Хиляди в Ню Йорк настояха САЩ да признаят арменския геноцид

Хиляди хора се събраха вчера следобед на митинг в Ню Йорк с искане към правителството на САЩ да признае, че Османската империя е извършила геноцид над арменците

Обратно в новината

Коментари - Хиляди в Ню Йорк настояха САЩ да признаят арменския геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какъв геноцид говорим като цяло, нека да започнем от там. В архивите има категорични данни, че Арменското население по това време е около 700хил. а твърденията на Арменците, че били избити над 1.5млн. Ако е било Геноцид защо избиват само в източен Анадол а в Мала Азия никой не ги бута, нали Геноцид се прави срещу цял народ а не на избрани хора. Ако е правено Геноцид, защо преди събитията има изселване на Арменци на север към Русия, защо да ги изселват ако ще ги убиват? Още повече защо по време на изселването има обесени османски войници, които били осъдени на смърт, защото са се гаврили с мирното население и това е документирано. Защо Армения и арменците отказват публикуването на Отоманските архиви? Защо богатите арменци от западните части не си правят труда да помогнат на сънародниците си ? Имало е жестокост и убийства но фактът, че арменсците са действали с мисълта за Велика Армения от едното море до другото и са правили зверства преди тия събития се прескача целоносочено. Годината на събитията е 1915 води се война а Арменците избират да се вкл. от страната на Русия, която напада Османската империя на Изток и е документирано тяхната жестокост спрямо мирното население . Това не е било Геноцид, а ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, - Историята се пише от победителите и точно тия победители пишат както на тях им е удобно. Дори след края на ПСВ в Англия е създават Министерство на Пропагандата, със задачата да променя начина на мислене на обикновеннте граждани. А и последно ако това е ГЕНОЦИД, какво е Ходжалинско клане?

О-о-о колко си прост. Прочел ли си поне една книга в живота си. Имало е избити войници от турската армия, но те са били арменци. Сигурно според теб и Баташкото клане е било в резултат на гражданска война.

Иии арменския , и индианския ,иии виетнамския .. Геноцид и всички други империалистически нашествия и изтребления на янките по цял свят...!Да си признаят-"най-големите демократи "? в света...!?

ЗЕЛЕН КОН НЯМА И УМЕН ТУРЧИН НЯМА. Зотова арменците са държали търговията на Турската империя!!

Cпоред резол-цията подписана през 1948 гд. арменският въпрос няма здрави почви, за това което твърдят те. C политически натиск на християнският свят , които проявяват двуличие, няма да успеят да превърнат лъжата на века в истина. Hие турците сме велик народ и ник. не е в състояние да ни отклони, от това което мислим ние, по този въпрос.

Искаш да кажеш светския свят, ама вие нали сте "велик народ" и още се ръководите от разни приказки измислени преди векове

Dа точно така е защото точно този светски свят откриха уникални съоръжения за ликвидиране на хората , в това число влизат и бг фашисти които помогнаха на хитлеристите да пратят евреите на газовите камери ,по време на 2-та световна в-на. Aз пак казвам по горд народ от турците няма.

Вие свинеподобните турци не сте никакъв народ. Еволюционно сте по близо до домашните прасета отколкото до хората. Ше ви трябват няколко хиляди години докато настигнете другите раси.

Великите народи не се славят с изтребление на съседите си. Попитай арменци, кюрди, гърци , българи какво мислят за вас и тогава се хвали.

някои коментари тука направо малоумници пишат и завистники на арменскии народ марш оттук боклуци

Kъдe e Османската империя.... ..Арменците са хитреци.Тук става дума за пари.....Kакво робство е имало за негрите в САЩ.. Филмът е- Xитреците Арменци. Ей, САЩ, недейте да се поддавате на провокации..Путин казва: за едното искат да е геноцид, а за другото мълчат. Не може така!

Защо се говор само срещу Турция, след като САЩ е извършила много по-вече масови убийстква по света???

Защото САЩ си обявяват война и си я спечелват с военни дейсвия, докато турските прасета са си изклали СОБСВЕНОТО МИРНО НАСЕЛЕНИЕ. Разбираш ли, глупако?

