По-бедните ще имат право на безплатен адвокат

Хората с месечни доходи под определената за страната линия на бедност ще имат право на безплатен адвокат.

Обратно в новината

Коментари - По-бедните ще имат право на безплатен адвокат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юридическата мафия довършва държавата

Кой са тия по-бедните и от кого са по-бедни? Щото ако се смята по прага на бедността, то в тая категория влизат над 80% от хората, откъде ще вземат пари да платят за техните адвокати при положение, че точно тия 80% издържат по-богатите. Ще вземем от бедните да дадем на бедните.

Така е при комунизма-вземат от едни,дават на други,ама по-голямата част заделят за себе си.

Безплатен адвокат ще има ли за смачканите на пътя? Или при дядо Господ няма да им трябва а?!

и той ще ги закопае яко

Какво значи по бедни?От кого са по бедни?А най- бедните и бедните ще си плащат ли?

Интересно ми е ей така от любопитство, на един обикновен човек защо би му потрябвала адвокатска защита?

Ще го топнем,и си лежи,щото е виновен.Ма ако има адвокат,щъ лежи само 10 г :) ЧЕНГЕ

Ами например, ако някой те обвини за нещо и заведе дело срещу теб. Също ако те уволнят неправомерно, но за това, мисля, че всички имаме право на безплатен адвокат към КНСБ.

Адвокатска защита обикновено трябва на обикновените хора за имотни спорове,за щети от ПТП,за защита от зла съпруга/съпруг и т.н.т. Пожелавам ти да търсиш адвокат само за добри неща-например покупка на имот и подобни.

от тези пари на бедните българи отдържат 18лв. здравна осигуровка или чисто получават 47лв., които заработват за малцинствата има интеграционни добавки

Повечето хора с доходи до около 600 -700 лв. предполагам, че не биха си позволили да плащат на адвокат. Значи хората със средно ниски доходи, които работят, остават без никаква защита, а хора с много ниски доходи ще бъдат защитавани.

т. нар. гарантиран минимален доход, който е 65 лв. месечно и от българите се заработва, но не и от бежанците

Над 40% от населението у нас

От заглавието следва че има ЕДИН адвокат за ВСИЧКИ бедни. То бива икономии бива , ама....

Лъжа, в РБ няма бедни, сите се видях в пари и ваканцуват по странско.

хахахахахаха смешна държава!!!!!

Какво значи по-беден?

Едно време селяните по принцип нямали пари и като нямали с какво да си платят на адвокатите, носели им кой вино, кой ракия, дърва за огрев, яйца и т.н. Така че, който няма пари, но е здрав и има много свободно време, да ходи да окопава двора на адвоката.

Безплатен адвокат на мангалите,30 евро на малко сапунче,неплащане на данъци,ток вода,денонощна медицинскапомощ на катуна,безплатна,а нормалните хора да плащаме данъци,да събираме пари за болни дечица,щото държавата я боли и да издържаме цялата герберско депесарскобесепарска зган,я си е..те майките

е пълта глупост. Държавата е длъжна не да дава помощ на бедните ами да им помогне да имат работа и доходи. Включително допълнителна квалификация и достойно заплащане на труда. Помощи за бедни, безработни . . . поредната крачка към заробването на мат'риала.

не стига,ч е правят престъпления ами и за капак ще им финансираме защитниците. ЩО по добре не тръгнете д ани тепате с танкове и да се свършва,а всеки ден от държавния бюджет се измислят нови плащания за една и съща група за сметка на нормалните граждани данъкоплатци! А дано си останат само те и управляващите и да се крадат и ядат взаимно!

През капитализма и демокрацията /последната бидейки политическа форма на първия, според гениалния израз на Жорж Бернанос/ на сиганите западните лакеи им построиха комунизма, който българите с упорит труд не можаха да построят на себе си за половин век.

T.e ако примерно сега мен ме нападне група социално слаби от махалата аз не само, че ще бъда ограбен, но и чрез част от моите данъци ще се плати на "безплатния" им адвоката. Страхотна идея!

Ако имаш кола или друга собственост за 100 хил. лева, но се водиш безработен, трайно безработен - беден ли си?

Не

Адвокатите преди дни отново си вдигнаха възнагражденията и вече минималните минават 400 лева. И какво означава "безплатен адвокат"- просто всички разходи за адвокатски хонорар остават за сметка на съдебната система, на която и без друго постоянно отказват да вдигнат бюджета. Вие виждали ли сте съдии - социално слаби? С тази политика на Горанов може й да видим

Всички си вдигат хонорарите и цените на стоките.Не трябва да се противопоставяме, а да се обединим срещу тези,които ни ограбват.И това не са адвокати,лекари ,инженери,работници, а са политиците и кукловодите им.

Ако имаш имоти за 100 хил. лева но нямаш "доходи" - беден ли си? Ако нямаш нищо, но имаш 1000 лева заплата богат ли си?

1000 лв няма да те направят богат,но 10 000 на месец вече може и да те направят! 1000 лв е минималната заплата в Хърватска и Словения,където цените са,като в България! В Гърция никой не взима такава заплата!!!! В Гърция 1500 лв заплата пак никой не взима,а тук 1000 лв ги имате за голяма заплата,нямам думи!!!!

Няма лошо всеки да може да получава компетентна юридическа помощ. Лошо е когато тази помощ гарантира справедливост на извършителите на престъпления и наказание за допусналите да станат жертви на първите.

Както винаги в България на теория е добре, но на практика - не. Защото реално в 99% от случайте служебен адвокат ползват съдени за кражби, убийства и т.н. роми. Така държавата с наши пари им плаща адвоката, който ги защитава, че са ни ограбили. Все ми се струва, че това за равното правосъдие е вярно, но защо след като нямат доходи и са безработни, да не побачкат някъде задължително, за да си изработят тази сума, която държавата им осигурява. Защото при стотици дела в България всеки ден по подобни престъпления и при 500 лв. минимално адвокатско възнаграждение се сетете с колко ще олекне държавата, за да защитава най-вече извършилите престъпления роми.

То, комай, цялата тази работа е заради домочадието на бай Мангал. Съвсем сериозно си го мисля.

Крадци, изнасилвачи и убийци, все хора без доказуеми доходи и най-често с лилави венци, няма да се харчат вече дори и за адвокат.

+ наркопласьорите

Ако държавата е коректна към своите граждани, би трябвало да постанови минимална пенсия от 300 лв, т.е. най-ниската пенсия трябва да стъпи на линията на бедност, която самото правителство определя!

а равен достъп до ролс-ройсове, яхти, вили на хаваите и чалготеки, до електричество, вода и парно без абонатни номера, кога. тия, има ли нещо, предложено от тях, да не е безкрайно малоумно и категорично против денъкоплатеца. приятен ден.

И к'во стана!? Държавата ще плаща на адвокатитие на БХК да защитават в съда тъмнозелените след, като изнасилят някоя баба и и отмъкнат пет лева!