”Зелените” ще протестират заради решение на МС за Банско

"Зелените" ще организират протест срещу решението на правителството вчера за ски зоната в Банско.

Обратно в новината

Коментари - ”Зелените” ще протестират заради решение на МС за Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелените не се интересуват кои е полезно и кое не, ако нещо е вредно или нанася вреди това трябва да се установи от научно изследване, в противен случай се връщаме в средните векове и почваме да "анатемосваме" с някакви заучени фрази "ГМО" "Шистов Газ" и "Ядрена Енергетика". Просто начина им действие е wanna be диктатори. ние ти казваме какво ще ядеш, какво ще правиш с земята си и така нататъка. Хората трябва да се интересуват и да са критични към нещата които се опитват да им втълпят, не да се поддават на емоциите си. Ако има някоя храна която е вредна(установено с медицинско изследване) да нека се забрани, ако има химични съединение които вредят на почвата при добив на шистов газ (да се забранят и да се намерят алтернативи). Но не за тях е по лесно да се ляпят етикети, да се всява страх и паника. Те не искат ти да разсъждаваш с аргументи, искат да ти втъплят емоция(страх за теб, за здравето ти за децата ти) и да си кажеш."Няма да рискувам". Простите решения винаги са се стрували лесни на хората. Но ако тръгнем по пътя на невежеството и първобитното емоционално зомбиране на хората с "зелени" тези тогава губим всичко което сме постигнали от времето на Просвещението през 18 век досега. Отказваме да гледаме факти и почваме да забраняваме всичко което не познаваме.

Концесионният договор между държавата и фирма Юлен за ски зоната над Банско ще бъде променен така, че границите на отдадената на дружеството площ да бъдат прецизирани и да съвпадат с тези на териториално устройствения план на зоната, поясниха за Труд от кабинета в оставка. Така се уточнява, че дадената на концесия площ е 1069 хектара. Тя е в буферната зона на Националния парк Пирин. Според доклад на Сметната палата в договора за концесия и в съобщението за обявяването е посочена площ за отдаване от 99,5 хектара спрямо териториално-устройствения план на ски зоната. В договора обаче са изброени и географски координати, които съвпадат с плана, обхващащ 1069 хектара. Затова и Сметната палата препоръча да се прецизират текстовете, тъй като създават противоречиви тълкувания. Другата промяна в договора е, че се увеличава с 50% годишната концесионна такса, която Юлен плаща. Това става не чрез промяна на методиката за изчисляването , а с изменение на един от коефициентите във формулата за пресмятане на възнаграждението.

Идват избори, а зелените са партия - искат да се престорят малко на еколози. Всичко е за шоуто и за да събират гласовете на наивниците с бутафорни протести.

Я, червените тролове против зелените до последно в защита на уродливото си правителство! Това трябва да се припише на БСП и ДПС. Правете си сметка за кого гласувате на изборите.

тия тъпунгери отново ще протестират защото трябва някой да им даде и на тях парички. щом не искат никакви ски-съоръжения те да извадят и да дадат парите които ще идват ежегодишно от съоръжението. в цял свят хората правят съоръжения за да може да печелят от това ние си искаме само планината за да може да ходим и да хвърляме боклуци и да пикаем там.

Аман от тия "залани" бандити. Групи хора с ниска самооценка и липса на нормални контакти се опитват да ми се правят на интересни и да ми налагат своите безумни виждания какво и как да правят хората в планината. Местни хора практически няма, само някви софийски плужеци дето серат, пикаят, пият и се чукат по полянките и си мислят, че това "екологично". А прганизаторите си трупат пачките от конкуренти и заинтересовани организации и държави!

Офф писна ми от вас еко терористи! Какъв ви е проблема? Няма как Банско да остане с един лифт, където трябва да се редиш по 3 часа за да се качиш на планината, заради шепа скотове, които искат да прегръщат дървета и да ближат камъни. Въобще не ми пука кой ще прибере парата, интересува ме курорта да се развива и да могат хората да се наслаждават на зимните спортове с удоволствие. Същото важи и за Витоша. Имаме уникална планина на 20 мин. от най-добрия град за живеене (през събота и неделя), нещо, с което малко държави могат да се похвалят и не се развива! Като не искате да прибере парите даден човек, направете нещо вие тогава!Защо трябва да пустее?

