Три жени отиват на съд за продажба на бебета

Прокуратурата внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу три жени, участващи в организирана престъпна група за продажба на новородени бебета.

Обратно в новината

Коментари - Три жени отиват на съд за продажба на бебета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно!Браво на Бъчварова!!!Защитавам я !!!!!

Румяна Бъчварова (Министър на вътрешните работи) посочи, че самата Стоянова (бившата й съдружничка) има осиновено дете и помага на децата от дом във Враца. Не може тази ПАТКА Бъчварова да разгласява тайната на осиновяване (ако е казала точно това) !!!!!!! Това е подсъдно!!!!!! Има закон!!!!! Как е възможно такова изказване??????!!!!!!! и това ми било Министър !!!!!!!

е постъпила Бъчварова.Няма да ти обяснявам нищо повече.

Защо ги обвиняват в престъпление? Те в действителност извършват обществено полезна дейност като намират подходящи богати семейства за децата на родители, които не могат и не искат да се грижат за тях. Веднага всички закони, които пречат на законното осиновяване трябва да бъдат премахнати - осиновяването трябва да става с декларация и държавата да няма право да го откаже (децата да се отнемат в полза на държавата само когато се докаже, че не се отглеждат правилно).

.... Защото си има ред за тази цел. А когато реда не е спазен няма никакви гаранции, че дейността е "обществено полезна"

Eдна година им трябваше, за да разберат, че не могат да заметат под килима една "благородна" дама и съдружничка.

проблема тука е едни безкрайни плащания които взимат определени кръгове докато осиновителите се борят да имат най накрая детенце. ако не искаш да получиш дете с някакви нелечими недъзи, ромче или тн се налага да даваш бая по големи суми. легално. те на това аз му викам да прецакаш нелоялната конкуренция и да запазиш монопола.

Кьорови търговци! 1. Човекът не е стока 2. Всеки може да си отгледа детето. Тези, които си ги продават са обикновено безотговорни кухавели или са просто в шок. След това ВИНАГИ размислят и съжаляват 3. Тези, които купуват не се ли сещат за ситуацията от горната точка? 4. Имам приятели, които имат сурогатни близнаци - платено, легално, собствени гени, дискретно.

се отнася за съвсем друго нещо.Майки ,които ще изоставят децата си.Тези деца ще бъдат настанени в домове.Държавата не ги дава за осиновяване.Е намериха се три жени да помогнат на бездетни семейства!Ако нямаш нормална яйцеклетка и другия генетичен материал ЗА КАКВА СУРОГАТНА МАЙКА ГОВОРИШ !

да ти кажа.Сурогатните майки също се привързват към детето,което раждат и се започват едни дела....

сурогатната не плащат ли ?

Щото е много морално и цивилизовано да се ползва утробата на една жена под наем!!! Няма никаква разлика между сурогатна майка и майка изоставила собственото си дете. Психическите последици са същите, защото и двете са дали Живота. Аз имам финансите и желанието да имам дете, но не бих платил за жив инкубатор. Зачатието първо е Духовно а после следва оплождането. Затова светът днес е пълен с хора с душевни проблеми, защото са заченати в похот. Границата е на върхът на ножът. Не-случайно в религиите водеща е духовността. Прекрачването на тази граница превръща човекът в животно.

не се отнася за всички.Моля те ...има много свестни хора.

Наистина, какво ли са казали Алла Демидовна Пугачова и Сара Джесика Паркър на мъжете си...че ще стават бащи? Едва ли е било: Ще ставаш баща, бременна съм.

ама що въобще съдят, няма ли сега някой да се включи да защити сурогатното майчинство? на елтън джон кой му е родил децата?

друга тема.Елтън Джон може би има яйцеклетки и спер...тозоиди от мъжа му и готово!Търсят само утроба.

Адвокатката продава деца , мъжът й ограби " Пирогов" - *бах ти и семейството !

Въпрос на интерпретация. А може би продава услуги по осиновяването на децата? Все пак процесът си изисква съответните разходи, а и хората, които са заети с него нещо трябва да ядат, нали? А и за бременните жени е далеч по-лесно да направят аборт с нежеланото дете и да приключат с тази тема за тях. Да не говорим, че прегледите съвсем не са безплатни

Да бе , повярвах .

