БДЖ сами спират влаковете, служител в гладна стачка влезе в болница

”БДЖ Пътнически превози” възнамерява да спре движението на пътническите влакове между 8 и 16 часа, за да ограничи загубите за дружеството, каза управителят на дружеството. В Перник и Карлово двама железничари са в гладна стачка, единият бе приет в болница.

Обратно в новината

Коментари - БДЖ сами спират влаковете, служител в гладна стачка влезе в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така има загуби????? Нали казаха , че се печели от стачката?!!!!!!!!!! В първия ден министърът каза , че печелят!!!! Шефът на БДЖ каза, че се печели! На втория ден казаха че се печели с половин уста! На третия ден го повториха усърдно!! На четвъртия не казаха нито за загуби , нито за печалби! На петия ден изведнъж има загуби! А успоредно с това се твърди, че стачката води до крах на БДЖ! Интересно как печели и как губи?

Железничарите ще са виновни за фалита на БДЖ.После ще си хапят гьзовете,а тези които са ги изманипулирали ще си имат работа,а другите ще духат супата.

...срам. Ще налива няма да налива държавата. Недейте да говорите демагогии на хората. А когато разни роми са точили железницата къде е била държавата и защо е наливала? Когато вагоните са идвали тук само по документи къде е била държавата и защо е наливала? Когато са купували сименсите къде е била държавата и защо е купувала влакове, които не са за нас, че сега да изплащаме? Какво са виновни работниците за това че лидерите им са крадливи некадърници и пасмина негодяи?

Четете: "Чл.20 от ЗУКТС. След обявяване на стачката и през времето, докато трае законна стачка, работодателят не може да преустановява дейността на предприятието или на част от него"

Да спират всичко. И да пускат треновете за скрап. Железницата е огледало на държавата....деде Йоце добре че не си жив да гледаш срамотия и резил със слепите си очи.

Който не работи не трябва да се предвижва точка

Малоумник!Пише се прИдвижва!!!!!!

ами да ходят с автобус бе катил, ама не там скъпо защото автобусите няма кой да субсидира нали, значи от данъците да плащаме билетите на тези които пътиват в влак, ами дай да плащаме и на тези с автобус

И кво сега - БДЖ с 40 млн. в Корпоративна и търговска банка но не могат да ги извадят да си платят германските мотриси и ще ги върнат за да не развалят бизнеса на Цветан Василев

БРАВО ЮНАЦИ И СТАЛИНИСТИ-ИМА ВЛАКОВЕ -ИМА ПРОБЛЕМ ,НЯМА ВЛАКОВЕ- НЯМА ПРОБЛЕМ , А ТЕЗИ ,КОИТО ПОЛЗВАТ ВЛАК ДА ХОДЯТ ПЕША ЗА ЗДРАВЕ!! ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ!!!ПО- ЛОШИ И ОТ КОМУНИСТИ!!

БДЖ-то си умира, и то като Кремиковци. Хич няма и да го почувстваме.

След като БДЖ губи по 300хил.лева на ден заради стачката, това значи, че ако работи ще печели тези 300хил. на ден, което прави печалба от над 100милиона лева на година?!? Явно железницата е в перфектно състояние!

Може да се замислим..

А заплатите?

Навсякъде схемата е една и съща - хитри управляващи точат за себе си каквото могат - от договори за транспортни услуги, от договори за доставка на лекарства, от субсидии за земеделски производители ... Накрая предприятието е в колапс, а ние се чудим тия пък там какво искат ... А някой вече яко се е нагушил ...

След БДЖ е ред на пощите, ще видите как по сценарии ще се говорят същите работи, как не работели, как били на огромна загуба, как трябвало да ги приватизират и т.н. Целта на управляващите е да разбродаде малкото останала държавна собственост на частни компании, естествено с тлъста пачка под масата за уредилите сделката в този случай нашите мили управляващи. Единствено силна гражданска съпротива може да осуети този план, за съжаление повечето хора не виждат по-далече от носа си и се подават на тактиката да се настроиват отделните обществени и социални групи една срещу друга. Най-силното оръжие на управляващите са техните лъжи.

