Републиканци: Обама е виновен за възхода на ИДИЛ

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама е виновна за възхода на "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Републиканци: Обама е виновен за възхода на ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си дойдем на думата. Най-накрая и официално, не с половин уста и не с прикрити зад разни "план за противодействие на тероризма", са казани нещата с истинските им имена. Американски политици да кажат открито и официално че точно сащ създадоха идил, като преди това тия от идил бяха финансирани и подпомагани с оръжия като свободна сирийска армия и бунтовници, защото една от целите на сащ е да премахнат поредното неудобно лице(Башар Асад) и да си присвоят РЕСУРСИ И ВЛАСТ.

Не се подигравайте на Палин - тя е права, че Обама проигра всичко спечелено в Афганистан и Ирак. И още - още преди 5 години Палин заяви, че при водената от САЩ външна политика, Русия ще си върне Крим... Впрочем, същото го каза и Мит Ромни на дебата по външната политика с Обама преди последните избори... А за твърдението за Ислямска държава - първата организация, от която произтича сегашната ИД е създадена от Абу Мусаб ал-Заркауи през 1999 г. и носи името Тауахид уа ал джихад (Единобожие и джихад) - същата която обезглави българските шофьори в Ирак. Този гаден джихадист и сега е на голяма почит в тази терористична организация - който е чел интернет списанието им Dabik знае...

Що бе?Кво не му харесвате на ГМОнегъра?Показа ясно на цял свят,че вие американците и никой друг извършвате терористични атентати и обучавате терористични армии,че имате нелегални затвори,че организирате преврати и плащате на снайперисти да убиват хора.Сами обаче няма да се оправите,но другаря ви Путин ще ви излекува така,че оцелелите от вашия геноцид индианци ще му издигнат паметник.

04.09.1999 - Буйнакск 09.09.1999 - Москва, ул. Гурянов 13.09.1999 - Москва, "Каширское шосе" 16.09.1999 - Волгодонск 21.09.1999 - Москва, "Борисовские Пруди" (осуетен, както и на още няколко места) 22.09.1999 - Рязан (осуетен); безспорни доказателства, че е организиран от ФСБ (вкл. накрая с признание на Патрушев и с нескопосаното обяснение, че е било учение да се проследи реакцията на населението???).

Тексас е бил на Мексико преди САЩ да го анексират. Ако Тексас се върне към Мексико това заграбване ли ще е?

Че хамериканските кравари са тъпи го знаем всички!!! В САЩ- "История" се учи колкото да знаят президентите си- нищо повече!! ИДИЛ беше "създаден" от САЩ , който ПЛАЩАШЕ и ВЪОРЪЖАВАШЕ" противниците на Саадам Хюсеин !!! Така въоръжени с американско оръжие племенните вождове ,НО вече със спрени плащания от САЩ решиха да възвърнат "халифата" в Близкия Изток!!Това е реалността!! А че могат да се справят с ИДИЛ , както с нацистите , просто ми звучи смешно!! Без бившия СССР 2/3 от Планетата щеше да говори на немски!!!

Само да отбележа, че сунитските бунтовници се сражаваха на страната на Саддам и респективно срещу САЩ.

Само дето не ариканците ами руснаците са видяли сметката на Хитлерчо...

Русия сама не видя сметката на Хитлеристка Германия и е безсмислено да се обяснява какво щеше да стане в Сталинград ако ген Ромел беше там, ако д-р Зорге не беше предал безценната информация, че Япония няма да навлезе от Изток в Русия, ако американците не бяха дали двигателите на танковете Т34, обувки, дрехи и храни на руската армия, ако френската , немската, югославската и гръцката съпротива не беше взела голям ресурс от немската армия. Ако сте чели спомените на ген.Жуков може би ще знаете как са се развили дйствията, но ако не знаете какво се е случило в Тихия и Атлантическия океан,Средиземно и Балтийско море, в Северна Африка, вие определено не знаете цялата история на Втората световна война. В нея няма нищо хубаво, защото е една огромна трагедия. Ако Русия е победител, то нейните съюзници също са победители. До днес никой не е оспорил, че основните тежести на войната са изнесени на територията на Украйна, Беларус и Русия. Ама аз да ви питам за Полша какво ще кажете?

Е така де ама ако питаш тая шматка на снимката, някаква Волен Сидеров в женки вариант, тя ще ти каже че САЩ са направили всичко сами а другите само са им се пречкали...

