Историческа среща Обама-Кастро в Панама

Президентите на САЩ и Куба Барак Обама и Раул Кастро се срещнаха в събота в Панама, , след като позираха за снимка заедно с всички държавни глави на ОАД.

Обратно в новината

Коментари - Историческа среща Обама-Кастро в Панама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това беше само въпрос на време. Куба ще промени политическия си курс, макар от старите поколения да останат много русофили, както и в България си ги имаме. Не е нито за добро, нито за лошо. Случва се просто неизбежното.

Това се очакваше:) - Русия отцепи Транснитрия, Абхазия и Южна Осетия и най-близкият и съюзник на Балканите беше разпарчетосан, като се пръкна Косово. - Русия анексира Крим и нападна Източна Украйна и изгуби непотопяемия си самолетоносач Куба:). Няма да се учудя ако по Кримския сценарии там спретнат един референдум и Куба стане 51 щат на САЩ ;) - Да видим какво ще изгуби Русия при следващата "помощ" на рускоговорящи зад граница...

От към Кремъл се понесе яка миризма на екскременти и изпикана гас!

Какво ти е нивото на тебе , не ми е познато чак толкова принизено.Коментарът ти , ако това въобще може да се нарече коментар говори за пълно видиотяване.Не ме разбирай погрешно , въобще не считам , че трябва да симпатизираш на Москва.Удивлява ме само начинът по който го правиш.

Вувузел

Драги, лафовете ми са специфични и типично български, всеки българин ги разбира! Извинявай, мислих че твоите учители по български в Москва не са те обучили добре! По времето но СССР, бяха по-добри, сега са явно аматьори, дилетанти! Оди при Сорос, той има курсове за прерфектен български и плаща в долари, а не с брезови цепеници! А после пак си плюй България! Използвай врага да те обучи, така правят умните хора!

Америка подава ръка.Ако Куба е готова да скъса с идиотския режим който я управлява,САЩ ще стигнат до край в подкрепата си!Мисля,че са готови за това.И Куба само за няколко години ще се превърне в бисера на Л.Америка.

Правилно,точно така.Лично мога да го потвърдя и от преки наблюдения.Дори ще добавя , че САЩ успешно го вършат и с идиотски режими , дори органи зират идването им на власт с едно единствено условие-да са им послушни.Просперитета и обогатяването са гарантирани - на режимите.

Логично е, виж бомбардираната с американски атомни бомби Япония, бисера на Азия! А тук без бомби по-бързо ще стане!

Висш представител на страна опитала се да убие 100 пъти ръководителя на друга страна я "ВАДИ" от списъка на държавите поддържащи тероризма!!!И после някой като каже,че всички американци не са сатанисти,криминални престъпници,лъжци,крадци,убийци и терористи!Смешно е!

Гоше не може всички американци да са сатанисти и прочее - все има трима свестни между тях - или може би си расист?

Леле какви моралисти се навъдиха руснаците. Най-корумпираната държава ва света-Русия и те взеле да говорят за чест. А Куба си отиде.

"Лизахме краката на братя Кастро.Станахме за смях пред света.Веднага импийчмънт на Обама" Маккейн

Три дивизиона руски ракети има в Куба.Даже и Сатана, с цвета на Обама ! Изпреварващия удар на руснаците?!Това кара Щатите да отидат на компромис и да станат за смях с признанията си за 50 мръсотии, подлост, убийства и пр. в Латинска Америка. Ха Ха

САЩ са перфектната държава на мафията.Какво може да се очаква от тях? Ликвидиране на коренното население и експлоатация на роби като нас българите .

buRgbuRg1

:( Много ( нерегистриран ) 12.04.2015 01:42 взеха да се сприятеляват. Дано е за добро, че като знаем как свършват всичките им приятели... :) Ами да , виж как свършиха и свършват ГФР , Финландия , цяла Западна Европа , Япония , Южна Корея , Тайван ,... всички които са твърдо със САЩ и Запада , .... и как свършиха и свършват республиките от СС Сере , СевКорея , Никарагуа , Куба , Венесуела ... Украйна , Молдова , всички дето бяха и са още с Русия и в ОНД , как свършват с мизерия и ГЛАД ! :)

сложихме го на путин и в централна америка :)

КИТАЙЦИТЕ СТРОЯТ НИКАРАГУАНСКИЯ КАНАЛ .... А РАШКИТЕ ИМАТ ДОГОВОР С НИКАРАГУА ДА ИМ АРЕЖДА ВОЕННИТЕ КОРАБИ С ГОРИВО В ТЕХНИТЕ ПРИСТАНИЩА .... ПРЯКА КОНКУРЕНЦИЯ НА ПАНАМСКИЯ .... НЕ ЗНАМ КОЙ НА КОГО ГО Е СЛОЖИЛ:))))

Раул Кастро нарече Обама честен човек,не е лъжец като кремълския диктатор

Когато наричаш един човек честен и по този начин подчертаваш подобно обстоятелство , вероятно имаш сериозни резерви.Иначе въпрос на любезност.

