Бдение със свещи в Русе в памет на нелепо загиналия от мълния 11-годишен Венци

Фенове на "Дунав", футболисти и много деца от школата на клуба запалиха свещи и поднесоха цветя на лобното място на детето

Обратно в новината

Коментари - Бдение със свещи в Русе в памет на нелепо загиналия от мълния 11-годишен Венци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за загиналото дете! Трагедия. Но все пак треньора и отговорните лица НЕ СА имали нужната подготовка да пазят децата от подобни трагедии. Четете за мълнии и КАКВИ мерки се взимат при буря (която идва) и ще видите, че не са направени важните и необходими неща. Тяхна грешка и вина на 50% поне....или дори 80%. Жалко за загиналото дете. Другото дано се оправи.

Жалко за детето, дано се възстанови другото, НО ! "по време на тренировка на изкуствено игрище" ИЗКУСТВЕНО ! ! ! Явно покритието на игрището е от материали с много добри ЕЛЕКТРОИЗОЛАЦИОННИ свойства. И така, повърхността на игрището е била силно НАЕЛЕКТРИЗИРАНА с потенциал, обратен (противоположен) на тоя в долната част на облака. Игрището е било СУХО, когато е ударила мълнията. По тоя начин разликата в потенциалите на облака и игрището се е оказала много по-голяма от тая м/у облака и правилно заземените гръмоотводи и кули на прожекторите. Затова мълнията е треснала точно в игрището. Защото е било НАЕЛЕКТРИЗИРАНО под въздействие на потенциала на самия облак. ИЗВОД : Причината за трагедията е ИЗКУСТВЕНОТО покритие на игрището, представляващо много добър електрически ИЗОЛАТОР.

Незнам защо но сигурно има причина за зачестилите мълнии, учените да кажат, едва ли е до гръмоотмоди, може би статиичното електричество в дрехи и други.

Истинските учени са отдавна заглушени включително Нобелови лауреати. Сега дават поле на изява на "учени" като ДеБил Гейтс, Грета Тунберг, Клаус Шваб и другите "зелени" терористи. Мълнии, наводнения, суши, бури са благодарение на ХААРП. Пожарите са умишлени , някои от тях с оръжието DEW в превод Директно Енергийно Оръжие. Това което стана в Хаваите

Много силно са те напръскали тези самолети. Пробвай с дълги горещи душове, но едва ли ще помогне.

От това по-гадно няма. Един прекършен живот и роднини, които ще страдат до края на дните си.

Аз пък си мисля друго. Около тоя стадион има много ж. блокове с огромни GSM антени по покривите.

Жалко за детето! Но трябва да се знае, че в гръмотевична буря не се стои на открито, под единични дървета, в река и т.н. Мълния може да удари навсякъде, по поляни, игрища, на улицата, т.е. там където мълниеотводи няма и не може да има! Това би трябвало да е обяснено от родителите!

Съгласен съм шефе, но трябва да уточним нещата. Аз живея на около 200м от игрището. Беше сухо, не валеше, когато гръмна много силно. Дори хората около мен питаха какво беше това, т.е. не беше ясно, че е гръм от ясно небе. Почивай в мир мило дете. Много съжалявам, съболезнования на родителите и на близките.

Ти събличал ли си се по физическо? Недей коментира неща които не разбираш!

Ако преживяваме всяка лична, за някого, трагедия, трябва да спрем да живеем или да живеем във вечно униние ! Съчувствието нито може, нито трябва да се разпростира върху всички хора ... хиперемпатията е просто простотия

Касапин

Някой Ви е опрял пистолет в главата и Ви задължава да изпитвате съчувствие ли? Още по-малко пък да пишете простотии по форумите.

.................

Милото дете, един ангел, дано е на добро място, сили и успокоение на горките родители !

Олигофрените до тук са двамина

На българските летища им смениха осветленията и ги направиха о световен стандарт. Стълба за осветление е над самолета на него отгоре има активна мълниезащита. Ако тази защита е направена калпаво колкото на този стадион не ми се мисли какво би се случило ако в това време около самолета са пътниците или го зареждат с гориво.

Ад!

Господ да дава сили на семейството! Като родител съм съпричастен. Нека да приемат по-леко трагедията и да продължат напред!

Тази защита хубу я мерят след дъжд обаче трябва да я измерят и в сухо време, защото мълнията се е стоварила секунди преди дъжда. Няма как активна защита ако е изградена правилно да не сработи. Тази топка горе е два модела по старите са с алфа изотопи които след 5-10 години вече не излъчват алфа частици. По новите са с натупване на заряда. Ако заземяването е под 4 Ом при сухо време това означава, че има проблем с топката горе. Трябва да се изследва отделно в лаборатория. От друга страна на на самото въже би трябвало да има брояч. Ако този брояч се променя при всяка буря това означава, че защитата не е вършила никаква работа. Активните защити са с изпреварващо действие и брояча не трябва да може да се задейства.

Загинал е, защото някой не си е свършил работата!!! В 21 век хора мрат насред цивилазацията, при положение, че гръмоотводът е измислен в 18 век!!! Намерени и наказани виновници трябват, не бабини девитини!!!

Венци, миличък лети в Рая, мило дете!

Милото детенце , светла му памет.