ПИПО

Арменците са хитър народ и понеже са хитреци, на всякъде по света живеят добре само не и в собствената си страна. Ако турците признаят, арменците ще поискат репарации. Тук става дума за пари, не си въобразявайте друго. На мен лично ми е любопитно защо именно сега, защо след 100 години.

Защото след първата световна Армения попада в съветският съюз, тогава поради ясни причини няма много право сама да претендира. Претенциите започват веднага след разпадането на съюза, тоест от 1991 и до този момент и до бъдещи поколения докато се приключи с въпроса.

ОК , Армения влиза в състава на СССР. В такъв случай арменците , живеещи в САЩ , Франция и др. страни , какво са правили до 1991 г. ? А да , те разстрелваха турски дипломати... Нека да пишат и тези , които наистина познават арменците като народ , какви са по характер и т.н.

Е нали са били потискани и в СССР, да си търсят правата там, никой не им е виновен че са сменяли владетелите си като п..... тки....

4eм про4ети малко из нет-а... И преди е еимало, но не в соц страните. Имаше и едни мом4ета дето малко терористи си падаха, но само към официални представители на властта,а не обикновени хора...

Прости турци, няма да се промянт, в на милиони години са от европейските ценности, въпрос на време е Турция да признае за грешките си, защо го отлагат никой не знае, може би се плашат от колосалните компенсации, които трябва да заплатят на жертвите?

Филмът не е шведски, а съветски и не е "Баба дала на войник", а "Бащата на войника"... Дали е имало турско робство/иго или пък е било само "присъствие", дали е геноцид, изтребление или избиване... хората ги няма... Хиляди хора ги няма!

Ей, САЩ, недейте да се поддавате на провокации, няма да признавате никакъв геноцид! Такова добро кучи пазач имате в лицето на Турция, няма какво да дразните песа, толкова години го храните...

А в София настояха еднолично решение да се вземе

Путин казва: Наложително бе да смажем тероризма заради Русия. Чеченците се борят за независимост. Ами абсолютно същото се отнася и за смазването на арменците заради целостта на Империята. Който намира различия нека се обади. за едното искат да е геноцид, а за другото мълчат. Не може така!

Що не се пишеш ДПС или Турчин, ами тренд? На борсата ли играеш? Я кажи в Русия дали са пуснали войска да убива НАРЕД чеченците в Чечения? Имало ли е убиване поред на всички в селата? И така поне 40-50 хиляди убити да има (мирни жители). Загряваш ли какви малоумни доводи вадиш? Знам че не загряваш. А загряваш ли, че много вероятно прадедите ти са българи, но ти се мислиш за турчин?

Тук се напълнило с турчеещи се мангали

е първото масово убийство през 20 век, каза Обама. Как Обама да признае геноцида, като след това през същия век следват много още масов убийства, извършени от американците по света??

ТИ МАЙ ГОВОРИШ ЗА МАСОВИТЕ УБИЙСТВА ИЗВЪРШЕНИ ОТ РУСНАЦИТЕ ПО СВЕТА!!!И ОЩЕ УБИВАТ ХОРА ТИЯ ИЗЧАДИЯ! ДОЛУ РУСИЯ И ПУТЛЕР!!!

Абе я ми кажи колко хора загинаха в Ирак през двете войни, щото според ФАЩ там има биологическо оръжие (не намериха)? Колко загинаха в Сърбия? Във Виетнам? В Авганистан? В Либия? А стига си говорил глупости.

да бе хиляди,дазе на cnn не го отразяват,ама наще медии са пурви по дезинформазята.

да те е -Ба в простия фес научи езика първо

Правилно, защо християнският свят мълчи за геноцида срещу десетки милиона индианци, негри, аборигени, индуси, татари, чеченци, араби и индокитайци станали жертва на алчните и кръвожадни синове на Исуус.

сега вие сте наред

Мечти. мечти неосъществими, всички сте свидетели че измирате безвъзвратно, добре че сме - спасители на цивилизацията.

Аз предлагам дружно да нахокаме Монголия

Нашите искрени съчувствия, много са големи мъката и гневът на тези хиляди, че не могат от 100 години насам да втълпят една наивна лъжа за истина в съзнанието на нормалните хора.