Главата ти е пълна с почти годна за консумация американска царевица/дар за българския народ/.

Няма ,,ако" , има история и в нея ясно е казано - Червената армия превзе Берлин.

не е писана от Жуков! И е пълен боклук. "Най-правдивата книга за войната" изобщо няма много общо с войната! Това е елементарна и нескопосана пропагандна литература! В нея няма нито "спомени", нито "размисли". Да, Русия е победителка. Но дала с пъти повече загуби (в "жива сила и бойна техника") от победените. Въпреки огромните заграбени трофеи и златни резерви, въпреки изплатените й репарации, въпреки ограбването и експлоатацията на завоюваните и поробени народи на Източна Европа, въпреки огромните природни ресурси от териториите, завладяни от империята - Русия си остава много изостанала в сравнение с нормалните държави, че даже (и особено!) и от ПОБЕДЕНА Германия! Истина е и, че Сталин и РККА нямаше да имат никакъв шанс да спечелят войната ако не бяха получили огромните количества суровине, техника, продоволствия и провизии. Това също трябва да се отчита, защото другото е малоумие!

вие открихте пaрното и топлaтa водa ,очaквaме дa откриете и колелото !

Но ще открият най-ефективното лекарство срещу по-страшния и от еболата за човешката раса путинизъм.

Много ми е интересно ако я питат тази кокошка кой срещу кого е воювал през 2 СВ дали ще може да каже? Аз лично мисля, че няма да може.

че ти няма да можеш.

sawo

Дори и така да е, той не е високопоставен политик в САЩ, който се предполага, че не трябва да е някой си хванат от гората... Тази жена за пореден път показва, че повечето политици в САЩ са за окраса и абсолютно нищо не зависи от тях, защото ако те взимаха решенията, страната им отдавна щеше да е в отпътувала...

Всички вече разбрахме че само се оси*ате....само не разбрахме защо вие не разбрахте и продължавате да го правите?!

"Според Пейлин САЩ могат да се справят с "Ислямска държава" с военна сила, "също както са избили нацистите..." В САЩ учат историята по Inglourious Basterds. А там не пише, че САЩ дадоха на нацистите паспорти и ги назначиха на държавни служби.

Не пише също, че САЩ са спонсорирали Хитлер преди и по време на възхода му също както ИДИЛ.

Можем да добавим и това, че Хитлер лично е връчил на Форд най голямото отличие за заслуги железен кръст

А,бе този Уокър,ако стане президент,дали няма да изпрати бомбардировачи да се "справят" с Източна Европа ,за да не бъде завзета от руснаците!?Изглежда ми логично,щом така се справя с профсъюзите?!

руснаците няма да смеят и да си помислят за заграбват нови европейски територии. Или "да събират парчетата на СССР" (Рогозин).

треперят...

Тая патка (и приятелите и републиканци, включително г-н губернаторрът) е десет пъти по-проста от Обама.

колко? Можеш ли да броиш до толкова?

обама да не се занимава с ид това не е негов проблем

Разбира се - ИД е проблем на Тодор Живков!

И все пак имам питане, Обама не е цвете за мирисане, ама не е обещавал да пуска ядрени бомби над София, тая ни го обеща! Та ако не искаме да светнем като крушки и да ни се разлети праха, не трябва да и се кефим особено!

просто изгледайте филма: АМЕРИКА от свободата до фашизма!

Пейн=Псаки! КОЙ е ИЗБИЛ хитлеристите? Вероятно щерките на Онго Бонго.....

не са само червеноармейците. Но днес няма кой друг да се справи с джихадистите. Би било добре цял свят да ги озапти, но Путин си има друга работа - да ръфа украински територии. А може би и молдовски. И прибалтийски. А иначе Пейлин е права за вината на Обама - основната причина за пръкването на ИД е изтеглянето преждевременно на войските от Ирак.

щеше да е преждевременно - това е проблемът на "демокрацията", налагана с военна сила, че после същата военна сила трябва да я крепи...

имаш няколко грешки в изказване то си но ще поправя само една- причината за пръкване то на идил не беше преждевременното извеждане на воските от ирак. причината беше незаконното ВЪВЕЖДАНЕ на воските в ирак, което свали садам под измисленият предлог за оръжия за масово поразяване.

Може спокойно да се каже, че ако Америка и НАТО не бяха отишли да дишат във врата на Русия и да прявяват явен апетит към Украйна, то Крим щеше да си е още към Украйна и нямаше да стане тая гражданска война в Украйна!

