Спални вагони с душ-кабини тръгват от 1 май

Нови 30 спални пътнически вагона ще бъдат пуснати в експлоатация от 1 май. Те ще обслужват дългите дестинации на БДЖ - Варна, Бургас, Силистра, Русе, съобщи БТА. Целта е пътниците да могат да ползват вагоните в нормална експлоатация за предстоящите Великденски празници.

Обратно в новината

Коментари - Спални вагони с душ-кабини тръгват от 1 май | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВМЕСТО ДА КУПЯТ ПО-ЕВТИНИ И ПРОСТИ ЗА ПОДДРЪЖКА ВАГОНИ, ТЕ КУПУВАТ БРАКУВАН ЛУКС?! ЩОМ СЕ ПУСНЕ МАГИСТРАЛАТА ДО БУРГАС ТИЯ ВАГОНИ СЕ ОБЕЗМИСЛЯТ ЗАЩОТО С ЯВТОБУС ЩЕ СЕ СТИГА ЗА 4 ЧАСА. КОЙ ЩЕ СЕ КАНДИЛКА 8-9 ЧАСА ЗА ПОЧТИ СЪЩАТА ЦЕНА?!

От БДЖ съобщават, че новите вагони ще трябва да се адаптират към системата. За целта: 1. Душовете няма да работят поради неплатени сметки към ВиК. 2. Максимално допустимата скорост от 160 км/ч ще се приведе към нормата 35км/ч за далечни дестинации (далечни далечни, колко да са далечни 550км най-много но пък се усещат като 3 дни път с камила без почивки). 3. Прехода между вагоните е невъзможен, поради заключване на всичко що ви хрумне. Персонала иска като тръгне влака да се наспи добре и никой да не го притеснява за глупости. А на крайната гара ще се преценява кой е пристигнал, и защо така?! 4. Системата на интеркома между вагоните, машиниста, главния юрист-консулт и старшината ще работи докато спре, понеже не е предвиден щат за техник по поддръжката и това нещо ще се счупи все някога ако не го окрадете преждевременно. 5. Ще се изгради сложна система с осигурена дублирана комуникация за поръчки към пианиста във пиано-бара на влака. За целта моля не го насилвайте да ви свири чалга! 6. Поради все още ниските температури нощем, моля не заспивайте във ваната! Ваша грижа е при евентуално рязко спиране на влака да си събирате разплисканата вода по пода! 7. Ако поради невиждан досега лукс във Вашето ежедневие си пропуснете гарата, не бива да се ядосвате лекомислено. Просто предположете, че поради съкращаване на щата тя вече не функционира и влакът не е спрял. 8. След продължително патуване кабинетът на общопрактикуващия лекар беше затворен поради запек. 9. За всеки случай при закупуване на билет предвидете 45% допълнителна сума от цената на билета за суха храна, понеже не се знае дали и кога всъщност ще пристигнете. Със сигурност в крайната гара няма да сте Вие. БДЖ Ви пожелава приятно пътуванееееееееее...

Доста сте прав, но ще трябва тук-там да ви коригирам, за да се доближим до реалността, а именно: 1) интерком между машиниста и влака до сега не е имало, няма и да има. Ако началник-влака случайно знае GSM номера на машиниста ще му се обади да се върне и да си вземе версиите, иначе е така си е отишъл във Варна машиниста сам 2) Душовете няма да работят, това е ясно, нещо повече - до 1 месец няма да ги има и душовете 3) Пиано-барът в БДЖ влаковете е мобилен и зависи къде ще се накачулат повече пияни. За съжаление те поръчки не приемат. 4)Заспиването във ваната е позволено, щото както стана ясно - вода в нея нема, нема и да има. Проблемът е да намерите ваната! 5) Ако има чалга, тя ще е с човешко лице, в смисъл Милко ще е с маска на УикиЛиикс. 6) Общопрактикуващия лекар ще отговаря само за хора, кънектнали го с iPad и iPhone! Бедняците да го ду... 7) Свободното придвижване между вагоните ще е затруднено за нормалните, но това едва ли ще спре лудите 8) Не се залъгвайте да си носите пари за храна, кой знае какво е станало в Горна Оряховица или Мездра, носете си храна и вода. 9) Душове няма, не е имало и няма и да има... 10) Пазете се от гейовете... те са на свобода Бог да е с вас, когато се набутате в БДЖ.

Българите само всичко оплюват. Защо не са малко поне нормални като другите европейци? Как ще живеят така в другите европейски държави с тези разбирания?

това с банята е много опасно - българинът като се къпе, настива. С водата шега не бива!

абе май "много хубаво, не е на хубаво"...

Спални вагони с тайландски масажистки тръгват от 2 май ... щотУ от кризата ората не мое спат у вагоно, затва

Направо да зачислят и щатна компаньонка.

че няма да ги зачисляват, а ще се тегли лотария с номерата на билетите. Но от БДЖ обясниха, че в крайна сметка ще има за всички.