Как смеете да хулите съдружничката на вътрешната МУ министърка, флагманка на протестите, чистата като кристална сълзица??

един репортаж - няма един репортаж, едно интервю със семейство купло си дете, нито с продадено дете ! кое по-точно трябва да е обективното по темата, онова с което облъчват съзнанието на говедата здрители, или другото за което отдвна нямат време и умствен капацитет, даже да си го представят ??

10к ех да сум знаел ...що да не платиш ... за нормалните процедуру излиза 20-з0 ... що толкова се шокирате тук процедурата е напулно нормална... по ли е добре детето да отрасне лишавано от всичко ...родителите готови да заплатат ще са по добри *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРОЧЕТЕТЕ !!!!!

Това седерунгелщината е много тежка болест. Законите били калпави. Иначе търговията с деца си е нещо нормално.

не се разбра какво написа.

Подхвърлиха на мършоядните медии поредното парче и сега ще го дъвкат две седмици. Дори лелките от БНР го съобщават в новините на половин час!

6-10 000 е един символичен жест за да имаш дете българче и то бебе!Подкрепям трите жени!!!!!

Закона трябва да се спазва. Ако процедурите са тромави, то просто трябва да се подобрят.

Ти знаеш ли го изобщо.Той е параграф 22.

на трите дами - ЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЕДИН КОМИТЕТ... Едно флашмобче на жълтите павета... Едно протестно КЪРМЕНЕ поне да организирате. Но не питате - какво направиха трите УЖ благодетелки - според вас, да се ПРОМЕНИ ЗАКОНА... Съдружничката на РУМИТО ВИ БЪЧВАРОВАТА дали не е могла да използва ГРОБ за внасяне и гласуване на промените??? Преди това си отговорете на тоз въпрос. Щото сте в положението и обяснителния режим на ЕДНА веч МИНИСТЪРКА, дет трябва да ОТГОВАРЯ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА... ДЕВАЛВИРАТЕ КАТО НЕЯ В ПРИНЦИПИТЕ СИ...

По-правилното заглавие от други сайтове: ЕКСЪДРУЖНИЧКАТА НА РУМЯНА БЪЧВАРОВА ОТИВА НА СЪД ЗА ТЪРГОВИЯ С БЕБЕТА. А сега си и припомнете сами каква паника и истерия настана и как Румяна Бъчварова влезе в безумен обяснителен режим как екссъдружничката и Цветелина Стоянова била много читав човек и обвиненията срещу нея били неоснователни.

Какъв морал трябва да имаш ,за да правиш бизнес с нещастието на хората ? Адвокатката и съпругът й ( кой,кой,кой ) нямат страх от Бога!

Нещо много бъркате повечето.... Това, че процедурата по осиновяване е неадекватна не означава, че е редно някакви частни лица безконтролно да продават/купуват бебета. Ами, аз например съм някакъв педофил и имам 10000 лева - значи, плащам на трите лелки и си купувам робче, така ли? Вместо да оправдаваме подобни съмнителни инициативи би трябвало всички ние, гражданите (или селяни ако предпочитате) на тази тъпа държава, да изискаме по-адекватно законодателство.

Така е...Все пак става дума за търговия с бебета, не за търговия с картофи..

закона е сбъркан,а не трите жени.

Значи, разчитаме на морала на трите жени, че не продават бебетата на всеки изразил желание да си купи и с малко повече парици! Хилядолетната история на човечеството показва, че личният морал не е нещо на което може да се разчита. Нека променим сбъркания закон! Защо не създадем петиция до социалния министър?

за какви педофили говориш!Те не са правили това!За нормални семейства става въпрос,които чакат с години да им дадът 12 годишно вече късно да бъде възпитано.

да ги съдят!Добро са направили.Така трябва да бъде.Да променят закона.

Мърльо, ти нямаш право да се изказваш! По въпроса могат да говорят само раждали жени!

Колко време ще изкарате с тия 6000лв та си туряте такъв грях на душата, бе, тия, сурогатните фльорци?

ДАНС май наистина си барат....... щом се занимават с такива дребни "далавери". Как не ги е срам!!!!!!!! Това е последният шанс за някои семейства да имат деца. Сега нека гният по институциите и чакат някой да ги осинови по редовните държавни процедури.......

Има си установен ред. Щом се заобикаля, значи има нещо гнило, та даже престъпно.

