Бедствено положение в Пловдивско заради скъсани диги

Частично бедствено положение е обявено за град Садово, както и за пловдивските села Катуница и Ягодово заради скъсани диги на река Чая.

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в Пловдивско заради скъсани диги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наи после ще има ли кадърни хора да заработят в тази държава?Докога всека пролет ще загиват хора от наводнения заради некадърни упраници,заели постове за пари с подкупи?До кога нметовете ще са на постоянни договори и какво трябва да се направи когато си купят постовете за кметуване,а след това ги интересуват само ззаконните кражби,а за оставалото плаща народа?

Какви меки китки са пазителите на семействата си днес! Най-тежката зима за века ! Ледников период за над месец и половина, снегове.... очаквайки ги да се стопят в реките. Това са го знаели и първобитните човеци!НО..... НАЙ-БОГАТИТЕ ПЛОВДИВСКИ СЕЛА, НАСЕЛЕНИЕ, КМЕТОВЕ, УПРАВА......... ТЕПЪРВА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ!!! Какъв СМЯХ! Каква импотентност на български мъже в най-богатия от хилядолетия региѝон, отгледал в древността най-борбените, най-завладяващите, най-пазещите земите си мъже! И ТОВА АКО НЕ Е МУТАЦИЯ И РЕГРЕС НА ГЕНИТЕ!???? ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ СМЕЕ, ако публикуват статията с добавените предизхождащи събития и факти! Е гати и нещастниците! Е гати и заспалото духовно мъртво население, чакащо доброволно и безмозъчно да ги залеят водите, преди да са получили помощи и мерки по късно пуснатите сигнализиращи документи! МАЙКИ БЪЛГАРКИ, КАКВИ СИНОВЕ САКАТИ СТЕ ОТГЛЕДАЛИ! БЛАЗЕ ГЕРМАНКИТЕ - НЕ РАБОТЯТ, НО ВИНАГИ ЗАЩИТЕНИ, ОБЕЗЩЕТЕНИ, ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ......... "Господи, Исусе Христе, слез да си прибереш версиите" е казал народът, когато е имал мъже, а не меки китки крадливи.

Нещо се обърках.... Преди 1-2 дена имаше репортаж по една от телевизиите точно за тези скъсани диги. В същия този репортаж стана ясно, че кмета на Катуница от няколко години иска пари за ремонт но пари все нямало, и че местния клон на напоителни системи се е ангажирал цитирам "близките дни" да започне укрепване и ремонт на дигите. Какво се промени от тогава... Реката ли преля вече преди да е започнал ремонта на дигите или областния управител "се е самосезирал" и е решил да демонстрира дейност.... защото ако нищо ново не е станало... то дигите си бяха скъсани и преди, и се знаеше от няколко дена че ремонт ще започне, демек сега един щаб е разбрал, че има скъсани диги (дето са така от доста време) и взел решение да ги ремонтира след като това решение вече е било взето от друго място.... Странни неща стават из нашата мила Татковина.

Странно ми звучи всичко това , като виждам, че в реката вода почти няма, поне на 7-8 километра нагоре по течението.

Сеч, сеч, сеч до това води. Няма залесяване. Дърветата, храстите поемаха влагата.

Има ли Организация в България, която да глобява "журналистите" за такива заглавия? СЕМ и т.н. Забравили сте да напишете само, че "няма жертви" и жълтия фон.Иначе много "правилно" е споменат загриженият обл.управител.

Да... а, голямото снеготопене тепърва започва.

ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е РАЗПРОДАДЕНО НА ЧУЖДИ ФИРМИ, СРЕЩУ ДОБРИ КОМИСИОННИ. ЗАТОВА НЯМА ПАРИ.

И защо се опитвате да втълпявате нещо дето реално го няма???Това че има скъсани диги не е основание да пишете глупости. Кое село е залято, потопено ????

Бавно но сигурно, държавата се разпада...

Какво да се прави - ентропия ... дУмокрация ... демокра(д)ция ... Ей сега и Сащите като се заразпадат и глей кво става ... :-)

Името на реката е било "Чая" до 1942 г. Два пъти променяно след това, сега името ѝ е Асеница. Друг въпрос е, че местните жители си я наричат Чая. Независимо как се е наричала, реката винаги е била буйно-поройна - и по турско, и след турско, и при соца, и при демокрацията ...

Не си в час, с наименованието и пълноводието....

Кажи бе, градски, какво те смущава? Но конкретно!

дано да стабилизират ситуацията по наи-бързия начин.

оставяйте ги така да ги отнася и без това искате да ги изселите тия райони

да да през комунизЪма нямаше наводнения

Със сигурност дигите и язовирите се поддържаха в далеч по-добро състояние....

дкми

От Катуница съм, и мога да ти кажа с гаранция, че по времето на комунизма никога не е имало скъсана дига на тази река, защото всичко се поддържаше и следеше, дърветата по коритото също се махаха, а сега разни зелени педерааааси и вегани вдигат врява, и не може да се поддържат нещата както трябва. А дърветата по коритото на реката - именно те са причината за всички наводнения.

Сега под почистване разбират да изсекат здравите дървета по брега и да ги продадат. Чиста далаверка, но с огромни негативни последици за бреговете на реките. Направо не мога д аповярвам, че правят подобна глупост, но алчността е безгранична.