Значи като вземе че ни друсне два пъти влака и по погрешка скочим в тоалетната, а после вземе, че ни друсне още веднъж и си фраснем главата на крана ще придобием всичкия нужен опит за извънредни ситуации! А пък какво пързаляне ще падне като вземем, че изтървем сапуна... Имам един въпрос - Дали въпросните душ кабини ще бъдат прозрачни, та вече да е важно и какво бельо носим, че преди като се помня това поне нямаше значение? (кой да знае може и за други ели да е)

дето никога не си влизал във влакова душ-кабина.... Нима не знаеш, че на пода и са здраво закрепени скиорски обувки за алпийски спортове. Влзянето и излАзянето от кабината става само при спрял влак (те у нас и без това спират на всяка керемида) Като се навреш в тези обувки ни ща можеш да поскачаш по неподравняваните от барем 30г релси и респективно не ще можеш да нанасяш поражения на инвентара. Ако има вода, (и е лято, щото за зимата не ми се мисли) ще можеш да си поизмиеш сурата. Глезените ще ти останат немити, но тях ще заплакнеш на гаровата чешмичка в крайната дестинация на твоето пътуване. ЦИлуфки, твое БДЖ

Аз пък си мислех, че някой нежно ще ни държи ръцете, докато търкаме задници в сапуна! Впрочем, нужни са някои допълнения: -Столове за масаж -Ароматизатор в душ кабината -Фризьори на щат -И.Т.Н.

Типично по български - на гол тумбак чифте пищови. БДЖ е във фалит, но ние купуваме душ-кабини, за да се нагушат новите служебни министри. Много ми е интересно, как в тая душ-кабина сутринта за 1 час ще се изкъпят 70-80 души - колкото са във вагона??? Или може би се предвижда нощно къпане!!!! Засрамете се - такива кабини са подходящи за пътувания, които траят повече от едно денонощие, а не 5-6 часа!

Като се вземе предвид честотата на къпане на българина (всяка неделя в добрите семейства) тези душ-кабини са напълно излишни, но турците казаха, че те (душкабините) подобрявали надресорната маса и понеже никой в БДЖ не знаеше нищо за подресорната и надресорната маса - къндисааме да се турнат. Турците искаха да ги надпишат "Ибрик одая", но ние тука вече взехме нещата в свои ръце и се наложихме - нарисува се гола жена под дъжда.Хем интернационално, хем естетично, хем и надресорната маса се управи. Сега остава да подобрим влошената динамика на последния вагон но това е лесно - просто откачваме последния вагон и ... БДЖ ще излезе на пчалба

По-страшното е, че има съвсем реални министри, които мислят, говорят, пишат и се смеят на същите тъпоумни малоумия, като написаното от тебе - затова сме на този хал.

За 2 милиона лева в тия вагони трябваше да има и стоматологични кабинети. Вие това го оставете, ами оправете нормалните пътнически вагони, че от 1986г пътувам редовно Горна Оряховица - Варна и по празниците все в коридора и в тоалетните се возим и е истински кошмар да се разминем с кондуктора или с оня с количката

не го ли уволниха някъде 90-91г? Ама как да е. Като си спомня само, беше едва ли не цивилизовано - имаше кина, чистички вагон-ресторанти със сервитьор, оня с количката се мяркаше.... да..

тези с количките ги имаше до доста по късно и определено беше по добре, колкото и да се опитваш да иронизираш. ти маи си от тия дето на влак не се качват ,ама все оправят бджето

Пак не си разбрал - не " с душ-кабини", а с кабини -душегубки! А-а, глей ти ква била работата-а....И казаха, че ще ги натикат вътре да сключват бракове.... -Не,бе, глей сеа, ще ги качват на ВЛАКОВЕ-Е, не бракове -Карай, братчет, те така и така са за брак, ха-ха....

тези душ-кабини скоро ще станат гуш-кабини. Там шафнерите ще си затварят по една кака от Централна гара или от гара Варна. На Горна Оряховица - размяна на каките, за да си ходят по домовете и така шафнерите ще си прекарват весело (те и сега си се веселят достатъчно, гледайки безучастно страданията на пасажерите)

Представям си на втория месец така нар. у нас "хора" на какво ще ги направят тези нови вагони...пари на вятъра само !!!

и конски вагон да им дадеш и него ще освинят. Е, при това положение що да си не вземем рушветчетата за нови вагони. Ти що мислиш че сме ги поръчали в Турция - щото думата рушвет я разбират прекрасно.

Ще има душ кабини колкото работят химическите тоалетни в автобусите. Просто влака ще има 1 час престой на Мездра или Пловдив и който иска може да се сапуниса в Искъра или Марица респективно при цена 0 ст на минута.

1 милион евро на вагон ?! Вие ебавате ли се ???

