Байдън опитва да мобилизира своите да спасяват демокрацията, а Тръмп не се отказва

На ключовите избори на 8 ноември се подновява Камарата на представителите и се избира една трета от Сената

Обратно в новината

Коментари - Байдън опитва да мобилизира своите да спасяват демокрацията, а Тръмп не се отказва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да те е.а и дъртия кравар

Kraino vreme e tozi star izkukurigal Djado da si gleda penziikata,da ne se vmesava v politikata toi e kuku. Daite mu edin peesek i da stoi na lavickata

Само до преди 2 години всичкото веган джендъри надаваха вой до небесата, че Тръмп бил най-лошият президент в американската история. Някои им повярваха. Не че Тръмп не помогна за това с някои свои действия. И Тръмп беше сменен. Но само две години по-късно Байдън поетапно успя да покаже на света, че има и по-лошо от Тръмп. Доста по-лошо. Като оставим на страна шегата, че Байдън не е клоун, той е цял цирк. Управлението на Байдън постави със страшна сила един въпрос - Кой всъщност управлява Америка? Защото е много трудно за вярване, че това, което виждаме на екраните си е най-силният човек на планетата. Че Байдън с помощта на аминистрацията си, кабинета си и съветниците си е човекът, който управлява най-голямата (все още) икономика в света, че е главнокомандващ на най-силната (без съмнение) армия в света и че е пазител на най-устойчивата демокрация в света. Каквото и да означава това последното. И докато Тръмп запретна полата на амерканската демокрация, то Байдън постави въпросът дали тя съществува изобщо. И дали идеята за представителна демокрация всъщност не означава един куклен театър разиграващ демокрация, докато зад сцената решенията се взимат по коренно различен начин. За мен лично, още един мандат на Тръм би донесъл малко повече мир по света. Все пак той беше уникален с едно - той беше единствения американски президент от десетилетия насам, който не започна война по време но своя мандат. А по принцип, ако следващия американски президент следва линията начертана от Тръмп и Байдън, илюзията за демокрация може да се окаже в сериозна опасност. А няма нищо по лошо от едно общество изгубило илюзиите си. И преди разни анархисти да започнат да леят мокри мечти, ще го кажа така. САЩ е един огромен кораб. И ако той потъне, много други кораби ще бъдат увлечени във водовъртежа.

То ако ги нямаше краварите нямаше да дойде демокрацията по света.

Моля? Демокрацията е изобретение на древните елини. При това истинска демокрация с равни права и равни задължения за всички, а не тази нагодена за богатите и силните на деня демокрация, дето ни я поднасят днес.

В Америка има много млади и опитни политици, защо се избират за кандидати деменции с пари. И Байдън и особено Тръмп са милиардери и купуват власт за да изживяват оргазъм от нея. Тръмп е кръгъл идиот, развратен от парите си, а Байдън е стар и болен човек. И двамата трябва да бъдат отстранени от надпреварата за Президентството,

Демокрацията всъщност е социализъм и комунизъм, дават се материални блага на паразити, мързеливци, подчовеци, заобикаля се естествения подбор, борбата за оцеляване и живот, което е деструктивна функция в цивилизацията. Затова дрмократичните общества са обречени и разпадащи се. Не е логично половината народ да храни и издържа другата половина безделници и търтей, каквото е в Америка и много други страни. Не е логично и нормално да се приемат икономически емигранти от слабо развити и нецивилизовани страни и да им се осигуряват социални придобивки. Цивилизацията не трябва да се дава наготово на паразитите.

И магарЕ да ви вържем, ше го изберете, викаше Печенката преди години на президентските.. А там пък им го връзва дедото на кривата демокрация Дьорд Серос.

Не че ми е работа да давам акъл на американците, но сякаш по-добре на следващите президентски избори и двете партии да се откажат от дъртаците Тръмп и Байдън. Времето си тече, все пак...

То, поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Или като в Америка - клошари, дрогари, алцахаймери, деменции, дебили, живи и мъртви... те пък "гласували" по пощата, раиш ли, без да знаят и да ги интересува, че изобщо има избори. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото. В Атина, са имали право на глас, единствено мъже, годни да носят оръжие. Те са щяли да отговарят включително с живота си за взетите решения.

