Обама: Америка не е сама срещу ”Ислямска държава”

Барак Обама приветства действията на коалиционните сили, атакували за първи път джихадистите от "Ислямска държава" в Сирия. Той обяви, че съюзът ще се разшири.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Америка не е сама срещу ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Схемата на Обама при навлизането в Сирия е да каже как ще се бие срещу лошите ИДИЛ, въоръжавайки сирийската съпротива и Ал Нусра. Те пък от своя страна трябва да свалят Асад и поддържат тих огън срещу ИДИЛ. Обаче има един тънък момент - голяма част от бойците за сирийската съпротива и ал Нусра дезертират при ИДИЛ, те де факто ги поглъщат с всеки изминал ден. Напълно е възможно сега ИДИЛ да атакува Асад, за да завладее по-голяма територия и боеприпаси и да разпръсне обсега на атаките на Обама. Ако това се случи, вече няма какво да ги спре и следващата мишена е Европа. Нали се сещате, че всичките тези британски граждани и сие, които ходели са се обучават на джихад. Е, те са поставени по позиции в Европа и само чакат сигнал. Такава победа би ги въодушевила да пренесат джихада тук, а Обама кой ще бомби после? Берлин и Лондон ли?

Маймуната не е сама?! Че откъде се е намерила още една? Аааа, в президенството на българия :)

Вече е дразнещо когато империя като сащ се опитва да се натъпче в пантофката на пепеляшка и да го играе на бунтовник... Напомня на един съвсем актуален за случая анекдот: Обама разказва в бара: - Отиваме с дружина юнаци към петролния кладенец. А там пъдар... Той там, а пък ний сами... Какво да правим? Всички се питаме. Да стоим да се бием, ама ако ни обкръжи?!...

Обонго! трябват още пет самолета с джихадисти и с Хамерика е свършено!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Толкова е тъп черния маймуняк,че даже не искам да го коментирам.За наше най-голямо съжаление сме съседи по граница с една от най-многолюдните ислямски държави и сме вътре с двата крака.Сбогом Българийо,здравей Източна Румелия.

САЩ са една империя на злото за всичко ,което е извън тяхната територия.Ако не ги бяха подкрепяли и въоръжавали,тези ислямисти нямаше да са това,което са сега.Не го ли разбират или се правят ,че не го разбират.Нашето недоразумение Николай Младенов ги събра същите тия главорези в Правец да им прави срещи.А Сирия беше лоша.А сега ще правят коалиция???????Да не говорим за бежанските вълни,които заливат за съжаление само Европа.Света се управлява гадно,хаотично и неразумно.

Всичко което си написал е точно така. Във всички страни по света има такива писния ,и те се четат от агентите на ЦРУ и посолствата на САЩ. Но заслепени от имперското си безочие и жажда за световно господство ,,откъснали се от времето ,управляващите от Вашингтон тласкат света към катастрофа.Куриозното е ,че най войнствено настроени са няколко войнолюбиви,вероятно незадоволено женички като Виктория Нюланд,Джейн Псаки,Сюзън Райс,Сара Пейлин и разбира се дъртата рогоноска клинтъница-Хилари.

вижте ся разбирам че не сте запознати което е нормално но това което ви прави глупави е че въпреки че не сте запознати се изказвате категорично!!!! ал нусра е подразделение на ал кайда в ирак! ал нусра и ал кайда са против ислямска държава и се бият едни срещу други! в сирия има много групировки които се сражават едни срещу други!

Та ти дори не знаеш името на тия които коментираш, а искаш да те вземаме насериозно-Джабхат аН-нусра ли-ахл аш-шаам, Фронт за подкрепа на сирийския народ.

The al-Nusra Front or Jabhat al-Nusra

айде стига сте плещили глупости бе всички са против ислямска държава включително арабите и любимата ви персия!!! и не сащ избиват деца а ИД обезглавявани защото били сатанисти!!!! и сащ не е подкрепяла ИД а сирийската опозиция които са си нормални хора! ИД беше финансирана от СА в началото преди да разберат какви са!