Глей сега, вагона струва 100 000. Останалото е за плочките в душкабината и да почерпим, та да се движат безаварийно вагоните.

Колкото малък самолет. Като гледам какви нарове има :) май е 3 класа

ох баня ,ох кеф- в банята на бедежето голям кеф

Вагоните могат да се движат с до 160 км/ч, затова на този етап те не могат да бъдат включвани в международни композиции. Причината е, че по европейските стандарти железниците се движат с до 200 км/ч. След месец като им изпаднат колелата ще хвърчат с 200 и ще са съвместими с европейските стандарти.

Уха, страхотно. То влакове вече няма, ама колкото ги има, луксозни да бъдат. Лятно време за Бургас или Варна пътуват по 4-5 влака, не повече. Хората едва ли имат нужда от душ кабина. Сега масово предпочитат да се наблъскат в автобуси или частните си коли. Целта е да се стигне евтино и бързо. Ехххх, при лошия комунизъм имаше влакове, също така на всеки час излиташе по един самолет за Бургас и по един до Варна. Имаше и още до 7-8 други града. И билети не се намираха. Ама сега било много по-хубаво станало, някои призказват.

1988г билета за спално купе София-Варна беше 18 лв, за самолет 22

Така беше, но билети не се намираха. Защото друго си е за 1 час полет да кацнеш я в Бургас, я Варна, че Видин, Русе, Горна оряховица, Търговще, Кърджали и пр. А пък сега душ кабини и сто часа път с камили

По-евтино излиза ако можеш да вършиш нещо друго докато пътуваш. Времето е пари, нали? Ако кандилкането не ти пречи да спиш, то можеш да оползотвориш времето по този начин, а на сутринта да вземеш душ и да се чувстваш почти като у дома. Това е невъзможно да се случи по наша редовна междуградска автобусна линия, а със самолет загубеното време е съизмеримо, но моного по-скъпо излиза. И не можеш да отвориш прозореца да подишаш въздух.

Ужас, само до 160км в час можели да се движат.... Само ме подсетете къде в БГ влаковете се движат с такава скорост???????? Да не би по новите не построени магистрали :-)

При положение ,че БДЖ е фалирала и няма нито един нов ЛОКОМОТИВ да дърпа тези СПАЛНИ, това е извръщение . То международният влак от Русе до Турската граница се движи с един вагон и има по 3-4 души да пътуват на 24 часа в него, добре че са пенсионерите, учениците и студентите да правят калабалък , те купили ЦЕЛИ 30 броя спални вагони. Сигурно сме станали садо-мазохисти.

Извинявам се предварително, но що за идиотизъм. За 7 часа път - душ. Аз разбирам подобни влакове в САЩ или Русия с огромните си територии, ама тук?

Има хора , които си идват от чужбина с автобуси и трябва да продължат с влака до някои по-далечни градове. Тези вагони тогава се оказват много удобни, понеже пътниците хем могат да си отпочинат и поспят, а и да се изкъпят.

има хора дето са готови да приказват всякакви глупости за да си оправдаят кинтите

деер

На гол тумбак чифте пищови !! За кучета се дават 50 милиона!! Необходимо ли е да се изброяват разходите на държавата и държавните фирми?......... Има вагони със СПА функции!! Защо не ги купихте и тях! За 30-40 лв получаваш всичко за 7 часа път - тя държавата плаща....колко му и солариум да включат в цената - връщаш се от София с тен или отиваш на море и си с тен.....

На този мърляв народ, който чупи, цапа и краде, не му трябват такива вагони. Маймуните ще им видят сметката за месец.

30 вагона, по около 1 милион всеки и то с непълна функционалност. Смятайте колко грешни пари са потрошени и колко са откраднати за да може да надуват предизборно свирката. Сега очаквам управляващите (бившите) да си припишат заслугата за новата придобивка, без да споменат слабостите и.

а референдума ,съкън та белене щот без него некои хора не могат

деер

Ще те видя след 10години като само в 17.00ч ще има новини на български какви ще ги говориш!!!!

Само дето е спестено, че в новите вагони внос от Турция има вложени и стари части и поради тази причина не могат да се движат в ЕС.

деер

Подробности - рушветче да има....

Eдин милион за вагонче и то не става за Европа - уау

Поредната тъпанарщина....

точно това беше нужно, а биде ? без биде закъде сме ,как ше си измием насраните задници?

Насраните във втора класа на зелените седалки! Оставете тези, които искат да пътуват в комфорт на мира и не им пречете с бурканите и смръдните си!

ма как без буркани бе младеж ,нии да не сме тръгнали на разходка

Да назначат и теляк.

По-добре с един ОБИКНОВЕН вагон да удължат влаковете - да не пътуват с ЕДИН, а поне с ДВА вагона! Не е къпането във влака проблема на пътуващите!

Напротив, проблем е, защото целта на занятието е да процъфтява проституцията и във влаковете. Навсякъде където има легла да има и проститутки.