А на мен ми писна държавата у нас да не си върши работата и да обслужва интересите на определени хора! Ако легловата база в Банско е такава, каквато беше преди 10 години този лифт ще е предостатъчен! Не може да настроиш 3280928 хотела и да очакваш че после ски съоръженията ще могат да поемат хората от тези хотели! Плюс това не осъзнахте ли че не може да се сравняваме с Швейцария, Австрия и Франция! Къде са Алпите - огромна планинска верига, къде са нашите планини! Ква Витоша ви гони, кви 5 лв? Някво баирче едва минаващо 2000 м.н.в. Не виждате ли че последните години сняг почти няма дори по планините! И положението няма да се подобрява! Плюс това ние не знаем как да правим туризъм! Не може за супичка, пържени картофи и бира в Банско да оставиш 28 лв! Да, така не се прави! Аз лично не карам ски, но мои приятели, които карат вече не си и помислят да карат тук. Организират си още през есента пътуване и си правят резервации във Френските Алпи и цяла седмица там им излиза 300 евро с път, нощувки, храна и целодневни карти за ски зоните! Айде да видим това дали е възможно в Банско?

Почти всичко, което си написал(а) е вярно, но си провери цените отново. Понеже съм бил на френските Алпии ще ти кажа, че за една седмица в 4* хотел само ще платиш 300 евро за нощувките + закуска и вечеря. Ако решиш да седнеш да обядваш някъде 20-25 евро на човек прибави и пътя до там отиване и връщане. Единствения бонус там е множеството писти, които не можеш да обиколиш за седмица!

Излезе наяве ЕДНА от причините поради, които Ореха беше толкова ухилен като се махаше. Помните ли мазната му усмивчица? Само веднъж съм го виждал да се хили така доволно и то бе сега. Кой знае на колко места още си е сложил подписа. Следващите месеци и години ще излизат една по една "приятни" изненади.

Прави ми впечатление, че масово тук хората коментират против Зелените, без изобщо да се замислят какво изобщо е направило правителството! Все едно някой да се развика на улицата, че има крадец и да се нахвърлите върху него, а не върху крадеца. Отворете си очите, в случая става въпрос за открито погазване на законите, корупция на най-високо ниво. Държавата не получава концесионна такса, а вие плюете по хората, които искат мошениците да си платят масрафа, а корумпираните чиновници да си получат наказанието. Абсурдна ситуация...затова сме в това положение, защото никой не подкрепя другия.

колега ако беше така както казваш тези зеленките щяха да протестират постоянно а те го правят само като им свършат паричките които са вземали от предния протест. принципно си прав но това не важи за нашите пишман природозащитници. те просто си искат поредната доза парички за да млъкнат и да се скрият

Повярвайте ми, познавам няколко природозащитни организации и хората в тях, далеч са от платените протестъри и си вършат работата съвсем усърдно! Не може да защитават всичко, особено неизвестното, както например земите на Данчо Ментата по морето. Относно Пирин, протестът не е срещу развитието на ски-туризма, а това да става по правила! Има проект за ски-център Ком, никой не го оспорва, защо не го реализират? Защото няма инфраструктура, т.е. т.нар. инвеститор ще трябва първо да даде пари, за да изгради нещо, а после да вземе от ползването му. А в планината над Банско изсякоха хектари гора в повече, която продадоха, ползват държавна земя без да плащат...е, писна ми вече!!!

източниците на финансиране на зелените. Тези чужди агенти безродници работят за съсипване на държавата ни. Никога ги няма където наистина природата има нужда от защита , но винаги са там където има сериозен проект, от който може да се появи конкуренция за плащащите им.

ГОСПОДА ЗЕЛЕНИ/ПО-СКОРО ЧЕРВЕНИ/ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ ПРОТИВ БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК И БУРГАС АЛЕКСАНДРУПОЛИС? ПРОТЕСТИРАТЕ САМО ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ И ЗИМНИТЕ КУРОРТИ ОТКЪДЕТО ЩЕ ИМА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ И ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ВИЕ СТЕ ПРОРУСКИ ПИОНКИ НАЧЕЛО С ВАШИЯ ВОДАЧ СИДЕРОВ И С РУСКИТЕ РУБЛИ СТЕ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕКАРИ СА ПИСТИТЕ В АВСТРИЯ , ФРАНЦИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ? ПЛАТЕНИ РУСКИ ПОДЛОГИ!!

Долу мръсните алчни лапи от Пирин, ненаяли се Нещастници!!!!! Долу, че ще стане лошо!

Абе тези зелени ли са,лилави ли са,що не ходят да се гръмнат някъде!Това хора неудачници,без работа и без грам идея за бизнес.Нали от това живеят хората в региона бе,тъпанариииии.И хазната се пълни ,и хората имат работа.

Защо целените не протестират срещу автомагистрализ заграбващи милиони декари ценни земи или срещу "южнио поток" готвещ се да наруши тежко охраната на черно море ами срещу Банско

Хем неграмотен, хем и напълно заблуден. Пък иначе готов да пише публично и да се излага. И как ще се подложи на опасност Черно море, от зараза с газа ли?