у ха ха хаааааааааа опозицията дето се биела в Сирия били нормални хора...ох ще умра от смях.... Е нали в тая опозиция имаше и ненормални нашенци как може да казваш, че е нормална?!?

неуки преди фамилия асад е имало дори християни министър председатели на сирия тези които са управлявали сирия преди асадови са опозицията! тогава сирия е била демократична светска държава! това е опозицията - нормални хора!!!

Добре си подредил изреченията, сега ако им измислиш и рима, ще стане стихотворение!

Значи твойте хора повтарят призива на една българска мутра, сиреч време е като гущер да си откъснем опашката. Айде забравете какво правихме до вчера,щото от днес се правим на ангели небесни-)

"Демократите" от хамерика свалиха диктаторите Кадафи и Хюсеин и въоръжиха ислямистите за да свалят и Асад за да установят ... "демокрация" съответно в Либия, Ирак и Сирия! Успяха да се справят със Садам и Кадафи и се опитват да подкопаят устоите на Асад, а резултатите са налице - вихри се неконтролируем и краен ислямизъм, заплашващ целия свят! Кога ще им уврат главите на хамереканците, че с тази паплач единствено и само диктатори могат да се справят и никакви "демокрации" не прихващат!?

За САЩ сме наясно, че бомбардират за щяло и нещяло навсякъде по света, но не ми е ясно от какъв зор и нашия идиот ПлЮвналиев е изявил желание Бългаия да се включи в т.н. коалиция срещу екстремистите.

Барак не е сам срещу Ислямската държава. С него е и българският върховен главнокомандващ всички родове войски Росен Плевнелиев.

А Станишко с кои е ? Нещо доста, "разкрачен" ми се струва!!!

Ти Станишко го остави, той вече е никой! Ами виж "генерала" Боко тиквата на кого се е навел ... голям авер му е Ердоган бе ...чак срам!

"Още веднъж държа да стане ясно на всеки, който заговорничи срещу Америка и вреди на американците. Това показва, че става дума за помпане на самочувствие след редовните американски провали в последните години. Не е известно ислямистите да са нападали и ли да са правили планове да нападат САЩ. Това е просто смешно. А и от военна гледна точка, такива удари без наземна операция нямат особен военен ефект. А и и каква е ефективността, да разбиеш една ракета за някой милион, за да съсипеш една кола с няколко човека, не е известно. В това отношение, може да се попита, кой ще е губещия.

Когато става дума за нефт и газ, интересите на хамериканците винаги са застрашени ,,,

Ами Ние що не вземеме да бомбандираме някое от племената в Перу защото не са ни заплаха ама някога може и да станат запалха з българското кисело мляко . Има нещо много гнило в цялата работа . САЩ не били заплашени ама бомбандират и правят коалиция (агитират държавите с принуда естествено) . Така става и с ЕБОЛА ! Как става така ,че винаги американските шпиони маскирани като доброволци и всякави други са все в центъра на събитията и техния Президент е осведомен за всичко подробно и обезпокоен за случващото се и с ваксините и с хората и с настроенията и с аналните проби от хората ...

Ф-22 "Раптор" е най-проблемният самолет на ВВС на Сащ. Технически е остарял. Струва 412 милиона долара, парчето. Над Сирия го използват за първи път, 17 години след започване на производството му.

И 4 години след приекратяване на производството му. А най-проблемният вече е ф35, който дори не можа да запали без пожар на Фарнбъроу. Може би има един китайски, дето е по-проблемен, ама за него само слухове се носят. Бил пето поколение плюс, бил не знам кво, ама само катастрофи.

всички са против ислямска държава включително повечето ислямисти дори ал кайда е против ислямска държава само русофилите в дир ги защитават?!?!?!? гадове

Къде и кой ги защитава? Само пишем, че на америка лошо и се пише. И че убиването на деца си е престъпление, дори ако го правят американците.

