Коментари - Бащата на Никол: Убийството й е планирано | Днес.dir.bg

Бащата на Никол: Убийството й е планирано

Бащата на 11-годишната Никол от Бургас - Любомир Йончев, е убеден, че убийството на дъщеря му е било планирано.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на Никол: Убийството й е планирано | Днес.dir.bg

Коментари

Гледах интервюто по бтвтази сутрин. Жалко за момичето, но защо си мисля, че и родителите не саси на мястото-бащата тръгнал за пари и с друга жена в чужбина, майката кой я знае какво прави, а детето на 11 г. пуши, комуникира в интернет и отива на срещи с всякакви типажи и никой не го е грижа. Когато се случи лошото, друг им е виновен.

Докато не се намерят неопровержими доказателства за извършено престъпление, всеки е невинен до доказване на противното!!! И полицията не трябва да разкрива абсолютно никакви детайли и факти от престъплението, докато не приключи цялото разследване с всички съпътстващи го процедури, което е най-нормално, а не да издава каквато и да е информация дали и кой е виновен, бе нищо да е ясно и доказано!!! Някой бил набеден, че бил извършил нещо си ... Полицията ни е жалка и гола вода, като разкриваемост на престъпления ... Затова говорят хилядите неразкрити престъпления у нас, за повечето от които изобщо нямаме никаква информация и не стават медийно достояние ...

Sm3hurk0

Нормално е майката да защитава сина си... Нормално е бащата в своето отчаяние да си мисли, че виновника е Иван ( така са му казали... ) и друг човек да му бяха посочили - щеше да си мисли, че той е истинския убиец.... Аврора го е написала много смислено.... и коректно. ( поста под моя )

Тоя покрусен родител има много видения, фантазии и му се ще нещата да са прости и ясни, ама те не са! И той не е човекът, който може да нарича Иван убиец без влязла в сила присъда! Както и всички други - журналя, водещи и коментиращи, както и форумчаните! За разкриването на убийство трябва да има няколко задължителни неща: труп и аутопсия, качествен анализ на всички поражения по трупа и квалифицирано заключение - от кръвоизлив ли е умряла след ръгването в шията, или от ударите с тъп предмет (къде е тоя предмет, какъв е, кой е нанесъл колко силни и колко на брой удари - всичко това трябва някой да го е описал и анализирал!); оръдието на убийството със следи от убиеца по него; МОТИВАЦИЯ на убиеца за извършване на деянието! (засега никой не е казал и една дума по въпроса, сигурно не са и помислили за такова нещо!); евентуално - свидетели, следи по околните предмети, дрехи и пр. Също така психологически портрет на убиеца - съставя се конкретно за случая, помага много за намиране на точния човек сред кръг от заподозрени лица, по един или друг начин свързани с жертвата ... Е, какво от тези елементи сме чули досега да е намерено, търсено, извършено и заключения направени?! НИЩО! Просто назначиха Иван за убиец, щото така им е удобно - за да прикриват истинския убиец! Някакъв си "приятел" - мистериозен, вече нищо не се споменава за него! - им казал две имена и че ги видял по-рано същия ден, момичето Никол и момчето Иван - и готово! Тя очевидно мъртва в асансьора, момчето живее в съседен блок - значи - той я е убил?! Логично, а?! Кви ти там огледи, замервания на разстояния, времена, аутопсии, разсъждения и умозаключения ... Псевдо-следствие и издевателство над едно непълнолетно дете със СОП, с бедни родители, които нямат възможност да се защитят ...

Аврор4е, явно и ти си със СОП.... та затова браниш другия СОП -аджия

Много ясно е че е така. Всичко е вярно което казва бащата на момичето. За съжаление, рядко има справедлив процес. Да, има и такива осъдени на дълги години и доживот. Но както той сам казва, това няма да му върне детето. Не знам какво да кажа повече. Просто се чудя как намира сили да говори пред медиите.

от началото до края е меко казано странна, дори абсурдна. Като добавим факта, че полицията, която дори в ясни случаи образува производство срещу неизвестен извършител, а в този случай няма никакви съмнения още на петия час, при положение, че няма нито свидетели, нито доказателства, нито резултати от аутопсия, експертизи и т.н., прилича на прикриване на престъплението и извършителя и намиране на удобна жертва за туширане на общественото недоволство.

Абе тоа не ви ли прилича на сиганин?

Циганин или не, е без значение. По-важното е с какво се занимава той и какви са неговите връзки с криминалния свят.... За мен историята с Иван е супер не убедителна, а като се има предвид, че той е и със СОП, да го набедят и начина оо който процедират с него е не само гнусен, но и чисто криминален!

Що! Забелязала сам, че като има некакво престъплание, балгарите най-напред викат "тоа е сиганин, ние не сме такива", да се почуфстват малко по-значими! Сакън да не си помислат, че и те са такива, че нали ще требва да зимат мерки да си опраат дръжавата тогава! Нема начин некой да не измъдри сега че щом малката е била сиганче, сама си е виновна че са я убили в дръжавата на балгарите!

Как така в България, когато някой известен, печен престъпник с по няколко висящи дела, кое от кое по сериозно, когато извърши поредното престъпление, адвокатите му веднага искат домашен арест, а за туй дете няма такова нещо. Даже майка му не може да ги види? Това на какво прилича?!...

Убийството явно е било планирано от заподозрения Иван. Кой нормален тинейджър се разхожда с нож в джоба . Второ асансьор се изкачва за няма и една минута от първия до шестия етаж, време не достатъчно да се скарат и да се породи желание за убийство. Но напълно достатъчно ако преди това е било планувано. Искренно съчувствие на родителите на Никол. И дано убиеца си получи заслуженото. А вие , които го защитавате се молете децата ви да не попаднат на такъв като този Иван.

че, (ако само за миг допуснете, че не е той, понеже още не е осъден), ни е страх да не попадне на истинския убиец, който се чувства недосегаем?

И кое ви дава право на вас да наричате Иван убиец????там ли бяхте???видяхте ли го окървавен??? От такива като вас дето се правят на много ''принципни и знаещи'' нищо нормално няма как да се случи в България., Ами хайде някой на вашето дете да каже че е убиец защото е било с друго убито или го е познавало или живеете близо...Поспрете се поне за малко и престанете да се правите на последна инстанция по правораздаване..

Не четете ли новините, отпечатаци и днк на Иван са открити върху ножа, с който е убито момичето. Но вие най вероятно сте негов близък щом така го защитавате.

Много точно написано,единствен такъв коментар който подкрепям

Това, че е бил с ресурсен учител, в никакъв случай не означава, че е със забавено развитие, макар и така да искат да го представят сега. Много деца със специални потребности са всъщност с нормална степен на развитие, но имат други, не касаещи интелекта, здравословни проблеми.

Като например?...

например хиперактивност, затруднена способност за концентрация, дислексия...

Ресурсен учител се назначава за деца със СОП. 1 Какво са специални образователни потребности СОП Понятието специални образователни потребности е определено в нормативните актове на Министерството на образованието и науката. СОП могат да имат деца, които срещат различни затруднения в обучението си, поради: Сензорни увреждания (нарушено зрение или увреден слух); Физически увреждания; Умствена изостаналост; Езикови-говорни нарушения; Специфични обучителни трудности; Емоционални или поведенчески; Нарушения на общуването и комуникацията; Хронични заболявания, които водят до СОП; Множество увреждания

Към gogo: Съгласен съм, но това са си баш сериозни медицински диагнози...