Заради такива галупости като твойте хората са вдигали не една и две революции.

Т.нар. "демокрация" - "власт на народа, ама друг път, е само маска на демонокрацията - власт на демоните. По делата им ще ги познаете: лъжи, измами, манипулации, кражби, грабежи, убийства, деморализация, разрушения, войни, геноцид, унищожение...

Байдън и Зеленски са сродни души. И двамата спасяват демокрацията, единия в САЩ, другия в Украина. Ясно, американският брат дава на Зеленски оръжие, а украинският брат му дава морална подкрепа, като праща на заколение хората си, за да може Байдън да се похвали с нещо. Резултатът е, че и на двете места на демокрацията и се такова таковата.

Как въобще американците могат да допуснат за избори за президент да се явява сенилна деменция като Бидоня? Няма ли лекарска комисия за такива, изперкали ли са да връчват ядреното куфарче на Сульо и Пульо като клиничния случай - стареца с психомоторните проблеми!

какви идиоти ни управляват! Путин изглежда като тийнейджър в сравнение с това чучело.

Се осъзнаят американците, че иначе след Европа е техния ред да се сринат. Никой няма да може да им помогне, всички техни приятели са затънали до шия

Ами тъй де, на човека синът му в Ирак паднал да защитава пустата демокрация.

Видяха американците тяхната "демокрация" - локдауни, фалирали бизнеси, цени на горивата до небето, харчене на пари за война почти на другия край на света, докато самитее те изнемогват и се чудят, как да вържат семейния си бюджет, празни рафтове в магазините.... Байдън това ли иска от тях да защитават?! Идиот!

Не, иска да защитят властта на марксистката му партия. Не за друго, ами защото всички които ги критикуват са расисти, хомофоби и бели супремасисити. хахах :-)

За какво му е на Байдън да се обръща към избирателите? Няма ли си BLM метежи, подготвени урни с бюлетини и подкупни избирателни комисии?

За да е вярно твърдението в заглавието, Байдън трее агитира да не се гласува за синята паплач :D

Пребири си недоразумението!

Приоритети на Байдън и Пелоси са запазване на демокрацията по американски и проблемът с абортите. За републиканците са важни преодоляване на инфлацията, безработицата ... Те издигат предизборен козунг - Нито цент повече за войната в Украйна.

Затова при бай Доньо оръжията за Украйна увеличиха обема си петкратно, щото не иска да дава и цент повече :) Малоумна съветска маса олигофрени, поне четете стари вестници от 2018 г.

Ганю четял стари вестници ....

И малко фантаст си пада .!!!!!!!!!!!!!!

Gugnelid

Е какво да прави, бедният, все с нещо трябва да се занимава.

Ония от американската КПСС пикаят газ, защото знаят какво идва с втория мандат на бай Доньо - излизане от "зелените" сделки и съживяване на американската икономика, откриване на стотици хиляди работни места и най-страшното - прилагане на закона И срещу негри и латиноси, които в момента са недосегаеми! Стената на границата с Мексико пък ще бъде подсилена с нови системи за локализация на бандитите, които сега я преминават като врата в полето, а на едни дългоноси копелдаци в Сената и Конгреса ще им секне ярмата под зурлите :) Колкото до неандерталските напъни на нашите руски помаци, във външната политика ще продължат шамарите по кремълското джудже, защото точно Тръмп рече тая годиниа, че ако той беше президент, оня съветски съсел немаше и да помисли да припари в Украйна. Също така рече и нещо по-интересно, за даването на ядрено оръжие на Киев, което набързо ще изпари мераците на хазарите в Москва. И това би бил справедлив акт на възмездие заради нарушеното споразумение от 1994 г., според което на Украйна се гарантира териториалната цялост срещу отказа ѝ от ядрено оръжие, което до момента било е в украинските бази. След като московските порове нарушиха украинския суверенитет с нагла агресия още през 2014 г. и анекса на Крим, а днес водят близо едногодишна война срещу цивилното население, логично е на Украйна да ѝ бъде върнат статута на ядрена сила...