Тестове в реална обстановка правят САЩ.. Бих им предложил така, както заразиха Африка с Ебола, просто да направят същото с ИД...

е казала точно: "Рохани каза, че американската политика към Сирия е объркана, защото от една страна е насочена срещу екстремистите, а от друга, се опитва да подкопае устоите на правителството на сирийския президент Башар Асад". Чрез същите екстремисти.

Да ги ..... и у джихадистите да ги ...... и у кръстоносците...... Религията ще съсипе тоя свят....

каква по-добра въможност да го изпробваш в реални условия ! Децата са просто "косвени жертви" :(((

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ПОЗИЦИЯТА НА ЕРДОГАН, ПРЕДИ И СЛЕД БОМБАДИРОВКИТЕ СРЕЩУ ИД, КАК БЪРЗО СИ ЗАВЪРТЯ ГЪЗА ПО ПОСОКА НА ВЯТЪРА!!!А ОБОНГО СЕГА МЯТА КОКАЛИ ПО ЗЛОТО КУЧЕ, КОЕТО САМ СЪЗДАДЕ!!!

Сега всички въоръжават кюрдите, за да се бият срещу (уж) някаква Ислямска държава. След 5 години максимум, кюрдите ще бъдат следващите, които ще искат да си направят държавица, а ще са силни!

Кюрдите са най-големия етнос в света, останал баз държава. Нормарно е 30 млн. души да живеят в собствена страна, със свои закони, официален език и свои власти. Време е несправедливостте, извършена след Втората Световна Война да бъде поправена и на политическата карта на света официално да се появи държавата Кюрдистан!

Значи да очакваме след до 5 години и Турция да пламне. Което ще докара 1 млн. бежанци в БГ. Която пък е следващата. :-)

най-голямата група чужденци в ислямска държава са руски граждани затова русофилите са недоволни че сащ ги удрят

С aнглийски aкцент. ПП:aко не грешa, нaли ти си имaл проблеми при рaждaнети? Сaм го кaзa.

Вие за глупаци ли ни имате. До преди година САЩ снабдяваха тези същите ислямисти с оръжие и финанси. И военни инструктори. Оръжието беше плащано и от Саудитска Арабия и Катар. Дори имаше много убити редови военни от тези две държави. И всички те ще допуснат там руснаци. Които подкрепят Асад. Достатъчно е да се погледнат новините за тези две години и там всичко си пише. Или се опитвате да лъжете при това доста глупаво, или тези теми са далеч от вас, просто не ставате.

Кaкто зaяви господин Обaмa в речтa си, ще преследвa ИД, но ще въоръжaвa и сирийскaтa опозиция.

Тъй и тъй са се събрали голяма коалиция срещу ИД-терористи не е лошо да завъртят след терминирането на терористите. към терористите в Кремъл.

Безплатно копая 1000 км широк канал между Сиатъл и Ню Йорк. Приемам оферти!

Aми хaйде де. От когa чaкaме.

Турците нямат нищо против Русия. Дори са доволни от бизнеса с тях. Руснаците ги мразят само и единствено евреите. В момента в Русия евреите най-официално се водят като пета колона, с мераци да дестабилизират държавата. И са махани от всякакви държавни постове. За това е тази дива еврейска омраза срещу всичко руско. Дори американците не мразят така Русия. Не малко и не знаят къде е. Не се прави на турчин. Но евреите са така, винаги се опитват да се скрият зад чужд гръб.

Какво е хобито на Обама, лауреат на Нобеловата награда за мир? Правилно! Да подпалва нови войни!

Ти се радвай че Обама и Ердоган са се захванали с тези фанатици че ще видиш що е Ислям в изродената му форма.

Нима исляма има изродена форма? Семитските религии са създавани от изроди. И исляма с всичките му разклонения и християнството със своите различия са създадени да базата на юдаизма. Това са агресивни религиозни практики. Сравни с шамбала.