ЕТО ДОИДЕ И ВРЕМЕ СВЕТЪТ ДА РАЗБЕРЕ ОТ КЪДЕ СА ТИЯ НЕОНАЦИСТИ ОТ ВЪШЛИВАТА И НА НИКОМУ НЕИЗВЕСТНА СРАНА КАКТО ЕСТОНИЯ КОЯТО Е ГОТОВА ДА ВОЮВА С РУСИЯ (СИГОРЕН СЪМ ЕДИН ПОЛК ОТ ПСКОВ Е ДОСТАЧЕН ЗА ч8 ЧАСА БЕЗ ЕДНА БОМБА И ОТ ЕСТОНИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРАВИТЕЛСВОТО И БЕЗ НИТО ! И ВСИЧКИ ПОДОБНИ ИМ ППАРИИ СА СЩИТЕ БИЛО ТО ФАШИШИСТИ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ И Т Н !! ЗА СЪЖАЛЕНИЯ И ЗАТОВА НЯМА ИЗБОРИ В САЩ - ТЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТГОРЕ

А ТЕЗИ КОИТО РАБОТИХА С БАНДЕРОВЦИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДАТ В МОЛДАВИЯ ИЛИ ЛИТВА

престъпници са и републиканците, и демократите, защото се командорят от едно и също място. Ако републиканците бяха на власт, щяха да действат по същия начин, може би войната вече щеше да е по-явна и кръвопролитна. Но не срещу ИД, точно тук е ключът към правилното разбиране на въпроса. ФАЩ са престъпна държава, в която си разменят управлението две престъпни партии, всичко друго е демагогия и промиване на мозъци.

. . както и за 'народните републики' Луганда и Донбабве ! Но следващите избори наближават.

Spirit

Общо взето е права. Обама ще си остане най-слабият президент след ІІ-рата световна война.Другият е Картър. Хубавото е че след Джими Картър идва Рейгън, който еб.ва мам.та на СССР, а след този който и да дойде-републиканец или демократ, ще такова мамата и на Путин. Гарантирано!!!!

Разпути ги този Путин бе ! Направиш ги сами да си говорят! Ха Ха

Не си десен,ами си ляв,при това амбреаж-долен ляв... Вероятно си и хлебарка,щом се радваш на предстоящ ядрен апокалипсис. Рейгън разтури СССР с печатницата на банкноти на ФЕД. Този коз вече беше игран-сега какво ще предложиш?

Да идва член от сем. Буш. Те ги обичат тези работи

Тия не е зле да млъкнат, че самите са едно прекрасно доказателство как демокрацията по американски образец не е нищо повече от налудничава религия. Ако демокрацията работеше според очакванията, подобни посредствени същества никога нямаше да припарят дори близо до властта, па камо ли да командват нещо повече от дворен кенеф.

Ислямисти, фундаменталисти, нацисти, фашисти, терористи, бандеровци,талибани, естонски неонацисти и пр. и пр.Всичкита тази измет е създадена от мафиозката държава САЩ. Само униформите им са различни.

Gregory MacAllister

Мафията съществува, защото хората предпочитат разни начини на самозалъгване пред реализма и прагматизма. Аз имам доста ясна идея как може да се съчетае народното желание (т.е. глас) с умения и да се превърне в едновремено и система и култура, която не допуска подобни изкривявания, но част от сегашното състояние на нещата е, че всяка подобна мисъл се счита за идиотизъм - така казва телевизора, според него големите хора са посредствените чичковци и лелки уж избрани от народа, а всеки отделен член на народа е тъпак, който не може да поставя такува тревожни въпроси.

Съвсем правилно. "Тайните" общества на елита на САЩ доста явно приличат на секти с лумпенизирани и скъсали с реалността членове.

Отиваш в САЩ (с повечко парички и време) и обикаляш колкото можеш повече. Гледаш хората от всички прослойки как живеят. Отиваш да им видиш и земеделците в най-затънтените места. Гледаш хората - свободни ли са, как са човешките им права?Гледаш и медиите - има ли свобода на словото? Гледаш и за корупция - можеш ли да подкупиш полицай, съдия, прокурор? После правиш същото и в Русия (ако можеш). Защото ако започнеш да се ровиш и да питаш за убитите журналисти, депутати, бизнесмени - можеш да загазиш. А ако попиташ за Макс Лазовски - просто ще изчезнеш. Та - сравняваш къде как се живее! Ако можеш. И ако искаш...

