Банскалии излизат на пореден протест за нови лифт и писти

Банско отново излиза на протест с настояване да се изгради втора кабинкова линия до ски зоната и за повече писти.

Обратно в новината

Коментари - Банскалии излизат на пореден протест за нови лифт и писти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банскалии първо да си изчистят бетона от недостроените хотели! Ей селяни , не остана природа!

Явно местните трябва да вземат нещата в свои ръце, което е напълно разбираемо след като години наред управляващите се мотаят и не решават проблема с изграждането на така необходимия втори кабинков лифт.

Банско заслужава шанс да се развива и втората кабинка е точно това.

Нека протестът се увенчае с успех, защото каузата им е от национално значение.

браво на банскалии, така се прави. трябва да има протести, и то сериозни, щото иначе нищо няма да се направи.

Защо не оправравят запуснатите от десетилетия писти на Витоша ? Стига сте наливали в Банско и софианци искаме да караме !

Направят ли пусти във Витоша,посока към Банско ще спре.Господ е дарил София с тази планина и по беднитв софиянци ще си позволят и техните деца да покарат ски,ама почти нищо не се прави.В Сапарева баня също слабо се прави,а там и минерална вода има .чудесен курорт,ски и спа.Ама мутрите вложиха много парв в Банско,а сега е момента да се печели,те са свикнали на много пари.Излизайте селяни,защитавайте чужди интереси

Сапарева баня, казваш. Да си обърнал внимание, случайно, как е "осран" районът около Седемте езера. Направо трагедия. В Банско проблемите са долу, в града, в Сапарева баня - в планината. И не са създаден от мутри, а от мутри, дъновисти и всякакви други малоумници, "работещи" в синхрон.

Да им я дадат, но в замяна на забрана за повече строителства в района.

Лятото мутрите на слънчака, зимата на банско. Всеки сезон все по-голяма кочина става. Печалбарство, селяния и пладнежки обир на туристите. Предпочитам малки хижи сред природата отколкото панаири и сеири.

И аз ги предпочитам, ама не може да върнеш нещата назад. Ако можеш да бутнеш всичкия бетон, дето се наля през последните 15 години - добре, иначе по-лесния и бърз вариант е втора кабинка.

Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като тази долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях.

Този на снимката в кой месец е бременен?

2003 година, когато събраха питейната вода за захранване съоръженията за изкуствен сняг, обясняваха, колко е готино - сняг през цялата година. Три години по-късно Банско на колене се молеше на Добринище да им пусне една тръба от язовир Кремен. Ама Добринище ги поряза. Банско ревна за държавна помощ. След още десет години Банско беше удавено от придошлата Глазне. Банско пак ревна за държавна помощ. Когато се оказа, че канализацията на Банско не може да поеме лайната от всичките нови хотели, Банско пак ревна за държавна помощ. Абе, банскалии, що като серете, после държавата трябва да рине лайната ви, а?

Едностаен обзаведен 7000 евро. И какво му е световното на курорта?

Даже ските не си държи сам... ръката на снимката не е неговата 100%. Всеки скиор може да го види .... повтарям СКИОР.

Тоя свъсен тюлен на снимката е "феномен". Футболист, кмет, тенисист, гл.сек., каратист, градинар, мутра, скиор, пожарникар, китарист, премиер, художник ... (президент?)(патриарх?)

Банско се "самоуби". От алчност и липса на елементарна логика и далновидност. Струпаха отвратително големи хотели и апарт-комплекси. Накъдето се обърнеш - недовършени запуснати сгради и строителни отпадъци. Всичко това на фона на остаряла инфраструктура, кални улици без тротоари, повсеместна липса на паркинги. Заведенията - отврат, безумни цени за ниско качество храна. Отношението към туриста дошъл на харчи пари - пренебрежително нехайно. И пет лифта да постоят - съсипаха прекрасното място повтаряйки модела "Слънчев бряг".

Абсолютно съгласна! Моята дъщеря им казваше "празни тъжни очи" на т.н. "хотели"...Вместо да приемат закон като Сан Тропе за забрана на строителството и да го направят една перла, те го направиха бетониран пустеещ град. Защото Пирин е сравнително малка планина, тя си има капацитет.

Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като тази долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях.