Значи са пуснали Ф22. Някога пуснаха сентинел над Иран, първия път се върна успешно, но персите го разгадаха и вторияим го откраднаха. Убедиха го културно да кацне върху иранско летище. Та се чудя, дали персите вече не са научили и майчиното мляко на рапторчето.

Сега да беше Чърчел жив, да видиш ти , как се бори с тероризъма : 40 000 за една нощ! Дрезден. Старци,жени, деца, пречупва се Духа на съпротивата, Обонго !

Абсолютно неуместно сравнение. Няма да обяснявам защо....

И да искаш не можеш да обясниш, то си е ясно и без думи. София също има какво да каже. Прави впечатление, че бомбардиране и изтребване на мирни жители по време на война се оформя като западен, демократичен патент.

Колкото по модерен толкова повеч епари могат да изкрънката за войната с тероризма. И как броят жертвите от кораба? И сигурни ли са, че не са утрепали деца , жени , старци?

Нали са 'мюслита' - какво ти пука? Това не са хора.

И твоят ред ще дойде - ще викат: "Нали е българин! Какво ти пука."

САЩ постигна своето, влезе в Сирия.

Ама, не бе. Те се борят за демокрация.

Ще влязат, когато пратят пушечно месо там! Засега само помагат на Асад.

само една ракетка и от свръхмодерния бомбардировач остава куп ламарина. Няма нещо, което да хвърчи и да не може да бъде съборено. Американците си правят реклама на техниката с надеждата да продадат на Саудитска Арабия някой и друг самолет на баснословни цени, това е причината.

Пхаха, то и новите коли са свръхмодерни, ама редовно киснат по сервизите :)

Бях посъветван да си купя кола произведена преди 2000 г. и съм доволен. А ВАЗ 2101 е автомобил на 20 век. Никога не се развали в продължение на 35 г.

Русофилче, има ли Русия такъв неуязвим за радарите изтребител- бомбардировач?

Първо пускаш 72 ракети, да няма ПВО и след това може и с МИГ 21 ....

Джихадистите нямат идеология - класова или какво и да е. Нападат, грабят, изнасилват, колят. Подготвят атентати срещу напълно невинни граждани. Избиват дошлите да им помагат здравни работници. Това не са бойци, както ги пишат по медиите в България. Боец е патриотът, който запушва с гърдите си вражеската амбразура. Боец е този, който се жертва за децата, жените, слабите. Боец е високо хуманен човек, надхвърлил границите на възможното. Ислямистите не са бойци, а стадо скотове - сексуално болни, грабители, садисти и лъжци. Те са позор за исляма, който бил мирна религия. Така че спрете да ги приравнявате до нормалните армии и да заигравате със сериозни неща.

А кой ти каза, че исляма бил "мирна религия"? Как е възникнало християнството, какво е било то оригинално в началото? А как е възникнал исляма, и какъв е бил в началото? Виждаш ли очевидните разлики?

А кой ти каза, че християнството е мирна религия ? Погледни историята.

по отношение на оръжията. вчера, а и днес се обяснява, че терористите са с американско оръжие. снощи наблюдавах снимките и видеото по телевизията. не претендирам да съм видял всичките пушкала, но това което видях беше калашников.

Американците услужливо "изоставиха" 150 000 калашника в Афганистан.

На снимките видях и една Гвоздика, ама може и да е от Червен Бряг

За новосформираната Иракска армия САЩ купиха от Полша калашници, защото американските производители на калашници предложиха най-голяма цена на проведения търг. И това което пиша се случи преди има -няма 10 годин. Кой да помни че при проблемите в Западна Сахара американската компания доста 120 хиляди калашника произведени в Америка на Мавритания-)

нападнаха сирия-доказват се като хегемон и докато не ги спрат, само няма да спрат воùните си, а и продълхават да обучават, макито са пуснали на снимка с палачите на територията- брат мру да строи

Безплатен полигон за изпитване на нови оръжия! Покрай няколкото терористи ще има 10 пъти повече цивилни жертви-както винаги. Спомням си, че американски ракети предназначени за Сърбия падаха на българска земя-значи не всичко е свръхточно, но както се каза по-горе дреме му на чичо Сам на дедовия!