Нито дислексията, нито трудната концентрация са признак на намален интелект или невъзможност за осъзнаване на действията. Имах колежка в университета с дислексия-просто и отнемаше повече време да напише нещо.

е много трудно да се разбере. За да му назначат такъв учител, са представени документи в училището. Но никой не пита. И да е питал, не ни казва.

Към чичко : Е щом колежката ти е стигнала до университета, значи не ий е трябвало ресурсен учител....

Не ми пъхай в устата неща, които е съм писал/казвал! Само да питам, къде видя в постинга ми думички като "Фейсбук", "вина", "жертва", "умре"? Да съм казал някъде, каква е била тя и какъв е той? Не и няма и да кажа. Поне не и докато няма официална информация, която да коментирам. А емоционалните изблици по медиите на бащата на момичето и на майката на момчето изобщо и не искам да коментирам. Щото днес говорят едно, утре ще кажат друго - трагедията им е голяма и това е напълно естествена реакция.

в много държави, когато жертвитре и престъпникаа са деца - на медиите им е забранено, да разкриват самоличността и детаили. сещате се защо - нали. за да няма такава злоба кояот се вихри във форума. в ресюме - от играчка станала плачка.

а между другото краля на испания хуан карлос първи застрелял и убил брат си като си играли като били малки.

Знам, че огромната част от българските медии и журналисти са просто лешояди, радостно тръпнещи пред трагедиите на хората и опитващи се да трупат рейтинг от трупове. Спрете се бе! Проявете малко милост - става дума за две деца! Спрете да давате трибуна на близките им! Те не са източник на достоверна информация. Ако не можете да получите официална информация от разследващите, по добре не давайте думата и на близките им. Ясно е, че за тях собствените им деца са най-добрите, най-чистие, най-... Реалностите обаче често се разминават с родителското мнение, водено от нармалната обич към децата им.

Виж какво, може детето му да не е било най-доброто на света, но в никой случай не е заслужавало да умре. Не е престъпничка, не е откраднала, не е убила... Била е просто дете! Престанете да внушавате, че щом е имала фейсбук, значи е логично да умре. Жертвата не може да се защити сама, защото е мъртва и вие като лешояди я нападате, обвинявате, изкарвате най-черна на земята...Каквато и да е била, НЕ е заслужавала тази съдба!

Не ми пъхай в устата неща, които е съм писал/казвал! Само да питам, къде видя в постинга ми думички като "Фейсбук", "вина", "жертва", "умре"? Да съм казал някъде, каква е била тя и какъв е той? Не и няма и да кажа. Поне не и докато няма официална информация, която да коментирам. А емоционалните изблици по медиите на бащата на момичето и на майката на момчето изобщо и не искам да коментирам. Щото днес говорят едно, утре ще кажат друго - трагедията им е голяма и това е напълно естествена реакция.

Според мен има много нездрава връзка между Иван и майка му. Един Господ знае какво се е случвало между тях, за да порасне убиец. Обясненията на тази жена са мъгляви, объркани и нелогични. Начина по който говори за сина си не е както една майка говори за сина си. Нещо гнило има...

Ти явно изхождаш от позицията на твоята връзка с майка ти....

Аврора се прекръсти на Кефир. Чакаме само Роксана не се е изказала още за днес.

А, то защото връзката на момичето с родителите му е направо желязна...В никакъв случай не казвам,че това оправдава убийството, но вина имат родителите и на двете семейства!

И какво предлагаш ?????

Като чета коментарите мисля, че стратегията на защитата и майката да изкарат Иван невинна жертва работи много добре. Заедно с втората част от стратегията, която е да го изкарат луд, както е нормалната практика вече у нас. Не знам, защо коментиращите си мислят, че цялата информация за следствието трябва да бъде изнесена в медиите? Истината е,че не сме полицията и нямаме информацията която те имат.

Ами тогава какво коментирате и как пък решихте че Иван е убиеца????

От информацията изнесена от следствието. Вещите на жертвата намерени в дома на Иван и тн. По склонна съм да вярвам на официална информация, а не на конспиративни теории.

Не ви ли се струва че каквато и да вие стратегията ако налице са ДОКАЗАТЕЛСТВА ама не изфабрикувани а реални няма как да сработи.До сега ''стратегията'' според вас на майката е4 да каже това което са установили психолози много преди този случай и за това детето е с ресурсен учите. ''Стратегията'' на майката сигурно е в това че казва как нищо подобно не са извзели от дома им ченгетата както приказват и за това си има протоколи..Информацията дето се надявате да ви изнесът ченгетата в момента явно се ''обработва'':((((

Явно че Иван има много кьопав адвокат. Служебен некадърник, който само гледа да гушне лесни пари. Сигурно го убеждава да се признае за виновен. Колко му е - дете, пък и със специални нужди, лесна работа... Сега давам БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ КЪМ скоро завършили АДВОКАТЧЕТА: ПОЕМИТЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ! Високо профилен. Самата полиция е нарушила сумати закони. Явно детето е невинно. Ако докажете истината, ще си осигурите кариера. Дори и за без пари да работите, този случай ше ви се отплати богато. А дори да се заемете с процесуалните грешки, пак ще е от файда.....

Боже... колко си юридически неграмотен...

наивен относно практикуването на право в България. Вие как ще обясните тефтерчето на Красьо Черния с юридическа терминология?

Към Иванова : ами хайде ограмоти ни....

Изяснете случая, след като го тиражирате толкова усилено - къде са окървавените дрехи на убиеца, сменил ли е дрехите си след убийството, къде е оръжието на убийството - подхвърлено, на мястото на престъплението или на друго място. Оръжието нож от жилището на родителите на въпросния Иван ли е ? Има ли негови отпечатъци по ножа, в асансьора и т.н ? С кого се е срещал след убийството и тези хора забелязали ли са нещо необичайно в неговия вид, поведение и т.н. Към момента само декларирате вината на момчето на база кореспонденция във Фейсбук и нищо повече, никакви улики. Странно е толкова малко момче, което няма никакви предходни прояви на агресия и жестокост за една нощ да се превърне в хладнокръвен убиец при това без мотив. Според мен полицията удобно си измива ръцете с това момче, тъй като е безпомощно и от бедно семейство без възможности, а убиецът е все още на свобода. Как този толкова бързо го разкриха, а сестрите Белнейски и до ден днешен не се знае официално кой ги уби. Ами много просто - в онзи случай явно убиецът е бил способен да бутне достатъчно пари и го покриха, после и там намериха някакво дърто РЦ да натопят, но не твърде успешно. Тук историята изглежда съшита с бели конци от далеч. Предвид профила на момичето според мен е станала жертва на трафиканти на жени, лека й пръст, не смятам, че момчето е убиеца.

ще се погребе като много други, за които така и не се разбра кой е убиецът. Така е в България: "истината е някъде там..."

Нали не смяташ, че в медиите трябва да бъдат изнесени всички експеризи за всяко дело? За добро или лошо обществото не е полиция, прокуратура и съд.

си гледайте амброзията и не се занимавайте с такива дреболии. Щом ни споделя 10 неща, ще ни сподели и 11-то. Или да си мълчи и да действа.

Явно приятелите на Иван са се активирали тук за да му градят прекрасен имидж, и в същото време да убедят мен /Съдията/, че малката първа е наръгала бъдещия си убиец...

гнилите ябълки пишели по форуми

направо се ужасих, този "човек" въобще не изглеждаше покрусен ??? Нормалните хора знаят какво е да имаш деца, какви страдания изпитва нормалния родител при най-малкото заболяване, неудачие на детето.