За пощите не са познали герберите!Там големи интереси има SMOM-Суверенният Военен Орден на Малта.Това е Орденът на рицарите-хоспиталиери,-невероятно мощна структура със статут на самостоятелна държава.Е,чак тука вече"ще се наиграят"герберите и ще се катурнат с гръм и трясък!Това не е лъжица за тяхната уста!...:)))

просто е следващата им стъпка. Подсети ме ако пропускам нещо, но не се сещам за друго освен за пощите.

Проблема на БДЖ си е класически бълг.проблем. Обяда да се осигури от държавата, но и да бъде надробено. Същото е и с онези тракторитите. Хрупаме македонски зеленчук, а на тях държавата да им пълни банковите сметки.

Според теб зърнените култури са зеленчуци. Умен си, явно си от ГЕРБ.

Я недей става по-глупав отколкото си се родил!

Сега сами си спират влаковете. После сами ще си удрят носовете в юмруците на бичетата и сами ще си падат на асфалта.

Защо сравнявате болници и железници? Железниците таксуват клиентите си. Разбира се че държавата дотира железниците, но зависи с какви суми и за какво. Не може да се наливат милиони и в същия момент се правят далавери за милиони (справка стари вагони). В крайна сметка едно от задълженията на държавата е да се грижи за парите на данъкоплатците. И не всеки ползва БДЖ. Ама ако държавата увелици с 1 лев данъците за да плати на БДЖ масрафа всички ще ревете в един глас. На българина угодия няма.

ми значи стачката става от 16 00 до 08 00...ега ти смешниците

значи ако не е стачката БДЖ ще печели по 300 000 на ден или поне няма да е на загуба. явно съм мн прост, че не разбирам нещо

Просто много добре ни използваха за изборите и след това ни се сервират всякакви видове реформи. Сега пък ЕС ще разпределя европейски пари но ние нали сме ,,отличници" за нас пак няма да има.

винаги го използват разни ленторези ....

Стига държавата и респективно всички ние да наливаме пари в БДЖ!

ГЛУПОСТИ. В ЦЯЛ СВЯТ ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ СА ДОТИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА. КАКТО И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ - ЗА БЕДНИТЕ ХОРА... не там е проблема с нашите пари. проблема е че голяма чяст от тях отиват в ДЖОБОВЕТЕ на управляващите и сие

съгласен съм напълно с теб и те подкрепям-а за проблема с парите бих си позволил едно доуточнение-значи парите които се крадът - първо влизат в бдълбоките джобове на обиграните другари от Големия Борд на Директорите... Там тия брачте крадат и за умрелите- а си внасят после задължителните вноски по партийна линия... Вярвай ми-ето така ва е ВРЪТКАТА.. С НАШИТЕ ПАРИЧКИ - С КОИТО СЕ ДОТИРАМ ТАКИВА ФИРМА КАТО бдж,бОЛНИЦИТЕ И Т . НАТ. ..... Мен не ме е яд че стигат и до Бойко- ам защо разни помяри да се облажват с одръжките от наште данъци- и да докарват до ФАЛИТ САМАТА ФИРМА ?????????

ти си тъпак, никъде не са толкова по-евтини от автобуса, напротив по-скъпи са, защото са по-бързи по-удобни, ама трябва пари за инвестиции, никъде не се дотират от бюджета

Диетите не са за всеки!....Работниците и служителите на БДЖ трябва да разберат, че без реформа няма да оцелее дружеството. Синдикатите реват защото, ще им се наложи да спрат да бозаят от БДЖ.

пишеш тъпотия,след тъпотия и чакаш някой да ти даде 10 ст.

това наистина само в Бг може да се случи,не работиш,но си получаваш заплатата,то това,че железничарите ще го правят не е нищо ново,по тази схема са всички в държавата,а после искат заплати,че и европейски тези търтеи

Искаме,и всички ГЕРБЕРАСТИ да умрат, преди да са опропастили и малкото, което остана!

Ръководството на БДЖ стана вече смешно... Защо преди изборите не уведомихте народа, че възнамерявате да го съкращавате и да оперирате тумори? Железничари, само така! Сега е момента да спрете влаковете от 16:00 до 8:00

забрана на БСП/комунисти/!Искаме забрана на деца на бивши ръководни фактори от времето на комунизма,да участват в управлението на нова България!Искаме бивши граждани на републиките на СССР да отпътуват обратно,там откъдето са дошли!Искаме проверка на злоупотребите на управлението на "Тройната ламя"!Искаме,справедлив съд и присъди за загубените или продадени от Станишев държавни тайни и документи и справедливаст по делото "Масларова"!