Щатите трябва да спрат бомбардировките и ДА СПРАТ ДА СНАБДЯВАТ С ОРЪЖИЕ удобните им групи по света. В Ирак сега се бият с американски оръжия и още много има да се бият. Ето това ви е америката.

Щатите продължават да се осират. Военно решение срещу Исляма - няма. И това, което правят сега, ще се обърне срещу тях.

Няма да се върне срещу тях, а срещу Европа. Което е и целта на занятието.

Дай тогава акъл какво трябва да правят САЩ и всички останали страни по света. Да гледат цялото това извращение, което става в Ирак и Сирия, всички да си траят и да цъкат възмутително с език ли? Имаш ли решение?

Да не бяха създавали талибани и Ал-Кайда. Да не бяха събаряли Садам и Кадафи. Да не бяха закачали Асад. Имаше си мир и ред. И от "джихад" помен нямаше.

Германия и Франция ядоха руска чорба.Редът е на лакомите говедари...

абе кики....ти чел ли си исторя или какво ти е казала комунистическата учителка това повтаря6

Каквото кажат по телевизията, това ще е ;)

САЩ не разбраха както и Хитлер, че няма как да станат едноличен господар на света. Все още има трезви прогресивни сили които се стремят да поддържат баланса със САЩ = НАТО.

Едно си баба знае, едно си баба бае. Ок, тогава дай акъл, какво в случая трябва да направят САЩ, какво трябва да направят и другите страни? Да си седят и да кротуват ли? Нали именно това са правили САЩ и европейските страни по времето на Хитлер, и какво, Хитлер да не би да се е трогнал от "добротата" им? А сега 2 въпроса с повишена трудност: открий поне 3 (три) разлики между САЩ и Хитлер, както и поне три (3) прилики между Хитлер и "Ислямска държава". Можеш ли? :)

пиша на латиница бе манго и това незнаеш.....казах мислете бееееееее

русия ги вооражи бе не разбрахте ли че от нея идва всички злини ....помислете един пат в този живот...напанете се малко

Батка, оди си пий кафенцето пред даскало и не се пъни да ни поучаваш, щото неграмотността ти капе от ушите чак и гледката е неприятна!

Колко удобно е това ИДИЛ (ISIS). Да кажат : "демократичните бунтовници" срещу Асад, да е ясно за кой иде реч.

Колко удобно е това ИДИЛ (ISIS). Да кажат : "демократичните бунтовници" срещу Асад, да е ясно за кой иде реч.

ИД отиде при ДИ

Пориключиха бойните действия на ИД

Оперните певци си защитават Ид и тва си е. ФикуСЪТ ли ви учи на тия работа бе, тоа гъсталак

Ной

Принципно подкрепям ударите срещу брадатите рептили , но съм леко изненадан защо ги бавиха толкова? Другото, което ме изненадва е нарушеното правило на избора на оръжие , срещу автомати - ракети? 47 ракети - 120 жертви???Ракети на "примоция" или по-скоро с изтичащ "срок на годност". Пък тук, ако "индианеца" ти излезне насреща с нож не може да го "посрещнеш" с нещо повече от нож, хаха.

И вежливо трябва да го помолиш, да премериш дължината на острието му, за да не вземеш по-дълъг нож от неговия.

ами нали трябва да си тестваме пушкалата някъде!?... да са живи и здрави джихадиститите. те работят за нас......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как се извъртяха нещата: преди Америка подкрепяше джихадистите в борбата им срещу Асад, а сега е във война с тях, значи в съюз с Асад.