взеха да се сприятеляват. Дано е за добро, че като знаем как свършват всичките им приятели...

как свършват?

по рамото.

РУСИЯ ОПРОСТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА КУБА И КУБИНЦИТЕ СА СИЛНО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА КУПЯТ РУСКО ОТРБРАНИТЕЛНО ОРЪЖИЕ ... КАТО ПРОТИВОКОРАБНИ КОМПЛЕКСИ БАСТИОН И ДРУГИ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ В КОНТЕЙНЕРИ Club-K .... ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИТЕ ПЕТРОЛНИ ПЛАТФОРМИ НА ЩАТИТЕ В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ ДА СА В ОБСЕГА НА РАКЕТИТЕ - СПЕЦИАЛНО Club-K ... .. А АКО МОЖЕШ ДА СПРЕШ ЗА 1-2 ГОДИНИ РАФИНЕРИИТЕ В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ СИ Е 25% ОТ СПЕЧЕЛВАНЕТО НА 3-ТАТА СВЕТОВНА :)) ..

Ха ха ха... аз па си мислих че си се самозапалил в Люлин. Големи простотии измисляш :))))

А защо да го правят кубинците и да рискуват да бъдат изпепелени?!?!? Няма ли да им е по-добре да възстановят нормалните отношения и да станат модерна държава и топ туристическа дестинация? Не всички са с болно съзнание...

Те и сега са топ туристическа дестинация, но кубинските продукти се внасят в сащ нелегално:))) а американски в Куба не се внасят :)

Малко са позакъснели Обама&сие. Путин вече беше там и си свърши работата.

ИРОНИЯТА НА ИСТОРИЯТА : - КАСТРО ПРОИЗХОЖДАТ ОТ РОДА НА БЕЛИ ПЛАНТАТОРИ КАТОЛИЦИ - ОБАМА ПРОИЗХОЖДА ОТ РОДА НА ЧЕРНИ МЮСЛЮМАНИ КЕНИЙЦИ :))

Като българин,работил 2 години в Куба,потвърждавам-от 1960г.насам Куба работи за промяна на Латинска Америка и резултатите са налице!Сега и САЩ решиха да се включат-по-добре късно отколкото никога!А за тези,които не са запознати с проблема ще кажа-каквито и да са недостатъците на Фидел Кастро и на режима му,той скоро няма да падне защото направи две важни неща за кубинците- преди него Куба беше задния двор на САЩ и Канада,сметището на северна Америка,а сега Куба е държава,и второ-от неграмотните негри,считани за получовеци,направи граждани-достатъчно образовани!"Nuestro vino es amargo.pero es nuestro"-нашето вино е горчиво ,но е наше/Хосе Марти/-това е квинтесенцията на кубинското поведение!

АНКЕТА НА ЖИВО ПО СИ-ЕН-ЕН : ... ПО-МЛАДИТЕ ИМИГРАНТИ ОТ КУБА В МАЯМИ КАЗВАТ ЧЕ НЕ ВСИЧКО Е ЛОШО В КУБА:) - КУБИНЦИТЕ В КУБА ПУК КАЗВАТ ЧЕ НЕ ВСИЧКО Е ХУБАВО В АМЕРИКА :))

buRgbuRg1

:) И затова спират да бягат в САЩ , ... вече щели да бягат само в мамаша ти Раша , в СС Сере-то ... и в КН Дерето! :)

До сега си държах спестяванията в кубинска валута, сега трябва да преминавам на руска и накрая...???

Поведението на САЩ по отношение на Куба беше /и е /не само отвратително от морална гледна точка,но и с пълно погазване на международните закони!55 години американците държат Куба в икономическа блокада,а върхът на цинизма е в това ,че не връщат на куба нейната територия Гуантанамо и са я направили затвор,в който не важат американските закони,защото това е чужда територия!!??

Че как да се държиш с един сателит на империята на злото?

buRgbuRg1

:) Превъртай всичко в руски рубли и СевКорейски вонове , хартията дебела , .... няма по-добри за подпалки , а и за основно гориво ставали , казват комКопелдетата ! :)

Абе тия да не се сприятелиха точно сега с Куба, за да не стане някой сакатлък с руски военнии ракети и бази на кубинска територия?

Вече в целия американски континент няма място за Путин!Куба скъса с удоволствие с тъпата руска практика на шантаж и дрънкане на оръжие в континента и естествено само за месеци ще покаже наистина американски стандарт с помоща на САЩ!