Точно и в този дух - проверка на простотията на косуфф и царчето , проверка на разходваните пари от здравна каса и пенсионни фондове излапани от гроб ...имногоооо още .

Искаме забрана на всякакви комунисти да бягат от отговорност както се пишат от ГЕРБ!!! Знаем какви сте, някои и с партийни билето още!

създаване на ново дружество с чисто нови маймунки в маймунарника!

На ПП"ГЕРБ" И ГЕРЕБАРИТЕ ВСИЧКИ ИМ СА ВИНОВНИ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА РЕШАТ НИТО СТАР ИЛИ НОВОВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ. ЕЛЕМЕНТАРНО -ТЕ СИ ВИНОВНИ ,НО ИМ СТЕГА СМЕЛОСТ ДА ГО ПРИЗАНЯТ. АМИ, КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА ДА СЕКНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, К,ВО КЕ ПРАВИМ БЕ ГЕРЕБАРИ С БЮДЖЕТА И Т.Н.

Пак добре признаваш, че проблема е стар, създаден от вас мизерници.

Проблемът е че все с оправдание " предишните виновни " не става вече.

Преди да се правиш на селски тъпанар оправи си Caps Lock-а

Защо не репликираш и КАЛИТКО?

Никой няма да хвърли оставки. Сценария е следния: - фалит на БДЖ; - ще се появи лицето Х и ще го гупи за жълти стотинки; - новото БДЖ ще стартира от О. Всичко е отдавна решено.

Забравяш кредиторите на БДЖ български частни и държавни фирми. Както не дадохме 22 млн на БДЖ от продажбата на Кремиковци, така и със затриването на БДЖ няма да възстановим техните вземания. Това ще ни даде възможност да загробваме догодина и други!!!

да, да, да всички знаем на къде е тръгнало...БДЖ ще бъде продадена на някой за жълти стотинки.

Значи ние от Бургас можем да ползваме само нощни влакове за София. И децата ни студенти - също. Пълна идиотия. И преди да ми кажете, че има автобуси, ше ви парирам. В атобусите няма места за инвалиди, няма предвидени инвалидни количики, каквито има в БДЖ, няма начин да пътуват хора с различни хронични заболявания, които налагат ставане от седалката и раздвижване в коридора, ходене до тоалетна и т.н. Не могат да пътуват и дебели, или много високи хора, защото седалките са тесни. Това е пълен геноцид над населението и сума ти сдружения на хората в неравностойно положение могат да дадат под съд БДЖ. Самата аз смятам да го направя. Имам болни бъбреци.

работи няма в Герберандия...ти с ега ли се събуди ...или Бокоти звънна?

Управляващите БДЖ са нагли и некомпетентни хора и заедно с министъра трябва да си ходят!

нарави им по едно кавалче за изпроводяк :)

ЧЕТЕТЕ НА ЛЕНЧЕТО КОМЕНТАРА!! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ НА БДЖ-то!!!!Да оставят третия плик в чекмеджето и ЧАО!Негодници!

Защо мълчат за 60 милиона на депозит на БДЖ,ако наистина ги има значи са ги приготвили за новия собственик та да му излезе БДЖ без пари и за комисионните на управляващите?

Как така пък се случи ,че наведнъж се надигнаха с искане зърнари и жепейци!?Това е организирана кампания на онези с мръсните номерца,на които им беше отнета паничката със тлъсти мръвки-другарите от "Посрано"20!

че Боко с ГРОБът се разработиха и разреформираха след изборно! "Айде тези споразумения в кошчето, ще измъдрим други! Парите за нас...тях ще ги уволняваме, няма да им плащаме, няма да ги пенсионираме...Боко-тиквето с Кукудянков решиха!!

Четете: "Чл.20 от ЗУКТС. След обявяване на стачката и през времето, докато трае законна стачка, работодателят не може да преустановява дейността на предприятието или на част от него" Айде кажете сега кой върши незаконни неща

Има малко разлики, ако говорим за предприятие. Подобен случай е ако хурург реши че трябва да стачкува, сестрата ли да довърши операцията? Възможността от катастрофи в следствие на непълен състав се повишава.

Какви катастрофи, като не се движат влакове. Нещо бълнуваш.