напълно ги разбирам протестиращите! Тия зелените дано се кротнат и да се позволи да се направи лифта

В Белите държави, ски картите са малко по-скъпи от тук, но това се компенсира от седмичната идва с отстъпка, няма такова нещо като платен паркинг, а топла храна на пистите не струва повече от 10-12 евро. Тези работи в Банско с незаконните му писти, кога ще ги видим? А да, в белите държави има безплатни ски бусове, возещи хората от къщата за гости/хотела - до ски зоната - което прави така, че хората да не пристигат по едно и също време пред лифта. За да се случат тези работи в Банско - сигурно картата трябва да стане 200лв

То хем искат само "лифт" хем да се приеме Новия УП за Банско, в който няма и дума за лифт, но има мноооооооооого голям процент в 10тки пъти повече за застрояване и още по-голям процент за дървесина. И понеже интереса клати феса повече от хората по опашките съм склонен да вярвам че зад подбудите за нов лифт(за което всички ходили на Банско са с 2 ръце ЗА) се крие нещо друго което не ни се казва но всеки може сам да си направи извода от това което искат да се приеме.

Аз пък не разбрах, какво общо има стара снимка на Бойка на Банско, с настоящият проблем и новина.

its

Ми може Цеко да намеква кой е ората.

Да изсичат цялата гора и да правят колкото искат писти и лифтове! Когато обаче в Банско влязат няколко селеви потока от обезлесените баири, възстановяването да е за сметка на местните хотелиери и нито стотинка от бюджета! И да не мрънкат, че всеки с малко повече пари и акъл предпочита други места за почивка.

...прави впечатление, че тук бурно се изказват хора, които нямат никаква представа относно зимния туризъм, които никога не са се качвали на ски, а още по-малко, посещават зимни курорти... Но шлякането на клавиатурките пред компчето, явно е много по-забавно, лесно и безплатно! Е, шлякайте тогава, само това ви остана... Дебили!

Аз пък не харесвам ските, щот много ми се пързалят. Иначе Цеко го е позакъсал май.

МОЕТО СИ Е МОЕ !!! ЧУЖДОТО Е ОБЩО !! САКАМЕ СИ ЛИФТО ! ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАЯ СЕЛЯНИЯ ВЕЧЕЕ !!!!

НО И ЕДНА СТОТИНКА ОТ ПАРИТЕ МИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ОТИДАТ ЗА ЛИФТОВЕ НА БАНСКАЛИИ И ЛИФТИНГИ ЗА БАНСКАЛИЙКИ !!!

Умрял ти някой за твоите пари. Това е частен проект.

от оборота, а ползват Български плажове, планини, писти,... ??? На какво основание са заграбили богати български земи ??? Българската земя трябва да принадлежи на целия народ, а не на мутро-олигарси.

Закривай.. Тая дупка не заслужава и 1/10 от вниманието, което и се отделя.

За българите които обичат планината ще трябва вече да ходят в, Гърция, Албания или Македония където планините са запазени.

Ей, папагал! Стига вече с тия глупости! Станахте банални вече! Готови сте и майките си да продадете за жълти стотинки, защото точно за това става въпрос, безмозъчни псевдо-еколози!

its

Ако зависи от теб, ще изсечеш всикчи гори, мало омник! И тогава какво ще дишаш, бизнесмен?

its

И после ще реват хотелиерите, ама защо българите ходят в чужвина, не са патриоти. А да изсечеш Пирин е много патриотично.

Хората в Алпите по-тъпи ли са от нас или не си обичат и ценят природата, та имат толкова писти, а измислени защитници, но не на българските интереси? Ще се строят нови писти, щом има кой да ги използва!

Ти в Алпите стъпвал ли си изобщо, та ги сравняваш с района около Банско?

От неграмотни тролове не очаквай да правят разлика между Алпите и Пирин! Чул е, че Алпите са планина и прави изводи.

Абе тикво, я направи сметката колко пъти Алпите са по големи от Пирин. И колко държави са там. А Пирин го пресичаш за няколко часа.

Гората не в тяхна, пак искат да сечат и бетонират мръсниците. Унищожиха плажовете, искат да съсипят и планината. НЕ на нови писти и лифтове.