Страхотно. Значи Путин е в траур, защото няма вече да може да се черкува всеки ден в САЩ-Континента? И Куба ще постигне американските стандарти, както РБ успя?

инфантил

Не, не е риба, давай, продължавай :)

каква демокрация след като дъртия Маккейн ошамари Орешака още със слизането от самолета

Аз и без да съм слизал от самолета бих му ударил шамара на тази подлога окупирала властта с преврат.

Това ми звучи , като честна курва.

САЩ СА ПОДЛИ. МРАЗЯ ПОДЛЕЦИ И СМЕТКАДЖИИ НА ДРЕБНО

Изтриха ми коментара.Питам.Може ли Българин да живее със семейството си в САЩ и да не е станал Американски гражданин?

След 5г имаш право да се явиш на изпит и ако го вземеш можеш да станеш американски гражданин.

Да, може. Брат ми живее там и работи без проблеми от 2003 година.

buRgbuRg1

:) По-добре бягай в Рашата , ... питай комКопелдаците , те всички са там , не искат да чуят за ЕС , САЩ , Запада , ... освен в СС Сере , някои дори чак в КН Дере , щото и те братушки ! :) :)

Всички американски граждани са българи. Пардон, македонци, което е все там. Тогава какъв ти е проблема?

Кубинците от демократизацията не ще видят освен яко престъпност и малка част от населението ще станат чорнаджии. Дано да са окажат по-цивилизовани от българите и да спечелят не само това.

При диктатурата живота на хората зависи от диктатора, а при демокрацията от всички граждани на страната. Каквито гражданите, такава и демокрацията.

Що ли птутунуидите плачат на умряло

Това пък откаде го измисли. На против, явно Обонго така му е припалило, че клекна на Кастро.

Щом щатите взеха ба ближат ръцете на Кастро, значи яко им се е спекло.

Куба е единствената страна в централна и южна америка с много малка престъпност и в която като турист можеш да се моташ по улиците без да те е страх, че ще те убият и ограбят. Мексико, доминикандката република, ямайка, колумбуя, т.н, яки демокрации с най-голямата престъпност в света. Да им е честито на кубинците, жална им майка, не че сега за са завист де.

Жална им майка на камарадос-кубанерос. Като за начало САЩ ще им назначат НПО-та, които ще им приказват за правата на човека, свободата на словото, пазарната икономика. След това ще им спретнат някаква нежна, цветна или сезонна революция. Пък може и "мегдан". Ако първите две мерки за демократизиране на кубинците не помогнат, тогава те ще си заслужат въздушните удари. Сухопътна операция няма да има, защото в Свинския залив прасетата понякога се озверяват и вместо ярма, ядат човешко месо.

ivo10

И аз точно това щях да посъветвам кубинците: да внимават какви приспивни песни им пеят американските елитни чифути, че може скоро да ги сполети революция и някаква си кубинска миризлива пролет. Ако кубинците не са чували за йезуитите и техните методи и философия, да вземат да прочетат.

Хубавото при Куба е че нямат етнически и религиозни проблеми. Защото ако САЩ ти дигне мерника започва касапницата. Дано на кубинците им се размине само с безредици и без жертви.

ФАЩ ближат близалката на Кастро! Ред е на Путиновата!

ivo10

Ха дано я оближат, че наглостта и лицемерието им ми идва в повече.

jingiby

Из туристически пътеводител: Животът в Куба е сякаш спрял през 50-те години на 20-ти век. Това е и причината толкова много туристи да избират за своята ваканция почивка в Куба. Почти непроменената архитектура, старите коли наистина са впечатляваща гледка за чужденците. Спокойно може да се каже, че Куба е машина на времето, пренасяща ни в епоха, която е отминала отдавна...

50 години ембарго + американска база в Куба(единственото место на света, гдето се спазват човешките права).

САЩ също така не могат да се месят безнаказано и в Русия, както и в други държави в арабския свят!!!

Не е вярно. В България си правят каквото им скимне.

Дом ОБОНГОЗИ опря до Куба, пиши го какалай Панталоне!!!};-)))

Макара и половин уста (засега) с признаването на самостоятелност на Куба човекоподобният американски президент фактически признава и обявява края на американския еднополюсен модел за "Нов световен ред" - сиреч "Neuordnung" за какъвто мечтаеше Хитлер.

Пак се гласят да развратят, това прекрасно място.

Това е добра новина за нас българите и за кубинците, с които ни свързва дългогодишна братска дружба. Може би само за Волен не е чак толкова добра. Толкова си беше харесал Варадеро!:)

Да бе добра ,кубинците ще ти пращат безплатна захар по пощата.!.};-)))))

Аз и сега редовно получавам кубинска захар и руски газ директно на имейла.:)

Hahahahaha

много ти е умничко коментарчето, уауу !