Какво очакваш? Три реда сополи ли? Моли се да не дойдеш на неговото място, да видиш какво ти е отвътре, дори да се опитваш външно да се държиш мъжки. И аз го гледах. Човекът умира от мъка, но не е спрял да разсъждава и всичко, което е каза е абсолютно вярно и правилно, за нещастие тук държава и правосъдие няма.

Как не сте го издигнали още и за премиер след такова ''мъжко''държание и такова ''голямо познаване'' на нещата около детето му дето не е бил до него ама иначе голямо ''разсъждаване'' направил само дето пропусна да разсъждава ама реално колко безконтролно си е живяло детето му под зоркото му ''наблюдение'' през вайбъра..

Тоя човек май ''шеф'' на фирма в лондон се смята след като имаше наглостта да каже как ''по 1-2 месеца бил с детето си докато е във ваканция'' вие сте тръгнали покруса да търсите...Половината му приказки бяха фантазе и нелогични , но шом има кой да му се връзва защо да не дърдори.. За него явно вайбър, месджер и фейса са истинскоти му общуване с детето от което даже и ''мислите и желаниятя му знае''.. Жалко за младия живот, но....

papion

Ех, татко, съболезнование за загубата, но когато замина за Англия да създадеш ново семейство май не помисли за дъщеря си в България. Смяташ, че като я водиш по чужбина на почивка, купуваш вносни дрехи и я следиш по телефона отговорностите ти към нея свършват, но се оказа, че не е така. В тази възраст на децата им трябва непрекъснат контрол и разговори, но тук и сега, а не по скайпа. Явно майката не се е справила, ти още повече, а сега каквото и да кажеш детето няма да се върне.

Много плоско разсъждение. Манталитет на клюкарка. Винаги ще има ако това , ако онова не било так,а може би нямаше да се случи така. Не сме гадатели и е трудно да предвидим какво ни очаква и какво ще ни се случи?

Май нямаш представа от днешните 10-14 г.?

Не е ясно дали убийството е планирано, но със сигурност е създадена сериозна предпоставка да се случи - безконтролните и безброй контакти на дете във Фейса и още по-безотговорното поведение на родителите.Ако бяха набили в главата на момичето си, че виртуалните приятелства е редно да останат само такива, докато не стане голям човек и умее сама да оценява риска от срещи с непознати, нямаше да се случи непоправимото.

Май някои хора не разбират сарказма ви...

И понеже е имала 3000 приятели във фейсбук, заслужава да умре. Така ли? Ами момчето, което я е убило е имало повече контакти от жертвата си. Него защо не го коментирате така грозно? Защо в България винаги жертвата е виновна, а престъпника гален с перце?

Защото баба ми казваше: -Покритото мляко котката не го лиже! Защото не напразна е забраната за регистрация в социалните мрежи под определена възраст!Защото освен на убиец, едно дете може да попадне на педофил или психопат, да бъде отвлечено и продадено, а и какво ли още... Децата са наивни, задължение на родителите им е да ги опазят живи и здрави до пълнолетие.

Съгласен съм с бащата. Според мен този Иван просто е завършен психопат. Очевидно всичко е било планирано. А за да тръгне да си изгражда после алиби с игра на криеница - това го може само някой с престъпно съзнание. Завършен психопат. Въобще не е невменяем или олигофрен.

Завършен психопат, но къде все пак са кървавите му дрехи? Няма начин да излезе без капка кръв по дрехите от асансьора на убийството, където всичко е в кръв. Така и не стана ясно откъде се взе историята за наргилето. Още в самото начало се взеха проби от двете деца за наркотици, но никой не ни осведоми какви са резултатите. Изобщо полицията "разкри" случая за няколко часа, преди да са били готови каквито и да е резултати от изследвания.

На вас кой ви каза, че не е имал кръв по дрехите? Първо се е прибрал вкъщи - оставил е раницата на момичето и телефона,преоблякъл се е и е излязъл да играе пред блока. Това е последователността от действията му. Не е глупав, определено не е олигофрен. Невменяем човек не гради съзнателно алиби.

Ами като сте на неговото ниво защо да не сте съгласе/а с него????Само отговора му защо има 3000 ''приятели'' във фейаса сравнявайки 11 годишно момиче/лека му пръвст/ с Хекимян или Салич говори че си живее живота и е много далеч от реалния живот на дъщеря си... Медиите не знаели че е бил разведен????пък е поредната глупост след като се тиражира от седмица това..

Убиецът е имал два профила, на единия над 3500 приятели!!!! За това защо не кажете нещо.

"бащата" на Никол няма никакво право да взема отношение! Да си е седял при симейството, да си е гледал детето! Аман от такива "бащи"!/за съжаление - "майки"/!

Както виждате в семейство с баща и майка е израснал убиец - пример Иван.

Някои хора не разбират сарказма ти явно...

експертиза за психичното състояние на този иван е задължителна...напулно е възможно и да я е проучил....ако е ненормален обаче, то е вероятно и друг да е извърчител или да дежстват в банда. сред тинежджарите формирането на банди е масова практика. този случаж не трябва да се изоставя, колкото и да му е тежко на баштата (а и на маjката).

Може и да е планирано убийството, но не от Иван. Каза се по рано, че бащата работи във Великобритания. Като го гледам няма вид на овразован, а и ми прилича на циганин. Не, че има лошо в това да си циганин, но знаем и за циганските банди в чужбина и с какво се занимават. Та искам да кажа че Никол може да е станала жертва на циганска разправия. И още нещо ме озадачи. Според бащата Иван проучил интересите на Никол. Питал я какво обича да прави. Дали тя е отговорила, че обича да пуши наргиле....

Брей, той много коварен и хитър тип се оказва този Иван! И къде са гледали всичките учители и прочие досега, та са го мислели за бавно-развиващ се?! Така виртуозно да я проучва две седмици, да ѝ научи слабите страни, да я подмами на разходка в някакъв си краен квартал, да си носи предвидливо нож (иначе бил по къси панталони и охра-жълта тениска, джапанки - къде е бил затъкнат тоя гол кухненски нож - не е много ясно, но то какво ли е изобщо ясно в това "разследване"?!), че да я притисне в асансьор, след като тя е по-едра от него поне два пъти, и да я прободе на 3 см в сънната артерия ... И нито капка кръв от бликналия фонтан да не попадне върху него самия, дрехите и джапанките му, а всичкото - по стени и етажи ... След което преспокойно си взема раницата ѝ (която също е без следи от кръв, както и телефона) и телефона, по който тя се опитвала уж да звъни ... На копчето на асансьора има кръв от нейните пръсти, а по телефона няма - чудо, цяла колекция от чудеса ... Удобна версия! Най-важното - не им трябва да търсят истинския убиец, мотивите, да възстановяват реда от действия - кой и кога ѝ е отнел раницата и телефона, от кого би могло да има отпечатъци по тия предмети, в какви отношения е била тя с тоя човек, в какви конфликти, кой на кого какво не е платил по веригата наркопласьорчета, та почнали и да ги отсяват вече?! ... Няма такива сложности - назначават си един за престъпник, той говори две неща на следствието "Да", "Не знам", никого не издава, щото никого не познава ... Да живей, живей труда на доблестната ни полиция, и по 40 заплати да им дават при пенсиониране не само по 20!

Абсолютно си прав. Това, което полицията прави в момента с Иван е повече от престъпление. Непълнолетен, без присъствие на възрастен, а и не бяха позволили на майка му да го види 48 часа след като ги аресттуваха.... Къде са правозащитните организации, не знам....