Бай Доню е капут

Бае Ганя

Не бе, не ти е баща, откъде ти хрумна тая глупост?!

Gugnelid

Трай, коньо, за зелена трева.

Байно, не може на идиот дето може да продава само недвижима собственост да му се даде да управлява цяла държава. Видя се, че прави глупост след глупост. Конкретно по повод "зелените" неща - какъв е смисъла да се бута икономика и инфлация и каквото се сетиш още при положение, че ползата ще е няколко процента - десетки милиарди долари годишно, а в същото време пак толкова пари ще се харчат извънредно да се поправят щети от природни бедствия? Учените съвсем ясно обясниха, че ако не се вземат мерки и "загряването" на Земята продължи въпросните бедствия ще станат по-чести и по-разрушителни. Па реднеците да ходят да се молят на боговете за по-хубаво време ако искат.

Наште коги са на власт до кацата с мед си е мега демокрация. Коги ваште са мераклии да са до кацата си е мега опасност за нашия дооб и нашта демокрацията. Па то си е отясно по ясно.

А бе, пичове, тази сутрин неделя ли е ?

Компютъра ми казва, че е Mo. Не зная, такъв ден от седмицата

На дементния достатъчно да му се каже, че вторият му мандат вече е започнал.

Америка е далече и ше се оправи как да е. А ние сигурно ще се подмокрим.

Дайте нещо за внукът Ву крайне !!!! Скука е без него!!!

Хайде клоунът тръмп да се връща, та войната да свърши, щото този зельонски няма укротяване - унищожи си държавата, пълнейки си джобовете с милиарди. И чалгарите с подмянаджиите искат при нас същото, но комунделите са твърде алчни за парите от Брюксел, та добре, че сме в ЕС, иначе щяхме да сме като Беларус и Украйна... А за зеления, путин и байгън - военен трибунал за престъпления срещу човечеството.

Бегайте! Не можете позна!@? И у Америка требе да бъде църен ингилизин.

По-скоро чиканото от флорида

Ама разбира се, ако не се гласува за военолюбците на Бай Дън, се гласува срещу демокрацията. Да питам ако вземат да забранят гласуването, дали няма да е мегадемкратично?

....демос - народ... Какво правят демократите? -Обичат народа! ....Таковат му мамата. ...

И от кого я спасяват? От американския народ? :-)

Избори & = на шоу.

Байдън да спасява демокрацията е като дявола да чете евангелието!

Денят започна със смях!!!! Лек ден колега!!!!

Еврейската мафия, няма шанс , освен ако не фалшифицира изборите , както миналия път- по пощата и 80 милиона фалшиви бюлетини.

То там отвсякъде е осерация.

Следи народе, български заспал, От тия Хамерикански географски ширини ще се пръкне твоят нов господар.

Ма, той като стария, бе.

Според последните проучвания демократите са чаЛ. Хубавото е, че трябва да си особено тъп да не го видиш след всички лайна които забъркаха по света и това, че им се отразява и на тях, и то не леко…

Този и анази Абе тия две мумий в ИСТОРИЯТА!!!!!

Иронияте е, че докато всички “бутат” Путин - все се оказват извън властта - може би е време за смяна на курса?

На дрЪтия алцхаймер яко му се пълни памперса...

бай Дън, но ми изглежда по-готин от оня рижав бурсук, Тръмп ли, Тъп ли, Трап ли беше там...... Изпоназначи дъщери и зетьове където можа, мошеникът. Че и излъга колко бил богат! Уволнен е!

Гаден психясъл платен трол-педал.

Ако на троли както казват от Козяк ще обядва на кофите!!!!

Човека си избачка 0.0001 цент с труд и пот на челото.

Да се сещаш къде е синчето на Байдън и какво работи?

Не демокрацията, а либерастите и либеращината се опитва да спаси некролога. Все още е мераклия да се търкаля с малки момиченца тоя извратеняк дърт.Видя се, че този свят не върви по подобен начин с тая свободия и анархия. Трябва ред, дисциплина и правила, а не само да се дъвче че всеки има права, ама да няма никакви задължения.

БайПЪН трябва да загуби, така както и Картаген е бил разрушен до основи !