За какъв ред говорите........утопии.За съжаление животът не е справедлив и често се налага ако искаш да си здрав или да имаш дете да плащаш. Ред отдавна никъде няма.

ДАНС се занимава с работата на кварталния отговорник ,тази служба плаче за закриване .

Борила съм се със стерилитета и съм мислила и за евентуално осиновяване, но въпреки всичко преживяно не бих участвала в подобна схема. После как ще го гледам това дете в очите и ще му бъда майка, ако съм го купила като стока. Отвратителна постановка и не намесвайте двойките с репродуктивни проблеми, защото не мисля че им правите услуга.

да мислиш!!!Явно не си се сблъсквала с проблема осиновяване!!!

това е най елегантната услуга!И за детето и за майките и за осиновителите!!!

Колко ти платиха сем. Поромански ?

Това е доста безобидна област, в която ДАНС да отчетат, че нещо вършат. Вместо да упражняват надзор над преминаването през южната ни граница и на кого се дават документи за българско гражданство, ДАНС се занимават с дребни прегрешения. Да, някой е направил малко пари, заобикаляйки закона, но пък е създал радост на бездетни български семейства. ДАНС да не мислят, че за тези велики "разкрития" ще получат похвала?!? Я си вършете работата по разкриване на едрите престъпници! Че се изнизаха до един без проблеми извън държавата.

Аз не виждам къде е престъплението ,напротив осигуряват на тези деца нормално съществуване в семейство а не в ада на социалните домове ,може би ще ги обвинят ,че не са платили ДДС и плосък данък на сделката ,иначе няма нито отвличане ,нито кражба ,всички страни доброволно са се разбрали и са доволни.

В Агенцията по социално подпомагане тоя бизнес процъфтява отдавна ... тези трите са работили на частно и за тона са им пратили ДАНС ...

Ужас! Значи в България наистина всичко е възможно! Да извършиш престъпление, убийство, кражби и да си живееш безнаказан, стига д абутнеш на правилните хора; да си осиновиш дете по бързия ред...

тук е мултикултуризъм ,какво сензационно има.Защитения вид си живее както иска,защото това му е културна особеност и ние трябва да се съобразяваме.Защо даа може да убиват,крадът,да карат каруци по магистралите безнаказано,а да не могат да си продават децата.Ака искат и хора да започнат да ядът-всичко се търпи.Важно е да гласуват правилно и нали от сащ са казали ,че това е бъдещето на България.Някой смее ли да опонира.

Хаха, тия какво си мислят, че правят? Мислят си, че могат да се набъркват в бизнеса на хората безнаказано? Мислят си, че могат да заемат някаква ниша, защото така им е хрумнало? Обаче не са познали - трябвало е да имат лицензи, разрешителни, да са си платили лицензионните такси и членския внос към куп организации, които могат и да не им се дадат ;). Това да е за урок на всеки крадец, който си мисли, че може лесно да присвои бизнес

Коректно е да се казва 3 циганки. Нищо към циганите, но това при тях е култура. Те продават децата си като се родят, купуват си деца, всяко носи детски, продават ги за булки (още деца), не признават офицялно институции (имат си Мешере за всичко). Все едно циганин да ти говори на цигански, ти на него на китайски (и на български да е, се тая).

Постъпката може да се окачестви като благородна, особено, ако децата както се надявам са били българчета. Иначе те биха били принудени да съжителстват в домове заедно с мангалчетата, да бъдат тормозени и бити.

Опасните престъпнички, търгуващи с бебета, са свързани с комунистическата партия!

Все комунистите ти се привиждат.Май ти като демократ в кавички си по опасен.

Колкото и "благородно" да е описана тази дейност, някъде трябва да е регистрирана. Ако продаваш кученца, за които се грижиш, пак някъде се регистрираш и плащаш.

Да, далеч по-добре е тези бебета/деца да преседят по институциите няколко години, да изостанат в развитието си, да се сдобият с една кола психози вследствие на ненормалната среда на израстване и да се подхвърлят между социалните служби. По TLC има предаване, в което в изостанала Америка жените, които не искат да се грижат за бъдещите си деца, декларират това желание рано, намират се осиновители, които чакат да мине раждането и детето се взема буквално от родилния дом, а не се подмята като ненужна вещ между институциите.