НИВИ !! И ДА ИСКАШ ДА ТИ ПОСТРОЯТ СКИ СЪОРЪЖЕНИЯ В ДЪРЖАВНИ ИМОТИ, ТА ДА МОЖЕ ДА ТИ СЕ ПЪЛНЯТ ХОТЕЛИТЕ В ТИЯ НИВИ !!!

Световен ски център Банско, Световен търговски център Илиянци, еми дайте им смотания лифт и пистите - така до няколко години Планината сама ще си погълне село Банско - с придошли реки, кални свлачища, абе Цеко как е ? - за един приятел питам

Баце с тия кила не оставяли след себе си коловози !?Персонала се вижда в чудо докато утъпчат след него пистата!

ИЛИ ГОРАТА ! ВЪПРОСЪТ Е КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МАСРАФА ?? ТА ДА МОЖЕЛИ БАНСКАЛИИ ДА СИ ЖИВЕЯТ!!!

Тия македонски тикви измислиха нови развлечения - ски върху бетон, здраве от лайна и каляване на нерви с местни мутанти. Ами да си ги практикуват със здраве, при толкова сгодни оферти от белия свят , няма ни ереме , ни пари за експерименти с аборигени.

Шило

Аз съм съгласен с предложението да бетонират всичко, да изсекат горите, да напляскат лифтове. Па после да се чудят, де са им качествените туристи. Всяко нещо се прави с мярка, ей!

по "ски пистите" през лятото за да види ерозията на почвата какво е направила?

Dimi

"Банкалии" не мислят за тези неща... не им пука, че могат да развиват и летен туризъм... дай им на тях писти... и бетон...

Еееее, лятото не е интересно. Трябва да се ходи, да се пОтиш, да те хапят мухите, после ще тухне вЕтъро, ще изстинеш. Не работят чайните на горна станция, няма как да се изфукаш с новите чепици Нордика. Абе, изобщо... Ти за ерозия говориш.

Мдамммм, тя приказката "всяка снежинка - стотинка" не е от вчера. И е измислена от банскалии :)

АЛЧНО ОКО НЕНАСИТНО!ДАЛИ ЗА ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ИЛИ ПИСТИ В ПЛАНИНАТА,БЪЛГАРИНЪТ Е ГОТОВ ДА СЪСИПЕ ВСИЧКО!ДЕБИЛИ !

Банскалии? Протестират, за да работят по няколкостотин лева в хотела на софийския чорбаджия? Верно ли? Я се осъзнайте. Втора кабинка, още хотели, "искаме трета кабинка!", още хотели!, четвърта кабинка!!! Докато не застроите цялата котловина там, няма да се успокоите ей! Ама не сте банскалиите, това мога да го кажа със сигурност.

Боли ме фара мене за тия алчни банскалии! Пословично е тяхното отношение към кличентите, към персонала, към държавата- всички са ИМ ДЛЪЖНИ!! Едно селце преди 30-на години, сега се опит3ва да извива ръцете на институциите! Павете ги старчески домове Вашите хотели, а амеханите Ви- столова за пенсионери и летуващи старци- това Ви е изхода за бизнес, идиоти нахални!

Аз предлагам да прежалим Пирин и Банско и да ги бетонираме. Все пак и хората с по-ниски възможности трябва да се порадват на соц лукс. Планини в България има много. Прочее, историята не помни случай осквернената природа да не си го е върнала тъпкано...

защо цяла България трябва да плаща за да имат няколко богаташа нов лифт??? за да богатеят боташите ли??? а бедняка дето плаща данъци ще иде на Банско само с виртуален шлем....

Ти си тъпак! Банско си плаща само лифта и банскалии плащат огромни данъци, които пълнят българската хазна, за да има помощи за бедни хора!

Шило

Айде, по-кротко. Навсякъде, където има туризъм плащат данъци. Ама обикновенно ги вземат от туристите. Нищо повече не плащат от другите в бранша. Местни данъци и такси, евентуално ДДС / ако не намерят фалшиви фактури/, корпоративен данък.

плащат ку*а ми янков.. ходи ли сме и там, да ги питам що имат по два касови апарата тогава, и защо от единия апарат боновите не са фискални????