БХК е само за цигани

Аврора да не е ника на адвоката на Иван или някой от семейството му, защото коментира с дълги и многобройни постове под всяка статия по темата? Винаги в защита на обвиняемия. Сега предполагам ще смени ника.

адвокат изобщо не го защити пред съда, та защо да пише по форуми, където с нищо не му помага?

спрете да говорите. Изчакайте да мине време и го направете " т и х о ".

трябва. Око за две. Зъб за ч...е. ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

не знае коj е....може да са банда, те (подрастваштия криминалитет) са страшно изобретателни и голями актjори

vasil

Обезпокоително много хора у нас ,на всякаква възраст,вярват на мита,че могат да употребяват нож като средство за самоотбрана или принуда и си въобразяват,че могат да нанесат контролирано нараняване,без нараненият да умре.Да,ама не!Човек може да си отиде например и от рана от неголям нож в крайник.

да се учудя, ако се окаже, че е била убита от ударите с тъп предмет по главата, а пробождането с ножа е само, за да ни убеди, че е набеденото момче. Полицията, която веднага го хвана и даде твърде рано много информация, сега гузно мълчи, а има да отрича твърденията на майката, че у тях не са намирани вещи на момичето, например. Бащата на жертвата напомня някои предварителни сведения, които после минаха на заден план, но те повдигат въпроса кой изобщо е убиецът. Дали ще разберем някога?

И какъв е този "тъп предмет", къде е, кой го е държал и удрял с него по главата това доста едро момиче, което и викало през цялото време (съседите чули викове, но решили, че децата навън си играят и си крещят нещо)?! Този човек трябва да е бил по-висок от нея и от Иван и значително по-силен, при това доста зъл и груб, вероятно ядосан на Никол за нещо, защото тя не е дребничка, по-едра е от Иван на снимките ... Правена ли е изобщо аутопсия, има ли заключение какво е това "тъп предмет" - тухла ли, дърво ли, пластмасов предмет ли някакъв, или железен?! ... Къде е той - изпарил ли се е? Кой е взел раницата ѝ и кога?! Къде е този прословут нож, наречен кухненски - от чия кухня, на кого му липсва нож в кухнята, с който може да се убие човек - достатъчно остър, с голямо острие, защото в условията на тесен асансьор и съпротивляваща се жертва, тя самата едричка, едва ли може да се убие тя с някоя малка чекийка - острие си трябва, както и сила на удара?! ... Иван не е способен на такива подвизи, нито физически, нито (още повече!) психически - той не е зъл, нахъсан, целеустремен хладнокръвен убиец! Съдейки по неговите снимки и някои отговори на адвоката, които бяха публикувани - изобщо не му е ясно за какво го държат и в какво го обвиняват - защото той не е извършил нищо такова, по него няма следи от кръвта ѝ, а майка му каза, че чужди (на Никол) вещи не е имало в къщата ѝ - тя поне би ги познала, всяка жена си знае какво има вкъщи ...

vasil

Казах,че вярващите на митовете за ножа са много и ето - минусуте им не закъсняха.

Бог да прости детето! Но на 11 години да си във Фейсбук и да имаш пълна свобода,е меко казано,безотговорно от страна на родителите!Едва ли за първи път момичето е излязло на среща с някого,защо родителите не знаят къде е дъщеря им!Слепи ли са,глухи ли са,не виждат ли какво става не само тук!

loyola

Ей тоя баща бил голям психолог бе - направо отма поставя диагноза и разплита мотива... направо да го направят член-кореспондент на БАН!

Бащата на Никол: Убийството й е планирано Не знам защо нашите медии от един тежък криминален случай създават такива "убийствени" новини. Че това убийство вече е новина поне една седмица по всички централни медии, въвличайки и родителите в този новинарски цинизъм.

Петров, пак ли ни информираш как стоят нещата според теб? сега пък - не си знаел защо?! що не млъкнеш?

Убийството на момичето е трагедия, но за останалите хора, извън семейството й, трагедията е на първо място в безкрайната безотговорност на родните й майка и баща. Те видяха проблем едва след физическата загуба на детето си, а преди това що за ценностна система изградиха у себе си и у единственото си дете?

Планирано - на първо място от тъпите, незагрижени родители! Като псевдородителите на сестри Белнейски, като бащата на Яна, дето ронеше сълзи и закани пост фактум, секретарката на кмета на Стрелча и много други. Малолетните ви деца бягат от училище, скитат по нощите, друсат се, а вие тъпаци-чалгари си гледате живота и при сакатлък обвинявате обществото, учителите, полицаите, извършителите, а не се поглеждате во гледалото - защото там ще видите страховити неща!

Набор 51 и още жив..... отделно каква е ползата на обществото от съществуването ти!?

Няма никакво значение на колко е години. Казва истини, които не искаш да чуеш. И вместо да питаш него каква е ползата от съществуването му, задай същия въпрос на себе си.

Като ти чета репликата, убеждавам се че ползата от съществуването на "Набор 51" е многократно по-голяма от ползата от твоето съществуване

vasil

В случая с Яна е виновен извършителят.Той,обаче е търсел лесни жертви на подобни места-пияни и/или дрогирани.А цялата компания на Яна,вкл.и тя, са били мъртвопияни до неадекватност.Съмнявам се тя да си го е позволявала в родното си място и родителите да са знаели.А и е била на 28,не дете. Не казвам,че си го е търсила,но максимално е улеснила насилника.Пренебрегнати са основни правила за безопасно поведение.

Ех, Любомире! И ти прочете във вестника, че имаш дъщеря. Ми то горкото дете си е търсило само пътя в живота, но не е попаднало на хора. Какво е видяло детето в живота - безразличие, измами, използване, насилие и смърт. А какво ли е видяло във виртуалния интернет свят?

цялата работа е бедно момче краде скъп телефон, за кражба е убил, виновен е и не е никакъв забавено развитие, със забавено развитие не излизат с момичета от феисбук, само глупак би повярвал.

на политически новини от всички телевизии и повечето сайтове. Основно се набляга на криминални новини и разни жълтини. Сякаш някой диригент ги командва. Дори скорошната обиколка на Макрон и отзвука от нея не боше подобаващо отразен както в страните от Вишеградската четворка така и от самата Франция. Оставам с впечатнението че правителството ни е във ваканция подобно на парламента.

Август е - ваканция на политиците и повечето хора в големите фирми. Новините са изключително за инциденти, природни бедствия, катастрофи и други криминални истории ... Тук-таме някоя културна тема, но точно на този сайт - мноооого рядко! ))) Много ли ти липсват ежедневните сводки за какво крещяла курнелката из парламента и какви лъжи сипел някой си демокраД по телевизиите?!

до нея, да не си я изоставял, щом си заминал за чужбина, що не си я взел със себе си???

може жена му да не е била съгласна....законът е много лош по този въпрос. и двамата родители имат еднакви права.

"Бащата на Никол: Убийството й е планирано" Тоя съвсем се е заплел в некой турски сериал щото като го глеедам и тои е турчоля. Винаги ще намери някои друк за за виновен а това че тои и маиката са гастербаитери в чужбина и не се грижат за детето си не го виждат.....цигание

турчин, циганин, българин и т.н. - все тая...в държавата ти е. утре може твоjто дете да е или ти. посегнал ли е на живот - престъпник е.

подобни неща се случват много редко, но има вероятност. Когато не сте при семейството си, да разяснявате на малката си дъщеря различните опасности, и аз мисля че е било планирано, но от вас. Или пари, или семейство.