това не е преустановяване на дейността или част от нея а промяна на графика :)

Само спират дейността, а не я преустановяват ..........

А на УПРАВИТЕЛИТЕ на пътнически превози,заплатите ще им бъдат ли намалени,като при платен престой?

Трябва да се стачкува поне докато министеро и управляващите БДЖ хвърлят оставките! После съд и присъди за всички участници в разграбването на БДЖ от години! Българи, турци, цигани, кой колко милиона задигна, да ги връща, че няма държава без железница!

За Народен съд ли бленуваш бе,ненормалник?!Или за концлагери,тъпако?!

Що бе сега е "демокрация" , нещата се решават "демократично" , лагери - отживелица , сега е модерното - 5 роми и по вестнците пише "неизвестен извършител".

те като изменятс тсачката след 16 00 че видите вий тарикатите насрани кон боб яде ли ....

ми да аз като утепах за една нощ 20 000 само в Париж колаборационисти и кво??? сега съм велик син на Франция ...ама тя е Велика държава пък вий сте територия с кретени и големи тикви..има разлика нали ?)))))

Продавачът на шевни машини явно ще си ходи скоропостижно, а негио и БСМ в лицето на шефовете на БДЖ.

Ми тя цялата работа си беше нагласена още о време. Министъра и директора на БДЖ постоянно тръбяха пари няма. А синдикатите само викаха искаме работа.

Ще им се,но това си е чист локаут!Нямат полезен ход!

Бунев ще стачкува докато му върнат и плащат,,служебния" GSM ...и другите привилегийки.

Глупости, синдикалните лидери в БДЖ не са на щат към БДЖ. И не зависят от БДЖ по никакъв начин А на платени манипулатори с пари от бюджета ли се плаща? Безплатни телефони на платени форумни агитатори дават ли?

ама той не казва, че е на щат...а само ползва привилегии?..защо толкова се палиш?.. а и в България всичко е възможно..

БДЖ плаща на Бунев, Зарков и др. синдикалисти не само телефона но и служебните вътрешни и задгранични командировки, служебни карти за пътуване на тях и семействата им!

Ами защо тогава транспортният министър търча да отсрочва плащанията за мотрисите!? За чий х.й са ни тия дизелови?! мотриси, като няма да има влак? Някой май е разделил комисионните....

ОВАЦИИ ЗА ТОВА ТЪПО ПРАВИТЕЛСТВО, ДЕТО ИСКА ДА НИ ЗАТРИЕ СЪВСЕМ........НА ВЪЖЕТО!

Комунистически фарсове..и пак ще го отнесат бедните, които се подчиниха на "другарите"...дълго си мълчахте защото можехте да крадете разградения двор на БДЖ..сега вече баста..!

аз предлагам да започнат процедура по несъстоятелност докато не е станало твърде късно. Прочее първият министър на транспорта беше от ЖП-то.. вижда се колко е свършил.

Преди да коментираш прочети малко за предишният министър а и за сегашния. И двамата са парашутисти в ЖП-то. Преди да станат министри са виждали влак само на снимка.

А за по предишният нищо ли няма да кажеш,другарю?Виж само,каква гара построи и то с какви пари-от Вас,нещастници!

Това изказване потвърждава само едно - УМИШЛЕНОТО ФАЛИРАНЕ на БДЖ!!! От приказките на Дянков за два пътя за изход от ситуацията този за оздравяване е за прах в очите, а втория - фалита, реално прилаган!! Явно на цялото ръководство на БДЖ двамата проект-купувачи са предложили ръководни постове или сериозен % от продажбата. За това говори и факта, че едва на 11 ден МИНИСТЪРЪТ иска да се запознае с документите от преговорите!!!!

..на стачниците. Само ги заплашва уволнение...Един предизвестен край...

Променяме графика на стачката. От 16 до 24 часа.

сега стачниците, ще си променят и те графика и те така ще си играят на котка и мишка сума време...

Значи щом можем да живеем без влакове през това време колко му е да ги спрат.След тустановятова сигурно ще ,че и през останалото време почти не са останали пътници за ефективно използване и ще почнат да режат за скраб.Докато не остане и една гайка за крадене .Това си е национално предателсто и във военно време се полага разтрел.Защо ли не се сизира прокуратурата?

Ами защото вероятно получава процент от кражбата