Колко големи данъци, бре? Къща на три етажа, отдаваща осем стаи под наем, плаща данък колкото двустаен в Надежда 1 в София.

Банскоооо банско. Огледайте се и вижте в какъв кенеф превърнахте иначе прекрасното място. Но това вече е минало. Няма да ви оставим да направите същото и с планината. Сори ама тя не е ваша. Пирин е национално и световно богатство и не вие решавате какво да се случи с него! :)

Банско става все по-красив и известен световен курорт! Това ще се случи въпреки, всякакви псевдо загрижени саботоьори!

Шило

Със сигурност! А бе, помниш ли една реклама на ИКЕЯ, та там ползваха и една друга световно известна дестинация- Слънчев бряг.

На бетона ако казваш красив може.

Красив известен световен курорт???!!! Буахахахахаха ха ха ха ! :) Нямам друго какво да добавя!

Gacony

Това градче отдавна не е Банско, а Софиянско. Не ги вълнува въобще природата майка, а лапането. Готови са да изсекат гората в името на парата, но един ден когато природата тръгне срещу тях, ще реват. Стига им водата да пресъхне и ще ги питам мамкъв туризъм ще развиват. Сигурно ще къпят гостите си с минерална вода от 11 литра, да речем Девин.

Хората в Банско искат да живеят добре и това е чудесно! Не е ваша работа да се месите в техните намерения!

Ни кой не им пречи да си живаят добре в имотите им които са до гората

щом живеят добре да си затварят алчните плювалници и да си правят сами лифта...

Същиге тАпаци са на морето първо направиха куп хотели а после видяха че плажа е за сто човека

Не се "тревожи" планината е голяма, място има достатъчно! Зловиди ви се, че българите печелят все повече туристи от света!

Алпите са големи Пирин е миниатюрен.

Шило

Нека се развива туризма, лошо няма. Яма малко да се влага мозък и да се мисли в дългосрочен план. Да се мисли мащабно, а не на парче. Що летни курорти отидоха на кино заради лакомия, безпринципност, мутренско поведение, наглярщина...Нито Златните са вече златни, нито Слънчев бряг е слънчев.

ама за сметка на това Слънчака е Златен.

Шило

За някои - да, за други са място, където се ходи с бронежилетки.

Dimi

Златен е за тези, които държат проституцията и нарко трафика... посещава се само от бедни руснаци и англичани дошли да се напият евтино...

Отдавна одиме у австрийско , че с по-малко паре ни е по-добре и за ски и за почивка. Тука местниот сбутаняк оака и море и планина, иска много паре да цапа, да те клати , лъже и подиграва. Та сме ги оставили да си го тургат един на друг, пък ние одиме зимата у австрийско , летото у гръцко.за дивио селяк паре немаме.

Понеже всички ходите в австрийско в Банско хотелите се пукат по шевовете от туристи!

Хотелите в Банско по-скоро се пукат по шевовете от некачествено строителство :D:D:D

В Банско се пукат пистите...а хотелите, понеже са много, стоят полупразни. НО и да се направят нови писти, това няма да ограничи лакомията...местата в хотелите сигурно са като за Алпите, а Пирин все пак не е Алпите...

А не съм писал , че сбутаняците са малко, даже е добре , хубаво, е че се сбутвате на едно, а ви няма по местата дето са белите хора. Пожеланието ми со оства да си го тургаъе и плющите един друг, да се не мешите с бели.

С тази снимка дописката изглежда като фирмена реклама и PR.Нямате ли снимки от Пирин???А сетих се,то не става въпрос за Пирин...

За всеки български град е гордост да се представи с българският министър председател! Българите се гордеем с Борисов!

Члена на БКП и СИК бат Бойко...

Издирва се дебел скиор с голяма глава и малка п...ка !

Глупостта ви стърчи от всякъде! Ви сте си най-лошата реклама!

Цеко заграбил Пирин ми реве и за още, и най-нагло не иска да плаща и малката концесия, която дължи... Алчност без граници...

БАНСКАЛИИ САМИ СА СЪБРАЛИ ПАРИТЕ ЗА ВТОРА КАБИНКОВА ЛИНИЯ НА ЛИФТ ! ХОРАТА ИСКАТ ПРОСТО ДА ВЪРВИ ДАЛАВЕРАТА !