интересно от какво "пази американската армия САЩ" на 15 000 км извън територията им :-). За да краде спокойно ресурсите на другите страни? Тази смехурана би трябвало да чете повече история щом има "глобални" разбирания-не американците избиха нацистите, а руснаците-американските като изпечени тарикати изчакаха 3 години войната в Европа и като се разбра, че Червената армия ще влезе в Берлин и се разбързаха за да клъвнат от баницата в Европа.

Демократичните и миролюбиви САЩ имат 716 бази в 130, от 152 държави ,членки на ООН ???

при увредено мислене! СССР и Русия ограбваха и ограбват завладяните от тях народи с помощта на терор и репресии и увредените мозъчета не могат да си представят, че има и друг вид мислене и поведение.

Обама е никой. Президентите на САЩ са с просто представителни функции. Зад тях стоят съвсем други общества и интереси...

И Борисов също.

Ами то като се замислиш е по-добре така, че иначе представяш ли си какво ще надробят обичани от народа величия с акъл колкото на пуйка. Виж какво избираха американците напоследък и мисля, че ще се съгласиш, че задкулисието е по-малкото зло. Аз не мога да разбера как може да не се тестват мераклиите за власт за способности, да се състезават помежду си, да си устройват битки, в които не избирателя, а умението побеждава - не е толкова трудно да се измисли начин, който не се базира изцяло на жури или надъхан избирател, но ... ами не се прави. Сега Путин е лош, а ако му просушат изказванията америте ще чуят многократно споменаване на това, което аз казвам - няма лошо в опозицията, но ако тя е просто дърдорковци, идеите й нямат значение - липсата на умения я превръща в зло, независимо от идеологията и намеренията.

Има представителни функции в къщи, но може сам да обяви война и чак след 30 дни да поиска одобрение. То и затова всичките американски президенти шетат само на външнополитическия фронт докато на вътрешния правят мили очи на кого ли не.

Явно в целия цивилизован свят с политика се занимават само простаците, затова и светът е тласнат в хаос и конфликти. Добрите и интелигентни хора е време да вземат нещата в свои ръце, докато алчността, агресията и простотията не са ни затрили.

Ако си спомним, че републиканците пречеха за приемане на бюджета на САЩ преди година и оспорваха всички разходи, включително и за въоръжаване, днес се изисква много малоумие да се мисли, че критиката на Сара Пейлин е нещо повече от просташки популизъм. Появата на ИДИЛ съчета слабостта на Западна Европа,кризата в Украйна и множеството локални конфликти. Първо кюрди направиха едно обединение и след това се появи ИДИЛ,който се прекръсти на ИД. До днес всички от НАТО носят отговорност заедно със своите съюзници от арабския свят. може да се заподозре, че НАТО нарочно остави ИД да се утвърди, за да неутрализира множеството си врагове в арабския свят. Така ще имат само един враг, който после ще подкупват и лъжат заедно с другия си голям партньор. Дали сметката ще излезе точна или щетите ще прераснат в бедствие?

Държавата на мафията се нарича САЩ ! Републиканци или демократи са без значение. Командори мафията !

Скоро ще разглежда забележителностите на Магадан, като 27-те тюленчета, облечена в стилен раиран костюм а ла Рогозин !

Тази по-скоро да свиква,че ако не смени щата скоро ще живее в Русия.

Губернатор на 51-вия американски щат - Сибир.

Да!Републиканците са на прав път.Негрото е виновен и за Майдана и трагедиите в Украйна.С лозунга на Обама ,че световната дестабилизация е път към демокрация се оказа вреден.

кой да и го подаде да и запуши устата и да я успокои, че само глупости приказва.

трябва да съм си го намразил

Пожалевам и скоро да стане губерантор и на щата Сибир.

Tani4ka69

Точно така-Обама и американците си отгледаха Ислямска държава.....лошото е че тези колят наред......а не само в Америка...

Не, психопатке, идил както и алкайда бяха създадени от външната политика на сащ за господство, подчинение и ограбване прокарвана блестящо от цру !!

Има залежали Круз и Пършинг. Дълбока оран. Камък върху камък да не остане. Обаме мека и добродушен, нищо не става от него.