няма и не може да има друга дума,освен геноцид.то е ясно на цялото човечество.в момента не е необходимо да говориме за германя,руся и други,тарси се отговорност на турция.признае ли турця,след това е по лесно-другите да се признаят.

На първо време трябва да се признаят геноцидите над индианци, аборигени, негри, индуси, татари, чеченци и араби, а за арменците има решение отпреди 15 години на Хаагският трибунал за престъпление срещу човечеството, където е отбелязано че военновременната депортация не е геноцид.

Депортацията не е геноцид. Но убиването с ножове, ятагани, брадви и огнестрелно оръжие - на мирни жители - Е геноцид.

Германският президент няма никакво право да обвинява турската нация в престъпление, което тя не е извършила, се казва в изявлението на външното министерство А кой го го е извършил, извън земните ли? Да убиеш 1,5 милиона беззащитни хора , ако не е геноцид , какво е ? Може би сватбено пътешествие. Абе тези , които изповядват исляма , даже нямат смелостта да си признаят престъпленията и да поискат прошка.Щяха повече да ги уважават хората.

Как ще искат прошка? Накрая ще вземат да станат християни. При мюсулманите няма такива неща. Убиват и без нужда, а после чакат да ги повикат за девиците. Много чудно как все се намират хора да обясняват, че в Корана не пишело това и онова - едва ли не фанатиците изобщо не са от тая религия.

Какво знаеш ти за тези събития?

цифрата е 5.5 млн , а не 1.5 млн , от мен да знаеш

"Турският народ няма да забрави и няма да прости думите на президента Гаук, се посочва в изявлението. В Германия живеят около три милиона турци." Това ако не е заплаха, здраве му кажи... Явно този начин на изразяване им е характерна черта, защото и ДПС действат така.

САЩ досега на три пъти е признавала избиването на арменците за геноцид, проблема е че Обама се опитва да промени официалната позиция на страната си, и затова искането на демонстрантите е конкретно към него.

Не ми се вярва. Ако признаят геноцида официално веднъж, няма нужда да го "признават" още няколко пъти. Сигурно са правени изявления от недостатъчно високо ниво и при нужда винаги могат да докажат, че САЩ като държава не е обявявала становище.

Геноцида е признат с декларации на конгреса от 1951 и 1975, както и с президентска реч в конгреса от 1984, интересното е че през Февруари тази година 43 американски щати самостоятелно декларираха че те признават арменския геноцид.

На малкия путлер (ердоган) ще му дръпнат килимчето скоро :D

А ще привикат ли американския посланик в Турция да му се скарат евентуално? ;)

И ние признахме геноцида под зоркия поглед на турския посланик у нас. САЩ постъпиха по-умно - просто се обадиха на дупедавеца са ББ да отиде и каже на депутатите,че по български геноцид значело....Което пък ме навежда на мисълта,че по български министър-председател значи кретен.

За пръв път, България, официално признава, МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА АРМЕНЦИ? Това значили че ВСИЧКИ, министър председатели, преди Борисов са ИБРИКЧИИ ?

За геноцид няма давност, докато масовите убийства са "просто" убийства. Затова така извъртат и гледат да не кажат думата геноцид. Лицемерието в политиката достига нови висоти.

Подкрепям, че трябва да се признае избиването както на арменци, но да не забравяме, че милиони са загинали в лагерите както в Германия така и в бившия СССР , така, че когато правим декларации, нека изброим всички, да не забравяме избитите по време на комунистическия режим в България, а виновните даже са живи.... Дължим го на всички жертви...

Да не забравяме и 2млн българи, жертва на "прехода". И геноцида си продължава и сега, между другото. Но не го правят на въпрос, но затова пък е мноооо важно какво било станало в една изчезнала империя преди 100г.

ru , абсолютно съм съгласен с теб. Българите се топим по 40 000 на година. Реално това е много повече , защото прираста е от малцинствата. Защо се топим , защо няма да ни има след около 30-50 г. ? А сме тръгнали да виним някого за нещо , което реално не знаем какво всъщност се е случило...

Гьонсурат.. Турчина не е свикнал да не бъде тарикат... той си се има за голем гявол.. и разни цивилизационни стъпки.. като признание и искане на прошка са му много непознати. Поне така се държи турската власт... а и поданиците, както и потурчените еничари са същите в повечето случаи.