Коментари - Бащата на Никол: Убийството й е планирано | Днес.dir.bg

Бащата на Никол: Убийството й е планирано

Бащата на 11-годишната Никол от Бургас - Любомир Йончев, е убеден, че убийството на дъщеря му е било планирано.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на Никол: Убийството й е планирано | Днес.dir.bg

Коментари

Гледах интервюто по бтвтази сутрин. Жалко за момичето, но защо си мисля, че и родителите не саси на мястото-бащата тръгнал за пари и с друга жена в чужбина, майката кой я знае какво прави, а детето на 11 г. пуши, комуникира в интернет и отива на срещи с всякакви типажи и никой не го е грижа. Когато се случи лошото, друг им е виновен.

Докато не се намерят неопровержими доказателства за извършено престъпление, всеки е невинен до доказване на противното!!! И полицията не трябва да разкрива абсолютно никакви детайли и факти от престъплението, докато не приключи цялото разследване с всички съпътстващи го процедури, което е най-нормално, а не да издава каквато и да е информация дали и кой е виновен, бе нищо да е ясно и доказано!!! Някой бил набеден, че бил извършил нещо си ... Полицията ни е жалка и гола вода, като разкриваемост на престъпления ... Затова говорят хилядите неразкрити престъпления у нас, за повечето от които изобщо нямаме никаква информация и не стават медийно достояние ...

Sm3hurk0

Нормално е майката да защитава сина си... Нормално е бащата в своето отчаяние да си мисли, че виновника е Иван ( така са му казали... ) и друг човек да му бяха посочили - щеше да си мисли, че той е истинския убиец.... Аврора го е написала много смислено.... и коректно. ( поста под моя )

Тоя покрусен родител има много видения, фантазии и му се ще нещата да са прости и ясни, ама те не са! И той не е човекът, който може да нарича Иван убиец без влязла в сила присъда! Както и всички други - журналя, водещи и коментиращи, както и форумчаните! За разкриването на убийство трябва да има няколко задължителни неща: труп и аутопсия, качествен анализ на всички поражения по трупа и квалифицирано заключение - от кръвоизлив ли е умряла след ръгването в шията, или от ударите с тъп предмет (къде е тоя предмет, какъв е, кой е нанесъл колко силни и колко на брой удари - всичко това трябва някой да го е описал и анализирал!); оръдието на убийството със следи от убиеца по него; МОТИВАЦИЯ на убиеца за извършване на деянието! (засега никой не е казал и една дума по въпроса, сигурно не са и помислили за такова нещо!); евентуално - свидетели, следи по околните предмети, дрехи и пр. Също така психологически портрет на убиеца - съставя се конкретно за случая, помага много за намиране на точния човек сред кръг от заподозрени лица, по един или друг начин свързани с жертвата ... Е, какво от тези елементи сме чули досега да е намерено, търсено, извършено и заключения направени?! НИЩО! Просто назначиха Иван за убиец, щото така им е удобно - за да прикриват истинския убиец! Някакъв си "приятел" - мистериозен, вече нищо не се споменава за него! - им казал две имена и че ги видял по-рано същия ден, момичето Никол и момчето Иван - и готово! Тя очевидно мъртва в асансьора, момчето живее в съседен блок - значи - той я е убил?! Логично, а?! Кви ти там огледи, замервания на разстояния, времена, аутопсии, разсъждения и умозаключения ... Псевдо-следствие и издевателство над едно непълнолетно дете със СОП, с бедни родители, които нямат възможност да се защитят ...

Аврор4е, явно и ти си със СОП.... та затова браниш другия СОП -аджия

Много ясно е че е така. Всичко е вярно което казва бащата на момичето. За съжаление, рядко има справедлив процес. Да, има и такива осъдени на дълги години и доживот. Но както той сам казва, това няма да му върне детето. Не знам какво да кажа повече. Просто се чудя как намира сили да говори пред медиите.

от началото до края е меко казано странна, дори абсурдна. Като добавим факта, че полицията, която дори в ясни случаи образува производство срещу неизвестен извършител, а в този случай няма никакви съмнения още на петия час, при положение, че няма нито свидетели, нито доказателства, нито резултати от аутопсия, експертизи и т.н., прилича на прикриване на престъплението и извършителя и намиране на удобна жертва за туширане на общественото недоволство.

Абе тоа не ви ли прилича на сиганин?

Циганин или не, е без значение. По-важното е с какво се занимава той и какви са неговите връзки с криминалния свят.... За мен историята с Иван е супер не убедителна, а като се има предвид, че той е и със СОП, да го набедят и начина оо който процедират с него е не само гнусен, но и чисто криминален!

Що! Забелязала сам, че като има некакво престъплание, балгарите най-напред викат "тоа е сиганин, ние не сме такива", да се почуфстват малко по-значими! Сакън да не си помислат, че и те са такива, че нали ще требва да зимат мерки да си опраат дръжавата тогава! Нема начин некой да не измъдри сега че щом малката е била сиганче, сама си е виновна че са я убили в дръжавата на балгарите!

Как така в България, когато някой известен, печен престъпник с по няколко висящи дела, кое от кое по сериозно, когато извърши поредното престъпление, адвокатите му веднага искат домашен арест, а за туй дете няма такова нещо. Даже майка му не може да ги види? Това на какво прилича?!...

Убийството явно е било планирано от заподозрения Иван. Кой нормален тинейджър се разхожда с нож в джоба . Второ асансьор се изкачва за няма и една минута от първия до шестия етаж, време не достатъчно да се скарат и да се породи желание за убийство. Но напълно достатъчно ако преди това е било планувано. Искренно съчувствие на родителите на Никол. И дано убиеца си получи заслуженото. А вие , които го защитавате се молете децата ви да не попаднат на такъв като този Иван.

че, (ако само за миг допуснете, че не е той, понеже още не е осъден), ни е страх да не попадне на истинския убиец, който се чувства недосегаем?

И кое ви дава право на вас да наричате Иван убиец????там ли бяхте???видяхте ли го окървавен??? От такива като вас дето се правят на много ''принципни и знаещи'' нищо нормално няма как да се случи в България., Ами хайде някой на вашето дете да каже че е убиец защото е било с друго убито или го е познавало или живеете близо...Поспрете се поне за малко и престанете да се правите на последна инстанция по правораздаване..

Не четете ли новините, отпечатаци и днк на Иван са открити върху ножа, с който е убито момичето. Но вие най вероятно сте негов близък щом така го защитавате.

Много точно написано,единствен такъв коментар който подкрепям

Това, че е бил с ресурсен учител, в никакъв случай не означава, че е със забавено развитие, макар и така да искат да го представят сега. Много деца със специални потребности са всъщност с нормална степен на развитие, но имат други, не касаещи интелекта, здравословни проблеми.

Като например?...

например хиперактивност, затруднена способност за концентрация, дислексия...

Ресурсен учител се назначава за деца със СОП. 1 Какво са специални образователни потребности СОП Понятието специални образователни потребности е определено в нормативните актове на Министерството на образованието и науката. СОП могат да имат деца, които срещат различни затруднения в обучението си, поради: Сензорни увреждания (нарушено зрение или увреден слух); Физически увреждания; Умствена изостаналост; Езикови-говорни нарушения; Специфични обучителни трудности; Емоционални или поведенчески; Нарушения на общуването и комуникацията; Хронични заболявания, които водят до СОП; Множество увреждания

Към gogo: Съгласен съм, но това са си баш сериозни медицински диагнози...

