни! като е такова времето - няма да излизате навън! като са ви такива управниците - няма да ги избирате по 2-3-100 пъти!

Здрасти, Снежанке!

военнослужещите от 101-ви Алпийски батальон

на НАТО бе, на НАТО

Сабахатин Азис умрял от измръзване! Не се притеснявайте сънародниците му за нула време ще направят няколко стотин малки Азисчета...

Изтрещя от глезотия този народ!Ама сняг валял, ама дъжд, че бил и опасен! Ами опасно е! Кой ви блъска по главите, баш в ужасното време да се напъхате по пътищата и да не се пазите в къщите? Тук са планини и буйни луди реки, който не знае за какво става дума да не се глези.

При трагичен случай като този, не бива да се поставя такава хубава снимка за илюстрация, според мен.

такива стихии имаше и преди само че ,нямаше интернет...детството ми премина в едно Пазарджишко село,какви зими и е имало с дни сме нямали ток..нямаше как тогава такива новини да се разпространяват,ако изобщо има ток ще гледаш единствената държавна телевизия по ,която я кажат нещо,я не...

кво ми ривеш и блееш...

...и пак естествено комунистите са виновни, а сега интернет, телевизии колкото щеш, мерцедеси и БМВ-та...Извинете,пропуснах и университети ...

и доктори ... хонорис кауза..., че даже и архонти...

В Ардино едни келемета ми спукаха задна гума и като не бях видял щях да се бърна на един завой.Добре, че момче и момиче ни свирнаха и направиха знак да спрем. Колкото и да ги вали тия лошотията няма да им я измие!

хижара не му ли каза да не тръгва... да Ви се невиди и в коментаторите

и това само за два дни сняг.............

Какво ще направи хубавото Лиле за пострадалите от природните стихии? Зер толкова пари за разкрасяване е приготвила на апартаментите. Ние не ги щем и не си даваме апартаментите, но с голямо удоволствие ги отстъпмане на бедстващите. Моля мислещите като мен да ме подкрепят с по е дно плюсче.

Ехооо.. вие от долу... правителството не рине сняг. Правителството прави закони. Като сте се насрали, чакате правителството ли да ви избърше задника. Сигурно за това миришете така. Законите до преди година са се "ковали" от СерГЕЙ-ДОГАН-Сидеров. Или си мислите че като дойде правителство първата работа е да направи нов закон за СНЕГА... аре чупка бе. Хващайте лопатите и ринете. Поне така правим в Германия. Всеки се хваща и рине. Помагат си хората... не събират слюнка и да плюят по цял ден и нощ у форумите.

Очакват и правителството да им направи фабрики и да ги покани на работа.

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРАВФИ ЗАКОНИТЕ. Ти от коя затрупана махала си, че още не си разбрал кое какво е в управлението на България?!?

тъпанара от банкИ откога правителството прави закони ве тюфлек или оня Хъба пак ти се еизпърдял кат се е нацукал?

Знаем ги как ринат сняг германците , по цял ден това правят. Я иди виж хората как бедстват горе в преспите без ток , тогава приказвай. И по голяма лопата да не забравиш да си вземеш .

колко сняг изринахте вие бе мадами?

Най-доброто правителство за всички времена! От толкова риформи не им остава да погледнат през прозореца. Мачкай Бойко!!!

А дано го удари скала по тиквата бате ти Бойко Лилияно Моме недоклатено

Много си елементарен и прост!