"Когато на хората не се позволява свободно да изразяват мнението си в Русия или Китай, когато се ограничава свободата на събрания в Египет или се създават изправителни лагери в Северна Корея, това означава, че правата на човека и основните свободи по цял свят остават в опасност." А когато славните янки измъчват с електрически ток в Абу Гариб, когато давят заподозрени, когато в продължение на години и без присъди затварят хора в Гуантанамо и в тайни затвори из целия свят, когото с официален държавен документ одобряват изтезанията, когато хвърлят дронове и бомби срещу училища и сватби, когато 24/7 подслушват свои и чужди, тогава правата на човека и основните свободи по цял свят са спасени. Аллллллилуя! Човек, докосне ли се до политиката на САЩ, има само едно желание - дълго да мие ръцете си.

Pesh0

А като свалят и бесят лидери на страни , като Садам?

След, което създават демокрация, ставаща причина за смъртта и разсипването на цялата нация.

Е па да са мислили кат го назначиха, същото важи и за Кадафи дето заедно с британците го пратиха да свали крал Идрис, ами що не мислиха кат направиха наркотрафиканта Нориега президент на Панама, или па кат финансираха Пол Пот, или папа Дюк... Въобще почти винаги се гаврят със своите отрочета.

Путин, май, губи по всички фронтове.

Pesh0

Навсякъде , където не воюва.

Pesh0

Дано , не успеят , да им разкажат играта и на кубинците , да им направят пазарна икономика и частен бизнес . Добро впечатление , прави , че Куба си мълчи , а САЩ , се пъчат колко велико било сближаването .

Ще мълчи ,какво да каже.Тук някой беше писал,че скоро е бил там-нека каже.Разрухата била пълна.Нищо здраво!Ще дойде време когато светът ще види истината за комунизма и в Куба и в С.Корея,пък и в самата Русия.

ПУТИН

Детройт да не е цъфнал?

Обама задмина по дебилност даже Буш-младши. Жалко за повечето иначе нелоши американци. Обама беше избран и преизбран за президент от латиносите, черните и азиатците. Та така.

И к,во ся? Варадеро през крив макарон. Я у,лево и у Ямбол.

buRgbuRg1

:) Сега комКопелдаците ще побеснеят , има да джафкат до зори срещу САЩ , НАТОто , ЕС , че и срещу Куба вече ! :)

Те и срещу онова момче -българин прието в 18 престижни колежа плюха. Всичко българско и европейско им е чуждо.

някой престижен съвеЦки университет

Когато на хората не се позволява свободно да изразяват мнението си в Русия или Китай, това означава, че правата на човека и основните свободи по цял свят остават в опасност. Значи за неразбралите на критика подлежат само Русия и Китай, въобще никой да не смее да си помисля че в Америка уволняват журналисти огласили мнението си за Мишел Обама, или не дай си боже че ще уволнят сержант който в личен разговор изразява мнението си че президента като главнокомандуващ е пълна нула, нищо че същия президент смени вече трима военни министри и пак не може да се оправи с проблемите в армията си.

там можеш да изказваш свободно мнението си. Като Немцов.

Емигрирай в САЩ. Там може да изразяваш мнението си свободно, да напуснеш Америка свободно, да ти благодарят за това и да ти подарят живота завинаги.

Значи Обонго казва,е в латинска Америка сАЩ повее няма да се месят и не трябва да правят така ,но на Балканите провеждат същата политика кат през 30 век в Латинска Америка. Трябва ли да минат още 25 години и простия бг народ да ги намрази както латиноамериканците,за да започнат краварите да ни уважават? Тази вечер се самозапали поредния бг. БГ е по-зле и от латинска Америка от вт. половина на 20 век там никой не се палил,а поти същата мафия е управлявала.

Най-добре е всички комуноиди-атакисти да си направите групово барбекю

Хаотичните действия на Вашингтон са резултат на твърдата и последователна външна политика на Русия. Обама беше принуден да смени, поне на думи, политиката си спрямо "задния си двор" в Латинска Америка. Така, както се разпадна колониалната система,благодарение на СССР, по същия начин ще претърпи провал и политиката да бъдеш световен жандарм и да налагаш на останалите страни по света американсксия начин на живот.

ама мек

В две държави можеше да ти се подостри от .... и в двете вече.....капитализъм.

Отново поредното Тъпо изказване на Обама - Вечна дружба между Кения и Куба , Вечна дружба ! Кастро ще го Доокастри ако не неговите хора в САЩ ще го направят . Ама Путин за Втора Година е Номер 1 от допитване в Америка !

ботокса, ботокса

Бащата на лъжата сигурно се чуди коя мракобесна идеология му е по любима. Комунизма или фашизма. Разликите принципно са козметични. То е като да си избере маска за нощният бал. Зад маската едно също съдържание. 0675