Ами, нека направим и у нас да е като в Америка! Аз съм последният човек, който би защитил гниенето на дечицата по разни институции! Подобни самоинициативи обаче създават предпоставки за злоупотреби защото няма никакъв контрол, а личният морал е нещо на което отдавна не може да се разчита!

коментирали май няма и един нормален,обикновен комунизъм........

Баба ти е комунистка!

"По делото са използвани специални разузнавателни средства." Каква пародия :) Всичко мара втасала, използва тайните служби да хване 3 жени дет вършат работата на държавата по добре и по ефективно. Още едно доказателство че това не е държава а цирк!!!

Имам познати с пари които след години безуспешно ходене по мъките и борба с социалните не успяха да осиновят дете, платиха за същото - сега хората са повече от щастливи! Цялата система за осиновяване е ненормална, тромава и безсмислена - затова хората намират свой начин! Отново държавата не върши нищо

и аз не виждам нищо лошо стига да се докаже, че децата не са били изнасяни за органо-дарителство. другото, което прави впечетление e, че тези нередности (понеже се съгласявам, че не са престъпления) се извършват от добре образовани българки, не от необразовани циганки. и деъствително би трябвало да се провери дали тези жени нямат връзки с властта.

И аз мисля че жената е помогнала много на тези хора - осиновяването е безумна процедура - който не се е сблъсквал не знае за какво става на въпрос - това е далече по добър подход - едните не желаят детето и вместо да си провали живота в дом за настаняване си намира ново семейство, а бездетните хора имат бебе - браво!! Такива хора трябва да се подкрепят, не съдят!!

Много точно го написа!Законният ред е наистина меко казано безумен!Тези жени трябва да бъдат подкрепени.

Ами след като на нормални, добри , осигурени семейства не им се дава възможност да осинивят дете официално от държавна институция ( макар понякога, доведени до отчаяние , и да са готови да платят на продажните служители в държавните служби за осиновяване,) то какво лошо има в това да дадат на едно дете дом, а на едни хора - семейство! Я да се разтърсят и да видят ка к продават деца в държавните служби в

Възможност им се дава да осиновят, но кандидат-осиновителите искат бяло българче, а не ромче, а такива деца в системата почти няма, защото в наше време рядко се случва българка, дори самотна майка да си остави детето.

Тези майки са щели да изоставят децата си, а въпросната дама е уредила те да бъдат осиновени и затова е взела пари. Малко не разбирам къде е престъплението.. просто децата са били осиновени веднага, без с години да се дават подкупи насам-натам из държавните институции?! Мда, да отмъкнеш подкуп от бюрократ е непростимо!

с малкото, но съществено уточнение, че социоложката-министър на ВР-Р Бъчварова е съдружник с дамите...

А Бойко Борисов е щял лично да акушира ;) Само Цветанов остана извън схемата, но предполагам е играл анестезиолог.

Не знам колко си красная , но определено си много кухая !

Не виждам нищо лошо. Поне не така както е описано...изглежда даже по отговорно от колкото самата държава го прави.

Явно т.н. 'процедура по осиновяване' в БГ не е адекватна- инак кой би дал 10к, ако държавата си бе свършила работата ?! Друга тема са людете с ампутирана съвест, които биха продали всичко, вкл. и бебето си. . .

БРЦК

Ако съдят тези , да съдят и майките на децата. Те дори са по-виновни !

Не може да се съдят майките, това при тях са етнически особености...

След като има търсене,има и предлагане. И,по-добре тези деца да растат в семейство,което ще им даде дом,любов и образование,след като плащат толкова пари,значи, ги искат,отколкото да ги прехвърлят от дом на дом и да растат престъпници

къде е престъплението

В продажбата на хора ..

sonibvc@gmail.com

Сещам се за група хора около 240-1000 които всеки продават над 7 милиона човешки съдби но съд няма...

точно това, което те правят не е съвсем легален бизнес за адвокати, агенцията за закрила на детето и държавните чиновници, свързани с осиновяванията. Продават си ги на чужденци и печалби си отчитат. Вероятно тези женици са се набъркали на някой такъв интерес и са си го отнесли. Морал и етика са последното, което трябва да се търси в капиталистическите отношения - те се използват за параван

5 кила мас и кокали не са хора.