Нито дислексията, нито трудната концентрация са признак на намален интелект или невъзможност за осъзнаване на действията. Имах колежка в университета с дислексия-просто и отнемаше повече време да напише нещо.

е много трудно да се разбере. За да му назначат такъв учител, са представени документи в училището. Но никой не пита. И да е питал, не ни казва.

Към чичко : Е щом колежката ти е стигнала до университета, значи не ий е трябвало ресурсен учител....

Не ми пъхай в устата неща, които е съм писал/казвал! Само да питам, къде видя в постинга ми думички като "Фейсбук", "вина", "жертва", "умре"? Да съм казал някъде, каква е била тя и какъв е той? Не и няма и да кажа. Поне не и докато няма официална информация, която да коментирам. А емоционалните изблици по медиите на бащата на момичето и на майката на момчето изобщо и не искам да коментирам. Щото днес говорят едно, утре ще кажат друго - трагедията им е голяма и това е напълно естествена реакция.

в много държави, когато жертвитре и престъпникаа са деца - на медиите им е забранено, да разкриват самоличността и детаили. сещате се защо - нали. за да няма такава злоба кояот се вихри във форума. в ресюме - от играчка станала плачка.

а между другото краля на испания хуан карлос първи застрелял и убил брат си като си играли като били малки.

Знам, че огромната част от българските медии и журналисти са просто лешояди, радостно тръпнещи пред трагедиите на хората и опитващи се да трупат рейтинг от трупове. Спрете се бе! Проявете малко милост - става дума за две деца! Спрете да давате трибуна на близките им! Те не са източник на достоверна информация. Ако не можете да получите официална информация от разследващите, по добре не давайте думата и на близките им. Ясно е, че за тях собствените им деца са най-добрите, най-чистие, най-... Реалностите обаче често се разминават с родителското мнение, водено от нармалната обич към децата им.

Виж какво, може детето му да не е било най-доброто на света, но в никой случай не е заслужавало да умре. Не е престъпничка, не е откраднала, не е убила... Била е просто дете! Престанете да внушавате, че щом е имала фейсбук, значи е логично да умре. Жертвата не може да се защити сама, защото е мъртва и вие като лешояди я нападате, обвинявате, изкарвате най-черна на земята...Каквато и да е била, НЕ е заслужавала тази съдба!

Не ми пъхай в устата неща, които е съм писал/казвал! Само да питам, къде видя в постинга ми думички като "Фейсбук", "вина", "жертва", "умре"? Да съм казал някъде, каква е била тя и какъв е той? Не и няма и да кажа. Поне не и докато няма официална информация, която да коментирам. А емоционалните изблици по медиите на бащата на момичето и на майката на момчето изобщо и не искам да коментирам. Щото днес говорят едно, утре ще кажат друго - трагедията им е голяма и това е напълно естествена реакция.

Според мен има много нездрава връзка между Иван и майка му. Един Господ знае какво се е случвало между тях, за да порасне убиец. Обясненията на тази жена са мъгляви, объркани и нелогични. Начина по който говори за сина си не е както една майка говори за сина си. Нещо гнило има...

Ти явно изхождаш от позицията на твоята връзка с майка ти....

Аврора се прекръсти на Кефир. Чакаме само Роксана не се е изказала още за днес.

А, то защото връзката на момичето с родителите му е направо желязна...В никакъв случай не казвам,че това оправдава убийството, но вина имат родителите и на двете семейства!

И какво предлагаш ?????

Като чета коментарите мисля, че стратегията на защитата и майката да изкарат Иван невинна жертва работи много добре. Заедно с втората част от стратегията, която е да го изкарат луд, както е нормалната практика вече у нас. Не знам, защо коментиращите си мислят, че цялата информация за следствието трябва да бъде изнесена в медиите? Истината е,че не сме полицията и нямаме информацията която те имат.

Ами тогава какво коментирате и как пък решихте че Иван е убиеца????

От информацията изнесена от следствието. Вещите на жертвата намерени в дома на Иван и тн. По склонна съм да вярвам на официална информация, а не на конспиративни теории.

Не ви ли се струва че каквато и да вие стратегията ако налице са ДОКАЗАТЕЛСТВА ама не изфабрикувани а реални няма как да сработи.До сега ''стратегията'' според вас на майката е4 да каже това което са установили психолози много преди този случай и за това детето е с ресурсен учите. ''Стратегията'' на майката сигурно е в това че казва как нищо подобно не са извзели от дома им ченгетата както приказват и за това си има протоколи..Информацията дето се надявате да ви изнесът ченгетата в момента явно се ''обработва'':((((

Явно че Иван има много кьопав адвокат. Служебен некадърник, който само гледа да гушне лесни пари. Сигурно го убеждава да се признае за виновен. Колко му е - дете, пък и със специални нужди, лесна работа... Сега давам БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ КЪМ скоро завършили АДВОКАТЧЕТА: ПОЕМИТЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ! Високо профилен. Самата полиция е нарушила сумати закони. Явно детето е невинно. Ако докажете истината, ще си осигурите кариера. Дори и за без пари да работите, този случай ше ви се отплати богато. А дори да се заемете с процесуалните грешки, пак ще е от файда.....

Боже... колко си юридически неграмотен...

наивен относно практикуването на право в България. Вие как ще обясните тефтерчето на Красьо Черния с юридическа терминология?

Към Иванова : ами хайде ограмоти ни....

Изяснете случая, след като го тиражирате толкова усилено - къде са окървавените дрехи на убиеца, сменил ли е дрехите си след убийството, къде е оръжието на убийството - подхвърлено, на мястото на престъплението или на друго място. Оръжието нож от жилището на родителите на въпросния Иван ли е ? Има ли негови отпечатъци по ножа, в асансьора и т.н ? С кого се е срещал след убийството и тези хора забелязали ли са нещо необичайно в неговия вид, поведение и т.н. Към момента само декларирате вината на момчето на база кореспонденция във Фейсбук и нищо повече, никакви улики. Странно е толкова малко момче, което няма никакви предходни прояви на агресия и жестокост за една нощ да се превърне в хладнокръвен убиец при това без мотив. Според мен полицията удобно си измива ръцете с това момче, тъй като е безпомощно и от бедно семейство без възможности, а убиецът е все още на свобода. Как този толкова бързо го разкриха, а сестрите Белнейски и до ден днешен не се знае официално кой ги уби. Ами много просто - в онзи случай явно убиецът е бил способен да бутне достатъчно пари и го покриха, после и там намериха някакво дърто РЦ да натопят, но не твърде успешно. Тук историята изглежда съшита с бели конци от далеч. Предвид профила на момичето според мен е станала жертва на трафиканти на жени, лека й пръст, не смятам, че момчето е убиеца.

ще се погребе като много други, за които така и не се разбра кой е убиецът. Така е в България: "истината е някъде там..."

Нали не смяташ, че в медиите трябва да бъдат изнесени всички експеризи за всяко дело? За добро или лошо обществото не е полиция, прокуратура и съд.

си гледайте амброзията и не се занимавайте с такива дреболии. Щом ни споделя 10 неща, ще ни сподели и 11-то. Или да си мълчи и да действа.

Явно приятелите на Иван са се активирали тук за да му градят прекрасен имидж, и в същото време да убедят мен /Съдията/, че малката първа е наръгала бъдещия си убиец...

гнилите ябълки пишели по форуми

направо се ужасих, този "човек" въобще не изглеждаше покрусен ??? Нормалните хора знаят какво е да имаш деца, какви страдания изпитва нормалния родител при най-малкото заболяване, неудачие на детето.