А къде точно са ЗЕЛЕНИТЕ - на Витоша половината гора я няма, умрели и изсъхнали дървета, булевардите и улиците в София са в същата плачевна картинка напр. бул. Димитър Несторов пред Института по хигиена повече от половината тротоар е трагичен.... Само,че в София няма кой да изнудват за пари и затова не се обръща никакво внимание на ПРИРОДАТА!!!!

ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ УЗНАЕ КАКВО ПИШЕ В РЕШЕНИЕТО! ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗОЛУМИ , ДИГИТЕ ОКОЛО НЕСЕБЪОР, ГМО, И ОЩЕ КУПИЩА ДИВОТИИ СТАНАХА ПО ВРЕМЕТО НА БАБА ЕВДОКИЯ МАНЕВА, КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР, А СЛЕД ТОВА ЗАМ.МИНИСТЪР В МОСВ!

А някой знае ли какво пише в решението, та протестира? Аз никъде не видях факти.

фактите са 65 дка в повече от дадената концесия.Ясно?

а бре защо не подарите Пирин,родопите барабар с Рила(или това което остана от нея след крадлив дедо) на юлен и да се приключи веднъж завинаги мама ви д..а крадлива.апропо защо не публикувате какво точно получава българския народ от тази концесия

Защото " ЗАБРАНИЛ".за да не пострада някой.

Едно време по искане на юлен тогавашният министър р. петков уволни началника на районното управление,защото не забранил карането на ски в лавиноопасни зони и печалбите им паднали.Те командват всички- боко също им полегна,като беше спора за откраднатите 65 дка.

...зелени само за протести,а като ;пе4елят;проектите по програма околна среда...не протестират

Къде точно отиват средствата от спечелените т. нар проекти по програми???? Нито едно обяснение няма.... Защо ли???

Зелените наскоро стъпиха криво в Германия. Когато хванаха шпионина подслушващ Меркел, зелените скочиха да го бранят и се разбра откъде идват паричките им.Т.е Амер е навсякъде. Един Кимон Георгиев и забрана на всички партии за 5 год са крайно наложителни за БГ.Пълна тишина за оранжевите кутии- последните думи на екипажа:"Стреля ни ....бойна авиация."Който не вярва да пита Амер генерал Ки, получил няколко куршума преди 2 дена около Донецк. Той изкара късмет за разлика от 3-мата му подчинени офиц приключили биографиите си далеч от родината си. Какво ли са търсили там?

Циганите с техните незаконни постройки са, като агънца в сравнение с юлен.

Юлен привлича чужди ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ туристи , а любимите ти цигани изсмукват всички фондове и каси, които ти пълниш, глупако!

Ами,като привлича да си плаща ,умника.Така е убаво- хем евтино,хем без пари.

От чисто прагматична гледна точка и без да се политизират излишно нещата се налага следният въпрос: След като Банско ВЕЧЕ десетилетия се разраства, като курортен ски център и е застроен на 120%, след като лифтовете и пистите са факт и така или иначе еко-равновесието на това "парче" от планината е нарушено, какъв е проблемът да се разреши АДЕКВАТНО да се ДОВЪРШИ инфраструктурата на курорта и пистите по начин, който да отговаря на нормалните стандарти за да може туристите посещаващи този курорт да го ползват адекватно по предназначението му и да имат НОРМАЛЕН достъп до предлаганите услуги. Ако става въпрос за няколко десетки декара, като цена, за да се реши проблемът веднъж за винаги, просто е смешно да се вдига такава врява. Другата алтернатива - да се "задуши" този курорт по-добра ли е?! Аз лично отдавна не посещавам Банско поради простата причина, че е НЕВЪЗМОЖНО да се карат ски поради простата причина, че трябва да се редиш на километрична опашка, до обяд, за да се вредиш на лифта е чист мазохизъм и хвърляне на пари на вятъра. Да не говорим за лудницата и натрапчиво звучащата чалга, характерна за 90% от заведенията... но това е друга тема.

Като създадеш прецедент, че може да правиш каквото си искаш и то после по един или друг начин ще се узакони, всеки нов "инвеститор" ще прави каквото си иска.

Кой е казал, че може "да правиш, каквото си искаш"?!...

планините са източник на прясна вода.добре,изсечете горите там,и после внасяйте и питейната вода -по два лева литъра.доходно,а?

Какво общо има това със конкретния случай?! Типичните за лумпенското самосъзнание обобшаващи и крайни лозунги не са в полза на никой. Приказаването "по принцип" е присъщо на елементаристите и простолюдието!

зелени тикви да изчакат да узреят и дано им дойде акъл , макар, че тиква и акъл са неъвместими понятия