неразбрах, какви нацисти са избили, тази нещо бърка историята

Мноооо`у ЕнтелЕгентна мадама,мноооо`У!!! Почти толкова,колкото Буш,Маккейн и Псаки,взети заедно!! Тая е същата,която призовавала за ядрена война с Русия и мислела,че ще има победител....... САЩ,разбира се!! Сигурно тия лупи по кратуната и,са с фоточувствителни стъкла и видя снимката на съпартиеца си Маккейн,`дето пие кафи със свините на ИДИЛ,при ярка светлина!! При затъмнени лещи,видя го по-черен и реши,че е Обама... Ег...ти,батка!! Дебил,след дебил... И имат наглостта да искат да определят съдбите на народите!! Язък,за гражданите им,`дето са хора толкова добродушни,че ги лъжат като малки деца.... Не е лъжа!! Познавам американци,душички са и затова,вярват на глупостите им.....

първия ядрен удар срещу Русия да е в ..СОФИЯ!

Изказванията на тези двама изтъкнати републиканци заслужават особено внимание 1.Вижте как безумната Пейлин тълкува причината -не са виновни американците,че разрушиха Ирак и създадоха хаос ,а е виновен Обама ,че не контролира хаоса 2.В САЩ недоволството на 100000 души профсъюзни членове може да бъде смазано така,както се смазват терористи,бунтовници ,сепаратисти и т.н. Сега някои учудва ли се,че американците бъркат напр.България с Унгария!?И че бяха решили да "неутрализират" Виетнам с "килимни" бомбардировки,при които загинаха мин ЕДИН МИЛИОН мирни жители!

Друже,ако си мислиш,че избитите във Виетнам са 1 млн.,то си оптимист.Опасявам се,че са мноого повече.Никой не публикува статистики(то едва ли някой ще публикува достоверни).А причинените страдания са на практика неизмерими.Стар съм и помня Корейската война и децата в Държавна болница-Пловдив с леки изгаряния от напалм.Тези с тежките изгаряния не видяхме.Бях и на пионерски лагер с корейски сираци.Бяха като диви зверчета и сама налитаха да се бият.Те освен смарт и кръв друго не бяха видели.Бяхме по на девет-десет години.

Избили нацистите?!?!? Хахахаха

хубав виц!

Тази е минала всички нива на Дум и после е преминала на Волф. ;)

да им се напомни кой изби нацистити, срам нямат

от цялат аработа е ,че публично си признават ,че ИДИЛ си е тяхна рожба. Но пък Сара явно си пада по садо мазото...все на ибиване избива.

Републиканците са дори малко по-смахнати от Демократите. Знам, че повечето пишещи в дир мразят Обама, обаче не си давате сметка колко по-опасни републиканците са. А войната "срещу тероризма в Близкия Изток" бе започната не от Обама, а от Буш, който пък беше кандидат на републиканците.

Обикновено когато някой се издъни не един а няколко пъти, просто го отстраняват, за да не причинява неприятности на околните. За съжаление не демократите или републиканците са виновни, а виновна е външната политиката на САЩ. Моля, не давайте на света съвети как да се развива, доказвате че където се забъркате става страшно, но естествено PR-ът е прекрасен и не сте виновни.

е куха кат празна водоноска! По добре да мълчи, акоиска д аи остане някой фен.

"също както са избили нацистите", отбелязва "Блумбърг". " ТИЯ МАЙ И СИ ВЯРВАТ!!!! Хубаво, че я е имало Червената армия, че иначе какъв им го е наврял Вермахта...справка Ардените...мекодупи хамери...

Самите американци си признават, че са си създали и разраснали ИД. И сега какво ще правим, ще продължават да я подкрепят и разрастват или ще се погрижат да си ликвидират Франкещайна? Макар, че Франкенщайна им може да ликвидира самите тях!

"Близкият изток е барутен погреб и се пука по шевовете", добави Пейлин. И затова лелката иска да ходи да стреля там... Абе американците имат една хубава традиция да избират само президенти дето са служили във въоражените сили и то активно. Ама колчем кривнат от пътя и се получи някой псевдо-президент.

добрутро -светът го знае отдавна а усащските републиканци са дебили щом чак сега го разбраха

много точно изказване и аз така мисля отзавна -добре че някой им го е казал публично

деер

Как се манипулира действителността?! Нямам думи.......

съгъ се светнах, че профсъюзите у сащ протестират с калашници. начи ИД скоро мое да почне да поставя искания за работни места, минимално заплащане, осигуровки... ТСВ е: избирай страна, че по-лесно.