Какво очакваш? Три реда сополи ли? Моли се да не дойдеш на неговото място, да видиш какво ти е отвътре, дори да се опитваш външно да се държиш мъжки. И аз го гледах. Човекът умира от мъка, но не е спрял да разсъждава и всичко, което е каза е абсолютно вярно и правилно, за нещастие тук държава и правосъдие няма.

Как не сте го издигнали още и за премиер след такова ''мъжко''държание и такова ''голямо познаване'' на нещата около детето му дето не е бил до него ама иначе голямо ''разсъждаване'' направил само дето пропусна да разсъждава ама реално колко безконтролно си е живяло детето му под зоркото му ''наблюдение'' през вайбъра..

Тоя човек май ''шеф'' на фирма в лондон се смята след като имаше наглостта да каже как ''по 1-2 месеца бил с детето си докато е във ваканция'' вие сте тръгнали покруса да търсите...Половината му приказки бяха фантазе и нелогични , но шом има кой да му се връзва защо да не дърдори.. За него явно вайбър, месджер и фейса са истинскоти му общуване с детето от което даже и ''мислите и желаниятя му знае''.. Жалко за младия живот, но....

papion

Ех, татко, съболезнование за загубата, но когато замина за Англия да създадеш ново семейство май не помисли за дъщеря си в България. Смяташ, че като я водиш по чужбина на почивка, купуваш вносни дрехи и я следиш по телефона отговорностите ти към нея свършват, но се оказа, че не е така. В тази възраст на децата им трябва непрекъснат контрол и разговори, но тук и сега, а не по скайпа. Явно майката не се е справила, ти още повече, а сега каквото и да кажеш детето няма да се върне.

Много плоско разсъждение. Манталитет на клюкарка. Винаги ще има ако това , ако онова не било так,а може би нямаше да се случи така. Не сме гадатели и е трудно да предвидим какво ни очаква и какво ще ни се случи?

Май нямаш представа от днешните 10-14 г.?

Не е ясно дали убийството е планирано, но със сигурност е създадена сериозна предпоставка да се случи - безконтролните и безброй контакти на дете във Фейса и още по-безотговорното поведение на родителите.Ако бяха набили в главата на момичето си, че виртуалните приятелства е редно да останат само такива, докато не стане голям човек и умее сама да оценява риска от срещи с непознати, нямаше да се случи непоправимото.

Май някои хора не разбират сарказма ви...

И понеже е имала 3000 приятели във фейсбук, заслужава да умре. Така ли? Ами момчето, което я е убило е имало повече контакти от жертвата си. Него защо не го коментирате така грозно? Защо в България винаги жертвата е виновна, а престъпника гален с перце?

Защото баба ми казваше: -Покритото мляко котката не го лиже! Защото не напразна е забраната за регистрация в социалните мрежи под определена възраст!Защото освен на убиец, едно дете може да попадне на педофил или психопат, да бъде отвлечено и продадено, а и какво ли още... Децата са наивни, задължение на родителите им е да ги опазят живи и здрави до пълнолетие.

Съгласен съм с бащата. Според мен този Иван просто е завършен психопат. Очевидно всичко е било планирано. А за да тръгне да си изгражда после алиби с игра на криеница - това го може само някой с престъпно съзнание. Завършен психопат. Въобще не е невменяем или олигофрен.

Завършен психопат, но къде все пак са кървавите му дрехи? Няма начин да излезе без капка кръв по дрехите от асансьора на убийството, където всичко е в кръв. Така и не стана ясно откъде се взе историята за наргилето. Още в самото начало се взеха проби от двете деца за наркотици, но никой не ни осведоми какви са резултатите. Изобщо полицията "разкри" случая за няколко часа, преди да са били готови каквито и да е резултати от изследвания.

На вас кой ви каза, че не е имал кръв по дрехите? Първо се е прибрал вкъщи - оставил е раницата на момичето и телефона,преоблякъл се е и е излязъл да играе пред блока. Това е последователността от действията му. Не е глупав, определено не е олигофрен. Невменяем човек не гради съзнателно алиби.

Ами като сте на неговото ниво защо да не сте съгласе/а с него????Само отговора му защо има 3000 ''приятели'' във фейаса сравнявайки 11 годишно момиче/лека му пръвст/ с Хекимян или Салич говори че си живее живота и е много далеч от реалния живот на дъщеря си... Медиите не знаели че е бил разведен????пък е поредната глупост след като се тиражира от седмица това..

Убиецът е имал два профила, на единия над 3500 приятели!!!! За това защо не кажете нещо.

"бащата" на Никол няма никакво право да взема отношение! Да си е седял при симейството, да си е гледал детето! Аман от такива "бащи"!/за съжаление - "майки"/!

Както виждате в семейство с баща и майка е израснал убиец - пример Иван.

Някои хора не разбират сарказма ти явно...

експертиза за психичното състояние на този иван е задължителна...напулно е възможно и да я е проучил....ако е ненормален обаче, то е вероятно и друг да е извърчител или да дежстват в банда. сред тинежджарите формирането на банди е масова практика. този случаж не трябва да се изоставя, колкото и да му е тежко на баштата (а и на маjката).

Може и да е планирано убийството, но не от Иван. Каза се по рано, че бащата работи във Великобритания. Като го гледам няма вид на овразован, а и ми прилича на циганин. Не, че има лошо в това да си циганин, но знаем и за циганските банди в чужбина и с какво се занимават. Та искам да кажа че Никол може да е станала жертва на циганска разправия. И още нещо ме озадачи. Според бащата Иван проучил интересите на Никол. Питал я какво обича да прави. Дали тя е отговорила, че обича да пуши наргиле....

Брей, той много коварен и хитър тип се оказва този Иван! И къде са гледали всичките учители и прочие досега, та са го мислели за бавно-развиващ се?! Така виртуозно да я проучва две седмици, да ѝ научи слабите страни, да я подмами на разходка в някакъв си краен квартал, да си носи предвидливо нож (иначе бил по къси панталони и охра-жълта тениска, джапанки - къде е бил затъкнат тоя гол кухненски нож - не е много ясно, но то какво ли е изобщо ясно в това "разследване"?!), че да я притисне в асансьор, след като тя е по-едра от него поне два пъти, и да я прободе на 3 см в сънната артерия ... И нито капка кръв от бликналия фонтан да не попадне върху него самия, дрехите и джапанките му, а всичкото - по стени и етажи ... След което преспокойно си взема раницата ѝ (която също е без следи от кръв, както и телефона) и телефона, по който тя се опитвала уж да звъни ... На копчето на асансьора има кръв от нейните пръсти, а по телефона няма - чудо, цяла колекция от чудеса ... Удобна версия! Най-важното - не им трябва да търсят истинския убиец, мотивите, да възстановяват реда от действия - кой и кога ѝ е отнел раницата и телефона, от кого би могло да има отпечатъци по тия предмети, в какви отношения е била тя с тоя човек, в какви конфликти, кой на кого какво не е платил по веригата наркопласьорчета, та почнали и да ги отсяват вече?! ... Няма такива сложности - назначават си един за престъпник, той говори две неща на следствието "Да", "Не знам", никого не издава, щото никого не познава ... Да живей, живей труда на доблестната ни полиция, и по 40 заплати да им дават при пенсиониране не само по 20!

Абсолютно си прав. Това, което полицията прави в момента с Иван е повече от престъпление. Непълнолетен, без присъствие на възрастен, а и не бяха позволили на майка му да го види 48 часа след като ги аресттуваха.... Къде са правозащитните организации, не знам....

БХК е само за цигани

Аврора да не е ника на адвоката на Иван или някой от семейството му, защото коментира с дълги и многобройни постове под всяка статия по темата? Винаги в защита на обвиняемия. Сега предполагам ще смени ника.

адвокат изобщо не го защити пред съда, та защо да пише по форуми, където с нищо не му помага?

спрете да говорите. Изчакайте да мине време и го направете " т и х о ".

трябва. Око за две. Зъб за ч...е. ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

не знае коj е....може да са банда, те (подрастваштия криминалитет) са страшно изобретателни и голями актjори

vasil

Обезпокоително много хора у нас ,на всякаква възраст,вярват на мита,че могат да употребяват нож като средство за самоотбрана или принуда и си въобразяват,че могат да нанесат контролирано нараняване,без нараненият да умре.Да,ама не!Човек може да си отиде например и от рана от неголям нож в крайник.

да се учудя, ако се окаже, че е била убита от ударите с тъп предмет по главата, а пробождането с ножа е само, за да ни убеди, че е набеденото момче. Полицията, която веднага го хвана и даде твърде рано много информация, сега гузно мълчи, а има да отрича твърденията на майката, че у тях не са намирани вещи на момичето, например. Бащата на жертвата напомня някои предварителни сведения, които после минаха на заден план, но те повдигат въпроса кой изобщо е убиецът. Дали ще разберем някога?

И какъв е този "тъп предмет", къде е, кой го е държал и удрял с него по главата това доста едро момиче, което и викало през цялото време (съседите чули викове, но решили, че децата навън си играят и си крещят нещо)?! Този човек трябва да е бил по-висок от нея и от Иван и значително по-силен, при това доста зъл и груб, вероятно ядосан на Никол за нещо, защото тя не е дребничка, по-едра е от Иван на снимките ... Правена ли е изобщо аутопсия, има ли заключение какво е това "тъп предмет" - тухла ли, дърво ли, пластмасов предмет ли някакъв, или железен?! ... Къде е той - изпарил ли се е? Кой е взел раницата ѝ и кога?! Къде е този прословут нож, наречен кухненски - от чия кухня, на кого му липсва нож в кухнята, с който може да се убие човек - достатъчно остър, с голямо острие, защото в условията на тесен асансьор и съпротивляваща се жертва, тя самата едричка, едва ли може да се убие тя с някоя малка чекийка - острие си трябва, както и сила на удара?! ... Иван не е способен на такива подвизи, нито физически, нито (още повече!) психически - той не е зъл, нахъсан, целеустремен хладнокръвен убиец! Съдейки по неговите снимки и някои отговори на адвоката, които бяха публикувани - изобщо не му е ясно за какво го държат и в какво го обвиняват - защото той не е извършил нищо такова, по него няма следи от кръвта ѝ, а майка му каза, че чужди (на Никол) вещи не е имало в къщата ѝ - тя поне би ги познала, всяка жена си знае какво има вкъщи ...

vasil

Казах,че вярващите на митовете за ножа са много и ето - минусуте им не закъсняха.

Бог да прости детето! Но на 11 години да си във Фейсбук и да имаш пълна свобода,е меко казано,безотговорно от страна на родителите!Едва ли за първи път момичето е излязло на среща с някого,защо родителите не знаят къде е дъщеря им!Слепи ли са,глухи ли са,не виждат ли какво става не само тук!

loyola

Ей тоя баща бил голям психолог бе - направо отма поставя диагноза и разплита мотива... направо да го направят член-кореспондент на БАН!

Бащата на Никол: Убийството й е планирано Не знам защо нашите медии от един тежък криминален случай създават такива "убийствени" новини. Че това убийство вече е новина поне една седмица по всички централни медии, въвличайки и родителите в този новинарски цинизъм.

Петров, пак ли ни информираш как стоят нещата според теб? сега пък - не си знаел защо?! що не млъкнеш?

Убийството на момичето е трагедия, но за останалите хора, извън семейството й, трагедията е на първо място в безкрайната безотговорност на родните й майка и баща. Те видяха проблем едва след физическата загуба на детето си, а преди това що за ценностна система изградиха у себе си и у единственото си дете?

Планирано - на първо място от тъпите, незагрижени родители! Като псевдородителите на сестри Белнейски, като бащата на Яна, дето ронеше сълзи и закани пост фактум, секретарката на кмета на Стрелча и много други. Малолетните ви деца бягат от училище, скитат по нощите, друсат се, а вие тъпаци-чалгари си гледате живота и при сакатлък обвинявате обществото, учителите, полицаите, извършителите, а не се поглеждате во гледалото - защото там ще видите страховити неща!

Набор 51 и още жив..... отделно каква е ползата на обществото от съществуването ти!?

Няма никакво значение на колко е години. Казва истини, които не искаш да чуеш. И вместо да питаш него каква е ползата от съществуването му, задай същия въпрос на себе си.

Като ти чета репликата, убеждавам се че ползата от съществуването на "Набор 51" е многократно по-голяма от ползата от твоето съществуване

vasil

В случая с Яна е виновен извършителят.Той,обаче е търсел лесни жертви на подобни места-пияни и/или дрогирани.А цялата компания на Яна,вкл.и тя, са били мъртвопияни до неадекватност.Съмнявам се тя да си го е позволявала в родното си място и родителите да са знаели.А и е била на 28,не дете. Не казвам,че си го е търсила,но максимално е улеснила насилника.Пренебрегнати са основни правила за безопасно поведение.

Ех, Любомире! И ти прочете във вестника, че имаш дъщеря. Ми то горкото дете си е търсило само пътя в живота, но не е попаднало на хора. Какво е видяло детето в живота - безразличие, измами, използване, насилие и смърт. А какво ли е видяло във виртуалния интернет свят?

цялата работа е бедно момче краде скъп телефон, за кражба е убил, виновен е и не е никакъв забавено развитие, със забавено развитие не излизат с момичета от феисбук, само глупак би повярвал.

на политически новини от всички телевизии и повечето сайтове. Основно се набляга на криминални новини и разни жълтини. Сякаш някой диригент ги командва. Дори скорошната обиколка на Макрон и отзвука от нея не боше подобаващо отразен както в страните от Вишеградската четворка така и от самата Франция. Оставам с впечатнението че правителството ни е във ваканция подобно на парламента.

Август е - ваканция на политиците и повечето хора в големите фирми. Новините са изключително за инциденти, природни бедствия, катастрофи и други криминални истории ... Тук-таме някоя културна тема, но точно на този сайт - мноооого рядко! ))) Много ли ти липсват ежедневните сводки за какво крещяла курнелката из парламента и какви лъжи сипел някой си демокраД по телевизиите?!

до нея, да не си я изоставял, щом си заминал за чужбина, що не си я взел със себе си???

може жена му да не е била съгласна....законът е много лош по този въпрос. и двамата родители имат еднакви права.

"Бащата на Никол: Убийството й е планирано" Тоя съвсем се е заплел в некой турски сериал щото като го глеедам и тои е турчоля. Винаги ще намери някои друк за за виновен а това че тои и маиката са гастербаитери в чужбина и не се грижат за детето си не го виждат.....цигание

турчин, циганин, българин и т.н. - все тая...в държавата ти е. утре може твоjто дете да е или ти. посегнал ли е на живот - престъпник е.

подобни неща се случват много редко, но има вероятност. Когато не сте при семейството си, да разяснявате на малката си дъщеря различните опасности, и аз мисля че е било планирано, но от вас. Или пари, или семейство.